תגובה: למה מתרחקים מאוטומט
ולכן אחרי מגילה כזו אני אומר - אל תפסול שום דבר.
כמובן שאם יש סייג מסוים כמו התעקשות האישה על אוטומטי אז אין לך ברירה.
תבדוק כל רכב לגופו. תתעניין ותחפור - יש המון מידע ברשת על כל דבר.
יש דגמים אוטומטיים מאוד מוצלחים ויש ידניים פח אשפה.
כנ''ל יש דגמים ידניים מעולים ואוטומטיים שהם זבל שלא ברא השטן.
כל רכב לגופו ובכולם בסופו של דבר החלק הכי משמעותי בחבילה הזו שנקראת ''רכב שטח'' הוא כמובן הנהג/ת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
dice2
אין לי מושג על איזה דיסקו אתה מדבר
לי יש דיסקו 1 ידני ובעבר נהגתי על אוטומט עם EDC
סלח לי על הלשון הבוטה אבל האוטומט שהיה לי היה מהבחינה הזו פשוט פח ולא שהוא היה לא תקין ההפך הוא הנכון
בידני יש לי בלימת מנוע ברמה כזו שבירידה של הזיק לכל אורכו לא נגעתי אפילו פעם אחת בבלמים ובאוטומט הייתי יושב על הברקס
בחולות פתאום האוטו נוסע לא סופה אבל נוסע
טמפרטורת המנוע ירדה משמעותית
צריכת דלק נמוכה יותר אבל כיוון שזה רכב טיולים זה לא ממש משנה לי
בכל פרמטר הידני יותר טוב פרט לעניין הנוחות בעיקר בעליות שיש יותר שליטה אבל גם זה עניין פתיר של הרגל. כיוון שלידני יש יותר מומנט זמין משמעותית
ושוב כיוון שזה רכב טיולים בלבד ואני לא יושב בפקקים הידני הרבה אבל הרבה יותר טוב
בועז
היי יש לי דיסקו 1 ושוקל להסב לידני כי הגיר עומד לקראת ימיו האחרונים,מאוד מתלבט בנושא ההסבה , אם אתה מאיזור מרכז/דרום קליל יש מצב לעשות סיבוב על הידני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בפאלו
היי יש לי דיסקו 1 ושוקל להסב לידני כי הגיר עומד לקראת ימיו האחרונים,מאוד מתלבט בנושא ההסבה , אם אתה מאיזור מרכז/דרום קליל יש מצב לעשות סיבוב על הידני?
היי
אני מאזור המרכז ואתה יכול לעשות סיבוב במידה ואתה מעל גיל 40 מטעמי ביטוח
אתה מוזמן ליצור קשר
בועז
050-8848945
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior001
שלום לכולם,
ראיתי שרוב בעלי הג'יפים כאן מעדיפים גיר ידני.
מה כל כך רע באוטומט ? הרי הרבה יותר נוח וקל לתמרן שלא צריך להתעסק עם החלפת הילוכים , לא?!
בס"ד
אומנם ראיתי שדי "לעסו" את הנושא. אבל אתן מספר מילים.
אני נוהג מזה כשנה על סובארו פורסטר ידני מודל 15'.
לפני כן נהגתי על אותו דגם רכב מודל 12' אוטומט.
אז יש לי את היכולת לתת את נקודת המבט שלי על ההבדלים בין ידני ואוטומט ברכבים לעיל:
א. צריכת הדלק ירדה פלאים.
ב. כוח לרכב בכביש השתנה מאוד. היכולת לסחוב את ההילוך מאוד משפרת חווית נהיגה וגם יכולות נהיגה. הגיר בעל 6 הילוכים וזה ממש חוויתי וחסכוני.
ג. יכולות הבלימה מעולות בכבישים כדוגמת ירידה לים המלח או ירידה מירושלים. הילוך 3 ו4 מאוד מסייעים.
ד. נדרשת מיומנות ואהבה לנהיגה בגיר רגיל. הבעלים הקודמים של הרכב הורישו לי קלאץ' חלש וההחלפה שלו במוסך יבואן הגיע לכמעט 5K ש"ח.
ה. בשטח הגיר הוכיח את עצמו יפה. אם כי חשוב שלא תמצא את עצמך מתחיל עליה מהאמצע...
ו. הכי חשוב (לטעמי) כפי שכתבו אחרים פה וצדקו. זה עוף הולך ונעלם. וחבל.. אומנם לנו אין מה להשפיע. אבל למי שמחפש ואוהב זה מצטער.
זהו בכללי.
בהצלחה.
שלמה.
עם כל אהבתי לבחישה בידית ההילוכים וגם היו לי רכבי שטח עם גיר ידני - מבחינתי לצורכי עבירות קשה ובעיקר מה שמכונה "זחילת סלעים" או מעלות תלולים ודרדרתיים רק אוטומוטי.
רכב עם גיר ידני שמדומם מנוע באמצע עלייה תלולה עם דרדרת או בשיא המדרגה- זו חוויה לא נעימה בלשון המעטה.