תגובה: מומחה להידראוליקה באתר?
Talw
מנסיון מעשי באיזה מעגל?
במעגל פשוט הבוכנה הראשונה תפגוש נניח בקיר, הלחץ לא יעלה מעבר למה שנדרש בכדי לפתוח את הבוכנה השניה עד שגם היא תגיע אל הקיר (החומר, במקרה הזה שמן. יעדיף ללכת אל הבוכנה שעדיין לא הגיעה לקיר ושאין לה התנגדות . זו הפיזיקה , להבנתי) .
רק כששתי הבוכנות יגעו בקיר ולא יהיה לשמן מקום קל להיכנס אליו, רק אז הלחץ יעלה.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
אגב מאוד מאוד קשה לדבר הידראוליקה ולהעביר ידע ומידע , ללא סכמה .
עדיין זה מרתק :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
Talw
מנסיון מעשי באיזה מעגל?
במכופפת פחים עם שתי בוכנות שלעולם לא יורדת מספיק ישר (סטיות קלות בין הבוכנות יוצרות כיפוף לא אחיד)
1)מהו המעגל ההידראולי?
2)ככה זה היה גם כשהמכופפת הייתה חדשה?
3) שוב זה מאוד בעייתי ללא סכמה , פרטים קטנטנים יכולים לשנות את כל התמונה.
4) אני עומד מאחורי הטיעון הפיזיקלי שלי בתגובה הקודמת אלא אם תצליח להביא טיעון סותר.
רק להבהיר אני מתייחס לעניין בצורה תאורטית כיאה לשאלות התאורטיות של "לטאה" פותח השרשור.
אביב, גם בתיאור התאורטי שלך, הבוכנות מגיעות לקיר בהפרש זמנים. על זה מדובר.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
התיאור התיאורטי שלי מתייחס להפרש זמנים כחלק מהדיון שמדבר על כך שיהיו הפרשי זמנים במידה ונחבר את הבוכנות עם T ובעקבות כך גם הלחץ על האובייקט לא יהיה שווה .
המהירות בסרק תהיה שונה גם אם בסוף כשיגיעו לאובייקט הכוח יהיה שווה. המתקן לעולם לא יהיה מאוזן - אבל הפתרון הוא במכניקה של המנגנון שתהיה על מובילים שיאלצו אותו להיות ישר (צימוד מכני של הבוכנות) או למעשה הפרדה של המנגנון מה הידראוליקה שמפעילה אותו. וזה במקרה של פרס שצריך להיות זול - לא מעשי.
אסף.
אני איתך אסף.
צימוד מכני פשוט , יהיה הפתרון הנכון .
עכשיו לי יש שאלה ללטאה ,
למה בעצם אתה שואל על 2 בוכנות ולא הולך על בוכנה בקוטר גדול יותר?
האם יותר זול 2 בוכנות?
יש לי 4 בוכנות זהות, אבל מאחר וצריך לשפץ ולקצר אותן אז כנראה שזה באמת לא כלכלי.
אני עובד בדרך כלל עם אפיק הידראוליקה באור יהודה. הם מייצרים בוכנות. אני אדבר איתם.
לפי מה שכתוב בתאור של השסתום הוא CENTER OPEN. אז אני מניח שהכוונה ל NO ולא NC. יש גם כל מיני צורות חיבורים שלא ממש הבנתי. בגלל זה הייתי שמח, אפילו בתשלום סמלי או איזה ברטר כלשהו, אם מישהו שמבין בזה יוכל לייעץ לי יותר בפרטנות.
יש כל מיני סוגים של מכבשי נפחות. יש את המקצועיים שנראים מאוד דומה לפטיש נפחים. ויש כאלו שדומים יותר למכבש מכונאים, כלומר הבוכנה מחוברת למלבן שעולה ויורד ועל המלבן הזה מרכיבים את כל התבניות והDIE.
אסף
כתבת בתגובה שבה אתה מפרט את החלקים הנדרשים, שאין צורך בשסתום פורק,
תוכל להסביר למה?
1 קבצים מצורפים
הנה, בדיוק מה שאני רוצה לעשות (רק בלי לטרוח לקנות ולקרוא את הספרים :cool:)
https://www.youtube.com/watch?v=7lyVy7I_oGE
אם הבנתי נכון הוא מריץ את המערכת על חצי מהGPM. ככה שעם מנוע בעל סל"ד גבוה יותר המערכת תעלה ותרד מהר יותר? כלומר אפשר לשחק עם המהירות בוכנה על ידי שינוי מהירות המנוע?
קשה להשיג את הספרים, מה גם שלפחות זה שיש באמזון די יקר. כשצריך אני קונה אבל מקווה שלא אצטרך כרגע.
מצאתי תמונה מהחוברת של המעגל.
קובץ מצורף 117023
אכן אפשרי
1 קבצים מצורפים
יש לך משנה תדר לא? זוהי בהחלט דרך נוספת לשנות מהירות בוכנה.
מלבד המוביל המסיבי שמוצג בסירטון לא ראיתי שום דבר מיוחד מעבר למה שתיכננת לעשות. מע' הידראולית בסיסית שתעשה את העבודה.
לגבי השסתום ששאלת עשיתי סקיצה. זה מה שאתה צריך.
קובץ מצורף 117025
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אביב3
אסף
כתבת בתגובה שבה אתה מפרט את החלקים הנדרשים, שאין צורך בשסתום פורק,
תוכל להסביר למה?
לא כתבתי שלא צריך פורק. כתבתי שלא צריך שסתום הגנה שמונע נפילת מטען - שסתום נעילה מסוג כלשהו - שבמקרים רבים מותקן על הבוכנה - וזה נכתב בהקשר של חיפוש בוכנה משומשת.
מיכה. אין קשר בין NO או NC שאתה מכיר ממקומות אחרים למרכז פתוח בסלקטור. בתגובה קודמת כתבתי לך שזה מה שצריך. הכוונה היא שבמצב אמצע השמן מסתחרר כלומר חיבור P צד כניסת הלחץ הולך לחיבור T צד המיכל, ואם הצורה היא H או ״ כיסא הפוך״ אז גם הבוכנה מחוברת למיכל והמשמעות היא שהכל חופשי ואין עומס במערכת (ספיקה ללא לחץ).
אסף.
אסף,
אני חושב שהשסתום שאתה מציע לא מתאים כאן. הבוכנה צריכה להיות נעולה במצב אמצעי ולא פתוחה למיכל.... ואסביר:
אתה מכופף\חורץ\מנקב מתכת כלשהי, שהיא גמישה מטבעה, עושה זאת לפעמים בפולסים ולא בירידה רצופה, ורוצה לשמור על לחץ רצוף על החלק המעובד שהוא גמיש ונוטה לאלסטיות, ולכן בוכנה פתוחה למיכל במצב אמצעי, תנוע חזרה מעלה בהתאם לנטיית העובד.
היתרון של שסתום "שלך" הוא בשחרור המע' מלחץ בסיום העבודה, בשסתום "שלי" בסיום העבודה אתה מכבה את מנוע המשאבה,
מזיז את הסלקטור לשני הכיוונים וכל הלחץ במערכת כולל בוכנה, משתחרר.
שייבחר הבחור מהי דרך העבודה הנוחה לו.
לא בטוח שהבנתי ב100% מה שכתבתם.
אני רוצה שבמצב ניוטרל הבוכנה תשאר באותו גובה/מצב עבודה. לא חזרה אוטומטית ללמעלה אם הבנתי אתכם.
בוקר טוב, חג שמח.
בכל מקרה לא תהיה חזרה מליאה אוטומטית כלפי מעלה במצב N.
אסף מדבר על שסתום שבמצב N ישחרר לחץ מהבוכנה, ואני טוען שבגלל גמישות העובד(בשורוק) במידה שתעבוד איתו במצב קר, הוא ירים מעט
את הבוכנה. לדעתי, מצב לא רצוי.
נחזור רגע לתיאור הסכמתי של השסתום שציירתי למעלה.
ישנם 3 ריבועים. כל ריבוע מתאר מצב אחר של השסתום, והאמצעי שאותנו מעניין, מתאר מצב N.
שים לב שהיציאות המחוברות לבוכנה ישנם 2 "קמצים" שמורים שפתחי היציאה והחזרה מהבוכנה- סגורים במצב זה, והבוכנה תישאר במצבה בלי תזוזה ואילו למעלה צנרת הלחץ מהמשאבה מזרימה בחזרה למיכל.(זהו מצב ה-N.O. שעליו דיברת)
אם תחבר קו בין פתח שמאלי של הבוכנה (זה שגורם לבוכנה לרדת) לפתח חזרת הלחץ למיכל, הפתח שמעליו- תקבל כיסא הפוך
ואם תוסיף קו נוסף גם בצד השני תקבל H . זהו שסתום שונה בתכלית שאיני יודע היכן משתמשים בו.
מקווה שיותר ברור.
זהר, אתה צודק כמובן אם מיכה רוצה שהבוכנה תישאר נעולה.
אני תמיד מעדיף שבניוטרל ישתחרר הלחץ. היתרון אגב של ״כיסא הפוך״ הוא שרק צד אחד של הבוכנה משחרר לחץ (בד״כ הצד התחתון).
עכשיו צריך לבחור...
אסף.
יש התקדמות
רכשתי
CHIEF TWO STAGE PUMP: 11 GPM, 6 HP, 1’’ TUBE INLET, 1/2 X 1 1/2 SHAFT
שזו אמורה להיות משאבה שמתאימה בול לאפליקציה שלי (מיועדת לפרס ולא צריכה מנוע חזק) אבל לא ברור לי מה הכ"ס הנדרש מהמנוע. האם זה 6 כ"ס?
מבחינת סל"ד כתוב שהמקסימום זה 4000 ל11GPM. כנראה שבכל מקרה יהיה בקר מהירות והGPM יהיה בערך חצי. הבעיה היא שאני לא יודע איזה מנוע לקנות.
בנוסף, אם נניח שמדובר על מנוע 6 כ"ס, אם אני קונה מנוע של 3 כ"ס (או 2) ומחבר פולים מתאימים, האם זה כמו לקנות מנוע 6 רק שהסל"ד יהיה נמוך יותר?
תודה