הציריות מוצלבות, אבל המתלה לא .
Printable View
הציריות מוצלבות, אבל המתלה לא .
ומה זה יעזור לך בדיוק?... אני מנסה לדמיין זוג סרני רוביקון דנה 44 מתחת לליברטי שלך. עם גלגלים 35' שבולטים 30-40 ס''מ מכל צד.... יהיה מעניין.
מעבר לזה ההאוזינגים של סרני הרנגלר JK המקוריים אינם בדיוק מופת לחוזק. בטח לא עם הגלגלים בגדלים מופרכים שבעלי הכלים האלה נוטים להתקין במסגרת מירוץ החימוש ''של מי יותר גדול'' שהם מנהלים.... שברים וסרנים מחייכים הם עניין נפוץ למדי ב-JK ולא בכדי מתקיים שוק מטורף של ערכות ברזלים מפחידות לחיזוק הסרנים המקוריים ושל סרני אפטרמרקט מחוזקים.
עצם העובדה שטל רוסו בקבוצת המשקיעים או הבעלים, מרמזת על פלח השוק המיועד לאפליקציה הזאת.
ניחוש שלי - הסבת רנגלרים לשווקים הצבאיים, ניוד מהיר של כוחות מיוחדים בשטח.
כל השקשקשת פה מיותרת כי זה לא נועד לשווקים האזרחיים.
סתם ניחוש.
יש שם בארה"ב כמה פנאטים שמשעמם להם וכנראה שזה יהיה הרכב הרביעי או החמישי שלהם, שידליק אותם הרעיון של לעשות מהרנגלר PreRunner, או רכב עבירות סטייל king of the hammers. בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, גם לזה יהיה שוק. שם הסרן הקשיח מזמן כבר לא ברירת מחדל, ורואים גם רכבי עבירות מדופלמים שמסתובבים עם מתלה נפרד.
משהו שלא הוזכר או דובר עליו בהצגת המוצר - גודל הצמיג שהקונפיגורציה הזו יכולה לשאת? נעילות? יחסי העברה?
יש בארה"ב לא מעט jk מוסבים למשלושים.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bcf8195dc7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e0039807ba.jpg
Sent from my SM-G900H using Tapatalk
יכול להיות שהתבלבלת בשרשור?
הדבר הזה מקומו בשרשור הזוועות המוטוריות ההוא ששכחתי את שמו - ''יצירה מוטורית מחרידה''?...............
הוא היה שם והוצא לאיוורור 🤣
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגידו, אחרי ששחטתם את הפרה, מתי אוכלים ממנה?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
לכבוד מפגש ג'יפולוג הקרוב, אני מאמין שיישחטו וייאכלו פרות לרוב.
הפרויקט הזה בייבי של איציק מיני, שעובד עליו בשקט שנים (לא הרנגלר, הרכב הצבאי שבאתר, רגו4X4). יש שם רעיון מקוריי ונועז מבחינה הנדסית. הדיפרנציאל הפורטלי, שזה חתיכת תיבת העברה מורכבת שמעבירה מומנטים גבוהים מאד - אין עוד יחידות הפחתה בגלגלים. למיטב הבנתי זה עדיין אבטיפוס שמורכב מדיפרנציאל סטנדרטי (third member של טויוטה או משהו דומה) ושתי תיבות גלגלי שיניים מתוכננות ומיוצרות במיוחד, דומות למוצרים של אורי שוער, מי שמכיר. זה מה שמאפשר את הציריות הארוכות במיוחד, שמאפשרות מהלך מתלה ארוך במיוחד.
זה רחוק מלהיות מוצר עדיין, שמתאים ליצור המוני, עם האמינות, התמיכה הלוגיסטית הנדרשת. אם וכאשר, זה בטח יהיה רק מקדימה, איפה שהיתרונות משמעותיים יותר, מאחורה קשה להתעלות על סרן חי.
לקרוא לזה bolt-on בראש חוצות - זה חוצפה ישראלית קלאסית.
בהצלחה!!!
לדעתי ניחוש לא מוצלח...
ברכב שבסרטון יש נעילה בשני הדיפרנציאלים. ברכב שהוצג בחו"ל צמיגי 37 כברירת מחדל ולא כמגבלה, לא יודע אם נבחנו צמיגים גדולים יותר אבל נבחן שימוש בעומס גבוה יותר ועבר בהצלחה.
חסכתי את התמונות - אבל שים לב להרחבה הנדרשת כדי להגיע למהלך מתלה נורמלי, ברכב של REGO אין צורך להרחיב ואם מרחיבים כמובן המהלך גדל בהתאם.
לחלק הראשון אני לא ממש מסכים איתך אבל אי אפשר לדעת מה יוליד יום, לחלק השני - למה אתה חושב כך? אתה מכיר את ההתקנה של הקיט?
מה הקשר שלך לכל הסיפור הזה? ההגנה על היצרן פה מצריכה גילוי נאות. פספסתי אותו?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לא ספציפית לדיון הזה שכן המוצר לא רלוונטי לגבי אבל גילוי נאות הוא לטעמי משהו מחויב המציאות כאשר מישהו מביע דעתו מתוך פוזיציה.
Honda TRX300EX
נמרוד תודה אבל אין לי מה להסתתר.
אני מכיר את איציק (זמן קצר יחסית), מניח שהרבה אחרים גם מכירים אותו וחלקם הרבה יותר טוב ממני..
מכיר את המערכת המדוברת מקרוב, יחד עם זאת אין לי שותפות עם היצרן ואני לא עובד שם.
לא מגן על היצרן אלא מעוניין לראות קצת יותר פירגון לישראלים שמעזים ומנסים לפרוח אל מעבר לביצה הקטנה שלנו.
אם תקרא בצורה אוביקטיבית את רוב התגובות בדף הראשון - אתה לא תמצא לא פירגון ולא דיון טכני, אתה תמצא מסקנות קצת מוטעות וביקורת נמהרת של אנשים שלא באמת מכירים את המוצר ואולי למרות זאת מחשיבים את עצמם למספיק מקצועיים לעשות כן - זה הדבר היחיד שמציק לי - היכולת שלנו לשפוט בזריזות לגבי דברים שאנחנו לא מכירים במקום לתת מקום למעט פירגון.
בהמשך הדיון ואולי מעט בעקבות מה שכתבתי חלק מהדברים קיבלו מעט גוון טכני..
לדעתי אף אחד פוחד משאלות או מדיון טכני כפי שדורון העיר..סתם הערה לא קשורה למציאות.
להראות תמונה של רכב 2X4 קופץ באויר ולכתוב שהמערכת המדוברת כבר קיימת בעולם או לכתוב שזה היה קיים כבר בסיקסים מלפני 20 שנה - זה לא רציני בעליל ורק מוכיח את מה שכתבתי.
יאללה סיימתי עם זה, לא הייתי צריך להיכנס לדיון הזה מלכתחילה.
בהצלחה, תהנו.
***דרך אגב - הנה גילוי נאות והצהרה ברורה למען הסר ספק - אני לא נציג של איציק, אלי או החברה עצמה, כל מה שאני כותב כאן על דעתי בלבד, אני לא כותב מפוזיציה ולא בטיח. זה בשביל אלה שמחפשים עניין נוסף שלא קיים ולא קשור לדיון טכני.
אצל דורון הכל היה קיים כבר לפני 20 שנה.... :p
אלעד אין לך מה להתרגש. כולה דיון באינטרנט. כל אחד זכאי לדעתו, וכל אחד זכאי לקחת את הדעות של האחרים איך שבא לו. אני מזמן התרגלתי לקבל את העוקץ עם הדבש.
אתה צודק, שאם בועז, כדוגמא, היה קורא, חוקר קצת, וכותב מה לדעתו דומה ושונה בין מתלה פורד TTB למתלה של איציק, זו הייתה אולי תרומה ראויה להעלאת רמת הדיון. אבל במקרה הזה הוא העדיף תגובת "גיחי" מהירה. זו זכות גם של גולש שקול וענייני בדרך כלל, לעשות מעצמו צחוק. כולנו חוטאים בזה.
ובכל זאת נמרוד יכול להתפתח דיון טכני. מכיוון שלא איציק ולא אף אחד אחר שקשור לפיתוח יגיב כאן, ממילא הדיון יזכה לזלזול הרגיל של ״אובר חוכמים שחושבים שהם יודעים משהו רק מלראות תמונה״ או הקריאה ״לפרגן״ ששווה ל״אל תשאלו שאלות״ או האמירה המוכרת שלמי שלא בנה בעצמו לפחות ככה וככה מוצרים אסור להעביר ביקורת על מי שכן גם אם לא יצא לו שום דבר ממש אפוי (ואני לא מתייחס ספציפית לדמות זו או אחרת) כי אוטומטית הוא הופך ללא יותר מ״גיבור מקלדת״. .
אבל לא מעניין אותי מה יאמרו כי יש כאן דיון מעניין ובו שלוש נקודות מעניינות לדעתי.
הראשונה - למה זה טוב?
השניה היא המתלה האחורי. זרועות חצי עוקבות הפוכות גם ממקמות את מרכז הגלגול במקום משונה שיגרום לרכב ״לענטז״, גם יוצרות כשנתקלים בבאמפ כוח שדוחף את השלדה למעלה ואחורה הפוך מההגיון.
השלישית היא סביב אותו דיפרנציאל פורטלי שהוא אמנם ייחודי ופתרון מעניין, אבל עם זרועות מתלה שלא עובדות במקבילית עם הציריות, וגם ציריות במישורים שונים - זו מערכת מתלה שמאוד קשה למצוא לה נקודת איזון מבחינה קינמטית.
עכשיו אפשר בבקשה לקיים את הדיון הטכני הזה של ״אבירי מקלדת אובר חוכמים שאף פעם לא בנו שום דבר בעצמם ורק יודעים להעביר ביקורת על סמך תמונה באינטרנט במקום לפרגן למי שמביא כבוד למדינה״.
או משהו כזה.
אסף.
מה שדורון כתב.
לגבי הקדמי, הוא הוצג כבעל זרועות מוצלבות שזה פתרון חדשני ולכן העלתי תמונות של פתרון זרועות מוצלבות ותיק ממנו.
לגבי הדיפרנציאל הפורטלי- בהיותי חסר נסיון הנדסי או מעשי, קטונתי לחוות עליו דיעה.
אני בדרך כלל רק קורא דיונים הנדסיים בכדי ללמוד ונמנע מלהגיב.
בכל מקרה היות והגבתי בסופו של דבר לא לעניין ובשביל לשמר את רוח האתר אני חוזר בי ומתנצל על דברי.
Honda TRX300EX