תגובה: מתלבט לגבי רכישת מחשב
נתחיל בגילוי נאות, מחשבים זה הפרנסה שלי.
התקציב שהגדרת, 1500 שח לצערי לא מאפשר לי להמליץ לך ברצינות על משהו, הסכום יספיק למחשב מאוד פשוט, ספק עם ssd וכמעט בטוח שללא מערכת הפעלה.
לגבי מה שהוצע לך, מחשבי מיני pc כדוגמת הbrix וה nuc נחמדים, אמינים ועושים את העבודה, רק תשכח משידרוגים עתידיים למעט אולי החלפת הדיסק, מקום לכרטיס מסך לא קיים שם.
כמו כן קשה לי להמליץ לך כיום על מחשב זול בהרכבה מקומית, זה הלך ונעלם מהשוק, היום רק מחשבי גיימרים בתצורות טיילור מייד, לפי דרישות מיוחדות מורכבים, המחשבים הזולים שנמכרים הם תחנות עבודה של המותגים הגדולים שמחירן ירד לעם ובהחלט מציעים איכות טובה יותר, ברובם אין בעיה לשדרג כרטיס מסך ורכיבים אחרים,
הדגם המתאים לדעתי למסגרת שלך זה הלנובו v520 עם מעבד i3 יעלה לא רחוק ממה שהגדרת אך ללא מע' הפעלה.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
מה דעתכם על המפרט הבא בהרכבה מקומית?
https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=95928
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
לפני כ4 שנים קניתי NUC מבוסס i3 כמחשב לשימושים כלליים בבית (סרטים, מוזיקה, גלישה, אופיס וכדומה). לאחר שנתיים שבהן כל בני הבית טחנו את המחשב ואפס תקלות נקנה NUC נוסף, הפעם מבוסס i5 ועם SSD גדול יותר וכן יותר RAM. ה i5 הוא המחשב העיקרי של הבן הגדול בבית.
המחשבים האלו קטנים מאוד (בערך כמו שתי קופסות סיגריות), שקטים לגמרי. לא 'שואבים אבק' מהסביבה ובינתיים אמינים ביותר.
למעט הגדלת נפח האיחסון והזיכרון אין אפשרות לשדרוג חומרה. מצד שני, גם לפטופים לא ניתנים לשדרוגי חומרה וחוץ מזה אין אצלנו גיימרים כבדים שדורשים כרטיס גרפי ייעודי. עריכת מוזיקה וסרטים רצה חלק לגמרי על ה i5. שני המחשבים מנגנים HD בלי בעייה.
קניתי את שני ה NUC בהנחות black Friday של אמזון. אם אני לא טועה המחיר היה בערך $250 בלי מערכת הפעלה, SSD וזיכרון RAM.
צריך לשים לב שלא לכל המודלים יש כרטיס רשת וכרטיס קול מובנה !
בינתיים אני ממליץ בחום על NUC לעומת מארזי המפלצת של פעם.
יאיר