תגובה: אורוקס לא מעלה מפות בייקינג והייקינג.
עד סעיף 4 זה בדיוק מה שעשיתי כל הזמן.
הבעייה היתה בסעיף האחרון, שהמסלול החדש לא הופיע ברשימה.
הבנתי את הטעות. בעבר יצרתי תיקיה חדשה שאליה שמרתי קבצי הקלטה. כשפתחתי את ספריית המסלולים, זו הספריה שהופיעה לי, אבל המסלול נשמר בספריית המקור של האורוקסמפס.
חזרתי אחורה בספריות, ואכן המסלול מופיע. כעת אני יכול לשמור ולשתף.
תודה.
מה לגבי הגבהים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
מה לגבי הגבהים?
פחות מעניין אותי כי אני עדיין עם רכב ועוד לא עברתי לאופניים...
אבל ניחוש מושכל - זה קשור להבדלים בין מסלול (Route) להקלטה (Track):
- הקלטה כוללת נתונים מה-GPS הנצברים במהלך הנסיעה (כולל נתוני גובה של כל נקודה מוקלטת) ולכן ניתן לעשות חישובי גובה, גובה מצטבר, זמני נסיעה וכו'.
- מסלול - מורכב מקטעים ישרים המחברים נקודות שאתה דוקר על המפה. למעשה התוכנה עוד לא יודעת מהו הנתיב המדוייק שבו תעבור בין נקודה לנקודה והמידע על הגובה המצטבר בפועל בוודאי שאינו קיים.
אני מניח שהיית מצפה לראות קירוב המתבסס על ההפרשים בין הגבהים של הנקודות אותן דקרת. יש בזה הגיון, אנסה לבדוק מאוחר יותר, רק שאלה מקדימה - האם הורדת גם את קבצי נתוני הגובה (DEM) המכסים את האזור?
1 קבצים מצורפים
מצאתי כיצד להציג הגבהים גם של מסלול.
בהנחה שהורדת את נתוני הגבהים (DEM, קבצי hgt אם איני טועה):
1. צריך לאפשר את הדשבורד החדש - settings-->user interface-->miscellaneous.
2. המסך צריך להיות במצב אופקי (Landscape) ולא אנכי (portrait)
בצד יוצג חלק מנתוני "מחשב הנסיעה" כדשבורד. בעזרת החיצים תוכל לדפדף עד לתצוגת מפת הגבהים (או כל נתון אחר שתרצה לראות).
צירפתי צילומסך :
קובץ מצורף 117635
אם אני מתכנן מסלול בISRAELHIKING, הוא כן יודע לומר לי לגבי מרחק אנכי מצטבר, אבל זה נכון ששם הוא יודע בדיוק היכן יעבור המסלול, כי הוא בעצמו משלים את המסלול המדויק בין הנקודות שאני דוקר.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא. איך עושים את זה?
12345
עדכון: הורדתי קבצי HGT לאיזור של ישראל לספריית DEM בספריית ORUXMAPS בטלפון, מהאתר הזה:
http://www.viewfinderpanoramas.org/C...ramas_org3.htm
.
עכשיו אני מקבל גבהים בבניית מסלול.
תודה רבה (:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
לא. איך עושים את זה?
אפשר להוריד ידנית ולשים בתיקיה, אבל אני פשוט הוספתי לסרגל הכלים (אצלי בצד ימין) את הכפתור של תצוגת 3D, תלת מימד (צלמית של קוביה) וכאשר לוחצים עליה כדי לעבור לתצוגת תלת-מימד, היא כבר דואגת להורדת נתוני הגבהים של האזור הזה במפה אם הם לא נמצאים.
כדי להוסיף (או לערוך) את הכלים המופיעים בתפריטים - נכנסים לעריכת ממשק המשתמ מתוך ההגדרות:
Global Settings -> User interface -> buttons -> button bar
שם אפשר לגלול את רשימת הכפתורים ימינה ושמאלה, לבחור בכפתור הרצוי ולהוסיפו לכפתורים מצד ימין או שמאל... וכו'