תודה לכולם.. הוזמן. ימים יגידו.
ועל הדרך.. עוד שאלה: מהתבוננות בסרטונים של האמריקאים, נאמר בין לבין שיש להם ערוצי תקשורת שמשדרים תחזיות מזג אוויר ושאר מידע שימושי.. יש לנו שידורים כאלה בארץ? בתחום התדרים של המכשירים הרגילים?
Printable View
תודה לכולם.. הוזמן. ימים יגידו.
ועל הדרך.. עוד שאלה: מהתבוננות בסרטונים של האמריקאים, נאמר בין לבין שיש להם ערוצי תקשורת שמשדרים תחזיות מזג אוויר ושאר מידע שימושי.. יש לנו שידורים כאלה בארץ? בתחום התדרים של המכשירים הרגילים?
זה מכניס ככה גם את תדר הקליטה וגם השידור?
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
אתה אמור להגדיר לו ששניהם זה אותו התדר..
שכחתי לכתוב, אבל קולט כמובן את כל ערוצי הרדיו (גל״צ ושות׳)
Sent from my iPhone using Tapatalk
הגיע.
8 ימים, 87 דולר עד הבית. הדגם המודרני יותר.
אין על אמאזון.
https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01MXKIZ1U
שואלים אותי הרבה, אז בלינק הספציפי שפרסמתי כשבוחרים את סוג המשלוח יש אפשרות שיעטפו את החבילה ככה שלא רואים מה יש בפנים(conceal package content), מה שמקטין עוד יותר את הסיכון. גיליתי את זה רק בדיעבד, אבל הוא הגיע ארוז טוב גם בלי שביקשתי..
קובץ מצורף 118399
בוא ואגלה לך משהו סודי...
למעט החבילות שמגיעות בדואר, כל השאר עוברות בידוק וסיווג על פי החשבונית ופה ושם בדיקה פיזית אקראית.
רק בדואר ממינים חבילה חבילה כי הניירת מוצמדת לחבילה ולא משתחררת קולקטיבית.
בכל מקרה תמיד החבילות מאמזון ולא משנה מה מגיעות בקרטון חום ממותג אמזון בלי שרואים את התוכן
Honda TRX300EX
יש גם המלצה לאנטנה מתאימה מאמזון?
איך אתם ממליצים להוציא את הכבל של בסיס מגנטי החוצה? לסגור עליו את הדלת?
לא ניתן לקנות משהו כללי ושמאוד יתאים לתדרים שאתה רוצה.
מה שתקנה מוכן יהיה בערך מתאים.
אם תרצה ספציפית תוכל לפנות לחברים מתחום חובבי הרדיו שיש להם את הידע והיכולת להתאים לך אנטנה בעלת ביצועים מיטביים לתחום התדרים שלך.
Honda TRX300EX
אנטנה, מעל לכל זה פיזיקה של גלים.
אין תחליף לגודל.
כל מני שיטות, כמו האנטנה הקטנה שנמרוד שם, עובדים, אבל לא מתחרים עם אנטנה ארוכה ( 97 ס''מ).
האנטנה שנמרוד שם אמורה לתת ניצולת בסביבות 3db ב UHF, וממש לא מתאימה ל VHF.
אנטנה באורך מטר ( בערך) יכולה להגיע לניצולת 6db ב UHF ו3+ - 4 DB ל VHF.
אבל, תחזור להתחלה, ותגדיר מה זה טוב. עם מכשיר של 20-25W, יכול להיות שאנטנה קצרה יותר טובה. אין לך בעיית עוצמה, אז אנטנה קצרה חוסכת בעיות עם עצים וצמחיה.
במחיר שעולה אנטנה, יש לי בסיס מגנטי אחד, ושתי אנטנות, קצרה וארוכה.
בטיולים שיש צמחיה אני בקצרה, במדבר, אני עם ארוכה.
אולי תוכל להסביר מה אומר נתון הdb. ומה מתאים למכשיר כזה (יש לי בהית אנטנה שאני צריך לחתוך לפי אורך הגל הרצוי והנתון שלה הוא סביב ה5 db(.
db זה גודל יחסי. בגלל שזה רכיב פסיבי שלא מוסיף הספק, הgain של האנטנה זה נתון שמעיד על צורת השדה של השידור/קליטה ביחס לאנטנה איזוטרופית (בדרך כלל). ככל שהgain יותר גדול האונה המרכזית יותר צרה אבל יותר ארוכה. לא תמיד זה טוב כמו שאפשר לראות בציור:
קובץ מצורף 118405
בכל תדר הgain שונה, ולכן חשוב להתאים את אורך האנטנה לאורך הגל.
לא מדוייק.
לפעמים אפילו הפוך, דווקא בגלל שהמכשיר חלש אתה רוצה DB יותר חזק. זו דרך "לפצות" על מכשיר חלש.
האנטנה נהיית "יותר כיוונית" (אלומה יותר צרה) אבל גם מגיע יותר רחוק (שאתה עומד במקום טוב \ גבוהה, ה 5-8W של המכשיר הקטן, יכולים להגיע יותר רחוק).
אבל הנקודה שגם נמרוד התייחס, בגלל ש 20W זה באמת חזק בשביל תיקשורת בתוך קבוצה \ שיירה, אז יש הגיון ללכת על אנטנה קצרה, זה חוסך את כל הבעיות עם כניסות לחניונים וצמחיה.
ועדיין צריך לזכור את הצד השני - קליטה. אם כולם משדרים חזק סביבך, אז אין בעיה. אבל אין ספק שאנטנה ארוכה קולטת טוב יותר.