תגובה: פאג׳רו 2009 ארוך כרכב עיקרי - התיעצות לפני קניה
כרגע יש לי פאג'רו 2008 ארוך דיזל דגם דזרט, הרכב הכי אמין שהיה לי, אחרי שנה וחצי ו 40000 ק'מ ולא מעט שטח, עדיין מרגיש כחדש.
350000 ק'מ ולא מאבד טיפת שמן או מים, לא מתחמם ונוסע ונוסע.
לא משווה אותו ללנד קרוזר שלי בשטח כי שם הוא מפסיד. הפג'רו עושה את מה שאני צריך ומבקש ממנו, אבל הלנד קרוזר מרגיש יותר מתאים לעבודת שטח.
בכל היתר הפג'רו יותר טוב לדעתי על הכביש, במיוחד בכבישים מפותלים, במהירות גבוהה יושב יותר טוב על הכביש, יותר מקום למטען, יותר מרגיש פרייבט מג'יפ בתנוחת ישיבה והילדים יותר אוהבים להיות בו משום מה.
אם הייתי מסכם ולוקח בחשבון את הפער במחירים וגיל וקילומטרז', המיצובישי עדיף אם אין לך צורך ברכב שייסע בשטח יותר מאתגר.
דרך אגב ככלי לטיולים לפאגרו יש תא מטען ענק ובמיוחד כשולפים בקלות את הספסל השלישי ונותרת אמבטיה גדולה ריקה עם מכסה
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
כשכתבתי לצפות להשאיר במוסך בין 5,000 ל10,000 שקלים בשנה, התכוונתי:
א. זה כולל טיפול שוטף, הטיפולים זה עיקר הכסף.
ב. זה נכון לא רק לפאג'רו אלא לכל רכב דומה.
למה זה עולה כל כך הרבה לעומת רכב פרטי? הסיבה די פשוטה - רכב 4X4 גדול מכיל מכאניקה כמו שתי מכוניות נוסעים, ואפילו יותר. דוגמאות:
בפריבט הנעה קדמית כמו גולף, יש 2 אגני שמן שדורשים החלפה תקופתית - מנוע וגיר (שכולל את הדיפרנציאל בתוכו). ברכב 4X4 אופייני יש 5 - מנוע, גיר, טרנספר, ושני דיפרנציאלים. זה 5 החלפות שמן לעומת 2 (בתקופות שונות). וגם הכמויות במנוע ובגיר גדולות יותר.
בפריבט יש 2 ציריות בלבד. ברכב השטח יש 6. ארבע ציריות ושני דריבשפטים. כל אחד מהם כולל זוג מיסבים/פעמונים/צלבים בקצה (בפריבט 4, ברכב שטח 12!) שמתבלים עם הזמן ודורשים טיפול/החלפה. כל ציר שיוצא ממכלול אטום, יש עליו מחזיר שמן/גומיה/גרמושקה - כל אלו מתבלים ודורשים טיפול בשגרה כזאת או אחרת.
בנוסף, הגודל עצמו משחק תפקיד - כמה נוזל קירור נכנס ברדיאטור של פאג'רו וכמה בשל גולף? כמעט פי 2. תחזיק ביד דיסק בלם של זה מול זה - ההבדל בגודל ובמשקל, ולכן במחיר, אמור להיות ברור מאליו .
אז קודם כל זו הסיבה שלהחזיק רכב שטח יקר יותר לעומת פריבט - כי יש בו כמות בערך כפולה של מכאניקה. וזה לפני שדיברנו על ירידה לשטח.
וגם עלויות שוטפות. סט צמיגים פעם ב3 שנים. וכל צמיג עולה כפול מצמיג של משפחתית ספורטיבית. מצבר פעם בשנתיים. וזה מצבר התנעה של בהמת דיזל ולא של קיה פיקנטו. ניקוי אינטרקולר כל 5 שנים טיפול במשאבת הזרקה או מסנן חלקיקים כל 3-4 שנים בממוצע, ממיר קטליטי כל טסט חמישי ועוד ועוד... והכל חלקים יקרים יחסית למכונית קטנה. ככה זה. להחזיק רכב שטח עולה כסף.
לגבי הפג׳רו באופן ספציפי. יותר טוב פחות טוב... מלנדקרוזר או מכל כלי אחר בקטגוריה. שורה תחתונה כולם דומים. מקסימום הגבהה של 2״ וצמיגי שטח ומכאן הלאה יש לך רכב טיולים משפחתי שברגע שתדע ״לנגן״ עליו בשטח הוא יעשה מה שצריך.
אסף.
שירות למי שלא קרא את הכתבה בנושא של רמי גלבוע
https://cars.walla.co.il/item/3096730
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מתוך הכתבה:
בדקו מתי הוחלפו המזרקים כטיפול מונע (מומלץ לבצע כל 15-10 אלף קילומטרים).
מחליפים מזרקים כטיפול מונע? כמה זה עולה?
להבנתי הוא מתכוון שאת הבדיקה לבצע כל 10-15 אלף ק"מ.
עלות כל מזרק בלנד קרוזר, לפחות בפעם האחרונה ששמעתי, כ-4000 שח ומחליפים את כל הרביעייה...
איכות הסולר כגורם לבעיות במערכות הזרקה מתקדמות שרמי הזכיר, הוא נושא חם באוסטרליה, ושם הם מטפלים בזה בהוספת מסנן סולר ייעודי בנוסף למסנן המקורי של הרכב.
אולי גם בארץ צריך להתחיל להשתמש בזה.
בארץ הסולר די נקי... כשלא מזייפים.
והיום יש מעט מאוד זיופים.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בארץ הסולר די נקי... כשלא מזייפים.
והיום יש מעט מאוד זיופים.
אסף.
קיבלתי אתמול רשימת תחנות מלוכלכות, בנזין וסולר.
יש שם שמות תחנות שחוזרות על עצמן כל הזמן.
באחת מהן מעוותי אישית לפני יותר מ-10 שנים, והיא עדיין ברשימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
הרשימה שמסתובבת בוואצאפ בת שבע שנים!
זה לא שהתחנות המזוהמות חוזרות על עצמן, כל כמה חודשים או שנים אותה הרשימה צפה מחדש.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
הרשימה באתר של משרד התשתיות מתחדשת..
מעניין שאותן תחנות חוזרות על עצמן ואין שום ענישה שתמנע את זה...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
oferc
מספר תשובות מנסיון ( בבעלותי פאגרו 2009 דיזל קצר)
בגדול הכיוון בפורומים לשחוט את הפאגרו ותמיד לספר אגדות על הלנד קרוזר , האגדות על הלנד קרוזר העלו את הערך שלו גם במחירון של יצחק לוי וגם המוכרים מבקשים כ20000 מעל המחירון במקרה הטוב , כדי לקנות לנד קורוזר 2009 עם 150000 ק"מ במצב טוב תצטרך להפרד מ180-200 אלף ש"ח.
ועכשיו לשאלות.
1. טיפולים : בחברה תפרד מ2000 שקל לטיפול קטן כל 20000 ק"מ ומ 3500 ש"ח לטיפול גדול כל 40000 , אפשר להוזיל במידה ניכרת את הטיפולים (כמעט ב50% ויותר ) במוסכים אחרים.
2. ביטוחים כמובן בהתאם להיסטוריית התביעות שלך והגיל, אני משלם 4000 ש"ח חובה ומקיף לי ולאשה, אני מאמין ששלך יהיה יקר בכמה מאות שקלים
3. מבחינת עבירות , הרכב עביר בצורה מכובדת , אני נהנה איתו בחולות, משתולל בבוץ (שיש גשם פעם בשנה) , נהנתי איתו במסלולים 4X4 סטייל נחל פרצים עליון , נהנה מאד לטייל באיזור ירושלים והרי יהודה בשבילים לא סופר קשים אבל לא מחפש שבילים קלים , אני נמנע מלבדוק את היכולות במסלולים קשים סטייל משלט 21 , מעלה נורי, מעלה מרזבה ועוד שבילים ברמת קושי רצינית.
4. אם תרצה לאתגר את הרכב באמת מומלץ להגביהה ולהחליף צמיגים , יש בעיה נוספת לגבי הצמיגים , בגאנט 18 אין הרבה מבחר והצמיגים סופר יקרים , שלי נועל צמיגי משלים LTX.AT2 , משלין מגדירים אותו 50/50 ההגדרות של הגיפאים בארץ הוא 70/30 :-) , צמיג מעולה , סופר יקר,מחזיק מעמד 80,000 ק"מ,בנוסף עכשיו התחילו לייבא את הbfgoodrich ko2 במידות שמתאימות לפאגרו , מדובר בצמיג 50/50 מחיר 1000 ש"ח לצמיג .
5. מחיר ריאלי לרכב כזה מחירון + כמה אלפים (יש ביקוש )
6. הרכב מהנה בכביש החיסרון היחיד הוא הכבדות של הגיר.
7. כ8-9 ק"מ לליטר
עוד משהו , רשמו לך שה2009 חלש ביחס ללנד קרוזר , לא בדיוק , ב2009 יובאו 3 דגמים של דיזל : 167 ,170 , 200 כ"ס, תבדוק ברשיון הרכב כמה כ"ס יש לרכב, אתמול נהגתי בלנד קרוזר 2008 , הרכב מרגיש קל יותר בזינוק בהמשך הדרך שצריך את המנוע בהאצות תוך כדי נסיעה ב60-100 קמ"ש הוא לא חזק כמו הפאגרו אפילו לא מתקרב.
לגבי תיקונים החלפים במחירים אסטרונומיים , פשוט לא נורמלי , למרות כל זה רשמו לך תיקונים בין 5000-10000 ש"ח בשנה , קצת איבדו כיוון , סה"כ כל התיקונים ברכב אחרי 4 שנים לא התקרב ל10000 ש"ח (לא במוסכים מורשים ולא כולל טיפולים)
מקווה שעזרתי ובהצלחה בקניה.
הרכב הספציפי הזה הוא עם 170 כ"ס, בהמשך למה שרשמת - יש לך נסיון עם ה170 כ"ס? קורה משהו כשלוחצים על הדוושה בכביש 6?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavZuri
הרכב הספציפי הזה הוא עם 170 כ"ס, בהמשך למה שרשמת - יש לך נסיון עם ה170 כ"ס? קורה משהו כשלוחצים על הדוושה בכביש 6?
לא אין לי שום נסיון עם הדגם הזה :-(
אני לא מאימין שהוא חלש , קח סיבוב ותרגיש זו הדרך הנכונה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavZuri
מה יקרה? הרכב יסע יותר מהר וצריכת הדלק תעלה הרבה יותר.
השאלה שלך לא לגמרי ברורה.
אם אתה שואל אם 170 כ"ס זה מספיק אז התשובה היא כן.
אין לי פאג'רו אבל יש לי רכב דומה עם אותו הספק ואין בעיה להגיע למהירויות של 160 קמ"ש ויותר. מצד שני אתה תלמד שברגע שעוברים את המאה קמ"ש מתחילים לראות את זה במחוג הדלק.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
אתם מתבססים על נתונים בנייר, לא תמיד יש להם קשר למציאות.
170 כ"ס זה נתון יפה, אבל לא אומר דבר עם לאנדקרוזר עם 163 כ"ס מרגיש חזק הרבה יותר גם בזריזות, גם ביציאה מהמקום וכן גם אחרי ה 90 קמ"ש.
גם הסיפורים על מתלים נפרדים שהם יתרון לנוחות, גם להם לא מצאתי יתרון מהבחינה הזאת.
מי שלא נסע אל שני הרכבים ומסתמך על נתוני יצרן עדיף שלא יענה ולא יבלבל.
אני אומר את זה מניסיון גם עם הפאגרו וגם עם הפורד שקניתי עכשיו לאישתי.
קניתי פורד S-max עם נתונים גבוהים בהרבה גם ב כ"ס וגם המומנט מהמיצובישי גאלאנט הקשישה שהוחלפה לטובתה.
בפועל הפורד מרגישה הרבה יותר עצלה מהגאלאנט.
זה לא שהיא חלשה אבל אין מה להשוות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
למה שלא תשתף את כולנו שנדע ממי להתרחק
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
כי זו הודעה מלפני שנים רבות שמדי פעם מישהו מתעורר ושולח לכולם, היא כוללת גם תחנות שבינתיים החליפו בעלים וכבר שנים נקיות.
רשימה עדכנית תמצא באתר המשרד, רשימות אחרות זה עלול להתברר כחיסול חשבונות ...
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
ארז,
זו הישנה או מעודכנת?
לידיעת בעלי הרכבים חשוב לכם לדעת את זה... רשימה חדשה של תחנות בהן נתגלה דלק מהול לא תקין : אל תתפלאו אם משאבת הדלק "תישרף" והממיר הקטליטי יתקלקל.
1. אור חן, כפר מנדה
2. אלון נתב'ג , פעם נוספת
3. אלעד שמנים, תלפיות ירושלים
4. דור אנרגיה - קבוץ הזורע
5. דור בקעה אל גרביה
6. דור סגולה, פתח תקווה, שוב פעם
7. דור קדמה, מעלה אדומים
8. דור שעריים, רחובות
9. דור , גן התעשייה תפן
10. דיאלוג 2000, דימונה – קבועים ברשימה
11. דיאלוג 2000, רחובות
12. דלק אבן יהודה