תגובה: טויוטה לנדקרוזר חדש 2018 מושק בארץ
אני חושב שאני קצת מבין ברכב
עקרונות ?? ועוד בקנית רכב
למה על מה ?
לחנך את היבואן
אחד כמוני שנוסע על היילקס כמעט 20 שנה
רכב משמש כ עוד רכב .
טנדר נח מאד ( לצרכים שלי )
צבע אפשר להמשיך עם לבן עוד 20 שנה
אני מאד מקווה שהיבוא המקביל יצליח להרים ראש בארץ
זאת תיהיה תחרות
אבל כל עוד יבואני הרכב הם גילדה סגורה
אני ממתין בסבלנות .
איציק
אבל זה עובד!
המותג מוכר את עצמו. לא צריך שיווק.
הרוב ממילא לוקחים לבן.
כל הלקוחות המוסדיים לוקחים רק לבן.
אז בשביל מה להחזיק במלאי עוד צבעים? זה גם מותג שהולך חזק אצל אלה שהסחירות זה הדבר היחיד שמעניין אותם. וצבע שלדעתם לא יימכר מהר הוא פסול מראש (כל מה שלא לבן או אפור לגווניו).
רכב תצוגה? בשביל מה. יש קטלוג. תסתכל. הנה. תמונה של טנדר. ויאללה אדוני, בבקשה תחליט. כי יש עוד אנשים בתור להזמין טנדר לבן. הופעה אחידה. כמו גפרורים.
לא שאלתי אותך אם הציעו לך נהיגת מבחן ברכב הדגמה או שאתה ביקשת?...
אני לא אתפלא אם לא הציעו וכן אשתומם מאוד אם לא ביקשת.
או שכלקוח בכוח של טויוטה אתה כבר יודע מלכתחילה מה תקבל וזה בסדר מבחינתך.
אז כן. יש אלטרנטיבות.
אם הן טובות יותר או פחות מהיילקס זה עניין למבחן השוואתי שהאמת היא שבשוק הישראלי זה כל כך לא משנה מה תהיה תוצאתו, כי השוק סוגד למותג אחד ולא תצליח לשנות את דעתו. גם עם עובדות.
ולא טעית כשבחרת בהיילקס - גם אם הוא נוסע פחות טוב או פחות נוח מה שבטוח זה שהוא יימכר הכי מהר ובסכום הכי גבוה. כי טויוטה קונים לא כדי לנסוע אלא כדי למכור. מהר. ובמחיר טוב.
לגבי הלנדקרוזר - כאן זו כבר דוגמא עוד יותר טובה לצורה שבה היצרן והיבואן מסתכלים על דברים.
בחו''ל הוא מגיע עם חבילת שטח שכוללת נעילה אחורית ובורר מצבי נהיגה לשטח. כולל בקרת זחילה עם 5 מהירויות.
בישראל? מה פתאום. לא צריך.
ביליתי זה עתה יומיים על סיפונו של רכב ההדגמה שמאובזר בסחורה של משווק ערכות מתלים ומיגונים ותוספות מאוד ידוע - האוטו נוסע מדהים וזה לא פלא - הקפיצים ובולמי הזעזועים המשופרים הם ברמה כל כך הרבה יותר גבוהה מהזבל המקורי.
האם יוצע דגם ''לשטח'' דוגמת המתחרה הישיר?... לא. וגם לא בעתיד. כי זה נוגד את הפילוסופיה של היצרן. בטויוטה לא משנים שום דבר. היצרן מתנגד כי מבחינתו מה שהוא נותן זה הכי טוב ואין צורך - וגם לא רשות - לשנות כלום.
ואתם תמשיכו להתנדנד כמו לולבים ולקבל מחלת ים ולכסח פגושים קדמיים על כל אבן בינונית. או שתסעו ממש לאט-לאט כמו שהיצרן מתכוון. אז תשפרו בעצמכם. ויש מה לשפר. כי זה הופך את הקרוזר מאוטו טוב - לאוטו מרשים. מרשים באמת. גם בדגם היוצא וגם בזה שלפניו. כי ההבדלים הם מינוריים. פייסליפט קטן ותו לא.
וכל מי שמשווה אותו לרנגלר מפספס בענק. אלה פשוט מכוניות שונות. לקהל שונה. לייעוד שונה. מי שאוהב ורוצה לנדקרוזר 150 לא ירצה רנגלר ולא ייהנה מהרנגלר. ולהפך.
אני מסכים לחלוטין עם מה שכתבת.
כבעל לנד קרוזר רוביקון הוא ממש לא אופציה מבחנתי .
בעלי לנד קרוזר יעדיפי כתחליף גראנד צ'ירוקי ולא רוביקון.
והגראנד יענה על כל אותם הצרכים .
אמה מה ....האינדינים סובלים מאורגן אורות משתולל ובכל בוקר ממתינה לך הפתעה חדשה , מערכות מחשב מיותרות, מנועים שתיינים , מוסכים שלא יודעים לטפל בכלים ..ואם כבר יודעים המחירים בשמים.
כשיהיה מענה לדברים הבסיסיים האלו אני מבטיח לך שלא מעט ימירו את דתם מהדובה הגדולה לאיזה אינדייני סקסי .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
אמה מה ....האינדינים סובלים מאורגן אורות משתולל ובכל בוקר ממתינה לך הפתעה חדשה , מערכות מחשב מיותרות, מנועים שתיינים , מוסכים שלא יודעים לטפל בכלים ..ואם כבר יודעים המחירים בשמים.
כשיהיה מענה לדברים הבסיסיים האלו אני מבטיח לך שלא מעט ימירו את דתם מהדובה הגדולה לאיזה אינדייני סקסי .
קשה לראות שינוי לטובה
העתיד הוא מנורות זעם מחשבי על והשבתה של הרכב
איציק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
windler
אתה כמובן מגזים לגמרי אבל מי אני שאתווכח.
אבל יש משהו בדובה הזאת שמעורר אמון ובטחון. אתה סומך עליה.
שלא תבין לא נכון יש לי בטן מלאה על הדובה הגדולה ...
החל ממחיר החדש , מחיר יד שניה מופקע וחסר פרופורציות , מתלים וקפיצים רופסים ,והיגוי חמאה שהקשר בנינו לבין מה
שנמצא מתחת לגלגלים הוא מקרי בהחלט .
בכביש עם שיפורים הוא עדיין לא מצטיין ץ
כן ,יש לו גם יתרונות כמובן , בשטח הוא לא מצריך ממך יכולות של נהג מקצוען , הוא די אוכל את השטח על סוגיו השונים.
הוא כמעט ולא מצליב בעקבות מהלך מתלה אולי הטוב בקטוגריה , ולא פחות חשוב לא נדלקות לו מנורות ללא סיבה.
אכן אתה צודק שוב אני סומך עליה.
לכבי הנורות שנדלקות ללא סיבה... ובכן הרשה לי לחלוק עליך. וזה ברכב הדגמה חדש מהסוכנות.
וכשנורת בקרת האחיזה נדלקת אף אחת ממערכות העזר לא פועלת ופתאום הוא כבר לא כל כך אוכל את השטח.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לכבי הנורות שנדלקות ללא סיבה... ובכן הרשה לי לחלוק עליך. וזה ברכב הדגמה חדש מהסוכנות.
וכשנורת בקרת האחיזה נדלקת אף אחת ממערכות העזר לא פועלת ופתאום הוא כבר לא כל כך אוכל את השטח.
אסף.
זה מצחיק,
כבר שנים הם מעתיקים טכנולוגיות מלנדרובר. זה היה רק עניין של זמן עד שהם יעתיקו את הפיצ'ר של אורגן אורות.
מעניין אם בשנת דגם הבאה הם יעתיקו גם את הסימון טריטוריה/שימון מרכב תחתון/אינדיקטור "עדיין יש שמן בטרנספר", המפורסם של האנגלים. ..
(-;
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אבל זה עובד!
המותג מוכר את עצמו. לא צריך שיווק.
הרוב ממילא לוקחים לבן.
כל הלקוחות המוסדיים לוקחים רק לבן.
אז בשביל מה להחזיק במלאי עוד צבעים? זה גם מותג שהולך חזק אצל אלה שהסחירות זה הדבר היחיד שמעניין אותם. וצבע שלדעתם לא יימכר מהר הוא פסול מראש (כל מה שלא לבן או אפור לגווניו).
רכב תצוגה? בשביל מה. יש קטלוג. תסתכל. הנה. תמונה של טנדר. ויאללה אדוני, בבקשה תחליט. כי יש עוד אנשים בתור להזמין טנדר לבן. הופעה אחידה. כמו גפרורים.
לא שאלתי אותך אם הציעו לך נהיגת מבחן ברכב הדגמה או שאתה ביקשת?...
אני לא אתפלא אם לא הציעו וכן אשתומם מאוד אם לא ביקשת.
או שכלקוח בכוח של טויוטה אתה כבר יודע מלכתחילה מה תקבל וזה בסדר מבחינתך.
אז כן. יש אלטרנטיבות.
אם הן טובות יותר או פחות מהיילקס זה עניין למבחן השוואתי שהאמת היא שבשוק הישראלי זה כל כך לא משנה מה תהיה תוצאתו, כי השוק סוגד למותג אחד ולא תצליח לשנות את דעתו. גם עם עובדות.
ולא טעית כשבחרת בהיילקס - גם אם הוא נוסע פחות טוב או פחות נוח מה שבטוח זה שהוא יימכר הכי מהר ובסכום הכי גבוה. כי טויוטה קונים לא כדי לנסוע אלא כדי למכור. מהר. ובמחיר טוב.
לגבי הלנדקרוזר - כאן זו כבר דוגמא עוד יותר טובה לצורה שבה היצרן והיבואן מסתכלים על דברים.
בחו''ל הוא מגיע עם חבילת שטח שכוללת נעילה אחורית ובורר מצבי נהיגה לשטח. כולל בקרת זחילה עם 5 מהירויות.
ביליתי זה עתה יומיים על סיפונו של רכב ההדגמה שמאובזר בסחורה של משווק ערכות מתלים ומיגונים ותוספות מאוד ידוע - האוטו נוסע מדהים וזה לא פלא - הקפיצים ובולמי הזעזועים המשופרים הם ברמה כל כך הרבה יותר גבוהה מהזבל המקורי.
האם יוצע דגם ''לשטח'' דוגמת המתחרה הישיר?... לא. וגם לא בעתיד. כי זה נוגד את הפילוסופיה של היצרן. בטויוטה לא משנים שום דבר. היצרן מתנגד כי מבחינתו מה שהוא נותן זה הכי טוב ואין צורך - וגם לא רשות - לשנות כלום.
ואתם תמשיכו להתנדנד כמו לולבים ולקבל מחלת ים ולכסח פגושים קדמיים על כל אבן בינונית. או שתסעו ממש לאט-לאט כמו שהיצרן מתכוון. אז תשפרו בעצמכם. ויש מה לשפר. כי זה הופך את הקרוזר מאוטו טוב - לאוטו מרשים. מרשים באמת. גם בדגם היוצא וגם בזה שלפניו. כי ההבדלים הם מינוריים. פייסליפט קטן ותו לא.
וכל מי שמשווה אותו לרנגלר מפספס בענק. אלה פשוט מכוניות שונות. לקהל שונה. לייעוד שונה. מי שאוהב ורוצה לנדקרוזר 150 לא ירצה רנגלר ולא ייהנה מהרנגלר. ולהפך.
דרור, ההדגמה היתה של משווק האביזרים או של יבואן טויוטה?
כי אם טויוטה נותנים לכתבי רכב או מתעניינים פוטנציאליים, לנהוג על רכב שאינו זהה למה שהם מוכרים בסוכנות, זה סוג של הונאה..
(ד"א, הרכב היה בצבע שחור? נראה לי שחלפתי על פניך בבקעת קנאים)
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אז בארה"ב היצרן כן מקשיב לשוק.. ואולי בגלל מתקפת הפורד ריינג'ר ושות' שמאיימת על ההגמוניה, מציעים את הליין עם קיט של FOX ושנורקל מהיצרן..
Toyota Updates Entire TRD Pro Lineup
היבואן בארץ כנראה לא אוהב את הדברים האלה אז הם מאשימים את היצרן....
אבל באירוע ההשקה שלהם הציג גם המתקין הגדול בארץ.... אז מה?
את כל התוספות אתה מוזמן להתקין עצמאית אחרי שקנית את האוטו. אבל לא אצל היבואן.
מה קורה ומה מוכרים בחו''ל אצל כל דילר באמת אין לי מושג.
ולא לדאוג - נהגנו על סטנדרטיים ועל משופרים. כמובן שאין מה להשוות בכלל. ההבדל הכי משמעותי הוא כמובן בבולמי הזעזועים שממש משנים את האוטו.
הסטנדרטי לא יפיל אף אחד מרוב תדהמה - בתכל'ס זה רק פייסליפט. אותו לנדקרוזר עם כל היתרונות והחסרונות של לנדקרוזר כמו שאנחנו מכירים + כל מיני עדכוני עיצוב בחוץ ובפנים ומערכת TSS (עזרי בטיחות אקטיביים) בדגם הכי יקר (לימיטד). כל היתר נשארו עם מובילאיי.
נעילה אחורית ובקרת זחילה עם 5 מהירויות נשארו במפרטים של מדינות אחרות, לא אצלנו.
וכן, ראית אותי בבקעת קנאים. האוטו כחול כהה, מוגבה 2' עם צמיגי AT, מדרגות ופגוש עם כננת. ואחרי כל האבק והג'יפה נראה שחור לגמרי.
מעניין אם יבוא אישי יכול לספק אקזמפלרים מוצלחים יותר...
רק שאי אפשר לייבא דיזל...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
לא שאני מתכנן יבוא אישי, אבל למה אי אפשר דיזל?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
ככה קבעו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
היבואן בארץ כנראה לא אוהב את הדברים האלה אז הם מאשימים את היצרן....
אבל באירוע ההשקה שלהם הציג גם המתקין הגדול בארץ.... אז מה?
את כל התוספות אתה מוזמן להתקין עצמאית אחרי שקנית את האוטו. אבל לא אצל היבואן.
מה קורה ומה מוכרים בחו''ל אצל כל דילר באמת אין לי מושג.
ולא לדאוג - נהגנו על סטנדרטיים ועל משופרים. כמובן שאין מה להשוות בכלל. ההבדל הכי משמעותי הוא כמובן בבולמי הזעזועים שממש משנים את האוטו.
הסטנדרטי לא יפיל אף אחד מרוב תדהמה - בתכל'ס זה רק פייסליפט. אותו לנדקרוזר עם כל היתרונות והחסרונות של לנדקרוזר כמו שאנחנו מכירים + כל מיני עדכוני עיצוב בחוץ ובפנים ומערכת TSS (עזרי בטיחות אקטיביים) בדגם הכי יקר (לימיטד). כל היתר נשארו עם מובילאיי.
נעילה אחורית ובקרת זחילה עם 5 מהירויות נשארו במפרטים של מדינות אחרות, לא אצלנו.
וכן, ראית אותי בבקעת קנאים. האוטו כחול כהה, מוגבה 2' עם צמיגי AT, מדרגות ופגוש עם כננת. ואחרי כל האבק והג'יפה נראה שחור לגמרי.
מי המתקין הגדול בארץ ? אספיר?
מין הסתם.
וכבר אין יותר לנדקרוזר בנזין. רק דיזל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
למיטב ידיעתי מותר לייבא רכב דיזל שחלפו עד שנתיים ממועד ייצורו. אספנות אסור דיזל.
http://rishuy.mot.gov.il/download.ph...L-N1_02-12.pdf
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
מזל. אפשר להמשיך לחלום.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
הייתי בשישי בסוכנות.
במילה אחת בזיון, נפלנו על מוכרנית שלא ידעה כמעט כלום על הרכב.
רק ידעה לצתת מהברושור.
ניסיתי להבין אם ישנה אופציה (כמו שצויין באיזה מאמר שקראתי) שאפשר בתוספת תשלום לקבל את הרכב עם מערכות השטח, אבל כל מה שהיא יכלה להגיד לי זה שיש את מה שמופיע בברושור.
במהלך השבוע אנסה לקבוע פגישה בסוכנות המרכזית להבין אם יש סיכוי או שכל ההבדלים הם רק בקוסמטיקה (ומערכות בטיחות בגרסה העליונה).
אעדכן
מי נהנה לעבוד בשישי בתעשייה הזו?? ומכאן גם טיב השירות שקיבלת.
תפסיק להקשות ותוציא פנקס צ'קים.