רק מעדכן לגבי בולמי קוני:
עלות הבולמים שניתנה לי היא כ-3900 ש"ח שמצטרפת לעלות קפיצי אייבך (ואני לא בטוח שזה כולל מע"מ) - הרבה מדי לטעמי.
Printable View
רק מעדכן לגבי בולמי קוני:
עלות הבולמים שניתנה לי היא כ-3900 ש"ח שמצטרפת לעלות קפיצי אייבך (ואני לא בטוח שזה כולל מע"מ) - הרבה מדי לטעמי.
לא מבין איך איך מגיעים מסכומים כאלה שם לסכומים כאלה פה.
ולמה צריך מוסך בשביל לדחוף סלילים לאוטו הזה. למה לתת למישהו אחר את התענוג???
טל.
היום (רביעי) ביצעתי את ההגבהה.
קיט של קפיצי Eibach ובולמי Bilstein
על פי היצרן (Eibach) הקיט מוגדר כמגביה ב-25 מ"מ מקדימה ומאחורה.
המחיר כולל התקנה, כיווני פרונט ומע"מ מעט פחות מ-5300 ש"ח במכון פרונט יחיא אלשיך.
אני אצטרך לגשת עם הניירת למשרד הרישוי לצורך רישום ההגבהה ברשיון.
לאחר ההגבהה מדדתי מקדימה עליה של כ-43 מ"מ ומאחורה כ-68 מ"מ.
נתונים אלו מטרידים קצת ביחס לנתון המוצהר.
המדידה נעשתה בין שיא החישוק לתחתית הכנף בנקודות הקרובות ביותר אנכית והיא בוצעה לפני ההגבהה ולאחריה על אותו משטח ועם רכב ריק. מדדתי רק צד אחד (אני יודע, הייתי צריך שני צדדים...).
בינתיים, מהמעט שנסעתי עליו בינתיים (כביש בלבד), קשה לי להרגיש הבדל בכביש הפתוח - אולי מעט פחות זוויות גלגול. במעבר מהמורות ופסי האטה יש תחושה של ספיגה טובה יותר, גם במהירות גבוהה יותר.
מה שהפריע לי במעבר פסי האטה היתה פתיחה מהירה של המתלים הקדמיים אחרי שהציר הקדמי עובר את הפס - ממש תחושה של מכה (במהירות גבוהה יותר יש גם קול). מרגיש כאילו שיכוך ההחזרה של הבולמים הקדמיים לא איטי מספיק.
במתלים האחוריים אין תופעה דומה.
האם זה נשמע סביר?
כן
זה ירגע ...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לדעתי הרעש שאתה שומע בפתיחה נובע מכך שכאשר הרכב מוגבה יש לך פחות מהלך פתיחה ולכן אתה שומע אותו מגיע לסוף המהלך.
האוטו בוודאי ישקע מעט בקרוב
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
הקפיץ נפתח מהר וחזק. אצל כולם.
עוד כמה זמן. האוטו ירד קצת והקפיצים יתרככו קצת ... והכל יהיה פחות קיצוני.
עקרונית, אם אני לא טועה, הבולמים הם עם גז, אבל לא ראיתי פתחי ניקוז/מילוי.
עד כמה שהצלחתי להבין מהקטלוג של הקיט, המתלים האחוריים מיועדים לעומס של 1025 ק"ג והקדמיים ל-980 ק"ג, מזה אני מבין שהמצב דווקא הפוך למה שתיארת לגבי חלוקת המשקל.
אצלך, לאחר ההחלפה לאיירונמן לא הייתה תופעה דומה של פתיחה מלאה של הבולם הקדמי?
יש איזה קטע שבמוסך חיזקו אצלי את תת שלדה קדמית שאז העסק נרגע קצת.
אולי המומנט סגירה של הברגים לא מתאים לחוזק של הקפיצים המחוזקים ?!
כמה זמן אתה אחרי ההתקנה ?
חכה קצת :)
בהחלט
אעדכן בהמשך
לא , לא היתה לי התופעה הזו.
עם האיירונמן היום הרכב עומד על הרצפה עם עוד 4 סמ לפתיחה מלאה אחורה, וכ6 סמ לפתיחה מלאה קדימה. מדידה על הבולם(לא על הגלגל).
על האייבך צריך להיות רשום לך הקבוע של הקפיץ.מה רשום ?
אם אתה לא מגזים ומנסה לעבור פסי האטה במהירות מוגזמת עדיין אני חושב שהבולם הקדמי חלש יחסית לקפיץ.
ממה שאני מצליח לזהות הם די קרובים, גם לא ציינת מי אחורי ומי קדמי.
בכל מקרה ... אם תמדוד את המשקל שהגלגלים הקדמיים רואים לעומת האחוריים תוכל לראות את ההבדל המשמעותי הגבוה מקדימה, אתה גם יכול למדוד את השקיעה קדימה לעומת אחורה כשאתה מוריד את הרכב מהג׳ק לרצפה.- מה שאומר שהקפיץ הקידמי דרוך יותר מהאחורי- צבורה בו יותר אנרגיה מהאחורי- כשאתה קופץ בפסי האטה או מנסה לרחף מעל בורות ,לרגע מסויים הקפיץ לא רואה את משקל הרכב ויורה בהתאם לאנרגיה שעצורה בו את המתלה, תוסיף לזה שהוא גם נדרך/נלחץ יותר בכניסה לפס ההאטה מהסיבה שהוא גם רואה יותר משקל מהאחורי, וקיבלת צורך גבוה יותר בשיכוך האנרגיה המתפרצת הזו.
לחיזוק הדברים שכתבתי , תנסה להאיץ רגע לפני המפגש עם פס ההאטה.אני מאמין שתבחין בהבדל.