תגובה: מחשבות על מעבר לצמיגי 215/75R15 לג'ימני 2008
לא חושב שנכתב כאן, ולכן מוצא לנכון להדגיש שהמידה הזו בעייתי במובן של מצאי צמיגים ראויים, בעיקר בשטח מלא.
יש את ה- BF שטח מלא. מאוד לא נפוץ וקשה למצוא. לא זול בכלל.
יש מקסיס 753. צמיג לא משהו.
וזהו.
זו סוגיה משמעותית ואני לא בטוח שהיום הייתי עובר למידה הזו.
קחו לתשומת לבכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
אתה על הkm שטח מלא?
אני חשבתי דווקא על ko2 ה50-50 החדש שלהם, האם גם שם יש בעיה בקוד מהירות?
אני חושב שלא אבל לא סגור על זה.
זו לא בעיה לבדוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לא חושב שנכתב כאן, ולכן מוצא לנכון להדגיש שהמידה הזו בעייתי במובן של מצאי צמיגים ראויים, בעיקר בשטח מלא.
וזהו.
קחו לתשומת לבכם.
יש היום הרבה יותר מפעם היצע של 215 שטח מלא.
גם BF אצל כמה ספקים והיום יש גם ג'נרל שטח מלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
יש היום הרבה יותר מפעם היצע של 215 שטח מלא.
גם BF אצל כמה ספקים והיום יש גם ג'נרל שטח מלא.
שים כאן קישור לדגמי צמיגי MT שמגיעים במידה הזו. (מעבר ל- BF ומקסיס 753)
זו ידיעה משמעותית מבחינתי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
שים כאן קישור לדגמי צמיגי MT שמגיעים במידה הזו. (מעבר ל- BF ומקסיס 753)
זו ידיעה משמעותית מבחינתי...
מלבד bf והמקסים 753, יש גם את ג׳נרל x3 אמריקאים במידה הזו.
ועוד 2 מותגים סינים (ננקנג ועוד משהו) שעושים שטח מלא ב215, אבל אני אישית הייתי מתרחק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
וזהו.
קחו לתשומת לבכם.
אתה מכיר מצאי טוב יותר לשטח מלא במידה המקורית?
למיטב ידיעתי ל-205 יש רק את המקסיס טרפדור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
מלבד bf והמקסים 753, יש גם את ג׳נרל x3 אמריקאים במידה הזו.
ועוד 2 מותגים סינים (ננקנג ועוד משהו) שעושים שטח מלא ב215, אבל אני אישית הייתי מתרחק.
אז בדקתי...
ככה:
http://tireselector.generaltire.com/tire-size
ג'נרל- ה- X3 לא מיוצר במידה. http://generaltire.com/tires/light-t...suv/grabber-x3
היחיד שיש להם במידה הזו זה GRABBER™ AT². http://generaltire.com/tires/light-t...uv/grabber-at2
צמיג AT
פעם היה הנקוק. צמיג סביר ולא מעבר. בזמנו חיפשתי והיה מאוד קשה למצוא.
לגבי המידה המקורית, אמנם לא מניסיון אישי אבל הביקורות על המקסיס 8060 מעולות. והמחיר לדעתי שפוי וכך גם הזמינות.
אתם רוצים להחליף למידה שאין בה מצאי צמיגי שטח מלא. המעט שיש הם או זבל או יקרים בטירוף וכולם בזמינות בעייתית (ככה היה בעבר. אם היום יש זמינות הנסיון מלמד שזה דבר נזיל). כאמור יש גם חסרונות בהעלאת מידה לרכב עם מנוע חלש... ועל החוקיות עוד לא ראינו הוכחה.
אם משהו מהדברים שכתבתי שגוי תתכבדו ותביאו קישורים רלוונטיים.
לעבור ל- 215 בשביל צמיג AT נראה לי מיותר לגמרי.
אם לשפר ג'ימיני באופן משמעותי, הייתי שוקל 235 עם כל המשמעויות...
אם לא, אז בשביל לקבל מושג- ג'ימני על צמיגי כביש במידה המקורית, עם הגבהה קלה וללא נעילות, עם נהג מתחיל, עמד בגבורה בטיול קשוח עם רכבים משופרים ונהגים מנוסים מאוד (פטרול, דיפנדר וכד'. נעולים כפול)- מצלעות, מעלה זרון, מסלול מעלה סילון והסביבה למי שמכיר...
חומר למחשבה לפני קבלת החלטה והוצאות גבוהות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אז בדקתי...
ככה:
http://tireselector.generaltire.com/tire-size
ג'נרל- ה- X3 לא מיוצר במידה.
http://generaltire.com/tires/light-t...suv/grabber-x3
היחיד שיש להם במידה הזו זה GRABBER™ AT².
http://generaltire.com/tires/light-t...uv/grabber-at2
צמיג AT
פעם היה הנקוק. צמיג סביר ולא מעבר. בזמנו חיפשתי והיה מאוד קשה למצוא.
לגבי המידה המקורית, אמנם לא מניסיון אישי אבל הביקורות על המקסיס 8060 מעולות. והמחיר לדעתי שפוי וכך גם הזמינות.
אתם רוצים להחליף למידה שאין בה מצאי צמיגי שטח מלא. המעט שיש הם או זבל או יקרים בטירוף וכולם בזמינות בעייתית (ככה היה בעבר. אם היום יש זמינות הנסיון מלמד שזה דבר נזיל). כאמור יש גם חסרונות בהעלאת מידה לרכב עם מנוע חלש... ועל החוקיות עוד לא ראינו הוכחה.
אם לשפר ג'ימיני באופן משמעותי, הייתי שוקל 235 עם כל המשמעויות...
אם לא, אז בשביל לקבל מושג- ג'ימני על צמיגי כביש במידה המקורית, עם הגבהה קלה וללא נעילות, עם נהג מתחיל, עמד בגבורה בטיול קשוח עם רכבים משופרים ונהגים מנוסים מאוד (פטרול, דיפנדר וכד'. נעולים כפול)- מצלעות, מעלה זרון, מסלול מעלה סילון והסביבה למי שמכיר...
חומר למחשבה לפני קבלת החלטה והוצאות גבוהות.
קודם כל בבקשה
https://www.tyresdirectuk.co.uk/prod...-x3-215-75r15/
ראיתי שהוא זמין בכמה צמיגיות במרכז בארץ, והיו לאחרונה מבצעים.
בהקשר ליכולות של הרכב, דובר על הג׳ימני המון, בהחלט רכב עם יכולות וגם אני עם הרכב שתואר בתחילת ההודעה (50-50, מוגבה 2״ , ממוגן) עברתי המון.
אני כן מרגיש שחסרה לי אחיזה, כדי להתגבר על מכשולים כמו שתארת אני חייב לשמור על מומנט ומהירות גבוהה ביחס לרכבים אחרים, מה שבטוח לא עוזר לי לשמור על הרכב. יש גם כאלה שעושים מסלולים טכניים עם צמיגי כביש, מעשה שבטוח לא מוסיף לרכב בריאות.
לגבי מנוע קטן, ציין אחד הכותבים שלא מורגש הבדל. אותו דבר צוין בפורומים בחו״ל.
ל-235 אני לא עובר, הדיון נפתח סביב השמועות על חוקיות מידה 215, באם נתבדה או שלא. גם המעבר אינו הוצאה כספית חריגה שכן הצמיגים דורשים החלפה.
מקסיס 8060 מקבל אחלה ביקורות כצמיג חדש, אבל אצל חברים שהתקינו הוא לא הזדקן בכבוד, עפות קוביות, קשה לאזן ומתחילות רעידות בהגה.
בקיצור אם 215 היה חוקי, אין שום סיבה לא לעבור, להרוויח הגבהה ומבחר צמיגים נוסף כולל הko2 שנחשבים מעולים ולא מכיר להם מתחרה בצמיגי חצי חצי במידה 205.
אם הנבואות הנפוצות יתגשמו, הכל חרטא ולא נאכל את הכובע ו215 תמשיך להיות לא חוקית, אכן אני לא בטוח ששווה המאמץ. מקסימום מקסיס ונחליף בתדירות גבוהה יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Zivcar
מעניין.
לא ברור לי מאיפה הפער ביחס לאתר של היצרן עצמו.
אם הצמיג הזה יהיה זמין כמו שאתה מתאר כשאחליף את ה- BF MT שלי, הוא בהחלט יהיה אופציה רלוונטית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
.
לא מסכים. המקסיס לא צמיג מוצלח במיוחד... הוא אוחז יפה מאוד בשטח אבל הוא מזדקן על הפנים, מאבד המון קוביות וגורם להרבה רעידות.. אני לא אהבתי אותו על הג'ימני של אישתי בכלל.
בתוכנית דווקא כן לעלות ל215 לbf חצי חצי. שטח מלא לא נחוץ, אבל הat האחרים פשוט לא טובים מספיק. זה צמיג החצי חצי הכי מוצלח מבין כולם. נושא הזמינות פחות בעייתי ממה שאתה חושב.
הזמינות מתייחסת לשטח מלא. תאמין לי שזה לא מה שאני חושב אלא מה שחוויתי במעל 10 שנים שהרכב אצלי. לפחות ב- 2-3 החלפות האחרונות היה לי בעיה למצוא צמיגי MT ראויים במידה הזו (וגם היו על זה הרבה דיונים כאן בפורום).
לגבי BF AT- תעשו קצת חיפוש ותראו שגם הדגם הזה כבר שנוי במחלוקת. צמיגים מרוטשים וחתיכות גומי חסרות בק"מ לא גבוה בכלל.
פעם הצמיג הזה היה נחשב צמיג על. כנראה שהאיכות ירדה. אני מכיר אישית לא מעט רכבים שהצמיג הזה נראה זוועה מהר מדי. ולא כולם עשו שטח קשה.
אין לי אתכם וויכוח חד משמעי לגבי הרצון שלכם לעבור ל- 215.
פשוט חשוב להביא כאן את הצד הנוסף שנעלם מהשרשור ומכאן שכל אחד יעשה את החושבים שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
מעניין.
לא ברור לי מאיפה הפער ביחס לאתר של היצרן עצמו.
אם הצמיג הזה יהיה זמין כמו שאתה מתאר כשאחליף את ה- BF MT שלי, הוא בהחלט יהיה אופציה רלוונטית.
בקבוצות בפייסבוק, יוסף 'בגושים' מציע לבעלי ג'ימני גם את הצמיג הזה.
גם אני הופתעתי בהתחלה אבל הוא התעקש ומסתבר שכנראה הוא קיים בארץ (חדש אצל היצרן).
לינק:
https://scontent.fsdv3-1.fna.fbcdn.n...80&oe=5AF03C39
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
הזמינות מתייחסת לשטח מלא. תאמין לי שזה לא מה שאני חושב אלא מה שחוויתי במעל 10 שנים שהרכב אצלי. לפחות ב- 2-3 החלפות האחרונות היה לי בעיה למצוא צמיגי MT ראויים במידה הזו (וגם היו על זה הרבה דיונים כאן בפורום).
לגבי BF AT- תעשו קצת חיפוש ותראו שגם הדגם הזה כבר שנוי במחלוקת. צמיגים מרוטשים וחתיכות גומי חסרות בק"מ לא גבוה בכלל.
פעם הצמיג הזה היה נחשב צמיג על. כנראה שהאיכות ירדה. אני מכיר אישית לא מעט רכבים שהצמיג הזה נראה זוועה מהר מדי. ולא כולם עשו שטח קשה.
אין לי אתכם וויכוח חד משמעי לגבי הרצון שלכם לעבור ל- 215.
פשוט חשוב להביא כאן את הצד הנוסף שנעלם מהשרשור ומכאן שכל אחד יעשה את החושבים שלו.
אתה צודק, הצמיג הזה שהיה מאוד מוצלח פעם הפך ללא תחרותי בגלל מחיר גבוהה ביחס לבלאי שלא מצדיק את ההוצאה, היתה להם ירידה עולמית במכירות.
השנה יצא הbf AT KO2 שאמור לפתור את הבעיות האלה, ומהביקורות שקראתי מדובר בשיפור אדיר (לא ניסיתי בעצמי)
כדאי לשים לב שבארץ הרבה צמיגיות עדיין מנסות להפטר מהbf ko הישן, ונותנות עליו אחלה הנחות, מנחש גם שלא מדובר בצמיגים טריים במיוחד.
ככה שהבעיות שאתה מתייחס אליהם פחות רלוונטיות לצמיג החדש, שלצערנו גם עולה בהתאם ואין עליו הנחות. שכל אחד יעשה את השיקול שלו.
אם יש אפשרות לרשום ברשיון 215/75R15 אין שום סיבה בעולם לא לעשות זאת.
זה צמיג קצת יותר גדול מהמקורי, יש בו צמיגי שטח מלא, תמיד היו (היה לי כאלו על הסמוראי שהיה הג'יפ הראשון שלי, בחרתי במידה כי נראתה לי מתאימה, לא ידעתי שהיא צריכה להתאים לרשיון - וזה מעולם לא הפריע לאף אחד... היו שנים) ויהיו יותר ככל שהמידה תהפוך לפופלרית.
יונתן, כל טיעון נגד המידה הזאת... אין לי מילה אחרת לתאר אותו... זה טיעון "ברליסטי" :rolleyes:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
לא הייתי לוקח מיוסף "בגושים" שום צמיג גם אם היה מחלק חינם ודואג לרישום ברשיון 😡
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא הייתי לוקח מיוסף "בגושים" שום צמיג גם אם היה מחלק חינם ודואג לרישום ברשיון 😡
בהחלט, הבאתי את הדוגמא רק ע"מ להסביר שיש צמיג כזה אצל היצרן והוא גם נמכר בארץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם יש אפשרות לרשום ברשיון 215/75R15 אין שום סיבה בעולם לא לעשות זאת.
זה צמיג קצת יותר גדול מהמקורי, יש בו צמיגי שטח מלא, תמיד היו (היה לי כאלו על הסמוראי שהיה הג'יפ הראשון שלי, בחרתי במידה כי נראתה לי מתאימה, לא ידעתי שהיא צריכה להתאים לרשיון - וזה מעולם לא הפריע לאף אחד... היו שנים) ויהיו יותר ככל שהמידה תהפוך לפופלרית.
יונתן, כל טיעון נגד המידה הזאת... אין לי מילה אחרת לתאר אותו... זה טיעון "ברליסטי" :rolleyes:
אני לא מתווכח. רק מציין שלהבדיל מפעם יש, או לפחות היה, קשה להשיג צמיגי שטח במידה הזו.
כשקניתי אץ הסמוראי ב 2006 נדמה לי, זו היתה מידה נפוצה ולא היתה בעיה להשיג. לפחות ב 6 שנים האחרונות יש בעיה.
היו תקופות שמקסיס 753 היה הצמיג היחיד וגם הוא לא היה זמין ברוב הפנצ'ריות על המדף. וזה צמיג נחות.
אין לי שום אינטרס לספר בדיות... השקעתי הרבה מזמני בלחפש צמיגים...
לפי מה שאומרים כאן המידה חוזרת למדפים, אבל העבר מלמד שזו כן מידה בעייתית מבחינת המצאי וחלק לא מבוטל מהשרת של ג'יפולוג מלא בדיונים על זה.
ושוב, מכאן שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אגב, היום ה 1.1.... יש כבר אסמכתא להכנסה מסודרת של המידה לרשיון בג'ימיני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
בהחלט, הבאתי את הדוגמא רק ע"מ להסביר שיש צמיג כזה אצל היצרן והוא גם נמכר בארץ.
מבלי להוסיף מילה על מר בגוש...
שיקום בעל הסמוראי/ג'ימיני שקנה צמיג ג'נרל x3 במידה 215/75/15. במבצע ממר בגוש או מכל ב'נצ'ריה אחרת.
פוסטים שיווקיים בפייסבוק הם לא מדד מבחינתי למה יש או אין זמין על המדף בארץ.
לצורך העניין, אתר היצרן עדיין נחשב יותר אמין בעיני...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
e-Pit@m
זה לא נכון.
בדכ קפיץ הגבהה הוא בעל קבוע קפיץ גבוה יותר, לרוב עובי החוט גדול יותר ולכן מקבלים קפיץ קשה יותר שגם מגביה את הרכב.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זה נכון להגבהות מתונות, וגם שם לא תמיד.
להגבהות מעל 3-4 אינצ יש כבר יותר כריכות, אחרת מעלה הסליל יהיה חריף, והקפיץ יתעוות בסגירה.
מסיבה זו בין השאר בהגבהות כאלו יש הנמכה פרופורציונלית של הבאמפסטופ.
יש לי גם גימיני 2008
נסע כ 70k
אני צריך להחליף בולמים ורציתי כבר להרכיב סט הגבהה של אולדמן
אשמח לקבל חוות דעת על הסט
הירידה לשטח של הרכב היא רק בדרך לדיג בשבילים חוליים
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
אני לוקח על עצמי לברר בהזדמנות הקרובה את נושא הג'נרל בפנצ'ריות.
הרשתות החברתיות עשו הרבה שינויים:
פעם היו בעלי ג'ימני (כדוגמא) אבל לא היה קשר בניהם ורבים לא היו מודעים לנושאים טכנים רבים וגם לא לצמיגים.
היום כולם חברים בקבוצות וכולם נחשפים לדברים חדשים שבעבר לא שמעו עליהם והם גם מקבלים ידע שפעם בעבר לא היה מצוי אלא אצל יודע ח"ן.
דבר זה הגדיל את הידע והחשיפה ולכן גם את הביקוש.
מהצד השני, גם המשווקים למדו לשווק בקבוצות האלו וכך יש פנצ'ריות שבעבר חששו להביא מידות מסויימות כי חששו להיתקע איתם במלאי.
היום הם יודעים לשווק אותם ללא עלות בדיוק במקומות הנכונים בקבוצות היעודיות וכך יש פנצ'ריות שמביאות 215 באופן קבוע כמעט.