תגובה: פרוייקט שיפוץ כרסומת שבליין 13
מה זה מחזירים, פשוט תענוג לעבוד על משהו כל כך ישן אבל רואים שאיכותי. אפס חופשים ועובדת כמעט חלק. יש שתי בעיות שלא מונעות עבודה אבל מעצבנות לפעמים.
טוב אז אתמול אחרי יום עבודה ארוך עליה, ברגע של פזיזות שברתי חלק ממנגנון בורר המהירויות. אותו מנגנון שבניתי לו הגה.
אחרי שקצת נרגעתי מהעצבים הכעס והתסכול , ומתוך ידיעה שיהיה לי לילה לבן של סרטים על זה, חזרתי בתשע וחצי לראות בדיוק מה הנזק. התברר שהחלק לא חלק מהשאסי כמו שחשבתי אלא פריק. מה שאומר שהכי גרוע צריך להשיג כזה חלק. מאחר וחשבתי לרתך בתוך במכונה עצמה העדפתי להשתמש בטיג. אחרי ברור קצר, תודה רבה לעידו לוריה על העזרה, הבוקר נסעתי למם בית בפתח תקווה לקנות טונגסטן ומוטות מילוי. עולה 300+ שח לקילו. נטע ממם בית יצא מלך עולם ונתן לי חמש מוטות חינם+טונגסטן+מכסה קצר לידית ארגון. אין על השרות שלהם. לא יכולתי לצאת בלי לשלם על משהו אז שדרגתי ידית לרתכת מיג. [emoji16]
חזרתי לראות בדיוק מה צריך לעשות ואחרי הסתכלות מעמיקה החלטתי לפרק את החלק ולרתך בחוץ. הריתוך לא יצא ליגה אבל עובד.
כרגע נשאר לי לסדר את המיכל אמולסיה ואת משאבת האמולסיה. אחרי זה נקיון וזהו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...26e99341af.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6799c98f6b.jpg
עכשיו הבורר מהירויות עובד חלק וכבר יש לי רעיון על חיבור מנוע סרוו עם בקר לשם סיבוב ההגה. שאני אסובב?
בנוסף בניתי אתמול תושבת למתג אוטומט(במקור רגלית שהייתה חלודה מידי) בנפחות. יצא חמוד. מאפשר לי לחבר כל מיני דברים למכונה.
אתם לא מבינים כמה זבל היה בתוך המיכל אמולסיה. שעה שאבתי משם ענפים שקיות וזרדים. באיזה שלב קלטתי שכנראה חולדה עשתה מזה קן. היום השתמשתי בגרני לנקות את המיכל. הזרמתי מים עד שיצאו נקיים יחסית. אחרי זה שטפתי את המכונה עם הגרני, ייבשתי וריססתי שמן דק על כל מה שיכול להחליד.
ביום ראשון אחבר את המשאבה ואראה אם היא בכלל עובדת.
שאלו לגבי משקל - על פי הספרות היא שוקלת בערך 480 קג אבל לא ברור אם זה כולל את התוספות כנו מגש וראש כרסם ורטקילי. רק החלקים באלה שוקלים איזה 50 קילו. הנפתי אותה עם המנוף כדי לשים על עגלה. הרבה דפיקות לב ומחשבות איך זה הולך ליפול עלי אבל בסופו של דבר הלך חלק. מחר תמונות.
תענוג לראות מיכה!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
חכה לראות מה יעלה בגורלה. בנתיים צבעתי ומחר אני מקווה להשמיש את משאבת האמולסיה. אם לא אז אצטרך להשיג משאבה אחרת, לא קריטי.
קצת לגרות את חוש הטעם, המטרה היא לגרום לה להיות CNC. סוג של. מעיין הייבריד. יש לי 2 קוי פעולה. או מגש XYZ (בלחץ אוכל לוותר על Z) והכרסם קבוע (שיטה המועדפת עלי משלל סיבות) או לחבר לצירים מנועים. ציר הX לא ממש בעיה. ציר הZ כנראה שיהיה יותר בעייתי אבל לא בלתי אפשרי. הבעיה העיקרית היא ציר הY.
סחטיין מיכה
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
המנוע אמולסיה עובד. עדיין צריך לפרק ולעשות לו ניקוי והחלפת חוטים אבל עובד. בנוסף פיברקתי (מלשון פבריקציה) מד גובה לכמות המים. החלונית המקורית נשברה (הפקק השחור שאגב נלקח מההליכון שקבלתי מיוני5 ופרקתי) מודבק עם המון סופר שבע.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...471de84f63.jpg
אגב, לשים את הכרסומת במקום שלה בבית מלאכה היה אחד הדברים היותר מפחידים שעשיתי. היא שוקלת יותר מחמש מאות קילו. הכננת הרמה מסוגלת לחמש מאות ובקושי הרימה. הרבה דפיקות לב עברו עלי...
1 קבצים מצורפים
מה זה?
יש את זה גם אצלי בכרסומת ואף פעם לא הבנתי מה זה עושה
קובץ מצורף 117799
משנה מהירות לשולחן. בדומה לגירים במחרטה, פה זו כנראה שיטה אחרת. ככה אפשר לקבוע את מהירות תזוזת המגש. יש גבוה ונמוך
- - - Updated - - -
מה שנחמד בכרסומת הזו זה שהיא די קטנה ולא לוקחת המון מקום. החסרון הוא שצריך גישה לכל הצדדים שלה כי כמו שאתם רואים, יש מתגים והגאים בכל דופן
לא עדכנתי כי לא היה ממש מה.
העבודה הראשונה שלה יצאה ממש טוב. הורדת 0.5-1 ממ מסדן קטן שיש לי. עכשיו הוא חלק ונוח יותר לעבודה.
קטע מתסכל - הזמנתי 2 סטים זהים של COLLET CHUCK (לא יודע מה התרגום לעברית) אחד מאיביי והשני מעלי אקספרס. אף אחד מהם לא הגיע. מדהים. הזמנתי שלישי מאמזון דרך יושופס. נראה מה יהיה.
כרגע אני יכול רק להוריד שטחים כי זה הכלי היחידי שיש לי.