תגובה: רכב חסכוני לשימוש יומיומי (לא רכב שטח)
אז על אחת כמה וכמה אתה צריך לעשות חישובים מדויקים, כולל צריכת דלק. אתה מדבר על מכונית שתעשה 30,000 בנסיעה לעבודה, תוסיף נסיעות משפחתיות אתה מתקרב ל40,000. זה קילומטראז' שבו צריכת הדלק ועלויות טיפולים מתחילות להיות משמעותיות מאד. ואתה רוצה מכונית שלא תוקעת אותך בדרך לעבודה, או בדרך מהעבודה דווקא ביום שבו אתה מוציא מהגן, ותזכור שכל יום במוסך זה יום חופש מהעבודה.
אני בודק אופציה של רכב חדש במימון אבל לא בטוח במאה אחוז כמה זה ישתלם במיוחד אם אני מעוניין ברכב קצת יותר מרווח מפיקנטו, אלטו ודומיהן.
בכל מקרה, עוד אופציה שראיתי היא קליאו 1.2 ידנית שנראית מעניינת
Sent from my iPhone using Tapatalk
גם אני בגישה של רכב משומש, מהניסיון שלי האחזקה של רכב משומש היא שום דבר ביחס לביטוחים ולירידת ערך של רכב חדש.
בתקציב והדרישות שלך שזה רוב הזמן כביש 6.
הייתי קונה קורולה 08 רובוטית.
המחירים יחסית נמוכים, קונה ועושה ביטוח חובה וצד ג׳ בלבד
אוטו לא נעים לנסיעה מבחינת הגיר אבל כמעט ולא תרגיש את זה מחוץ לעיר.
מעבר לזה מהכרות עם כמה כאלו האוטו סוס עבודה, רובם על ק"מ מכובד מאוד
אחד מהם היה של אחותי במשך 8 שנים.
מטופל בשיטת ההזנחה ועדיין נטול כל תקלה.
צריכת דלק סבירה בהחלט.
קורולה רובוטית אוטו מצוין וחסכוני.
שים לב שבבינעירוני (כביש 6) הסל"ד גבוה בגלל יחסי העברה קצרים.
לא יודע אם זה עם או בלי קשר לסלד, אבל המנועים שלהם צורכים שמן. זאת לא תקלה אבל חייבים לעקוב כדי לא להגיע למחסור.
אין לה כל כך שוק בגלל מחלות ילדות שהיו בהתחלה, ובגלל שלוקח איזה חצי יום להתרגל לגיר (לא dsg). אחרי נסיעה לא ארוכה כבר שוכחים מזה. המחיר זול בקניה אבל יהיה כזה גם במכירה.
גילוי נאות. אנחנו מחזיקים אחת כזאת, והיא באמת מפגינה אמינות. היינו משדרגים למשהו חדש יותר, אבל כאמור השוק חלש וכל עוד האוטו טוב אין לנו כוח להתעסק במכירה.
רכב חסכוני לשימוש יומיומי (לא רכב שטח)
+לקורולה 08 רובוטית אבל פחות אם מזדחלים בפקקים ארוכים, כמו אלו שהיו השבוע למשל, זה מרגיש כאילו הגיר פחות אוהב את זה.
כל מתאר אחר, אחרי התנסות והתרגלות קצרה, בעירוני רגיל, ובטח בינעירוני זה שקוף למשתמש.
בהעברת הילוכים ידנית מההגה אתה מקבל אפקט של גיר רגיל, כולל יכולת בלימת מנוע אמיתית בירידות (ולא הישיבה על הברקסים כרכב אוטומט), או קביעת הילוך לעלייה.
1:15 אמיתיים בבינעירוני, עם 4 נוסעים.
1:13 ממוצע משולב.
יש לנו אחת עם 272k, נרכשה בת שנתיים מליסינג נהג יחיד (אם באמת היה לא יודע), ומאז, זה רכב שנכנס למוסך לטיפולים.
מחירון נמוך בגלל שמרנות קיצונית ישראלית טיפוסית של רתיעה מכל מה שהוא לא אוטומט סטנדרטי.
במחיר של מיני חדשה יותר אתה מקבל רכב משפחתי בגודל מלא עם מוניטין מאד יציב.
קורולה יכולה להיות אופציה אבל מכיוון שמדובר ברכב בן עשר רוב הרכבים עמוסי קילומטרים.
כרגע הקיה ריו 1.2 היא האופציה העדיפה בעיני אבל אני מעדיף לא להגביל את עצמי לדגם אחד.
אתה מדבר על קילומטראז' גבוה מאוד, ולכן צריכת הדלק היא לדעתי הפרמטר המשמעותי. אם תמצא רכב חדש שיהיה חסכוני משמעותית, זה יקזז לך את ירידת הערך שלו. זה לא יקזז את התסכול שיגרום לך רכב בעייתי כמובן...
לא כתבת כלום לגבי נוחות נסיעה, בקילומטראז' כזה כדאי לקחת גם את זה בחשבון.
ואני לא מציע הסבה לגז כי אני מניח שזה יהיה רכב א' ואתה לא רוצה להיות מוגבל בכניסה לחניונים תת קרקעיים ולהשאר עם בגאז' פיצי שלא תיכנס בו עגלה ...
סקודה פאביה ידנית , מנוע 1400 אטמוספרי .
ניתן להגיע לצריכת דלק של מעל 20 קמ"ל בנהיגה רגועה .
הייתה כזאת לבת אחותי עשתה סביב 100000 ק"מ , והייתה מאוד מרוצה .
כיום ה"ילדה" רכשה את הפאביה החדשה עם גיר DSG .
אילן
סקודה אוטו מצויין. אבל גניב ברמה היסטרית ... תשאל איך אני יודע ;(
אחרי שגנבו אותה. ישבתי בסוכנות להזמין חדש. ורק מהפחד שיגנבו שוב. הזמנתי קיאה. לא הצטערתי.
אני נוסע כל יום מעפולה לזכרון יעקב וחזרה עם אופל קורסה 1.4 ידני 2011, מתדלק פעם בשבוע 200-230 ש"ח , רכב חיסכוני מאד .
DANI 1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DANI1
אני נוסע כל יום מעפולה לזכרון יעקב וחזרה עם אופל קורסה 1.4 ידני 2011, מתדלק פעם בשבוע 200-230 ש"ח , רכב חיסכוני מאד .
DANI 1
וכמה זה מתרגם לקמ/ליטר?
ממוצע של 14 ק"מ לליטר.
כל יום נסיעה של 85 ק"מ.הלוך ושוב .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אוטו ישן זו לא קצת הגזמה שמדובר באוטו בן חמש?
הגזמה... לטעמי רכב שעבר את שנת 2005 לא נחשב יישן. אוטו ישן זה רכב בן 15 ומעלה.. שדרך אגב אלה הרכבים הכי טובים
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
שי קנה ניסן נוט 2010 מיד ראשונה ב 30000 שח. ניסן טידה היא אחות עם אותו מנוע ואותה תיבת הילוכים. לפי דיווחים ברשת מדובר במכוניות אמינות מאוד. בדיקה אחרונה העלתה תריכה של 15.8 קמ לליטר. הרוב מחוץ לעיר. היתרון ברכב שנת 2010 ומעלה הוא ה esp שמחויב על פי חוק.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
אחרי בדיקה של כל הנתונים עדיין אני מוצא את אופציית קניית רכב בין 5 שנים הכי משתלמת מכל הצדדים.
האופציות כרגע על הפרק:
1. רנו קליאו 3, שנים 2012-2013, מנוע 1.2 וגיר רגיל. הרכב הזה "נהנה" משוק מת שתורם למחיר נמוך, יש הרבה יד ראשונה עם קלימטראז' סביב 70 אלף ק"מ
יתרונות: מרווח סביר לסופר מיני, נוחות סבירה, מאובזרת סביר, שנתון חדש שמאפשר לחפש רכבי יד ראשונה/שניה וק"מ נמוך ועלות טיפולים נמוכה.
חסרונות: אמינות כנראה פחותה מיפניות/קוראניות, ביצועים צולעים וצריכת דלק גבוהה יחסית לקטגוריה (סביב 1:14-1:15).
2. ניסן מיקרה, שנים 2010-2012, מנוע 1.2 וגיר רגיל.
יתרונות: אמורה להיות מאוד אמינה כולל מנוע עם שרשרת תזמון, חסכונית בדלק (1:18 +/-)
חסרונות: קטנה, רוב המוחלט היה בהשכרה יד ראשונה וכתוצאה מכך הקלימטראז' גבוה יחסית, טיפולים יקרים יחסית (לא בהפרש היסטרי), קטן וצפוף ומסיבוב קצר שעשיתי בעבר אני זוכר את הרכב כלא ממש נוח.
3. קאיה ריו, שנים 2012-2013, מנוע 1.2 ידני.
יתרונות: הכי מרווחת ואמורה להיות הכי נוחה, עלויות אחזקה סבירות ואמינות טובה, בטוחה יחסית לשאר האופציות אם אני זוכר את הנתונים נכון.
חסרונות: יקרה יחסית לשאר מה שיגרום לי לרכוש רכב עם קילומטראז' יחסית גבוהה.
4. מיצובישי אטראז, 2014, מנוע 1.2 ידני. המחירון פה לכיוון ה-50 אבל עם הרבה לחץ מתון ותודות לשוק המת יש מצב שאצלי להכניס לתקציב.
יתרונות: הכי הרבה "פח למטר", מרווחת עם תא מטען גדול (בכל זאת יש תינוק עם עגלה וכאלה), רכב חדש יחסית (בן 3-4), יד ראשונה, אמינות טובה מניסיון במשפחה (לאבא שלי יש כזו), מאובזרת, מאוד חסכונית (1:18-1:20)
חסרונות: רועשת, ממש מכוערת (השאר לא מלכות היופי אבל...), עבר מפוקפק (זאת שראיתי שייכת למורה לנהיגה).
בנוסף לכל אלו, היום הראו לי פיאט קובו, 1.4 בנזין ידני בגרסת הנוסעים. על פניו אוטו עם שוק מת שיכול להיות מצויין לצרכים שלי אבל אין לי מושג לגבי אמינות וכדומה.
שוב, המטרות העיקריות של הרכב הן נסיעה כפ"ס-יקנעם וחזרה על בסיס 4 פעמים בשבוע + שימוש של משפחה קטנה אז הדרישות הן: אמינות וצריכת דלק נמוכה + מרווח סביר.
לא מעוניין בקטגוריית המיני כמו I10, פיקנטו, אלטו וכו' (אני יודע שהאטראז' היא גירסת סדאן של הספייסטאר והמיקרה היא בקטגוריית מיני)
לפני כמה חודשים חיפשתי רכב עם פרופיל דומה: 20K+ בשנה, אמינות גבוהה, עלות החזקה ואחזקה נמוכות.
הגיעו לגמר קיה ריו ידנית ופאביה ידנית.
בסוף נרכשה פאביה ידנית.
נסיעות בין עירוניות, כולל עליות משמעותיות ונהגת עם רגל כבדה על הגז (אבל למדה לנהוג בקיבוץ ומחליפה הילוכים עם דאבל קלאץ') והרכב עושה 1:15.
עדיין לא הגענו לטיפול, אז לא יכול לדווח בנושא עלויות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אחרי בדיקה של כל הנתונים עדיין אני מוצא את אופציית קניית רכב בין 5 שנים הכי משתלמת מכל הצדדים.
האופציות כרגע על הפרק:
1. רנו קליאו 3, שנים 2012-2013, מנוע 1.2 וגיר רגיל. הרכב הזה "נהנה" משוק מת שתורם למחיר נמוך, יש הרבה יד ראשונה עם קלימטראז' סביב 70 אלף ק"מ
יתרונות: מרווח סביר לסופר מיני, נוחות סבירה, מאובזרת סביר, שנתון חדש שמאפשר לחפש רכבי יד ראשונה/שניה וק"מ נמוך ועלות טיפולים נמוכה.
חסרונות: אמינות כנראה פחותה מיפניות/קוראניות, ביצועים צולעים וצריכת דלק גבוהה יחסית לקטגוריה (סביב 1:14-1:15).
2. ניסן מיקרה, שנים 2010-2012, מנוע 1.2 וגיר רגיל.
יתרונות: אמורה להיות מאוד אמינה כולל מנוע עם שרשרת תזמון, חסכונית בדלק (1:18 +/-)
חסרונות: קטנה, רוב המוחלט היה בהשכרה יד ראשונה וכתוצאה מכך הקלימטראז' גבוה יחסית, טיפולים יקרים יחסית (לא בהפרש היסטרי), קטן וצפוף ומסיבוב קצר שעשיתי בעבר אני זוכר את הרכב כלא ממש נוח.
3. קאיה ריו, שנים 2012-2013, מנוע 1.2 ידני.
יתרונות: הכי מרווחת ואמורה להיות הכי נוחה, עלויות אחזקה סבירות ואמינות טובה, בטוחה יחסית לשאר האופציות אם אני זוכר את הנתונים נכון.
חסרונות: יקרה יחסית לשאר מה שיגרום לי לרכוש רכב עם קילומטראז' יחסית גבוהה.
4. מיצובישי אטראז, 2014, מנוע 1.2 ידני. המחירון פה לכיוון ה-50 אבל עם הרבה לחץ מתון ותודות לשוק המת יש מצב שאצלי להכניס לתקציב.
יתרונות: הכי הרבה "פח למטר", מרווחת עם תא מטען גדול (בכל זאת יש תינוק עם עגלה וכאלה), רכב חדש יחסית (בן 3-4), יד ראשונה, אמינות טובה מניסיון במשפחה (לאבא שלי יש כזו), מאובזרת, מאוד חסכונית (1:18-1:20)
חסרונות: רועשת, ממש מכוערת (השאר לא מלכות היופי אבל...), עבר מפוקפק (זאת שראיתי שייכת למורה לנהיגה).
בנוסף לכל אלו, היום הראו לי פיאט קובו, 1.4 בנזין ידני בגרסת הנוסעים. על פניו אוטו עם שוק מת שיכול להיות מצויין לצרכים שלי אבל אין לי מושג לגבי אמינות וכדומה.
שוב, המטרות העיקריות של הרכב הן נסיעה כפ"ס-יקנעם וחזרה על בסיס 4 פעמים בשבוע + שימוש של משפחה קטנה אז הדרישות הן: אמינות וצריכת דלק נמוכה + מרווח סביר.
לא מעוניין בקטגוריית המיני כמו I10, פיקנטו, אלטו וכו' (אני יודע שהאטראז' היא גירסת סדאן של הספייסטאר והמיקרה היא בקטגוריית מיני)
מהרשימה שלך, תוריד את המיקרה. אם מכונית מיני אז היא הכי פחות מרשימה מכולן, ואתה לא רוצה מכונית מיני.
שלושת האחרות, - קאיה ריו, רנו קליאו, מיצובישי אטראז'/פג'ו 301 - זו רשימה מזוקקת של מכוניות כלכליות. הקליאו והריו מכוניות יותר טובות מהאטראז', מכונית שתוכננה והונדסה כמכונית זולה. אבל האטראז' אכן חסכוניות ויעילות, לא סתם צה"ל בחר אותן בתור ענישה קולקטיבית לקצינים בדרג הביניים. אם יש לך נסיון חיובי עם אטראז' (כלומר אתה בחור עם סטנדרטים מאד נמוכים) אז לך על זה.
צהל בודק ומנסה טוב טוב את כל ההצעות והוא בחר באטראז' כי היא מאוד חסכונית בדלק בחיים האמיתיים. 17 ק''מ לליטר זו צריכה אמיתית שכל אחד יכול להוציא ממנה בנהיגה רגילה.
תודה
האטראז׳ הספציפית לא יצאה לפועל ואטראז׳ ידנית היא חיה נדירה.
מכוון יותר לכיוון הקליאו, יש מבחר של רכבים סביב 2012, יד ראשונה או שניה וסביב 70 אלף קילומטר. וזה במחירים בסביבות 20 אלף