היות ורשימת המועמדים כללה גם גרנד צירוקי, אזי פראדו קצר משופר במתלים וסרן קדמי(כמו שגרנד מחוייב בשיפור) יכול להגיע לרמת עבירות גבוהה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
אני גר קרוב מאוד לחדיד בן שמן והאיזור, ואני מאוד אוהב לטייל שם בספונטני, אבל זה הולך להיות בערך 60 אחוז שם והשאר בטיולים
רגילים.. ורדית, רמון ודומיו..
לפי מה שאני מבין מכם - על שני סרנים אאלץ לוותר.
אני אצטרך להתפשר על משהו מכיוון שכל הנתונים שאני מחפש כנראה אמצא ברנגלר.. אבל לצערי אין לי מספיק.
לדעתי אצטרך להתפשר על עבירות, לטובת שנתון, תחזוקה, ואמינות. עדיין ארצה לעבור את רוב הדברים (כמריר לא יהיה זה בטוח) אף על פי שסופה או צ'ירוקי זה חלום אבל הצרות לא נגמרות, הביטוח לא מכסה את הקניה והטסט פעמיים בשנה זה סיוט.
בהתאם לזאת, מה כן יכול להתאים לעבירות בסגנון הנ"ל?
מעריך מאוד את התגובות ואת העזרה שלכם!!!
חבר עם ליברטי מוגבה 2״, צמיגי שטח מלא ונעול אחורה.
מטייל איתנו מעל שנתיים.
הרכב נוסע יפה מאד במסלולים בינוניים+, לא עבירות קשה, אלא אם זה נקודתי במסלול.
מצד שני, הבלאי ניכר, והוא לא בגלל הזנחה אלא הגיל לא עושה טוב לרכב.
זה לא הרכב שהייתי בוחר כשמראש ההגדרה היא רכב שהדגש הוא עבירות, גם אם לא מדובר על רמת הקושי של כמריר.
דורון, על מה כן היית ממליץ בהתחשב במה שכתבתי?
ב70 אלף צצים מדי פעם דיסקברי משופר ומחוזק בלוחות.
גם,
כבר מתקרבים לגיל 15 אבל בד"כ יהיו עם עבירות טובה משל מקביליהם עם הifs ועם פוטנציאל שיפורים כיד הדמיון (הלא חוקי).
בשנתונים האלה נושא האמינות כבר לא רלוונטי למחלות ילדות של הרכב אלא לתחזוקה של הבעלים.
אני עם דיסקו 2004, ותמיד יש משהו לסדר אבל אלו דברים שאני רואה אצל כל המקבילים היפנים/אמריקאים מאותם שנים ובאותה תדירות.
מעולם לא חוויתי תקלה משביתה או שגורמת לסיים טיול מוקדם (יאמר לזכות הדיסקו, שכשהוא מחליט להתקלקל הוא נותן התראה הרבה מראש, כנראה בחירה נכונה של תצורת החלקים).
אתה מתאר צורך ברכב לגיפאות אמיתית.
כלומר לא רכב שהוא פשרה שהאישה תיסע בו לשים את הילדה בחוג...
ודרור נתן לך בדיוק את המתכון:
סופה
סיקס
דיפנדר
היילקס
הרכבים האחרים הם פשרה.
שגם אלו שהמליצו עליהם יודעים זאת.
כל אחד מסיבות אחרות.
הסכום שהקצבת מאוד מכובד לטעמי.
סופה טובה תימכר בחצי ממנו.
ואל לך לפחד משני טסטים בשנה.
תקבל המון רכב שטח וחוויה ענקית מול גרנד...
מעטים כאן החברים שיכולים לבקש רכב עבירות לסופשים בלבד ללא דרישה לתינוק כלב ומזגן.
לכן העצות אולי פחות מתאימות לצורך .
שלחתי לך ה.פ
יש לי גיפ למכירה אם תהיה מעוניין.
סופה טובה זה כבר סיפור שרק מתחיל ב-55K. לפני יישורי קו למיניהם.
[QUOTE=Lidorx7;768130] אף על פי שסופה או צ'ירוקי זה חלום אבל הצרות לא נגמרות, הביטוח לא מכסה את הקניה והטסט פעמיים בשנה זה סיוט.
מכרתי זה עתה סופה (ואני מ ת ג ע ג ע)
1994, חייב לומר שעלויות התחזוקה סבירות ביותר ולא כמו שמפחידים אותנו חדשות לבקרים.
הפראדו של חבר שצעירה ממנה בכ 12 שנים עולה יותר בתחזוקה! (כן, כן למעריצי היפנית, המלך הוא עירום..)
2 טסטים בשנה - אם הסופה מתוחזקת כנדרש, לא נתקלתי מעולם בבעיה. מעת לעת דרשו שאסיר את הגגון, וזהו.
העלויות היחידות שאינן במסגרת טיפולים שוטפים, במהלך 9 השנים אצלי, היו קפיצים שהחלפתי מיד כשקניתי (1000 ש"ח), הסבת ההגה להגה כח (2500 ש"ח שסביר שרוב הסופות לא צריכות לבצע), קלאצ' (2500 ש"ח) ועכשיו צריך שיפוץ גיר (5000-7000 ש"ח)
בממוצע, כ-2000 ש"ח לשנה!
גם אם זה רכב ״עבירות״, צרוף המשפחה לטיולים על הפרק?
אם כן,
לדעתי רק רכב סגור, מהרשימה שדרור כתב.
למרות שיש לי הרגשה שמה שאתה מגדיר עבירות הוא למעשה בינוני+, בגלל הרכבים השונים שהעלת כאופציה, שדי רחוקים אחד מהשני באיכות החיים ויכולת העבירות.
הנה משהו שלדעתי עונה בגדול על מה שאתה מחפש, והמשפחה עדיין תסכים לבוא איתך לטיולים:
למכירה - XJ 1994
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...2&share_type=t
**לא מכיר את הרכב**
בעד.
חוזר... שוב למעלות שבאיזורך . . . שתבלה בהם 60אחוז מהזמן תצטרך זוג סרנים נעולים כפול...
לא נכנס לכל המסביבים שיגיעו גם ככה .. אבל זה הבסיס.
אני הייתי ממליץ לך בחום להתפשר על השנתון וללכת לראות את הצירוקי הנ"ל..
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
דורון ,
משפחה עדיין אין, אני בן 28, מקסימום חברה ועוד זוג חברים מדי פעם.
אני רואה שהרכב מושקע ויפה, למרות שנעילות חסרות שם ולפי מה שאני יודע סיפור לא זול בכלל..
עוד שאלה, מה אני עושה עם ביטוח ? גובנים אותו והלך הכסף לפח?
רשמתי על הרכבים האחרים מכיוון שיש האומרים שהם עבירים בצורה לא רעה בכלל, אמינים, שנתונים יותר חדשים.
השאלה כמה הסרן מקדימה משנה את איכות החים בשטח ששווה להשקיע בג'יפ שנת 94 סכום השווה לג'יפ צעיר ממנו ב 10 שנים ואולי יותר.
עם IFS .
זה לא רק הסרן, אלו בעיקר מהלכי המתלה והגובה שזוג סרנים חיים מאפשרים. ליגה אחרת. עד שלא תיסע לא תבין כנראה, אבל זהירות: זה ממכר ...
לא נעים לי להציע אחרי כל המפלצות פה...
אבל אם אתה חושק בעיקר במשחקי עבירות, ומעניין אותך עלויות אחזקה + יכולות עבירות ולא נוחות/פרקטיות וכדומה...
אפשר לבנות אחלה סמוראי לשטח ב-70 אלף שקל. מניסיון.
כמריר, תל חדיד...וגם כל המעלות בדרום.
בצריכת דלק שפויה יחסית, עלויות חלקים זולות מאוד..ועם תכנון ובניה נכונה גם לא נוראי מבחינת הנוחות.
והיתרון הגדול? אספנות - ביטוח וטסטים במחירי בדיחה.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;768176]גם אם זה רכב ״עבירות״, צרוף המשפחה לטיולים על הפרק?
אם כן,
לדעתי רק רכב סגור, מהרשימה שדרור כתב.
למה משפחה=רכב סגור? אין כמו לקפל את הברזנט ולהוריד את החלון הקדמי במדבר.
לפותח השרשור: תתחיל לחפש ולבדוק סופות.
ג'יפ פגז, מנוע חיה, חלפים בשפע, אמינות בסיסית מצוינת ואפשרות שיפורים למה שתרצה כמעט.
הילקס (עם הסרן) עביר יפה מאוד ויש גם שיפורים זמינים ובכלל טנדר זה פרקטי. תבדוק ותראה איך אתה מתחבר.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
עוד כמה תובנות והגיגים אחרי 28 שנות ג'יפאות....
אתה לא נשוי וללא ילדים? אז גם ג'ימני וסמוראי נכנסים לרשימה. לך על ג'ימני כי הוא חדש יותר.
אם בת הזוג והמשפחה לא בעניין ומשתעממים/סובלים, גם SUV מפנק לא ישכנע אותם.
ג'יפים פתוחים ובייחוד אלה שאפשר לקפל להם שמשה קדמית, זה למכורים בלבד. אם התמזל מזלך ובת זוגך אוהבת את זה - זכית. עם כל המגבלות הפרקטיות, בשורה התחתונה אין כמו ג'יפ פתוח. בוא ונאמר כך - אתה מביא הביתה ג'יפ פתוח. בת זוגך מתפלצת וחותכת ממך בגלל זה. מהר מאוד אתה מכיר מישהי אחרת שזה מדליק אותה....:rolleyes: