תגובה: ג'יפ 7 מקומות מה ההיצע? יתרונות חסרונות
כמה דברים זריזים כי אני ממהר...
צאו מהסרט. ליוקון אין 7 מקומות. גם לא 6.
לסוברבן יש. 8 מקומות.
הלכתי להציץ בסוברבן הכחול המדובר ביום שישי האחרון.
הבעלים כבר ירד ל30 אלף.
הרכב כרגע בלי טסט.
הוא גם מאוד "לא אפוי" לטיולים כרגע ויש צורך בהשקעה..
המושב השלישי שלו לא קיים. גם לא התושבות
שאמורות להחזיק אותו. מבחינתי זה פסל את הרכב (האישה שלי, בניגוד לזאת של נמרוד, עוד לא ירדה לגמרי מהתכנון של הילד הרביעי...)
יוקון, עם כל האהבה שלי אליו, לא משתווה לפאג׳רו או ללנדקרוזר בשטח.
הוא נהדר ונוח ונעים וכיפי אבל לא עביר כמוהם.
צמיגים ברשיון לפי אוטודאטה 265/75/16. כמעט 32.
איתי.
נדיר מאוד, אפילו יותר מהקומנדר - GMC טאהו.
לא מכיר חוץ מלהציץ פעם דרך החלון...
טוב לדעת שדילמת הארבעה ילדים משותפת פה :-)
אני כבר כמה שנים בתצורה הזאת, אני גם חושב בסוף בסוף מהרכבים הסטנדרטים הקשוחים בשנתון גבוה ל 7 מקומות אמיתיים אין הרבה היצע, בסוף נישארו לנדקרוזר ופג׳רו איך שלא תיסתכל על זה, ועדיין, אם תיטחן אותם בהרבה טיולים לא סטייל שבילים הבלאי והתקלות ודגש על הוצאות יהיו בהתאם.
קומנדר בורדית(בכלל במעלות קשים)? קשה לי לראות את זה קורה, לפחות לא סטייל לטיולים בארץ, הרכב צריך הרבה שינויים והשקעה כדי להגיע לזה סטייל הגראנד צ׳ירוקי- כסטנדרטי זה suv לכביש, זה שלוקחים אותו לקצה זה יופי, אבל בואו לא נישכח כמה כל אחד מושקע פה על גראנד, כנ"ל יהיה לדעתי לקומדנר.
לעיניין הדיסקו 2- 80k על רכב יחסית סטנדרטי זה שוד, ב 80 אתה משיג משהו מהשנתונים המאוחרים ומשופר ומיושר קו(עד כמה שאפשר בדיסקו), לאנגלים השטויות שלהם כמו לכל השאר, כל המידע נמצא ברשת, הרכב לא מסובך לתחזוקה, הדברים ידועים וצפויים, הבעיה היא חלפים יקרים ואיכות חלפים לא מקוריים(אם משתמשים בהם) ירודה מה שגורם לתקלות חוזרות.
מעבר לזה מהניסיון שלי, רכב מפנק, נוח(אצלי עדיין עם כריות והדגם "המפואר" עם קרוז וכו'), יחסית לתחזוקה עצמית כמעט הכל אפשרי לבד, אופציות שדרוג מרובות בכל המובנים, אבל-קח בחשבון שאתה פותח 2 כסאות (6 ו 7 ) לטובת ילדים לא נישאר לך תא מטען כמעט כלום, בטיולים ארוכים אני פותח רק כסא אחד, זה מעצבן את הילדים והם עושים תורות מי ישב שם, אז כל הציוד על הגג, וזאת עבודה בפני עצמה להעמיס ולפרוק.
על דיסקו 1 חשבת בכיוון? פחות חזק מבחינת מנוע, ומכלולים אחרים שצריכים שדרוג(שודרגו בדיסקו 2 כמו מוטות רדיוס וכו') אבל מנוע TDI 300 נחשב לאמין יותר.
פטרול זה אחלה כלי ואולי יהיה לי אחד בעתיד, רק תיזכור לשים בצד קופה קטנה ולהאכיל אותה כל יום לטובת המנוע הבא שילך לטייל...
לגבי כל השאר, פג׳רו ישן, פראדו, טרופר וכו' וכו', לי נימאס מהמתלים הניפרדים, נימאס לטפל בכיווני פרונט, בוקסות משולשים, מוטות הגה, תפוחים ואגסים לעיתים קרובות... אז חזרתי לסרן חי קידמי בצורת הדיסקו 2.
קח את זה בחשבון אם אתה יורד מהיילקס סרן חי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirmoshe
היילקס כמו שלך לא מוכרים!
תשאיר את האישה בבית.. [emoji2]
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
העצה הכי פרקטית בכל הדיון הזה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
קומנדר בורדית(בכלל במעלות קשים)? קשה לי לראות את זה קורה, לפחות לא סטייל לטיולים בארץ, הרכב צריך הרבה שינויים והשקעה כדי להגיע לזה סטייל הגראנד צ׳ירוקי- כסטנדרטי זה suv לכביש, זה שלוקחים אותו לקצה זה יופי, אבל בואו לא נישכח כמה כל אחד מושקע פה על גראנד, כנ"ל יהיה לדעתי לקומדנר.
.
נדב, אתה מדבר מנסיון? או שסתם בא לך להגיב על משהו.
TD5 או טרופר מגיעים נעולים כפול מהיצרן?
הם לא זקוקים להגבהה וצמיגי שטח?
קומנדר ו WK זהים במבנה, ההגבהות והשיפורים ברכבים הללו בכדי לדחוף צמיגי 32-33 זולים משמעותית מהאחרים, רכב כזה עשה ללא בעיה מיוחדת את בוקר , זיק וורדית, היכן ש TD5 ולנד קרוזרים משופרים מאוד לא הצליחו, ואני ראיתי את זה קורה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
נדב, אתה מדבר מנסיון? או שסתם בא לך להגיב על משהו.
TD5 או טרופר מגיעים נעולים כפול מהיצרן?
הם לא זקוקים להגבהה וצמיגי שטח?
קומנדר ו WK זהים במבנה, ההגבהות והשיפורים ברכבים הללו בכדי לדחוף צמיגי 32-33 זולים משמעותית מהאחרים, רכב כזה עשה ללא בעיה מיוחדת את בוקר , זיק וורדית, היכן ש TD5 ולנד קרוזרים משופרים מאוד לא הצליחו, ואני ראיתי את זה קורה...
סתם בא לי להגיב.
לא בא ליצור פה דיון מי יותר ומי פחות, בלי לפגוע באף אחד חלילה אבל גראנד עם qd2 זאת לא נעילה(זה אולי הכי קרוב), וכן אני מטייל עם כאלה ולפי מה שראיתי זה לא הכי, אם הרכב לא בתנועה זורמת וניכנס להצלבה חריפה הוא ייעצר כמו כולם, מיותר לציין ש 90% זה נהג ולא רכב.
אישת טיילתי עם גראנד שמתלה קידמי ניפרד ניפרד מהרכב באמצע טיול.
קח גראנד ותגביה אותו ב 2" והוא עדיין נמוך משמעותית מאחרים, תגביה יותר ואתה כבר צריך לשנות עוד הרבה דברים מסביב.
ממש לא בא לי להכנס לוויכוחים אבל למען מי שיקרא בעתיד,
דיסקו לא נעול ולא מוגבה עולה את ורדית בכיף. רק על הtc המקורי. נכון שנהג לא מיומן יעשה זאת בפחות חן ואולי ישבור ציריה, אבל הרכב בתצורה המקורית עביר מאד.
וכנל טרופר אם הlsd תקין.
אייל מתי בפעם האחרונה היית בוורדית..?
שום טרופר ושום דיסקו סטנדרטים לא עוברים שם... לא בכיף ולא בכלל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
סתם בא לי להגיב.
לא בא ליצור פה דיון מי יותר ומי פחות, בלי לפגוע באף אחד חלילה אבל גראנד עם qd2 זאת לא נעילה(זה אולי הכי קרוב), וכן אני מטייל עם כאלה ולפי מה שראיתי זה לא הכי, אם הרכב לא בתנועה זורמת וניכנס להצלבה חריפה הוא ייעצר כמו כולם, מיותר לציין ש 90% זה נהג ולא רכב.
אישת טיילתי עם גראנד שמתלה קידמי ניפרד ניפרד מהרכב באמצע טיול.
קח גראנד ותגביה אותו ב 2" והוא עדיין נמוך משמעותית מאחרים, תגביה יותר ואתה כבר צריך לשנות עוד הרבה דברים מסביב.
אתה טועה ומטעה שוב!
אני מציע לך להבא לפני ההטעיה הבאה לקרוא את ההבדלים בין QD2 ל QT2 שזה מן הסתם מה שיש לחברים המצליבים שלך.
בפעם הבאה שאתם עולים את הזיק בקלות תצלמו בבקשה.
אני חייב ללמוד את הטכניקה [emoji849]
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
הערה שלי, בטיול הכולל לילה, הפאגרו שלי, נהג + 4 + ציוד וגגון הכל מפוצץ.
אין לי מושג איך ניתן לקחת 6 + כלב + ציוד ללילה מבלי להתכלב...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אז עכשיו אחריי ארוחת ערב יש זמן לשוטט ביד 2 ואני רואה פטרולים מעניינים די מוכנים לשטח.
סרן חי מקדימה.
מרווח מבפנים.
נשארה רק שאלת המנוע...
יש למישו ידע ברור :
ממה נובעת התקלה?
יש טיפול מונע סטייל שרוולי המזרקים בטרופר?
מחירי ח"ח?
לגביי גראנד צירוקי
דווקא בפעם האחרונה בוורדית לפני שבועיים בטיול גברים ללא משפחות אחד ניגש למעלה ואף סיים אבל נהג מנוסה מאוד ואמיד מאד.
לי אין את הפרבילגיה הזאת.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אייל מתי בפעם האחרונה היית בוורדית..?
שום טרופר ושום דיסקו סטנדרטים לא עוברים שם... לא בכיף ולא בכלל.
לפני שנה בערך, עוברים ועוד איך.
מאז היו עוד חברים שגם עברו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
אז עכשיו אחריי ארוחת ערב יש זמן לשוטט ביד 2 ואני רואה פטרולים מעניינים די מוכנים לשטח.
סרן חי מקדימה.
מרווח מבפנים.
נשארה רק שאלת המנוע...
יש למישו ידע ברור :
ממה נובעת התקלה?
מחירי ח"ח?
לגביי גראנד צירוקי
דווקא בפעם האחרונה בוורדית לפני שבועיים בטיול גברים ללא משפחות אחד ניגש למעלה ואף סיים אבל נהג מנוסה מאוד ואמיד מאד.
https://chiptuning.com.au/nissan-zd3...ne-protection/
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
הערה שלי, בטיול הכולל לילה, הפאגרו שלי, נהג + 4 + ציוד וגגון הכל מפוצץ.
אין לי מושג איך ניתן לקחת 6 + כלב + ציוד ללילה מבלי להתכלב...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
סוברבן או ואנדורה.
בשניהם על תקן של 8 נוסעים פלוס חצי בית, הכלב, החתול והתוכי.. בלי גגון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ש01
נדיר מאוד, אפילו יותר מהקומנדר - GMC טאהו.
לא מכיר חוץ מלהציץ פעם דרך החלון...
טאהו/tahoe זה שברולט.
1:1 יוקון. חוץ מהסמל מקדימה (ועל ההגה) והכיתוב מאחור.
בנימה אישית, אם לא היה מדובר ברכב עבודה יומיומי הייתי מטייל עם סוברבן בלי לחשוב פעמיים.
כשאני כל היום מסתובב עם בהמה כזאת בתוך העיר, יוקון הוא בחירה גדולה מספיק עבורי.
איתי
יש לחבר שמטייל איתי קומנדר עם הגבהה 2.5" פגוש מתכת עם כננת, לא נתקלנו בבעיה לעבור איפשהוא, מערכת QD2 עובדת מדהים.
לדעתי הרכב מדהים למי שמחפש ג'יפ מפנק עם כוח זמין 7 מקומות והכי חשוב מבחינתי , אמריקאי, שאפשר להשיג חלקים ומידע בקלות ובזול.
אכן מוריס, למפגש האחרון שלנו הגיעו כמה XK (קומנדר) משופרים לתפארת, חלקם בלי QD2 אבל שמו OX.
זה באמת ג'יפ מיוחד, יש כאלה שממש לא אוהבים איך נראה ויש כאלה שנשבעים שלא יפרדו מאחד טוב לעולם.
הבעיה שקשה למצוא אחד טוב בלוחות, צריך גם להיזהר מכאלה ללא הילוך נמוך.
מי שחובב ג'יפ בנשמה, מחפש את השונה ועם ידע טכני זה רכב שהוא יהנה ממנו ביותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
כבונוס מיוחד על כל הצרות שיש למנוע הזה...
אומרים שזה רק במנועים של שנתונים 2001-2002
ואז למנועים החדשים יותר שמים הגבלה על הטורבו
ומוסיפים קאטץ' קאן בשביל השמן
ומתפללים...
ואז מסתבר שיש עוד מחלות.
בטיול האחרון, חבר עם פטרול מדוגמת למשעי, התחיל לשמוע רעשים מכיוון המותחן של הרצועה...
למזלינו הצלחנו להוציא את הבהמה מהשטח ועוד לעלות את מעלה עקרבים...
אבל אז, מאחורי המפעל טקסטיל, הלך המיסב של המותחן, ונקרעה הרצועה.
5 שעות ביציאה על כלום :(
בבדיקה במוסך - המותחן בן פחות משנה. חלק עולה 1700 ש"ח לפני מעמ ועבודה. וכן, זו מחלה ידועה של פטרולים.
רק שכנראה אף אחד לא מדבר על זה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היילקס אספנות
סרן חי מקדימה.
מרווח מבפנים.
נשארה רק שאלת המנוע...
יש למישו ידע ברור :
ממה נובעת התקלה?
מחירי ח"ח?
לגביי גראנד צירוקי
הלינק שנדב צירף די ממצה את הסבר לגבי בעיות במנוע והדרך להתמודד עימן. בארץ מסרבים לבצע את השינויים המוזכרים בלינק, להערכתי אפשר לספור על יד אחת את הרכבים שעשו NADS בארץ.
ההסבר לדעתי לכך הוא שעקב מחיר התחלתי גבוהה, סוג האנשים שקנו פטרול הם לא אלו שיעבדו על הרכב בעצמם אלא, שישמו את הרכב במוסך חברה. ולכן חור בבוכנה = החלפת מנוע ב 50 אש"ח. כמה יעלה אוברול?
לשמחתי עם ירידת ערך הרכב גם זה משתנה.
אולי עפרג שמסתובב פה לעיתים נוסע על פטרול 2001 ועשה עליו עד כה 660K קמ, (רובם בגרירת עגלה) יסכים לפרט מה היו העלויות הכוללת על הרכב (כולל אוברול כמובן) בתקופה של 9 שנים. אני אעשה ספויילר קטן - חצי מההוצאות של קולגה שבאותה תקופה ואותו ק"מ נסע על טנדרים יפנים חדשים (ויגו\דימקס).
חוץ מזה, אני חושב ש 6 אנשים + כלב = גרירת עגלה לשטח.