תגובה: חובה לצפות - תחקיר גניבות הנשק מצה״ל
מי יישאר בצבא?
קודם כל אני שואל מי בכלל יילך לצבא חוץ ממתנחלים מאיו''ש.
תסתכלו על אחוזי הגיוס.
על ירידת המוטיבציה לשירות קרבי. על כמויו תהמשתמטים ההולכות וגדלות:
ערבים, חרדים, פציפיסטים, ארטיסטים, אנרכיסטים, ערסים, אמנים, ספורטאים, שמאלנים קיצונים, ימנים קיצונים... וסתם כל מי שלא בא לו טוב לתרום את חלקו למדינה שלו. רק לקחת ממנה זכויות וקיצבאות ולהתייצב מול הקלפי ביום הבחירות ובחוצפה ללא גבול לדרוש את זכותו להשפיע ולקבוע את גורלכם ועתידכם.
קורים הרבה דברים לא טובים בצבא בתקופה האחרונה.
הורים שמציקים למפקדים למשל.
מצד שני אני יכול להבין ''אמא לוחמנית'' שמטרידה בטלפונים את המ''פ ו/או המג''ד כי אי אפשר לסמוך היום על אף אחד. ברצינות. לך תדע אם לא יפקירו את הילד שלה - בלי מים או בלי טיפול רפואי או מדמם למוות או שברזלנים זוטרים קהי-חושים ואטומים לא יתנו לו לישון עד שמרוב עייפות הוא ייפגע ואולי בכלל יאשימו אותו ברצח מחבל-לוחם-חופש-חסר-ישע. לך תדע. ברגע האמת תמיד מתגלה הפרצוף האמיתי של המערכת והוא אפעס, לפעמים לא נראה טוב.
ביולי 2015 הושלכו אבנים על רכבו של אל''מ ישראל שומר, מח''ט בנימין באותה תקופה, ליד א-ראם.
אחד החלונות ברכב נופץ מפגיעת אבן. אל''מ שומר יצא מהרכב וירה לכיוון מיידי האבנים שנמלטו. כיאה לקצין קרבי מקצועי, האל''מ לא פיספס. אחד מהתוקפים, נער בן 15 אם אני לא טועה, נפגע בגבו ונהרג. ב-10 לאפריל 2016 החליט הפרקליט הצבאי הראשי לסגור את החקירה בעניין וזהו. נגמר. הכל בסדר טודו בום.
האם ראוי לירות במיידי אבנים ולהרוג אותם?... אישית אני סבור שכן אבל לא ניכנס לזה. זה ויכוח נפרד.
האם הנער הנמלט סיכן את האל''מ?.... ברור שלא!!! על זה כבר אין שום ויכוח. תיאורטית הוא לא היה אמור לירות בו בכלל. אם הוא לא היה אל''מ אלא סמל - היו מאשימים אותו ברצח. לא פחות.
אבל את החקירה בעניין האל''מ היורה שומר החליטו - כמה צפוי - לסגור. ועם הסמל היורה אזריה הלכו על כל הקופה. עד הסוף. טוב נו, מה הפלא - הכי קל להיות חכמים על קטנים ועל חלשים.
כי בצה''ל יש איפה ואיפה והחוק ממש לא שווה לכולם. כי יש דרג ויש זרג.
כי לא מפקירים קצין, אלוף-משנה. אבל סמל פשוט מפקירים גם מפקירים. ומאוד בקלות.
ולא סתם מפקירים - גם שופכים את דמו במסע צלב תקשורתי מתוזמר היטב. ''עשב שוטה'', ''שונא ערבים'', ''לה-פמיליה'' ועוד שאר תארים וכינויים שהתקשורת, חלק מפוליטיקאים ואפילו שר הביטחון וקצינים בכירים שכולם חרדים לישבנם ולקריירות שלהם - שחררו עוד לפני שהתברר מה היה שם בכלל.
החייל הזה יכל להיות הבן שלכם. בעוד שנתיים זה עלול להיות הבן שלי.
כשאני שולח בן ליחידה קרבית למען המדינה, אני מצפה מהמערכת, מהמפקדים שלו, אלה שבן-גוריון עם הפאתוס המגוחך שלו הגדיר כ''ראויים לכך'' להיות באמת ראויים לכך ולתת לו גיבוי מלא גם אם טעה ואת החשבונות והעונשים לסגור בתוך היחידה. חייל טעה?... קורה. הוא רק בן אדם. מי שלא עושה לא טועה ולכם יש כלים משמעתיים ופיקודיים לטפל בו בתוך היחידה. כולל מחבוש אם צריך. לא להפקיר אותו לתקשורת הטורפנית שממש לא טורחת להסתיר את האג'נדה הברורה שלה!...
מהצבא הייתי מצפה לעמדה מאוד ברורה בכל מה שנוגע לטיפול במחבלים - מחבל שבא לרצוח חיילים ואזרחים אינו אדם ואינו ראוי ליחס אנושי. אותנו לימדו לבצע וידוא הריגה במחבל כי לעולם לא נדע אם הוא עדיין חי ומסוגל לבצע עוד משהו שיפגע במישהו. היום מכניסים אותם למחנה נופש מאורגן עם ארוחות גורמה בבישול עצמי, טורטית לקינוח, לימודים לתואר אקדמי וסיכוי ממש טוב לשחרור מוקדם בכל פעם שמישהו מהחיילים הנקניקים של צבא הסמרטוטים יחליט שוב לישון בזמן מארב ארטישוק ואז להיכנע ולמסור את עצמו למחבלים במקום להילחם בהם.
ממפקדים בזירה כזו הייתי מצפה לכושר מנהיגות - לא להפקיר את הזירה לניהולם של קב''ט אזרחי ונהג אמבולנס אזרחי ואח''כ להתחמק מהאחריות. למרות שבדיעבד כנראה לא היה להם מה לדאוג - הרי המערכת מגנה על הברזלנים בחירוף נפש. רק חיילים עומדים לדין ונענשים על דברים כאלה.
לא רק אני סבור שהכל קשור. כי כשחוששים לירות במחבל אז ברור שגם לא יורים בגנב ובטח לא יורים בבדואי שעומד עם הטנדר שלו על דיונה מול צאלים עם טלפון בזמן מבצע עמוד-ענן ומטווח און-ליין את יורי הטילים מעזה.
בצה''ל של היום הרמטכ''ל מצפה מהחיילים לא לירות במחבלת בת 14 שמסתערת עליהם עם סכין. על ידיו יהיה הדם של מי שיירצח בסכין הזו בגלל האמירה האומללה שלו!... אם במחבלת לא יורים אז גם בגנב לא יורים. זה למה לצבא הזה שלו אני חושש לשלוח את הבן שלי ואני כנראה לא היחיד - הירידה במוטיבציה לשירות קרבי כל כך מוחשית (והצבא כדרכו בקודש שוב מתפתל ומשקר לאזרחים בפרצוף כפי ששיקר להם ב-2006 ומבלף אותם שאין דבר כזה ''אפקט אזריה'' ושירידת המוטיבציה מוסברת בנהירה ליחידות הסייבר וההייטק.... חחחה.... כדאי שישאלו את החיילים ואת הוריהם) עד שעכשיו הוא מנסה לפתות את הלוחמים במשכורת מוגדלת ל-2000 שקל. מי שישמע. וואלה יופי. טוב שנזכרתם אחרי 70 שנה שבהן הקיצבה לאברכים פרזיטים היתה גדולה פי 3 ממשכורתו של חייל לוחם בסדיר. 70 שנה נמשך העוול הזה. 70 שנה!!!
ככה מאבדים מדינה לדעת:
רפיון. רפיסות. פחדנות. כיסוי תחת. קודים אתיים. התפלפלויות על מוסר לחימה וטוהר נשק. חשש מתמיד מהסתבכות משפטית ובעיקר - פחד. פחד מכל דבר שזז. פחד מהחרדים. פחד מהערבים. פחד מהתקשורת. פחד מבתי המשפט. פחד מהאמריקאים. פחד מהרוסים. פחד מהאירופאים. פחד מאיראן. פחד מ''בצלם''. פחד מ''שוברים שתיקה''. פחד מהאנטישמים. פחד מהעולם.
אלוהים אדירים. אין כזה דבר נשק טהור ואין דבר כזה צבא מוסרי. נשק נועד להרוג והוא יכול להיות נקי או מלוכלך אבל טהור הוא לעולם לא יהיה. תפקידו של צבא להגן על המדינה ואזרחיה - לנצח במלחמות - ותו לא, לא להתייסר בסוגיות של שמירת המוסר. ומי שלא מכבד את עצמו ולא מאמין בדרכו שלא יצפה שאחרים יכבדו אותו, יגבו אותו ויתמכו בו. וזה תופס ותקף גם לגבי צבאות ומדינות.
אף אחד לא חייב להסכים איתי. אלה שני הסנטים שלי ושלי בלבד.
דרור,
דבר אחד בטוח.
החייל הזה לא יכול להיות הבן שלי.
רק שיהיה ברור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חובה לצפות - תחקיר גניבות הנשק מצה״ל
אני כן יכול להזדהות עם חלק מהדברים שכתבת, חושב ששוב הפלגת וגם חיברת דברים שלדעתי לא מחוברים, אבל על דבר אחד חולק עליך:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
החייל הזה יכול להיות הבן שלכם. בעוד שנתיים או שלוש זה עלול להיות הבן שלי.
.
אני מאד מקווה שאצליח בתור הורה לחנך את הילדים שלי שכשיגיע הרגע, אם יגיע, הם יפעילו שיקול דעת אחר.
אני מקווה גם בשבילך ובשביל כל הורה לצאצא שהולך לצבא או שאמור לתפקד כבנאדם עם ערכים מינימליים, אחרת אנחנו בבעיה מאד רצינית.
שרתתי עם אנשים שמייצגים כרגיל בצהל, מגוון אוכלוסיה עם דיעות שונות למדי לגבי מה שלנו או לא, ואם כן שטחים או לא, והיינו רחוקים מלהיות יפי נפש, אבל אצל כולם החינוך שהם באו איתו מהבית בא לידי ביטוי ברגעים בעייתיים בצורה חיובית ברורה.
לעולם לא תדעו מה יעבור לבן שלכם בראש בסיטואציה כזו.
אם יחשוש מקיומו של מטען. אמיתי או מדומה.
לעומת זאת אתם יכולים לדעת במידה רבה של ביטחון ודיוק כיצד ינהג בו הצבא אם חס וחלילה יהיה מעורב במשהו:
והתשובה היא - יפקיר אותו. ינהג בו באטימות.
וכמו תמיד - זה מתחיל תמיד בקטנה. בדברים הלא חשובים לכאורה. במג''ד הסדיר שאוכל בכל יום ארוחת צהריים במסעדה ולא בחדר האוכל בגדוד שלו.
בקצינים שחותכים לאכסניה הממוזגת ומתקלחים בסבבה בזמן שהחיילים שלהם מתפלשים באבק ב-45 מעלות.
זה למה ככל שזה תלוי בי - הבן שלי לא יקבל ממני אישור או חתימה באם ידרשו זאת ממנו על מנת לשרת ביחידה קרבית.
לצערי נשאר לי בקושי בדל-אמון בצה''ל ובמפקדיו.
על ''מנהיגי'' מדינת ישראל כבר אין מה לדבר....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
דרור,
דבר אחד בטוח.
החייל הזה לא יכול להיות הבן שלי.
רק שיהיה ברור.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא תמיד התפוח נופל תחת העץ.
המושג ״בני טובים״ מתאר הורים נורמטיביים שבניהם סטו מהתלם.
תשקיע תתאמץ ואני מאחל לך שלא תתאכזב אבל גם אם במקרה כן, הוא עדיין ישאר כנראה הבן שלך...
כי לך יש ערכים והרי לא תנטוש אותו בשעת משבר [emoji4]
חוצמזה, אתה מאוד בעד זכויות של אחרים וזכותו לחשוב שונה ממך, כן?
בקיצור, ננסה לחשוב חיובי.
להיות אנשים גם במקום שאין איש
ולתרום יותר מאחרים כי בסוף הצבא בצלמנו ואין לנו ארץ אחרת... גם אם אשתך חושבת אחרת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
נמרוד, הנושא חשוב מעין כמוהו.
אתה (ואחרים) לא רוצה להתווכח,
דרור (ורבים אחרים) לא רוצה לשלוח את הילד.
ומי ישאר בצבא?
חובשי כיפות סרוגות מחוץ לקונצנזוס שהתקשורת תקרע להם את הצורה שיגנו על השאר כי אצלם עוד מחנכים להקריב למען המדינה?
אפשר להמשיך לקבור את הראש בחול ולא לדבר על הנושא.
יום אחד, לא רחוק כנראה הוא יתפוצץ לנו בפנים.
הבן של דרור, אני מאחל לו, יעשה מה שהוא רוצה, לא מה שאבא שלו יכתיב לו.
הבעייה בדיון הזה היא שקשה מאד להביא דעה נגדית. למה?
א. בטחון שדה. אבל זה משני.
ב. כללי האתר. קשה להביא את הדעה הנגדית למה שאתה ודרור כותבים בלי להעליב.
בבקשה, תמשיכו דיון ברמת סמלים-אפילו-לא-במיל'.
אופס, נראה לי שכבר העלבתי. סליחה.
שכחת לחתום:״אחד שיודע״ [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
זה בסדר. על גלי הנוסטלגיה. כשדרור היה לוחם הרי סיירת... לא שכחו טיל כמעט הכי סודי שיש בדרך חזרה בלבנון. אבל סיירת... לא יכלו להסתלבט עליהם כי במקרה הם שכחו חייל שלם טוב... חבל להעיר אותו...
כי אז החיילים היו גיבורים ולא נרדמו במארב ולא נחטפו והמפקדים היו מדהימים ודאגו לחיילים שלא יתייבשו ולא ירעבו ולא יישארו לבד בשטח. היום בלי וואטסאפ מאמא מודאגת הם עלולים לשכוח...
כדי לא לומר מה אני חושב כי זה יהפוך אותי לחלק מדיון שאני לא רוצה להשתתף בו, אני אצטט בריפרוף מחקר שמראה שמאז ההתנתקות יש שכבה שלמה של אזרחים שמתוך תחושה שהמדינה בגדה בהם - הצטרפו למה שיונתן גפן ניסח שנים קודם - ״אוהב את הפלוגה, שונא את המדינה״ אבל עם קצת הקצנה הפכו את זה לתיעוב ממשי נגד ״הצבא״ ו״המפקדים״, וכל מה שממסדי גם בצבא, וזה הגיע לשיא כמו שדרור מיטיב לתאר עם פרשת אזריה שבעיניהם הוכיחה שהם צודקים.
אני רואה גם במה שציטטתי וגם באווירה הכללית ברחוב - קיטוב הקצנה והסתה של כולם נגד כולם. והדיון הזה הוא חלק מאווירה כזו שבה הכל קיצוני. שחור לבן. נכון ולא נכון.
ואני חושש שדיון כזה כאן בג׳יפולוג הוא לא במקומו ולא בגלל דעתי שהיא כזו או כזו אלא בגלל ששנים הצלחנו לשמור את אווירת הרחוב מחוץ לאתר וכך ראוי.
אסף.
למי שלא צפה - התחקיר מראה את הקלות בה ניתן לחדור לבסיסי צבא ולגנוב חמרי נפץ , תחמושת, ואפילו נשק .
כולל הסתננות לשטח היערכות / מאהל/ מוצב מאוייש קרוב לגבול רצועת עזה. כולל עדויות של חיילי מילואים על התעוזה והחוצפה של הבדואים בשטחי האש שלא מהססים לגנוב ציוד ונשק מול עינהם של החיילים (בעבר שודרו גם קטעים שצולמו ע״י חיילים) .
אז אחרי שכל מי שהיה חייב, שחרר את תסכוליו מהמדינה ומהמערכת הצבאית בפרט, אפשר אולי לפתוח שיח תרבותי ורגוע.
בסופו של יום ההפקרות הזאת פוגעת בנו גם בלי קשר לצבא- הג׳יפים שלנו נעלמים מהחנייה באישון לילה (או מועמסים על גרר לאור יום) והנגב הופך להיות יותר מאיים.
מי ששודד בלי בושה מחיילים חמושים, מה מונע ממנו לשדוד באלימות מטיילים או גרוע מזה ? זה כבר לא לשבור חלון או מקסימום לגנוב רכב חונה.
גם קצינים במיל׳ מוזמנים להשתתף בערב הסמלים
ניר, מה אתה מחפש להשיג בדיון הזה? שואל ברצינות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כולם עשו, עושים ויעשו פאשלות. כי כולם רק בני אדם בסך הכל. (חוץ ממחבלים. בעיני הם לא בני אדם. יצורי אנוש אולי כן אבל בני אדם הם לא).
אבל בסוף מישהו נתפס ובמשמרת של מישהו העסק מתפוצץ לכולם בפרצוף.
וכן - תמיד נגנבו מהצבא כלי נשק ותחמושת ולא מעט פעמים נשברה השמירה ואנשים נרדמו במארבים ואפילו נחטפו חיילי נח''ל ששיחקו קלפים במקום לשמור במוצב בלבנון (כל מי ששירת באייטיז בלבנון זוכר את סיפור ''החטיפים מגדוד 50''). אבל כמו שאומרים - אם כל הצוות כולל המ''מ נרדם במארב ארטישוק ואחר כך חוזר למוצב וכלום לא קרה - אז זה לא קרה. זה יישאר בתוך הצוות.
אבל הצוות של גלעד שליט הלך לישון במארב וקרה מה שקרה והגיבור-חיל היה כל כך אחוז בהלם ואימה שהעדיף להיכנע וכל היתר היסטוריה. אלה העובדות והן לא נעימות. כמה שזה נדוש - אבל זה בדיוק מה שקורה כששוברים שמירה.
ואם זה לא מספיק, הרי שהיום אנחנו חיים בתקופה שבה שום דבר כבר לא סודי. היום חושפים את הדברים האלה ומדברים עליהם. מחטטים בפצעים החשופים. גם על הדברים הלא-נעימים כמו הגניבות וההפקרות בבסיסים וההזנחה בתחזוקת רק''מ בגלל שהצבא מפריש החוצה הרבה מאוד נגדים שזה היה תפקידם ובכלל התחושה שכל העסק חורק ומתפרק.
האמת אסף, היא שגם רואים את זה בעיניים. זה אמיתי. ואי אפשר להתעלם מזה או לקבור את הראש בחול או לקבוע שמי שזה מעסיק אותו ומדבר על זה אלה רק הסמלים שאפילו לא במיל' - כי מה זה אם לא ההתנשאות וחטא היוהרה שכל כך אופייניים לחלק מהברזלנים שכל כך זחוחים ובטוחים שאלוהים בכבודו ובעצמו יצר אותם בצלמו ודמותו. אז מה הפלא שרואים אותם מסתלקים באטראז'ים שלהם לאכסניה להתקלח ולישון במזגן בזמן שהחיילים שלהם נמסים בחום...
אבל אנחנו לא נעלבים ובחיי שאנחנו לא שונאים את הצבא (נהפוכו) ולא את המדינה. רק מאוכזבים ומודאגים. מאוד מודאגים.
שניה לפני שנמרוד נועל את הדיון... מפריע לי שדרור המלין על מעורבות ההורים בצבא, מתערב במה הבן שלו יעשה בצבא ועוד שנה לפני. נשמע לי דבר והיפוכו ושהוא מתחיל לא טוב. אין ספק שזה לא כיף לדאוג לבן שלך שכבר לא ילד ולא של כולנו ולא אחד שבישר את סופו בפייסבוק. לנו דפקו בדלת בצוק איתן ולמזלנו הוא יצא מזה הרבה בזכות אותו צבא, וזה בכלל לא חשוב אם אתה בצד של הטובים או הרעים, בשורה התחתונה המדינה באמת לא סופרת אותך.
ובקשר לאירועים שתיארת, מצער לשמוע, אבל לא חושב שמשהו מהותי השתנה בתחום המשמעת מאז, והזכרונות שלך הם יותר נוסטלגיה מייפה מאמת. ובמקום לספר את זה לנו, ספר למה״ל.
יצחק שהזיע 30 שנה בריצה אחרי הטלפון האחורי של הטנק של דרור ואחרים וכבר עשר שנים כבר לא.
משהו השתנה, זה כבר לא מלחמת הישרדות.
בעבר היה ערך לכסף, בעבר ניסו לחסוך כי לא היה כסף, היום מסתבר שיש יותר כסף, אבל החיילים שלמטה לא נהנים ממנו.
אתם מדברים על קרביים, תחשבו על זה מהכיוון של הגובניקים (החיילים "חסרי התועלת") איך זה שכל יום ביומו שומעים על מקרים של עכברים באוכל, וזה לא במטבח בתוך אוהל בשטח אלא בחדר אוכל מסודר שאמור להגיש אוכל בלי עכברים.
פשוט זלזול, אין מילה אחרת לתאר את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mugi8675
שניה לפני שנמרוד נועל את הדיון... מפריע לי שדרור המלין על מעורבות ההורים בצבא, מתערב במה הבן שלו יעשה בצבא ועוד שנה לפני. נשמע לי דבר והיפוכו ושהוא מתחיל לא טוב. אין ספק שזה לא כיף לדאוג לבן שלך שכבר לא ילד ולא של כולנו ולא אחד שבישר את סופו בפייסבוק. לנו דפקו בדלת בצוק איתן ולמזלנו הוא יצא מזה הרבה בזכות אותו צבא, וזה בכלל לא חשוב אם אתה בצד של הטובים או הרעים, בשורה התחתונה המדינה באמת לא סופרת אותך.
ובקשר לאירועים שתיארת, מצער לשמוע, אבל לא חושב שמשהו מהותי השתנה בתחום המשמעת מאז, והזכרונות שלך הם יותר נוסטלגיה מייפה מאמת. ובמקום לספר את זה לנו, ספר למה״ל.
יצחק שהזיע 30 שנה בריצה אחרי הטלפון האחורי של הטנק של דרור ואחרים וכבר עשר שנים כבר לא.
הבנת הנקרא?
אני לא משתגע על התערבות ההורים אבל כתבתי במפורש שאני מבין אותה.
כי על סמך מה שאני רואה אני סבור שאין היום על מי לסמוך ושצריך הרבה אומץ כדי לשלוח ילד לצבא הזה.
כי יחס הצבא לחייליו נבחן ונמדד בדיוק במקרים כמו פרשת אזריה.
כי כשהכל בסדר אז הכל בסדר.
אבל כשקורה דבר כזה מבינים שהעסק רקוב מבפנים וששום דבר לא בסדר ולא טודו בום.
והעובדה שתמיד גנבו מהצבא לא מכשירה את המצב כיום כפי שמשתקף בתחקיר.
כי הפיגוע הפלילי הבא שיתרחש באיזו טיילת ושאולי הילדים שלכם ייפגעו בו בשוגג - יתבצע בנשק שנגנב מהנשקיה בשדה תימן או מבסיס האימונים מהתחקיר. והבדואים שגונבים ציוד מול חיילים חמושים שה''צבא'' העלוב הזה אוסר עליהם להגיב - בפעם הבאה ישדדו מכם בכוח את הרכב שלכם בזמן שאתם בטיול - ונכון - אתם תעמדו מנגד ולא תוכלו לעשות שום דבר. מקסימום לפנות למשטרע שגם היא מין הסתם תקטלג את זה תחת ''חוסר עניין לציבור'' ולא תעשה עם זה שום דבר כי זה מפריע לה להתעסק בדברים חשובים באמת כמו אכיפת מהירות או הורדת ג'יפים מוגבהים מהכביש. כי ככה זה במדינות רקובות ששונאות את אזרחיהן ומתפוררות מבפנים.
אפרופו טלפון אחורי - אני מקווה שאתה לא אחד מהחי''רניקים שהצלחתי לשכנע אותם שמהטלפון האחורי של המגח אפשר להתקשר הביתה.
אשכרה היו כמה כאלה, בחיי. יש מצב שחלקם עדיין מחכים מאחורי הטנק שישתחרר להם הקו.... היה קורע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ניר, מה אתה מחפש להשיג בדיון הזה? שואל ברצינות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
וואלה, עוד לא החלטתי :confused:
וביתר רצינות -
פשוט מרגיש חוסר אונים ושהשתיקה שלי ושלכם מנציחה את המצב הזה שמביא בשורה התחתונה לפגיעה והרג מיותר של אזרחים וחיילים.
אין לי עניין להיכנס בצה״ל ולהצליף מהיציע, אבל חייבים להודות שהמנהלים בצה״ל פשוט גרועים.
הם כנראה טובים בלהילחם, כנראה אמיצים יתר מאחרים, אפילו אינטיליגנטים מאד, אבל כמנהלים הם גרועים.
אחרי שהם מסיימים את הפרק הזה, הם מוצנחים לאזרחות, גם שם לתפקידי ניהול בכירים - בין אם בשירות הציבורי ובין אם בחברות ענק.
זאת קליקה שיודעת לשמור על עצמה טוב, אבל חייבים למצוא את הדרך לעשות לזה סוף.
כבר כתב לנו פה איזה קצין...
זה דיון סמלים. תפנים.
הקצינים יודעים מצויין מה הם עושים, לא?
אגב, לא השתנה איזה חוק לאחרונה שעכשיו מותר לירות בגנבים בבסיס?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אני נמנע מכניסה לדיונים הללו, כיוון שהם עקרים.
לא ניתן לשכנע אף אחד בשום דבר במסגרת דיון באינטרמת.
אבל, החלטתי לחרוג מעט ממנהגי, כי לפני שבועים ביקרתי במנהרות הכותל ובעיר דוד ונחרת לי משהו במעט המוח שעוד נשאר לי : "ירושלים חרבה בגלל שנאת חינם".
השרשורים האלו מלאים בשנאת חינם. מה שישאיר אותנו מגובשים וחיים, ולא יוצאים לגלות שלישית או לשחייה לקפריסין - זו אחדות המטרה, לא ויכוחים אינסופיים.
במקום שנבין שעלינו לטפח את הזהות, לא את השונות.
אבל אני - מה אני מבין.
(לידיעת הקייטנים - בשרשור כמה דקויות ואירוניות שיהיו ברורות רק למתי מעט מותיקי הפורום, אבל הרוח הכללית היא החשובה והיא מספיק ברורה).
הקצין הזה יותר מוטרד מעניין ההטרדות המיניות כנראה, הוא אבא לבנות, דווקא בנושא הזה כן בוצע תיקון משמעותי בעשרים וחמש השנים האחרונות, אז יחסים בין מפקדים לפקודות היו שגרתיים וגלויים, חלק מתנאי השירות.
חייב להגיד שחיל השריון , היה לפחות בזמני, חייל הרבה יותר מוקפד מבחינת משמעת - לא היו משאירים ג׳ריקן ללא שמירה, הייתה הרבה ביקורת, גם חיילים וותיקים נדרשו למשמעת. זאת הייתה ההתרשמות שלי מהגדוד בו שירתי בתחילת הסדיר. לא הכל היה טוב בזה - כי בתור חייל או קצין צעיר אתה מאד מתוסכל מהדיסטנס ומזה שאף אחד לא סופר אותך.