תגובה: בגי"ה - מה קורה היום בשוק ה-GPS? (מכשירים יעודיים לרכב)
אתה מתכנן על מוצר לשימוש במשך כמה שנים, אנדרואיד סטנדרטי בעיני ייתמך טוב יותר לאורך זמן, ולו משום ריבוי האופציות התוכנתיות ...
אני משתמש בלנובו טאב 2 שכבר לא נמכר כחדש, תצוגה מצויינת בכל תנאי תאורה ברכב.
היורש שלו היום ב- 7" הוא: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=20408
ממליץ בחום לקחת מכשיר עם רזולוציית מסך גבוהה ועם תמיכה בסים, אפילו אם בשלב ראשון לא יהיה סים מותקן ... פער המחיר צנוע ...
אז אתה מחפש תוכנות לניווט לא מקוון (ניווט כבישים), לאו דווקא מכשיר PND... זה כבר ברור יותר.
תוכל להתרשם עבור אנדרואיד גם מ:
1. (כתבו כבר קודם) - Here, לשעבר תוכנת המפות של נוקיה.
2. Maps.Me - יכולות טובות מאד. מבוססת על מפות של OSM מה שמבטיח רמת עדכניות גבוהה יחסית בחלקים רבים של העולם, אבל גם להפך (במדינות בהם פחות פעילים מתנדבים התורמים ל-OSM ייתכן והמפות תהיינה פחות מדוייקות).
3. בעבר השתמשתי ב- Sygic שדומה, יחסית, ל-IGO ואפילו תמכה בעבר בטעינת מאגרי מידע של IGO. מגיעה עם תקופת ניסיון חינמית ולאח מכן אפשר לרכוש (לפחות כך היה בעבר, לא בדקתי לאחרונה).
4. Google Maps בתצורת off line היא אופציה מצויינת. מורידים את המפות עבור האיזור שבו תהיה ואחר כך אפשר לעבוד עימה בצורה לא מקוונת.
בחו"ל אני משתמש בתוכנה בשם scout. מפות האופליין עולות כמה שקלים פר מדינה.
אני בדיוק לגבי התלבטות לגבי מכשיר משני ברכב שנועד בעיקר לצרכי ניווט (כביש ו שטח) אחרי שהאסוס 7" שלי התפגר
בשיבה טובה.
הלנובו בקישור של נדב לא מכיל רכיב gps "אמיתי" אלא רק
A-gps שלהבנתי מסתמך על נתוני הרשת הסלולרית לצורך קבלת מיקום.
האם אני צודק?
המלצה למכשיר 7 אינצ׳ הכולל סלוט לכרטיס סים
וכם רכיב gps אמיתי?
תודה
יש שרשור שלם על טאבלטים לניווט. חפש, תמצא שם הרבה מידע מועיל (טיפ, לא לסמוך בשיט על המפרט המופיע באתרים סיניים אלא לברר לעומק מה המפרט האמיתי, ועדיף מנסיון של מישהו שקנה).
הבחור ביקש המלצה למכשיר gps. בפירוש לא מעבר. לאן לקחתם אותו ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayhi
הלנובו בקישור של נדב לא מכיל רכיב gps "אמיתי" אלא רק
A-gps שלהבנתי מסתמך על נתוני הרשת הסלולרית לצורך קבלת מיקום.
האם אני צודק?
אתה טועה, יש לו גם GPS רגיל.
רק חוזר ומדגיש, זה לא הדגם שאני משתמש אלא היורש שלו, כך שזו לא המלצה מנסיון אישי אלא רק דוגמא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
1. (כתבו כבר קודם) - Here, לשעבר תוכנת המפות של נוקיה. לא יציבה מספיק לצרכיי, וגם לא ממש ארגונומית בשימוש תו"כ נהיגה.
2. Maps.Me - יכולות טובות מאד. תודה, אבדוק.
3. בעבר השתמשתי ב- Sygic. גם אני, אפילו קניתי רשיון שלהם לפני כמה שנים, אבל גיליתי שכמות הבאגים שם מחפירה.
4. Google Maps בתצורת off line היא אופציה מצויינת. לא היא לא. נסה למשל למצוא את היעד שלך על WiFi, אח"כ לצאת מאזור הקליטה ולקחת פניה לא נכונה, ותראה שלוקח לה דקות ארוכות לחשב מסלול מחדש, או שהיא פשוט מתאבדת. בנוסף, שמירה באופליין מגבילה מאד את יכולת חיפוש נקודות העניין.
כאמור, אני מכיר את רוב הפתרונות הנפוצים, ניסיתי אותם לאורך השנים והם לא עשו את העבודה. העצות האלה הן כמו להגיד למישהו שיורד עם הג'יפ לשטח טכני להוריד אוויר בגלגלים... תודה והכל, אבל אנחנו כבר הרבה מעבר לשלב הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
בחו"ל אני משתמש בתוכנה בשם scout. מפות האופליין עולות כמה שקלים פר מדינה.
תודה, הוספתי לרשימה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
הבחור ביקש המלצה למכשיר gps. בפירוש לא מעבר. לאן לקחתם אותו ...
לצערי ג'יפולוג מיישר קו עם שאר האינטרנט בתחום הזה. אתה צריך לראות את העצות (או את סדנת החינוך) שקיבלתי ב-CF על הנושא.
1 קבצים מצורפים
חושב שאני מבין מה רוצה / צריך פותח השרשור :
א. מכשיר בעל שרידות (פיזית) לסביבה IP65 מינימום
ב. אמינות (ואת זה קשה להשיג באנדרואיד , IOS עדיף למקרה זה) וללא אפלקציות מיותרות
ג. מקלט GPS איכותי מעבר לסטנדרט שיש בסמארטפון (מצוין לשטח אורבני וכן בננחלים וודאיות)
ד. אורך חיי סוללה
ה. יכולת הצגה גרפית בתנאי תאורה משתנים
לאור הנ"ל ודרישת כיוסוי מפות , ממליץ על מפות ותוכנת ניווט מבית TWONAV + מכשיר יעודי שלהם :
קובץ מצורף 117772
https://www.twonav.com/en/gps/horizon
או בדוק עם היבואן בארץ אם הוא יכול לייבא לך את דגם ההורייזן שלעיל
http://www.twonav.co.il/page/%D7%9E%...%D7%95%D7%98-1
בהצלחה
רענן
תודה רענן. לא בדיוק מה שחיפשתי (מכשיר לרכב), אבל היה מעניין להכיר. :)
תודה לכל העונים.
בישיבת ההנהלה שנערכה שלשום, המלצתי לרכוש רשיונות לאפליקציית TomTom Go לכל חברי הצוות, שאותה אפשר להתקין על עשרה מכשירים שונים תחת אותו חשבון. אלו מאיתנו שמחזיקים סמארטפון רזרבי יוכלו להשתמש בו כ-GPS אם העיקרי כושל, ולאלו שלא, ההנהלה הסכימה לכסות רכישה של מכשיר יעודי + מפות לפי הצורך והטעם האישי. אני אמשיך בינתיים להשתמש בטום-טום ובגארמין הישנים שלי עד שיתפגרו, כל עוד בתור גיבוי ובמקרי חירום הם עדיין עושים את העבודה.
לא הספקתי לנסות את כל האפליקציות שהומלצו, ווייז לא עובד אופליין ולא בכל מקום, ואת המגבלות של Here וגוגל מאפס כבר למדתי בדרך הקשה, כאמור. האפליקציה של טום טום עמדה יפה במסלול המכשולים שסללתי לה לפני מספר ימים, הממשק שלה נח וארגונומי, היא מכסה 110 מדינות, וכוללת עדכוני מפות ומצלמות ב-WiFi. בנסיעות של עד 50 קילומטר השימוש באפליקציה הוא חינמי, מעבר לזה צריך מנוי.
דריש,
צריכים להיות אצלי בבית מכשירי ניווט יעודיים, שאין לי מושג איזה מפות יש עליהם, ולא ברור שיש לי גם את הכבלים המתחברים אליהם.
אתה מוזמן לקבל אותם ללא עלות אם הם יכולים לסייע.
יואב
תודה רבה, אזכור זאת בביקור הבא בישראל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
דריש,
צריכים להיות אצלי בבית מכשירי ניווט יעודיים, שאין לי מושג איזה מפות יש עליהם, ולא ברור שיש לי גם את הכבלים המתחברים אליהם.
אתה מוזמן לקבל אותם ללא עלות אם הם יכולים לסייע.
יואב
אם דריש לא יצטרך, ותהיה עדיין מעוניין למסור, יש אחד מהמכשירים שניתן להתקין בו עמוד ענן?
Sent from my SM-N9500 using Tapatalk