אולי נפגש כמה זוקונים ל"הדרכה" מצולמת?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Printable View
אולי נפגש כמה זוקונים ל"הדרכה" מצולמת?
מחר בשעות הבוקר אצלי בסדנא. לרשותנו מלגזה.
הניסוי בוצע?
עמדתי בשמש יום שלם ואף אחד לא בא :)
מצטער, ראיתי רק עכשיו. מתי אתה בסדנה שוב? בכל זאת מאורע
אהלן, מתעלק על השרשור.
חשוף לפורום פסיבית ונהנה ממנו הרבה זמן, מודה לכל אנשי הידע והניסיון.
אני עם סמוראי 96, סגור, עלים. קניתי אותו לפני כשנתיים עם עלים EFS ובולמי RAW, לא יודע בני כמה. הרכב מוגבה מעט, לא יודע כמה אבל לא משהו שמושך את העין.
הבולמים, במיוחד הקדמיים כבר עברו לעולם שכולו טוב והחלטתי להחליף את ארבעתם.
הרצתי חיפוש באתר, והגעתי לשתי תובנות.
1. ככל הנראה הבולם הכי משתלם הוא מונרו שאמור לעלות בסביבות 200 ש"ח לבולם.
2. כדאי לי לקחת מידות בעצמי של מהלך המתלה. מהדיון בשרשור החלטתי לבדוק פתיחה מקס' ע"י פירק הבולמים, הגבהת הרכב עם ג'ק מהשילדה קרוב לגלגל ומדידת המרחק בין תושבות הבולם כשהגלגל באויר. את הסגירה בדקתי ע"י מדידת המרחק בין הסרן לבומפסטופ כאשר הרכב לא על ג'ק והחסרתי 2 ס"מ עבור האלסטיות של הבמפטופ עצמו.
סגירה בחלק האחורי בעייתית יותר כיוון שמהלך הסגירה של הבולם ושל הסרן שונים אז עשיתי "בערך"
בסופו של דבר יצא לי די אותו הדבר בשביל הקדמיים והאחוריים, סגור 30 ס"מ, סטטי 44 ס"מ, פתוח 50 ס"מ.
שמח וטוב לב נסעתי עם הסמוראי נטול הבולמים (חוויה משעשעת ומחנכת בפני עצמה - הבולמים כנראה לא היו שחוטים לחלוטין) לאחד המקומות שמוכרים מונרו ע"פ האתר שלהם וביקשתי לרכוש -עשו טלפון לספק שלהם והמחיר 280 ש"ח לבולם, לא מוכנים לזוז יותר מכמה שקלים..
מכאן שתי שאלות,
האם המחיר השתנה או שהמוכר מוכר ביוקר? אם ביוקר אשמח להמלצה היכן ניתן לקנות ב200, אם המחיר השתנה אולי כדאי כבר ללכת על קוני?
ובאופן כללי האם המידות עושות שכל?
תודה מראש,
עידן.
לא הבנתי את ההערה לגבי הסרן האחורי.
כדי לקבל תמונה מדויקת על הסרן הקדמי, אתה צריך להרים את הסרן האחורי ולהיפך.
אורי הסביר את זה למעלה כמה תגובות ולי אישית זה מאוד עזר.
אשמח להסבר שוב על הבעיה למדוד את הסרן האחורי (ששם, תצטרך להרים גלגל מהסרן הקדמי ולמדוד מרחק בין תושבות בולם)
ממליץ, אם אתה מתכוון לשפר, לחשוב על מגדחי בולמים קדמי ו/ או גשר בולמים אחורי.
כשאתה מסיים עם המדידות(אם אתה מאיזור ב"ש קפוץ לאופקים נעשה עם מלגזה), תעביר לי מידות ואבדוק עם החנויות שאני עובד איתן. בתור בעל סמוראי מיושן לצערך אתה מכיר את כל חנויות החלפים
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk
תודה מוטי, הסמוראי שלי הוא חדש (יחסית לסמוראי ;)
לגבי חישוב הסגירה פשוט בדקתי כמה בכלל תנועה(=מרחק) יכולה להיות לסרן עד שהוא פוגש את הבמפסטופ. בחלק הקדמי זה שווה לאורך המינימלי של הבולם כי הם מקבילים ובאותו האורך. בחלק האחורי הבולם הוא באלכסון כך שזה לא אותו האורך (יוצר משולש).
מצרף לינק שעזר לי :
https://www.youtube.com/watch?v=RqpHZt7-mEs
הדבר היחידי שאני רוצה לשפר זה את איכות הנסיעה במידת האפשר במחיר שפוי (סמוראי, אמרנו?).
יש עוד המון חנויות חלפים להכיר אבל אני רחוק ממך (כפר סבא) תודה רבה על ההצעה :)
מחפש לבוא, לשלם מחיר הוגן עבור מוצר טוב ומתאים לקחת ולהתקין.