יש בעיה לקרוא את הכתבה במלואה למי שלא מנוי על הארץ.
Printable View
יש בעיה לקרוא את הכתבה במלואה למי שלא מנוי על הארץ.
למה מתנשא?
קראתי את כולה.
עלתה כאן סוגייה של תוצאות פגישה בין חיות בר לבני אדם והאיש תוהה למה הוא כהורה אמור לקחת אחריות על הילדים שלו.
הגיוני בעיניך?
זה ההבדל בין לקחת אחריות לבין לחפש מי אחראי עלי.
תפיסות חיים שונות.
רוצה טבע סטרילי?
לך לגן חיות.
רוצה קמפינג כמעט סטרילי?
לך לאתר קמפינג סגור (וכנראה תפגוש חיות מסוג אחר).
מה השלב הבא, סידור שיפועים סביב לחניון?
רצית טבע?
תשקיע קצת ללמוד מה נמצא בו ואיך להתנהל בו.
לדעתי הגישה הזו של מי אחראי חוץ ממני גורמת לרשויות להצר את דרכי כולנו, בכל תחום ובמיוחד בשטח.
העברת אלי כרשות את מה שפעם היה בשיקול דעת שלך?
אז אני אחליט מה טוב/מכסתח אותי.
ואז מרוקנים בריכות בגולן, מגבילים כניסה לפי שעות.. סוגרים שטחים, זה משחק בדיוק לידי מי שאחכ מתלוננים שדופק אותך.
בדוגמא שהעליתי מקנדה עם הדוב, האחריות עלי, ותקיפות דובים יש שם כל שנה, והנזק הרבה יותר קשה מזאב מזרח תיכוני, ומבחינת הפקח, ה״שלט יש דובים״ מספיק.
האחריות עליך.
איפה עלתה הסוגייה הזו?
עלה נושא של ריבוי מקרים של תקיפות ילדים על ידי זאבים במדבר יהודה. הכתבה מחדדת את הנקודה שהתקיפות האלו היו בצורה חד משמעית מתוך כוונה לטרוף והתרחב הדיון שם איך קורה שזאבים (שכפי שציינו חברים כאן בשרשור מתרחקים מאנשים בדרך כלל), נכנסים ללא פחד למאהלים, מתבייתים על החלש בחבורה קרי ילדים קטנים, וחותרים למגע על אף נוכחות של מבוגרים שמנסים לגרשם.
ההתנשאות שלך באה לידי ביטוי (וזה לא פעם ראשונה שאני נתקל בזה מולך) שבתגובות שלך אתה מניח אוטומטי או לפחות מציג את החבר שמולך בדיון כאיזה ישראלי מפונק, חסר אחריות או מודעות לטבע, או כמי שלא יודע לטייל ומציג את עצמך מנגד כמופת. גם תמיד יש לך איזה גישה פטרונית של - בוא אני אגיד לך או אלמד אותך דברים שאתה בטח לא יודע או לא חושב עליהם. זה לא לעיניין.
מי ייקח אחריות בשבילך על השהות שלך בשטח?
החוקר?
פקח צמוד?
תן רעיון.
לדעתי זה אותו דבר כמו השאלה של מטייל לפני כמה שנים למה אין צפרדע זבל בחניון צניפים(קח את הזבל איתך), מי ישמור לי על המאג (אתה..), תביעות כנגד רשויות של מי שקופצים ראש לבריכה בעומק סנטימטר וכו.
זה לא פינוק זו היתממות שהולכת ורווחת.
הבנתי מה הקפיץ אותך. המשפט "שהורים ייקחו אחריות," והקונוטציה בה זה נכתב.
טעות שלי, נסחפתי בדמגוגיה.
תמחק את ה-3 מילים האלו מהתגובה שלי ותנסה להכיל מחדש את הנושא. זה לגמרי אבל לגמרי לא הפואנטה של התגובות שלי או של הכתבה.
אתה רוצה להגיד לי שמאז ומתמיד היה לך במודעות בלינות שטח שקיימת האפשרות באזורים מסויימים שיבוא בלילה זאב ויקח לך את הילד?
כי ככה הם זאבים? אולי הסיבה האמיתית לקחת נשק בטיולים במדבר יהודה היא בכלל לא מסיבות ביטחוניות לאומניות אלא הגנה מפני האיום הידוע של זאבים טורפי ילדים? (בציניות כן..)
גם אל תבין אותי (שוב) לא נכון, אני לא קופץ בהיסטריה מה עושים? מה עושים? אבל זה לגמרי לא קשור לשאלה - למה אין צפרדע בחניון צניפים.
שיש חיות בר גדולות בחוץ, וילד קטן (3-4) הוא בס״ג של גדי שזה האוכל הטבעי שלהם, כן.
גם של צבוע וגם של נמר.
והם תמיד יבחרו את הפרט שהתרחק מהעדר.
אז גם לשירותים מלווים ילדים קטנים.
בשער צניפים ראינו זאב גורר צימידן של מעל 20קג שהיה מאחורי אוהל.
כשהבן שלי היה תינוק אחד הדברים שהכי חששתי מהם הוא שהוא יפתח בלילה את הריצרץ של האוהל כשכולם ישנים וילך למדבר לבד.
אז קשרנו את הריצרץ כדי שזה לא יקרה.
ולא פחות מכך, כן. גם בגלל שכלבת לא נעלמה מהאזור.
אם זה משנה משהו... אני לצערי בצד של דורון.
וזו לטעמי לא התנשאות, זה דיון מתוך מודעות, ידע.
אין לי ילדים (: אבל אם היו... מרגע שהשמש שוקעת הם לא מסתובבים לבד.
אני גר בקיבוץ במרכז הארץ (אני מקבל דיווחים יומיומיים גם מהערים הסמוכות) .... ניתן לראות את רוב הטורפים הגדולים, שועל, תן ואף צבוע.. מסתובבים בין הבתים.
זה סימן לסניטציה נמוכה וצמצום בתי הגידול שלהם.
הם לא אשמים בגידול אוכלוסיית בני האדם.
האחריות היא עלינו.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נראה לי שחלק מהפואנטה של הכתבה היא שההתנהגות של הזאבים השתנתה, יכול להיות שכתוצאה ממפגשים מרובים עם בני אדם ועם הזבל שהם משאירים אחריהם.
הפואנטה השנייה היא שהרט"ג כאילו קצת משתיקים את התופעה הזאת שלפחות לפי הכתבה היא תופעה חדשה.
מזכיר לי קצת את הסיפור של שפני הסלע בראש הנקרא שפשוט "שחכו" כל מיני התנהגויות של חיות בר בעקבות מפגשים מרובים עם בני אדם, האכלות והזבל שהזבלים משאירים אחריהם.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
לא קראתי את כל הכתבה כי אין לי מנוי. אבל קראתי את הפתיח ושם מסופר על חניון נחל צאלים.
בפסח פגשנו שם ספק תן ספק דינגו שגנב לנו את השקית זבל מרחק מטר אחדמאיתנו. הוא לא חשש ולא ברח.
אני חושב שאולי ההתנהגות של הזאבים השתנתה כי הם לא זאבים.
אסף.
אני לא מבין על מה אתם מדברים. כל מי שיש לו פז״מ מכובד בשטח נתקל בבעלי חיים. כולם תמיד שומרים מרחק. גם אני, לפני עשרים שנה ישנתי בשק״ש במדבר יהודה ונמר רחרח אותי בלילה כשישנתי. כן נמר. אני חיי במדבר, לפני כן חייתי בעמק החולה. כמעט כל חיות הבר שיצא לי לראות היו דרוסות בצד הדרך.
צבועים, זאבים ונמרים הם מחזה די נדיר מכוון שהם תמיד ידעו לשמור מרחק.
בכתבה מתואר שינוי בהתנהגות הזאבים (זה ממש לא משנה אם זה בגלל שהדם שלהם לא טהור או בגלל כל סיבה אחרת). העדויות רבות ומטרידות. מתוארת בכתבה התנהגות שלא אופיינית למה שרובנו מכירים שרצוי לתת עליה את הדעת. (בנוסף להתיחסות בעייתית של הרט״ג)
ברור שכולנו אחראים לעצמנו.
על מה הוויכוח בכלל?
1+
תודה רבה
נמרוד, אסף, ושאר חסרי המנוי לעיתון הארץ - כותבים את שם הכתבה בגוגל, וקוראים אותה במלואה. Works every time.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אני דווקא דיברתי על הילדים שננשכו. הם חוסנו אחרי הנשיכה..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מקור הבעיה הוא לא בחיות הבר או ברשות הטבע והגנים, אלא בכך שהופר מאזן חשוב בין האדם לטורפים. המאזן צריך תמיד להיות, או שהחיות פוחדות מבני האדם, או שבני האדם צריכים להתחיל לחשוש מבני האדם. בגלל ריבוי המטיילים, בגלל הנטיה של אנשים להאכיל אותם או להשאיר שאריות גלויות, ובגלל התמעטות מקרים של צייד ורדיפת חיות הבר בארץ, הטורפים כבר לא חוששים מבני האדם, ולכן, מבחינתם כמו מול כל בעל חיים אחר, הצעירים והחלשים מבני מיננו נכנסו לתחום של טרף פוטנציאלי. איך מתקנים את המצב- קודם כל, חייבים לעשות ומיד, ולא לחכות לתקיפה הבאה, שתסתיים בסופו של דבר במוות או פציעה חמורה. באחריות הגורמים הרלוונטים, בראש ובראשונה אחריות הרט"ג, לחדש את הרתיעה והפחד של הטורפים מבני האדם! איך עושים את זה- יצירת זיכרון שמקשר בין בני אדם לסכנה. לא צריך לצוד או להרוג אותם, אבל צריך להפחיד אותם שוב ושוב, לדעתי באמצעות חזיזים, רדיפה בשטח, לכידה טראומטית, קולות רמים, פיתוי למזון ואז הברחה של החיה וחטיפת המזון וכו'.
קובי
צייד לא תמיד מפחיד אותם.
קח לדוגמה את החזירים שהורגים מטעים ומאות דונמים בכל עונה.
מרסקים עץ שלם בשביל כמה פרות בודדים
לנו במושב יש שני ציידים עובדים ללא הרף ללא הישג משמעותי.
מה שגם אתה פשוט יכול להחמיר את המצב ולהראות לחיות שאדם הוא מסוכן ויש לתקוף אותו לפני שיתקוף אותך.
יש להיות ערניים במיוחד בטיולי ולינת שטח.
אל תפגע ולא תיפגע בכל זאת הן חיות
קחו אחריות ואזורים שידועים כשורצי זאבים וכו יש על אחת כמה וכמה להיות זהירים ואפילו להשאיר את הילדים בבית.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk