הסטאפ שלי הוא 6.5"
הגדלת דיסקים כנראה לא תהייה אפשרית אלא אם כן יהיה קיט שיתאים לג'אנטים 15" וגם יהיה לו קיט לוקרים תואם ...
Printable View
הסטאפ שלי הוא 6.5"
הגדלת דיסקים כנראה לא תהייה אפשרית אלא אם כן יהיה קיט שיתאים לג'אנטים 15" וגם יהיה לו קיט לוקרים תואם ...
נדב, מבלי להיכנס למידת ההגבהה שלך, אולי כדאי שנתחיל בכך שתספר לנו מהן התחושות שלך בנסיעה כאשר התפוח הנ"ל ( שנראה בתמונה בזווית גרועה מאוד בהתחשב שהרכב לא מורם על ג'ק) תקין, - כל אחד עם רף התחושות והציפיות שלו מהיגוי כזה או אחר ,בעקבות הגבהה כזו או אחרת.
יכול להיות שרק שינוי זווית התפוחים תספק אותך, כמו עם הסט של currie .
יכול להיות שתעדיף לשפר גאומטריה עם סטים "כבדים" יותר מהסיבה שבמקום להסתכל על הנוף אתה חרד מכל באמפ בכביש שיפתיע אותך . וזה לא רק היגוי ,אלא גם כניסה ללונג ארם בכדי לפצות על זווית מוגזמת של מוטות הרדיוס .
כפי שרשמתי קודם ,הצלחתי לחיות טוב עם הגבהה 4.5 ,גלגלים 31 ,מוטות הגה CURRIE, ביטול מוחלט של חופשים ,ביחוד בפנהרד והכי חשוב לדעתי לתחושות ופידבקים מהפרונט הדבילי הזה - בולם הגה מחוזק מאוד . לחיות טוב זה גם להיות על 190 ולא לקבל התקף לב - יוצא מזה ששיוט על 100 עוברת בנינוחות מוחלטת. באפן יחסי למותג ג'יפ ,כן ?.
טוב, אז מתבקשות תמונות של כל המערכת, ומתנצל על איכות הצילום הנחותה בטלפון שלי ...
קובץ מצורף 117378
קובץ מצורף 117379
תקנו אותי אם אני טועה, אבל הפנהרד והדראג לינק נראים פה די מקבילים. אולי מישהו כבר דאג לזה לפני ...
זו לא רק המקבילות בניהם, אלא גם המקבילות של שניהם לרצפה, תחשוב על הרדיוסים שהם מציירים כשהסרן עולה ויורד - איך הסרן רוצה לזוז לצד הנוסע והרכב רוצה לזוז לצד הנהג,וזה עוד לפני שהסרן האחורי התחיל לזוז מהבאמפ... הריקוד הזה של הרכב והסרנים כנגד שתי הידיים שלך על גלגל ההגה ,מבעס .
אני לא מרגיש באמפ-סטיר בנסיעה.
בגדול, כשאין חופשים, ההיגוי מרגיש מעורפל יחסית לכל רכב אחר שנהגתי בו (אולי למעט הסיקס המיתולוגי), אבל לא במידה שמאטה אותי בכביש או בשטח. יש בולם היגוי של פוקס ונכון לעכשיו כל החופשים בוטלו למעט התפוח של הדראג-לינק.
המוטיבציה שלי לשינוי המערכת היא המהירות שבה נוצר חופש בתפוח הנ"ל, מכיוון שהוא לא עובד בזווית טובה. כבר החלפתי אותו פעם אחת, לפני שנה או שנה וחצי, ושוב יש בו חופש.
קראתי קצת, עם ג'אנטים ברזל יש סיכוי שיתאים, לפעמים עם גילוח קל של הקאליפר. עם ג'אנט סגסוגת כנראה שלא יתאים.
יש מספר וריאציות, אבל זה יקר מדי בשבילי כדי לקחת הימור ...
העליתי תמונות, נראה לכם שצריך עוד תיקון לזווית ?
למשל הקישור השני ששמתי בהודעה הראשונה ...
אם הזוויות בסדר (שוב, ראו בתמונה), מה החסרונות של קיט כזה ?
אחרי צ'אט עם ראסטי, ואחרי שהם ראו את אותה תמונה שאתם ראיתם, יש שני קיטים מועמדים:
הזול: http://www.rustysoffroad.com/rustys-jeep-xj-tj-yj-zj-tie-rod-conversion.html/
היקר: http://www.rustysoffroad.com/jeep-steering-components-conversions-upgrades/rustys-jeep-steering-conversions/rusty-s-conversions-over-the-knuckle-steering-xj-tj-zj.html
המחירים בארץ בערך כפולים מהנקובים באתר, אלא אם כן בועז ימצא לי סיווג מתאים להעביר אותם בקלות :)
הקיט הזול יסבול מאותה בעייה שיש לי היום - משך חיים מקוצר לשניים מהתפוחים בגלל הזווית החדה מדי, אלא שאלו תפוחים ג'נריים וזולים משמעותית מהתפוחים הנוכחיים.
הקיט היקר פותר את הבעייה הזו, אבל הוא יקר ואני צריך לבדוק אם הפנהרד הישר שלו לא יצריך גם שינויים בתושבות של המייצב או משהו אחר ...
מבחינת חוזק הקיטים דומים (כך ע"פ ראסטי)
נדב, הרעיון הזה עלה באחת התגובות שלי.
אתה צריך להגדיל את החור בנאקל ובפיטמן ולגלח את תושבת המוט מיצב והטראק באר ולמקם אותם מחדש.
.
מצד שני יש שם דברים מיותרים עבורך כמו הטראק באר עם הגשר הנמכה שלה, פיטמן מונמך...
לא ממש ראיתי לאן יתחבר הבולם. בסרט רואים שבחיבורו להנמכת הטראק באר הוא משתפשף מעט.
הנקודה השניה היא התפוחים האלו.
לדעתי יש איתם בעיה גם חוקית ואולי גם בטיחותית בנסיעת כביש. אני יודע מה תהיה תשובתך אבל רשום בכוכבית.
יבוא-
הסיווג הנכון יעמיד אותך בבעיה על כל המשתמע.
התקנה-
מאחר ואתה צריך בכל מקרה מתקין/ מסגר כמו יוסי או ארנון, ומאחר והדבר המסובך ביותר להשגה בארץ אלו המיסבים והבורג, הייתי מביא רק אותם ומוסיף לעבודה של המסגרות את הצינורות ודואג שהם יהיו מהסוג והעובי הנכון.
טל בוודאי ידע לכוון אותך לסוג הצינור הנכון והיכן לרכוש ( יובל מלמד?)
שקול אולי להוסיף גם את הבראקטים למיקום מחדש על הסרן. יחסוך למסגרים מעט עבודה במידה ואין להם חלקים ממודלים לכך.
אני כמעט משוכנע שארנון ביצע כאלו ויש לו על המחשב שרטוטים לחלקים אלו.
הפתרון הזה אמור לתת לך היגוי הרבה יותר חד ונכון ממה שיש לך כיום.
בהצלחה!
https://youtu.be/-QkNXKJeURU
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
בקיט היקר יש שימוש במיסבי קצה (rod end, heim Joint) שאינם מיועדים לשימוש אוטומוטיבי. בוא נתחיל מזה שהם אסורים ברכבי כביש, לא רק בארץ, וזה משהו שטסטר עיוור לא יכול לפספס. שים את זה בצד. מה שחשוב זה ההבדלים בינהם.
בין זה - מיסב קצה (rod end, heim Joint)
קובץ מצורף 117442
לבין זה - תפוח הגה שנועד לרכב:
קובץ מצורף 117441
קובץ מצורף 117440
קודם כל - זה בסך הכל מוצרים דומים. מיסב כדורי. שני הסוגים מגיעים באינסוף רמות איכות ומחירים, יש זבל סיני עלוב ויש מוצרי על בתקן צבאי.
ההבדל הגדול ביותר הוא בצורת ההידוק. תפוח הגה מתחבר לזרוע ההיגוי בחיבור של קונוס מורס. זה חיבור של אפס חופש, שלא דורש רמת דיוק גבוה ביצור של זרוע ההגה.
מיסב קצה רגיל, בשביל לחבר אותו עם אפס חופש, דורש בורג דיוק, דורש שתי אוזניים (double shear) ובשתיהן חורים מדויקם, או ספייסרים מיוחדים. הוא רגיש ביותר להידוק, ומפתח חופשים יותר מהר מקונוס מורס (שבגדול, לא מפתח חופשים - לכן קשה לפרק אותו...). את ההתאמה הזאת לזרוע ההיגוי צריך לבצע. לרוב על ידי ספייסר חרוט שנתקע בתור הקונוס. את החיבור לצד השני הייצרנים האלו אף פעם לא מספקים וזה לא טוב, זה עוזר לבורג לפתח חופשים.
דבר שני שחשוב הוא שהתפוח האוטומוטיבי נועד לעבוד בתנאי סביבה קשים, ומגיע עם הגנה מלאה של שרוול גומי, מה שלא מגיע במקור עם מיסב קצה רגיל, וקשה ליישם. ואם אתה לא מגן עליו, אז זה לא משנה שתשתמש במיסב התעופתי הטוב ביותר בעולם - הוא ישחק מאבק ובוץ ויפתח חופשים די מהר. לא רלוונטי במכוניות מרוץ, איפה שבודקים ומחליפים כל מרוץ, כלומר לכל היותר אלפי קילומטר בודדים.
בקיצור - מיסבי קצה - מגניב. אם כן - אז המוצרים הנכונים זה של חברת FK או Aurora, ללא גירוז, עם מיסוב טפלון. אבל תתכונן לזה שהם יפתחו חופש ברכב טיולים תוך אלפי קילומטרים בודדים בלבד. והם עולים יותר מתפוח אוטומוטיבי... ולכן עדיף להשתמש בתפוח היגוי מאיכות טובה בהתאם ליעוד המקורי שלו.
תודה נמרוד, החכמתי :)
אם כך, אולי עדיף לי ללכת דווקא על הקיט הזול יותר, שמשתמש בתפוחים ולא במיסבי קצה ...
או להמשיך לחפש מיצרנים אחרים ...
אז הלכתי לחפש אצל יצרנים אחרים, והגעתי לסינרג'י, אותם אני זוכר לטובה בהקשר אחר.
הם דווקא טוענים שתצורת ה- Y עדיפה לעומת 2 התצורות האחרות כי היא מונעת באמפ-סטיר.
מתחיל להסתובב לי הראש ...
אוקיי, הקיט המוביל כעת הוא: https://www.morris4x4center.com/tera...f-1849000.html
https://www.morris4x4center.com/medi...mage_59533.jpg
כמובן שזה גם אחד היקרים ...
יש למישהו כאן טיעון כלשהו כנגד הקיט הזה ?
הלינק לא עובד.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הלינק השבור הוא תקלה של הפורום, אין קשר בין מה שצירפתי (ואפשר לראות אותו חלקית) לקישור שהפורום מפנה ...
לינק אחר, קצר יותר, אם לא יעבוד תעתיק ותדביק את הכתובת ...
https://teraflex.com/shop_items/528ffa7fead962f416e72e2e
הלינק הראשון עובד מצויין מטאפטוק.
לטעמי האישי, מקריאה בלבד זה קיט חלום.
דורש ריתוך של חיבורי המוט מייצב לסרן וגם תושבת בולם הגה וטראק באר ( שנראה שחסרה בקיט).
לדעתי הפיטמן מיותרת לך בהנחה שכבר מותקנת אצלך זרוע מונמכת.
ראה הערות היצרן
מחיר בארץ?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...a804b68cd0.jpg
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
נראה מקיף ושלם ויעשה את העבודה.
בסוף צריך יהיה לוודא מקבילות פנהרד דראגלינק ולתקן אם צריך בעזרת החלפת פיטמן.
אסף.
מחיר בארץ בערך כפול מהמחיר שם, אלא אם כן אפשר לשלוח את זה ישיר בלי בעיות משרד התחבורה. בועז - אתה המומחה ...
לגבי מקבילות, כנראה שרוב אפשרויות ההתאמה תהיינה בתושבת של הפנהרד. הפיטמן כבר מונמך ...