תגובה: פרויקט חדש מתחיל.. סיקס 84.
כן..
הקצב ירד עקב מעברי דירות ואילוצי עבודה. עכשיו נכנסים שוב לעניינים.
הבודי הושלם ומוכן לצבע.
השילדה פורקה לגורמים מצבה טוב. יתוקנו כמה ריג'קטים קטנים ותתחיל מלאכת ההרכבה.
מצרף כמה תמונות.
אזהרה.. תמונת הסרן הקידמי לא מומלצת לבעלי לב חלש ולילדים תחת גיל 18.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a798c703f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...76c13b72cb.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...dfbaa97f0a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a6cac912f.jpg
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
העבודה על הבודי נראית טובב, שאפו.
הסרן, אבוי, אכן לא מומלץ לצפייה....
המשך שיפוץ נעים.
גוליית
בשיפוץ שלך, אולי גם כאן ( לא פירטת) הגבת את הבודי המקורי למה שנקרא בודי אמריקאי. מה ההבדל בגובה/ מה התוספת בין בודי ישראלי לאמריקאי?
Sent from my iPhone using Tapatalk
עשיתי את זה רק בשיפוץ של הג'יפ שלי. בפרויקט הנוכחי הוחלט להישאר עם בודי ישראלי. ההבדל למיטב זיכרוני הוא 10 ס"מ. הקאנט נראה אחרת. אלכסוני ולא ישר. ופתח הדלת רחב יותר בבודי האמריקאי.
כיום אני חושב שההשקעה במעבר לצורה של בודי אמריקאי הייתה מיותרת. היתרון האמיתי היחיד הוא פתח הדלת הרחב יותר.
מעבר לזה יש יתרון לבודי אמריקאי בכך שניתן להרכיב עליו ברזנט בסטופ של סקרמבלר אמריקאי ללא התאמות. מפאת עלויות ואיכות טובה של ברזנטים שניתן לתפור בארץ. אני נוסע עם ברזנט ישראלי. כך שאין לזה משמעות בשבילי.
מעבר לזה זה עיניין של טעם וריח.
סוגייה מענינת.
אם אני שם בצד את שיקולי התאמת אביזרים לאמריקאי והעדפות מראה. האם יש כאן שיקולים פרקטיים נוספים? לדוגמא, קנט גבוה יותר מאפשר העמסה נוחה יותר של ציוד מאחורה (אמבטיה גבוהה יותר מכילה יותר מבלי הצורך לאבטח. כן\לא?) או אולי מהכיוון של הנוסע האחורי מהבחינה שבקנט הנמוך הפרש הגובה בין המושב האחורי מאוד קטן אם בכלל ויש תחושה שהנוסע יושב מעל המרכב.
בתכנון השיפוץ שלי אני שוקל את צעדי, אני נוטה ללכת לכיוון של הגבהה של הקנט אבל ללא שינוי במפתח הדלת (יש לי דלתות ישראליות שהם אחלה) ולהישאר בתוצרה של קנט מדרגה ולא אלכסוני. מנסה להבין את התמונה הגדולה ויתרונות\חסרונות לכאן או לכאן.
בודי קאנט גבוה (אמריקאי/סופה) בדרך כלל חדש יותר ולכן צריך פחות שיפוץ. זו הסיבה העיקרית לדעתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
בודי קאנט גבוה (אמריקאי/סופה) בדרך כלל חדש יותר ולכן צריך פחות שיפוץ. זו הסיבה העיקרית לדעתי.
לא שייך, מדובר על שיפוץ בודי קיים אני יכול להחליף את כל הפנלים הצדדים גם אם אני עושה קאנט ישראלי.
עריכה:
לצורך הבהרה-מדובר על הגבהה של בודי ישראלי קיים לקאנט אמריקאי
אז זה חסר משמעות. חשבתי ששאלתם באופן כללי למה עדיף בודי אמריקאי. אם זה שיפוץ לך על ההגי פשוט ושיתן תוצאה טובה.
מסכים. אם התאמת רכיבים מאמריקה מראה חיצוני ומפתח דלתות לא מעניינים אותך אין מה להשקיע בזה.
מה גם שאם אינני טועה יש לך בצד בודי ישראלי צהוב שלפי התמונות מצבו טוב מאוד. אם כך חסכת המון עבודה.
גיל הבודי באמת לא משנה. רק מצבו הספציפי.
לא תמצאו בודי סיקס/סופה (ישראלי, "אמריקאי", "מצרי", ווטאבר, גם החדשים ביותר כבר בני 14-15) שלא יצריך אי אילו תיקונים.
רק לכלים אמריקאיים במקור (CJ5, CJ7 סקרמבלר CJ8, רנגלר YJ/TJ)אפשר להשיג בארה"ב בודי חדש בארגז. יש מפח רגיל, יש אלומיניום ויש פיבר - וזה יקר-אש גם שם. ארבע ספרות בדולרים. להביא אותו לישראל עם כל העלויות הנילוות (הובלה, מיסים, אגרות ומיסי עננים למיניהם ועל הכל גם מע"מ) ואתם כבר בהוצאה של חמש ספרות. רק על הבודי. לפני צביעה וכו'.
החגים איפשרו כמה ימי עבודה מרוכזים.
השילדה כמעט מושלמת נשאר רק ליצר צנרת פליטה חדשה. המנוע הורכב עם אטמים חדשים ופקקי מים חדשים. עברנו לגיר 5 הילוכים. קרבורטור ומפלג חדשים משאבת מים ובית תרמוסטט חדשים. קלאץ חדש עם מיסב לחץ ומיסב מירכוז. צנרת בלמים ודלק חדשה. משאבת דלק מיכל דלק ומצוף חדשים בולמי זעזועים חדשים ועוד כל מני..
מצרף קצת תמונות להמחשה.
בקרוב הבודי המשופץ יעלה על השילדה.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...685e1570e4.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...bd5a02087e.jpg
הקרבורטור נראה ייצור חדש של MC2150.
נכון. אכן 2150. נקווה שיעשה את העבודה. ימים יגידו. את הגיר זיהית?
יש מספר בעיות עם הקרבורטור המיוצר חדש בסין.
אני מניח שמשם קנית אותו..
בהתחלה הוא עובד היטב, המנוע עובד עגול, אם כי מעט עשיר.
בדיעבד התברר שהדיזות שלו קצת גדולות מדי.
הבעיה שהם לא סטנדרטיות בהברגה ואי אפשר סתם להחליף אותם.
החלטתי לחיות עם קצת עשיר..
אחרי כשנה התחיל לעשות בעיות של התנעה קשה שיעולים וכו.
לאחר הפירוק שלו התברר שכל האטמים שלו סוג ז והם מתפרקים יחסית מהר.
כנ"ל לגבי המצוף הסיכה וכו..
החלפתי אותם לחלקים איכותיים.
עבד טוב עד שפתאום לא רצה לעלות בטורים (נחנק) תוך כדי נסיעה.
בבדיקה חוזרת התברר שגם האטם של שסתום הכוח דפוק וגם השסתום עצמו לא משהו.
נמעס לי ממנו וחזרתי ל 2150 מקורי שהיה לי.
הוא אולי לא עובד מאוד עגול בסרק, אבל מניע טוב ונוסע טוב, ולא פחות חשוב, לא עשיר מדי.
כנראה שבאמת כל ה"ייצור מחדש" הסיני הוא לא משהו )-:
הגיר הוא 5 הילוכים של סופה.
הקרבורטור הגיע מארצות הברית. נקווה לטוב. לקחתי בחשבון שיתכן והוא מאיכות נמוכה. אם אכן כך הוא יוחלף.
הגיר הוא לא ax 15 של סופה. אלא nv 3550 לדעתי. ההבדל הוא בהילוך ראשון איטי יותר ובכך שאין צורך בפלטה מתאמת כדי לחבר אותו לdana 300 והבונוס הגדול הוא שזה גיר havy duety. או לפחות כך נטען.
הטענה של חלק מהמוכרים בארצות הברית היא שהם מחלפים אטמים ודיזות.
מקווה בשבילך שאכן זה המצב.
הבעיה אצלי התחילה רק אחרי שנה..
בהקשר לגיר, מאוד נדיר בארץ, היכן השגת אותו?
התגלגל לידנו כגיר סופה רגיל. רק חבר שראה אותו הצביע על השוני. היה משודך לטרנספר 241. לכן לדעתי מקורו בסופה ממוגנת.
כל הסופות באו עם AX15 שהוא גיר הרבה יותר חזק, טוב ומוצלח מתדמיתו. כל סיפורי ה"מחזיק רק 100K ק"מ" וכו' - קישקוש. אצלי החזיק 370K ונהרס רק באשמתי.
טרנספרים 241 ו-231 בסופה הם בעלי מעגל חלוקה זהה וניתן להחליף ביניהם ללא שום התאמות. לגבי דנה 300 אני לא זוכר. עד כמה שאני זוכר AX15 לא משתדך עם דנה 300 של סיקס ללא מתאם, כך שזה כנראה לא AX15... או שאני טועה?...
מצד שני הוא הגיע משודך לטרנספר NP241 שהיה הסטנדרטי בסופות סימן 1 הצבאיות, לא רק ממוגנות. גם בסופות המפקדים ה"קלות".
כך שהגיר הזה אכן ירד מסופה... מוזר ולא מסתדר לי אבל מי יודע.
NV3550 נחשב לגיר 5 הילוכים חזק וטוב אבל הוא די נדיר בארץ. הגיע על חלק מהרנגלרים TJ וגם על דגמים מוקדמים של סופה 2, לפני שעברו ל-NSG370 בעל 6 הילוכים. הסופה 2 שהיתה אצלנו במבחן כאן בג'יפולוג היתה דגם אבטיפוס והיתה מצויידת ב-NV3550.
ההבדל בין הגירים הוא באורך ציר היציאה. לחבר dana 300 לax15 חייבים מתאם של 20 ממ לדעתי אחרת יהיה רווח בין הגיר לטרנספר ואי אפשר יהיה לחבר בינהם.
לnv3550 הdana 300 מתחבר ללא מתאם.
החיסרון בזה הוא שהמתאם משמש גם klocing ring וכאן הזוית קבועה.