כמובן שיש קצת הגזמה אבל הנסיעה שלך ב 6 אינה מייצגת את המצב שם בימות השבוע.
נהגים רדומים ומסמסים בשמאלי. משאיות תקועות באמצעי ובינהם כל דקה איזה נהג עצבני שמזגזג בפראות עד שהוא עושה תאונה וכולם עומדים ונעשים הרבה יותר עצבניים
Printable View
כמובן שיש קצת הגזמה אבל הנסיעה שלך ב 6 אינה מייצגת את המצב שם בימות השבוע.
נהגים רדומים ומסמסים בשמאלי. משאיות תקועות באמצעי ובינהם כל דקה איזה נהג עצבני שמזגזג בפראות עד שהוא עושה תאונה וכולם עומדים ונעשים הרבה יותר עצבניים
ברגע שאתה נוסע לאט מהתנועה בכביש 6 אתה לא שם לב להרבה תופעות.
המצב שם (גם בחגים) הוא בדיוק כמו שתיארו.
יוצא לי לא מעט לנסוע עליו. כשאני עם הדיסקו, הכל באמת נראה סבבה. כשאני עם רכב כביש פתאום שמים לב לכל מתנחלי השמאל מרכז.
נ. ב.
בתור רוכב אופנוע למדתי לא לצפות מאנשים לאותת. היום זה ממש לא מפריע לי. אני בד"כ יודע לצפות את מעבר הנתיב/פניה עוד לפני.
אלו שמפתיעים וחותכים בפתאומיות במילא נזכרו בכך מאוחר מדי וגם אם הם מאותתים זה כבר מאוחר מדי. גם מאלו למדתי להזהר.
בפעם האלף - מכונית אוטונומית זה רק כלי. כמו שואב אבק אוטונומי (די דרעק אגב). מה שרע זה ההשלכות שלה.
כי אף אחד לא מכריח אותך ואותי להחזיק איירובוט. אם בא לנו לטאטא לבד את הבית - בעיה שלנו.
מכונית אוטונומית היא משהו שייכפו עליך ועליי.
כי כשמכוחם של חוקים שנחקקים על ידי פוליטיקאים מושחתים עם אינטרסים נסתרים (או גלויים) במכונית האוטונומית - הם ימנעו מהנהגים הגרועים בעולם לעלות להגה - אבל הם לא יעשו שום הבדלות ושום סלקציות. הם ימנעו מכולם - מהגרועים וגם מהפחות גרועים ואפילו מהיותר טובים. וגם מאלה שכן מאותתים וגם ממך וממני.
נסעתי עכשיו שעה בשש והרהרתי על הפוסט.
אכן רובם לא מאותתים.
מי שמנוסה בסגנון הנהיגה בישראל יודע לרוב לצפות את המעבר מראש.
הגעתי לתובנה שהאיתות הוא חיסרון למאותת.
אם למשל בגרמניה אני מאותת הרכב שמאחורי אפילו יבלום בחוזקה על מנת לתת לי להיכנס לנתיב ובשום אופן לא יאיץ בשביל לעבור לפני.
בישראל כשאתה מאותת מתחילים להבהב לך עם האורות, לצפצף ולהאיץ על מנת שלא תעיז להיכנס לפני ההוא שמאתים מטר מאחוריך...
אז למה לאותת
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
חברים איתות דבר חשוב.
אבל מה עם לפנות לאמבולנסים את הדרך ולשמור מהם מרחק?
על זה לא חשבתם אה?
תשימו לב. אמבולנס=אויר לנהג הישראלי.
חומר למחשבה.
בין היתר גם בכיכר , לכו תנחשו אם הרכב שבא ממול ומשמאל ממשיך ישר או פונה לכיוונכם , לחכות כדי לתת זכות קדימה? ואז המטומטם בכלל פונה ובינתיים יכולנו להשתלב בתנועה.
לרובם לא אכפת , חצי עם יד אחת בוואצאפ , וחצי רק רואים את עצמם.
יכול להבין אותו.
אחרי כמה שבועות של נהיגה בצרפת, עם כמה אלפי ק"מ .. חזרתי הביתה וחטפתי שוק.
מעבר לעובדה ששם לא מצפצפים בשום מקרה .. גם אם סבתל'ה מנסה לחנות וחוסמת את הכביש ל 13.59 דקות
מעבר לעובדה ששם נותנים לך להכנס אם אתה מאותת ומבקש
מעבר לעובדה שגם במבול מטורף וערפל כל כך סמיך שמערכות קרבה של ה X1 התחילו לצפצף - אין תאונות ...
אפילו הצלחתי כמה פעמים לחצות את הכיכר ההזוייה של שער הניצחון "צא מהכיכר ביציאה ה 11 .. "
חמש דקות פה בארץ וכמעט רצחתי את הדאסטר ...
קשה .. קשה .. באמת עם חסר תרבות אנחנו.
על זה אמר פעם מישהו ממפא''י שצריך להחליף את העם.
וכל מי שמתלונן פה, מאותת. תמיד. ומפנה את המסלול השמאלי מיד אחרי עקיפה. תמיד.
תבורכו, צדיקים.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
חלילה. רק מודע להיותי אדם, טועה לפעמים ולא מושלם. הלוואי והייתי נהג על אנושי כמוכם.
דווקא לעניין מערכות הבטיחות, מערכת שמירת הנתיב מכריחה אותך לאותת, אחרת ההגה נלחם בך שאתה מנסה לשנות נתיב.
תרבות הנהיגה שלנו שונה מאירופה, די דומה לארה"ב, גם שם לא מקפידים על שמאל ואיתות זה מיותר, זה מסיבות רבות ומגוונות.
אבל וזה אבל גדול, ההרוגים ל 100,000 נפש ברמה מהנמוכות בעולם, אז אולי השיטה שלנו כן עובדת?
השיטה שלנו חרא. לא פחות מזה.
אני נוסע המון. עבודה ופרטי. כשאני גומר שלוש שעות נהיגה אני מותש ומזיע מלהיות בכוננות על מקסימלית. ולא ;) זה לא מהדאסטר. זה מהמתאבדים שמנסים למות ולקחת אותי איתם ..
לעומת הרוגע ונינוחות של נהיגה גם בתנאים קשים מאד וגם במהירויות גבוהות מאד במקומות אחרים למשל אירופה .. צפון אמריקה ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
גיא,
לפני כמה שנים היינו בקנדה.
הופתעתי לרעה מאד מהרגלי נהיגה גרועים של המקומיים.
כולל עקיפות על השוליים, חוסר אדיבות כלפי איטיים ממך בכביש, עקיפות מסוכנות על פס לבן בצורה נרחבת.
איטליה יותר טוב מכאן?
נהגי מוניות בצרפת?
בחייאת..