2 קבצים מצורפים
תגובה: דיון על מערכות סינון אויר לרכב שטח
אני קניתי מזוקו את הבית פילטר שהתאים למידות של הברך והצנרת המקוריים ("3) ודומה במידות לפילטר המקורי של סופה. מודה שלא בדקתי נתוני ספיקת אוויר וכו,,.
התכנון המקורי היה להתקין אותו מתחת למצבר ולעלות עם צינור "שנורקל" אל מחוץ לכנף. אבל ברגע של חוסר התיחסות לחברים והמשפחה התקנתי אותו מחוץ לבודי, יפה או לא ? לי זה יפה.
קובץ מצורף 117964
קובץ מצורף 117965
ההבדל הגדול מבחינתי שהמנוע עובד הרבה אבל הרבה יותר קר ממה שהיה לפני עם הפילטר הפתוח הפנימי. תמיד ידעתי שפילטר פתוח זה לא טוב ועוד ששואב אוויר מתא המנוע, אבל לא חשבתי שזה כזה משמעותי גם לחום וגם לסחיבה. נשאר לי לשנות ולקצר את הצינור שבין הפילטר לבית המצערת וזהו.
יואב
יואב עם איזה קרבורטור אתה?
בכל מקרה אני לא מצליח למצוא ברך למוטורקרפט, בקוטר חיצוני של 1/8 5" ... מישהו מכיר אמריקאית עם משהו כזה?
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
סוף, סוף הגענו לנקודה האמיתית.
האם יש המלצות לפר-קלינר בגודל סביר שניתן להוסיף לרכב כמו טרופר?
להערכתי (בתור אחד שלא מתכוון לחצות אוקינוס) פרה-קלינר חשוב יותר משונרקל.
פרה קלינר נפרד - הדרך הנכונה היא כמו שאסף כתב, להתקין מחוץ לרכב, על צינור שיוצא מתא המנוע. כמו בכל רכב חקלאי או מכונה ניידת. לא חייב לקרוא לזה שנורקל. יש הרבה אפשרויות:
https://www.ebay.com/sch/i.html?_odk...eaner&_sacat=0
לחלופין, להחליף את בית המסנן המקורי שלך לבית מסנן דו-שלבי (שקודם מסחרר את האויר כדי להפריד אבק גס) כמו אלו של הסופה והסיקס , או הגרסא המודרנית מפלסטיק כמו שיואב התקין. אתה צריך למצוא מקום בתא המנוע ולחבר לפתח היניקה המקורי (מאחורי הפנס, בתוך הכנף? לא יודע איפה זה בטרופר) או לינוק מבחוץ... שוב פעם חוזרים לנושא השנורקל.
PW - הכי נכון מבחינתך זה לקבל ממני את פילטר הדוד המקורי של סיקס (ראה בתמונה של גולית) אתה רק צריך לעזור לי למצוא פילטר דוד מקורי של סופה.
או לקנות בזוקו שילובים דונלדסון FPG כמו של יואב, ולהתקין אותו כמו יואב מחוץ לרכב או בתוך תא המנוע כמו המקורי, כשצינור הכניסה מחובר למסיכה הקדמית או החוצה לשנורקל או לתא הנוסעים (לא מפריע ברכב כל עוד הוא פתוח).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
להערכתי (בתור אחד שלא מתכוון לחצות אוקינוס) פרה-קלינר חשוב יותר משונרקל.
שנורקל בגובה גג שם אותך כנקודת פתיחה בה רוב החומר הגס לא מגיע.
יש חלוקה אנכית של גוגל גרגר, ואיכשהו יצא שגובה דל SUV בגודל מלא נמצא במקום טוב בחתך.
אז שנורקל לבד עושה חלק נכבד מהעבודה.
כמובן שפרקלינר עוזר עוד יותר.
זוכר מהטרקטורים שהיינו מרוקנים בסוף יום עבודה את המיכל איסוף מהפודרה שהצטברה.
אגב.. אם למישהו יש המלצה על פרה קלינר ברמה בסיסית ובזול (לגודל 3״ הנפוץ) - לטובת מי שנהנה ממסנן דו שלבי (כמו רוב הדודים ברכבי השטח ) ושנורקל - תנו כיוון.
אסף.
פרה קלינר הם בהכרח ציקלוניים או שיש גם על בסיס צלחת שמן?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
יש הרבה סוגים אבל צלחת שמן לדעתי עבר מהעולם מזמן וגם כשהיה היה רק המסנן עצמו.
הפשוט ביותר ודי מספיק לשימושים שלנו זה פטריה עם כנפונים חתוכים בפח כמו שיש בדיפנדר או בפרגסון ישנים. יותר משוכללים הם עם הצלחת השקופה. עוד יותר הם הרב שלביים כמו ״טורבו 3״ ודומיו. ויש בין לבין.
אסף.
צלחת השמן ממש לא עברה מן העולם. אצלנו במחצבה הזמנו את זה בתור תוספת מקורית בשופלים וולוו.
ההבדל בנקיון הפילטרים בתנאים קשים בהחלט מורגשים לעומת שופלים וכלים אחרים עם פילטרים יבשים בלבד.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
בטרופר שלי יש שנורקל פשוט ואם יש ראש המשמש כפרה-קלינר שניתן להרכיבו במקום הראש הקיים מבלי לפגוע בכמות האוויר המגיעה למנוע - זה עשוי מאד לעניין אותי...
האם אכן מדובר בהחלפה פשוטה של ראש השנורקל בלבד?
האם מישהו עשה זאת ויכול להמליץ / לתת קישור?
משהו כזה? - https://www.ebay.com/itm/Pre-cleaner...dZ8DOE&vxp=mtr
נמרוד. לפי המק"ט הדוד המקורי של הסיקס תואם את הדונלדסון שאני קניתי(G070006). בדוד המודרני שלהם יש עיצוב ציקלוני פנימי שלוכד לכלוך קשה.
מנסיון של שלושה טיולים מדבריים עם הפילטר החדש אני לא חושב שצריך פרה קלינר, לא שזה מזיק אבל אני לא חורש/קוצר/חוצב/,,,, ולצורך הדיון בעצם יכול להיות שהפרה קלינר כן מיצר איזו שהיא התנגדות נוספת לזרימת אוויר. במיוחד בנסיעה על כביש מהיר, לעומת ברך ש"דוחסת" את האוויר אל המנוע.
יואב
יואב אתה יכול לפרט מחירים? איזה פילטר מתאים לזה?
קניתי את הדוד(FPG070006) והפילטרים ב450 ש"ח בערך לפני שנה.
בדוד יש פילטר חיצוני ופילטר פנימי כאשר את הפנימי ממליצים להחליף כל שתי החלפות של החיצוני.
מחיר לפילטר חיצוני(P772579) 85 ש"ח. ולפנימי(P776300) 60 ש"ח.
זה מחירים לפילטרים מקוריים של דונלדסון, מן הסתם יש חלופיים בחנויות לציוד חקלאי
בבית המסנן שהורכב ע"י תע"ר בסופות, יש ציקלון מובנה, וממש אין צורך במפריד חלקיקים נוסף.
מבט לתוף גוף המסנן מגלה את מערכת הכנפיים ואץ יציאת האבק מחור במכסה עצמו.
בגלל זה למכסה יש סימון של חץ המאה כיצד למקם אותות כך שהאבק יוכל להתפנות מהציקלון.
לא סתם המסנן קטן יותר מקודמו בתפקיד.
בשום אופן לא להרכיב בבית מסנן של סופה את המסננים החליפיים.
יש להכניס לשם מסנן של מיצובישי המכיל פי 4 יותר דפים.
בעבר העליתי את המק"ט של מיצובישי שמתאים לבית של סופה.
קיד.
מצאתי עוד אופציה טובה - מתחת למכסה המנוע של הטנדר שלי. מסנן אויר מקורי של טויוטה, דו-שלבי, ציקלון שנראה מאד יעיל. נועד להתקנה אופקית ואני רוצה אנכית, אבל זה כיוון מעניין. חיפוש בגוגל מעלה הרבה אפשרויות מקוריות מטויוטות מסחריות.
וכמה יעלה לך פילטר טויוטה בכל טיפול?
נמרוד למה אתה מסתבך?
בית פילטר סופה מקורי עם מסנן מיצובישי וחסל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
נמרוד למה אתה מסתבך?
בית פילטר סופה מקורי עם מסנן מיצובישי וחסל.
תעזור לי למצוא.
אתה לא מפחיד אותי.
אם אני מוצא אני לוקח בלי לשאול אותך.
- - - Updated - - -
ואם תמצא קודם אז תיידע.