התייחסתי לתגובה שלפניך של אייל
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
התייחסתי לתגובה שלפניך של אייל
Sent from my iPhone using Tapatalk
זיו שאלתי שאלה פשוטה אותך ישירות כמה תגובות למעלה. אשמח אם תתיחס.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
שלום רב
בקרת המשיכה ברנגלר לפחות ב2014 מעולה ומתפקדת מצוין ללא השהיה בכלל ומי שלא הולך לטחון סלעים רצינים לא צריך נעילות בכלל כן גם אני לא האמנתי אבל במשך שנה אני נוסע מעלות חול סלעים והכל ללא נעילות האוטו מתפקד מעולה כולל עשוש ורדית מרזבה וזיק חורשן וכדומה ללא שום שוני ביני לבין רכב נעול שנוסע איתי ההבדל היחידי שזיהיתי זה בדרדרת יש הבדל לטובת רכב נעול
יוסי
יוסי
תודה על התגובה העניינית שנאמרה מתוך ניסיון אישי.
זה בדיוק סוג המידע שהייתי מעוניין בו.
שכחתם עניין חשוב (סליחה נמרוד):
מערכת בקרת אחיזה שמשתמשת בבלמים ע"מ לגרום לדיפרנציאל להעביר את האנרגיה לצד עם האחיזה, גורמת לגלגל להסתובב פי 2 יותר מהר, כלומר יוכל להתגבר על פי 2 פחות מומנט נדרש, כלומר זה כמעט כמו שתהיה במצב HI בטרנספר. למה? ככה בנוי דיפרנציאל. הקורונה מסתובבת במהירות שהיא ממוצע המהירויות של הציריות. ואם גלגל אחד עומד - השני יסתובב במהירות כפולה, ע"ח המומנט.
נעילה מכנית מסובבת את שתי הציריות במהירות של הקורונה, וכל גלגל צורך את המומנט שהוא צריך בכל רגע נתון.
הסידור האחרון מאפשר לנסוע לאט כמה שרוצים, והראשון... נו, גם טוב
כל עוד גלגל באוויר והוא ניבלם ניחא, אבל בדרדרת, פודרה וכו' הנ"ל בולם את הרכב שצריך להשקיע יותר מאמץ כדי להיתקדם, מה גם שבמעברים ארוכים זה הופך למכונת כביסה כשכל פעם גלגל אחר נבלם, בלאי ונזק מיותרים למכלולים רבים.
העניין של חצי מומנט נכון רק אם הגלגל בלי האחיזה נבלם לגמרי, מהירות אפס שזה כנראה מה שקורה בפועל.
אם הבלימה לא תהיה למהירות אפס אלא רק למהירות של ההתקדמות אז הגלגל המניע יקבל מומנט כמו בנעילה מכנית כי המהירות של שני הצדדים שווה.
ואז הברקסים יישחקו עוד יותר.
שורה תחתונה עדיף מכנית.
אתה פגשת אותנו עם 2 סופות 3 אב-טיפוס.
ואנחנו הבנו טוב מאוד למה הן התנהגו כל כך טוב - שתיהן היו מצויידות בבקרת המשיכה על שני דיפ'ים מוגבלי החלקה 70% TRUETRAC. זה אכן שילוב מרשים ויעיל מאוד.
כמו כל דבר טוב - מכיוון שהסט-אפ הזה התנהג באופן קרוב למושלם, צה''ל כמובן לא רצה בו.
כנראה עובד טוב מדי, יגרום לג'יפ להפגין עבירות מרשימה, מה שיגרום לחיילים להעיז להתפרחח בשטח.
בסופות 3/4 צבאיות בהן נהגתי/הדרכתי אין בקרת משיכה כלל ורק הדיפ' האחורי מוגבל החלקה.
העבירות כמובן בהתאם - מעוררת רחמים. או שתתגרזן באלימות.
נמרוד,
אני מבין למה אתה מכוון, והנדסה טהורה אתה צודק.
אני גם מבין את התשובות (התאורטיות) האחרות.
אבל, אני מנסה להגיד משהו טיפה שונה,
1- אין ארוחות חינם. אנחנו לא עוסקים רק בשאלה, מה סוחב טוב יותר. ואם בתחום העבירות \ סחיבה זה 95% אבל זה 50% יותר אמין? יותר זול? ולכן גם שאלתי (את אילן) האם זה מדיד? או שאנחנו עוסקים רק בתאוריה?
2- תאורטית, כולם היו צריכים לנסוע באותו רכב, סופה, סיקס, או אולי יונימוג והאמר...... אבל בסופו של דבר לכל אחד יש סידרי עדיפות שונים, ולכן גם צריך לקמט את התאוריות למשהו כמותי, שניתן יהיה לקחת החלטה מושכלת.
3- בסופו של יום, ואני אישית לא יודע לקמט את המספרים והסיבות המדוייקות, המערכות האלו, ורנגלר במיוחד, מקבלות חוות דעת טובות מאוד ממי שנוהג בהן ביום יום. תראה את התגובה של יוסי (וגם של דרור, שזו מערכת אחרת, אבל עדיין לא נעילה "קלאסית").
תחזרו למקור, ולפחות איך אני מבין את השאלה של שלמה - הוא לא שאל מה יותר טוב, הוא רוצה לדעת אם זה טוה בשבילו.
הרבה מהתשובות פה, לקחו את זה לדיון התאוריטי מה יותר טוב.
תאורטית כוווולכם צודקים, אבל זה פשוט לא מה שהוא שאל :-)
לדעתי, ואין לי רנגלר, ונסעתי בכזה רק פעם אחת........ מי שקונה 4X4 בשביל לטייל, ולא משנה לאן, זה יותר ממספיק לצרכים שלו.
מי שקונה רכב לתחרויות עבירות, כנראה יש פתרונות טובים יותר.
ושוב - יש טיולים ויש טיולים.
מי שמטייל קצת יותר קשה (עדיין לא אקסטרים/כמריר וכו' ששם צריך עוד כמה דברים שמעבר לזוג נעילות...) - נעילה אמיתית היא הפתרון הכי טוב כמובן. יש לה מחיר לא קטן בכסף וכמובן נדרשת גם מיומנות נהג. מנסיוני עם אנשים בהדרכות אני יכול להעיד שהבעיה השנייה קשה יותר.