דורון אתה מתכנן לחיות לנצח?
Printable View
לא,
ובגלל זה אני שותה ממיכל המים של הרכב, עם מים שאני ממלא מהצינור בגינה.
פלאח-פלאח, אבל כן מרגיש את הטעם של הפלסטיק בבקבוקים האלו מתחנות הדלק.
מה גם שלדעתי מים "מינרלים" שנשאבים מאותם המעיינות של מקורות, או לפחות אותו אוויפר, זה פיקציה של השמאל.. כמו שעירא אוהב להגיד.
באותו כסף אני מקבל ממקורות פי אלף ליטרים מאותו מקור מים..
++++ :-)
אני משתמש בבקבוקים רק בגלל המקרר, ולבישול אני כן משתמש מהג'ריקן (ובעתיד מהמיכל :-) ).
דרך אגב, (ואחרי שהסכמנו שמים , זה מים, וכל הבקבוקים זה חרטה), אם כולם מסכימים שהאחסון בתחנות דלק בעייתי, אז למה להתעסק באיזה תחנה יותר טוב או רע, למה בכלל לקנות בתחנות ולא בסופר?
ממחזר קנקל שתייה קלה וממלא מים בבית.
אהלן,
אני בניתי בהצלחה לפני כמה שנים ומשמש אותי כל טיול.
מיכל 40 ליטר מתחת לאוטו.
אם לא תמצא את השירשור פה דבר איתי ניפגש אני אראה לך הכל.
אלעד.
לא משנה איך תקחו מים, מציע לבדוק כי החומר הוא food grade כולל הריתוכים של הנירוסטה, אחרת זה מי שטיפה.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
לא יודע איך הגעתם למי שתיה..אני משתמש לשטיפה ומקלחת בלבד.
מי שתיה רק בשישיות ליטר וחצי אצלי שמתרעננות כל טיול.
כי זה השימוש הכי משמעותי במים בטיול?
בכל העולם זה השימוש המקובל ונפוץ למעגלי מים ברכב, כאן שוב ממציאים את הגלגל.
עזוב צבא, בתנועת נוער לא שתית מגריקן שאפילו לא היה שחור?
יכול להבין את נק המבט העצלנית שנוח להביא בקבוקים ארוזים ולא להתעסק עם מילוי, אבל מתי זה הפך לאג'נדה ולמשהו בעייתי?
מבחינתי זה לא כדי להמציא את הגלגל אלא כי זה הייעוד הראשוני של המיכל שלי.
מים יש לי בשישיה ובמקרר, זה מספיק לי.
אם יש טיול גדול מישהו דואג להביא מיכל 18 ליטר לשתיה בנוסף ואנחנו מסודרים.
דו"ח מצב -
השאיפה היתה להגיע ל 40-50 ליטר, במציאות, זה לא פשוט.
- בהנחה שאני לא רוצה לרדת נמוך מדי (מתחת לגובה של הקורה, אני כרגע 1.5ס"מ מתחת לקורה, אבל מעל לגובה של הגשר).
- אני לא מעוניין להזיז צנרת (ברקסים ומזגן).
- כנראה שאני אצטרך לשנות מעט את הכבל של המעצור יד.
- אני רוצה לשמור על מיכל בצורה שפויה. ניתן להוסיף כל מני הרחבות נקודתיות (2-3 ליטר כל אחת), אבל זה יהיה מיכל בעייתי ויקר ליצור.
- במחשבה שניה, ומניסיון שמקלחת שטח זה לא יותר מ 10 ליטר, ובידיעה שיש לי ג'ריקן פלסטיק של 25-30 ליטר על פגוש, אז באמת 30 ליטר נוספים יספיקו.
- הרעיון הוא להוסיף בידוד למיכל נירוסטה, ולהוסיף חימום קבוע מהאגזוז.
- ננסה לרוץ עם זה כמה זמן, ונראה לאיזה טמפ' זה מגיע (האם צריך לחמם בנוסף? לקרר עם מים מהג'ריקן?)
- אני מעוניין להשתמש בנירוסטה כמה שיותר דקה, ולהוסיף במרכז של המיכל שלוש דפנות בצורת H (שתיים לרוחב, אחת לאורך), כך שה H צר בס"מ מהרוחב של המיכל (כלומר חצי ס"מ רווח בכל צד). אני מקווה שזה גם יחזק את המיכל וגם ישכח את הטילטולים של המים.
- אני מחפש המלצות לגבי העובי הנכון. איך לחשב מה נכון?
כרגע המיכל בערך 35 ליטר, ונראה כך (בשרטוט המיכל הפוך למעלה \ למטה. הלמעלה של השרטוט זו בעצם התחתית)
אני שוקל להנמיך אותו בס"מ (ולהקטין את הנפח ל 30-32 ליטר)-
קובץ מצורף 117622
לא יודע איפה השירשור שלי.
לגבי הנפח - אני לא ירדתי כמעט מתחת לגובה הקורה ואני לא זוכר בדיוק כמה ליטר נכנס שם, בטוח שלא מעל 40 ליטר אולי אפילו קצת פחות.
הכבל של ההנד ברקס טיפה לחוץ אבל לא מפריע לי והמיכל מלבן לגמרי ודי קרוב לדרייבשאפט.
יש לך תמונה? איך ולאן המיכל מחובר?
לגבי החימום מהאגזוז שני טיפים מתגובות בפורומים בחו״ל-
תחשוב על אופן ליפוף צנרת הנחושת סביב האגזוז שכן זה פונציאל למקור רעש מטורף אם יהיה חופש הכי קטן שם (דמיין נסיעה על הדורים- קורדורוי עם חופש בין הצנרת...). הפיתרון האפשרי ליפוף ממש ממש הדוק של צנרת הנחושת+ כמה בנדים שיהדקו הצנרת ואולי אפילו פיקים של ריתוך אם זה בכלל אפשרי.
הטיפ השני בעניין מידת החימום- מגוף עם תרמוסטט עליו שניתן לכוון התרמוסטט לטמפרטורה הרצויה ( כמו שיש נניח במערכת הקירור של הרכב? )
יש באיביי מיכלי פלסטיים למי שתייה לקרוונים במחירים לא רעים בכלל.
מיכל מים 70 ליטר מקינן קמפינג
מיכל של Fiamma
fiamma water tank
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
יש מגוון נפחים ליצרן הזה, יש גם בצורות נוספות באיביי.
כמו שכבר כתבתי לך - קינן קמפינג או לאופק .
יש להם מגוון של מיכלי מים פלסטיים איכותיים לקראוונים .
תוריד מידות ותתחיל לחפש שם , בטוח שתמצא משהו מתאים ולא יקר או מסובך לבניה .
אצלי מותקן מיכל דלק פלסטי של בובקט מדגם ישן - נראה כאילו בנו אותו במיוחד לסיקס .
שלמה , אין שום בעייה ללפף צינור נחושת על האגזוז כך שלא ירעיש , לגבי הטמפרטורה - 9 ליפופים לאחר הדוד נתנו לי בדיק את החום הרצוי .
אילן
יש סיבה מיוחדת למה אחרי הדוד?