תגובה: העברת רכב לאספנות. מספר קושיות
יכול לרשום כאספנות מה-1.1.18
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
ושוב שואל . ( קשה הבנה ) : סמוראי ארוך , 4-5 שנים בהקפאת רשיון , לוחית 88 , ת' רשום 23/11/87 . האם ניתן ומתי להעבירו לאספנות ובעזרת
משחקי/מועדי קיץ/חורף להביא אותו למצב שיצטרך טסט 1 לשנה ללא בדיקת חורף/טסט נוסף ?
תעביר אותו לאספנות חודשיים לפני הטסט השני שלך שהוא בנובמבר לפי מה רשמת.
ככה הטסט שלך יהיה בנובמבר(רישיון מקבלים בדרך כלל חודשיים לפני) תוכל לעשות אותו לפני ה - 1 בנובמבר וככה תיפול ב - 3 חודשים שבהם אתה פטור מביקורת חורף.
מישהו מדרי הפורום שמע פעם על רכב אספנות אשר נכנס למכון/מוסך ובצע בד' חורף?
אזני לא שמעו ועיני לא ראו.
תמהני אם אנשי החוק מודעים בכלל לתקנה/הוראת נוהל זו או אם זוכרים אותה.
כמדומני, רק אנשים המעורים בקהילת האספנות עדיין זוכרים זאת, אך גם הם מתעלמים ממנה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
כמדומני, רק אנשים המעורים בקהילת האספנות עדיין זוכרים זאת, אך גם הם מתעלמים ממנה.
נכון, עוד לא נתקלתי במקרה כזה, אבל אם יש את האופציה להימנע מהבדיקת חורף במחיר של חצי שנה סבלנות בשינוי לסטטוס אספנות, עדיף ללכת על האופציה הזאת ולהיות מכוסה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
כן, אני .
ברשותי חיפושית אספנות שבאביב עוברת טסט ובסתיו עוברת בדיקת חורף. לא לוקח שום צ'אנס בנושא, לא מעוניין להיות טרף קל בידי שוטר או בוחן שכן יודעים את החוק. למען ההגינות אציין שבחורף כשיורדים גשמים היא הופכת לכלי הרכב העיקרי שלי.
וכן .... אני מקפיד הקפדה יתרה שלא להראות על הכבישים בין 07:00 - 09:00 מידי יום חול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
חוקר התאונות של הביטוח מכיר כל פסיק של תקנה שיכולה לעזור לחברת הביטוח להתחמק מתשלום.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
מעדכן לטובת פותה"ש ואחרים.
היום (חודש פברואר) העברתי סיקס לאספנות.
שנת 88, תאריך רישום-יוני 94. טסטים עד כה בנובמבר ומאי. הגעתי עם הרישיון האחרון שהיה לו בתוקף - מיולי 2016
ביושבי מול הפקידה שאלתי אותה לפני שמעבירים אם היא יודעת להגיד לי באיזה תאריך (לאיזה תוקף) יהיה מצויין ברישיון התוקף, היא הסתכלה עלי בגבה מורמת ואמרה, מזתומרת....? נובמבר זה התאריך הקבוע.....
אמרתי, אה... בטח נובמבר, יופי.... והעברתי לאספנות :)
איזה כיף!!
LET THE GOOD TIMES ROLLL
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
de fox
מעדכן לטובת פותה"ש ואחרים.
היום (חודש פברואר) העברתי סיקס לאספנות.
שנת 88, תאריך רישום-יוני 94. טסטים עד כה בנובמבר ומאי. הגעתי עם הרישיון האחרון שהיה לו בתוקף - מיולי 2016
ביושבי מול הפקידה שאלתי אותה לפני שמעבירים אם היא יודעת להגיד לי באיזה תאריך (לאיזה תוקף) יהיה מצויין ברישיון התוקף, היא הסתכלה עלי בגבה מורמת ואמרה, מזתומרת....? נובמבר זה התאריך הקבוע.....
אמרתי, אה... בטח נובמבר, יופי.... והעברתי לאספנות :)
איזה כיף!!
LET THE GOOD TIMES ROLLL
אז לא הבנתי. מה קובע את תאריך הטסט הראשון כרכב אספנות? התאריך האחרון שהעברת טסט חוקי, או התאריך הראשון שהרכב עבר טסט בישראל בחייו?
Sent from my MI 5s using Tapatalk
תאריך לידה לא משתנה בעת העברת הרכב לאספנות.
יש לך רכב יליד ינואר, הוא יבצע רישוי בינואר, גם אם תהפוך אותו לאספנות בספטמבר(ולהפך).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
תאריך לידה לא משתנה בעת העברת הרכב לאספנות.
יש לך רכב יליד ינואר, הוא יבצע רישוי בינואר, גם אם תהפוך אותו לאספנות בספטמבר(ולהפך).
שים לב שהוא כתב תאריך רישום יוני, ובכל זאת קיבל נובמבר. אני כבר מזמן הבנתי, ממקרה שקרה עם חבר, שהפקידה יכולה לבחור איזה שהיא רוצה משניהם, הפעם יצא לו טוב.
העברת רכב לאספנות. מספר קושיות
מאחר ואין לי מושג מה השיקולים אם קיימים של הפקידה אני יכול אולי לשער שמאחר והרישיון רכב שהגעתי איתו והראתי לה, היה בתוקף לנובמבר, אולי זה היה הרפרנס מבחינתה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תצלום של שני הרשיונות(בניכוי פרטים מזהים) יפתור הרבה תעלומות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MashberNafshi
תצלום של שני הרשיונות(בניכוי פרטים מזהים) יפתור הרבה תעלומות.
חבל על הויכוח, חבר הלך לשנות סטטוס לרכב אספנות. התאריכים של הטסט היו מרץ וספטמבר, הפקידה הוציאה לו לתאריך הקרוב שהיה מרץ.
רק מה, הבחור תימני, ישר אמר לה אבל אז יהיה לי תוקף רישיון פחות משנה, לקחה את הרישיון שהוציאה לו ונתנה לו חדש עם התאריך השני של ספטמבר.
היא יכולה לשנות מה שהיא רוצה במחשב, שום תאריך לידה, המחשב שלהם פתוח להכל.
ואם כבר קושיות ולמרות שיש עוד 9 שנים.... מה הנוהג לגבי רכב דיזל ? הרי אי אפשר לייבא דיזל אספנות, האם הסבה לאספנות של דיזל היא כמו של רכב בנזין רגיל ?
משבר נפשי - אין תעלומות ועשינו את זה כבר ללא מעט.
כדאי לכוון את ההעברה לאספנות כך שזה יצא על טסט אוקטובר נובמבר.
היתרון, כמו שכבר כתבתי פעמים רבות - העדר צורך בבדיקת חורף.
המועד הראשון שלי ב6/1 והשני ב6/7. לפי מה שאני מבין אין לי איך להתחמק מהבדיקת חורף, כי גם אם אני מכוון את הטסט לינואר, אני מקבל את הרישיון מקסימום חודשיים לפני המועד של הטסט (אחרי הראשון בנובמבר).
פספסתי משהוא? או שאין לי את האופציה?
הסמוראי שלי כבר מת לעלות לכביש אחרי כמעט 5 שנים שהוא בקושי זז..:)
אכן, בתיאבון.
אתה מאו שאכלו אותה.
בל בוא נכניס את הדברים לפרופורציה - חוץ מכמה בודדים אף אחד לא באמת מכיר את התקנה של ביקורת חורף לרכב אספנות.:cool:
ואם כבר מדברים על רכב אספנות... אז אני תופס טרמפ עם קושיה משלי.
לאחרונה נפוצה השמועה שההגבלה ''לא ישמש לעיסוקו של בעליו'' בוטלה וכבר אפשר לעבוד עם רכב אספנות ולקבל הכרה בהוצאות. האם נכון?
ואם כבר.. מי יודע לאיזה מכון רישוי יש לוחיות רישוי אספנות במלאי?
מה זה במלאי? במקום?
אני הזמנתי ולמחרת הגיע. מכון המרכז נס ציונה