1 קבצים מצורפים
תגובה: התאמת אנטנה קבועה/מגנטית גם ל- UHF וגם ל- VHF
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
כל פירוק של המוט מהבסיס עשוי לשנות את הכיול של האנטנה (אם בכלל נעשה כזה...)
האנטנה הארוכה שלך בנוייה מ- 3 מוטות נפרדים, לא יודע כמה החיבורים שלהם (למעט לבסיס שהוא עם בורג אלן סטנדרטי ואני לא רואה אותו בעייה) עמידים לרעידות או נפילה של משהו על האנטנה במצב שוכב.
כשהאנטנה מורכבת וזקופה הקפיץ מרכך את הויברציות בחיבורים השונים...
אני הייתי קונה מצוף גלילי ארוך כמו שמוכרים בחנות צעצועים, חותך לאורך כמו לחמניה של נקניקייה וחופר מקומות לחלקים העבים, ואז סוגר בחזרה על האנטנה ומחזק בכמב נקודות עם וולקרו או מה שנוח לך ...
אני חושש שקצת נסחפת...
האנטנה הגיעה מפורקת, בתוך שרוול באורך מלא (שהיה מקופל) , וכולל הקשחת פלסטיק להגנה.
הבסיס של האנטנה מתפרק בהברגה מהבסיס המגנטי, זה תואם למחבר PL-259 (פירוק שבכל מקרה צריך לעשות בשטיפה של הרכב, כניסה לחניון, נסיעה בחורש), ואני לא חושב שזה לא חווזר פחות או יותר לאותו כיונון.
לגבי הפירוק למוטות, אני לא מפרק. הבירגי אלן האלו, הם די "חד-פעמים" אני מעדיף לסגור פעם אחת חזק, ולא לגעת.
כל האנטנה, בשרוול המקורי, זרוקה לרוחב, מאחורי הספסל האחורי. לא ניתקלתי בבעיה של פגיעה מכנית (כיפוף?).
קובץ מצורף 118433
אם השרוול קשיח, זה כבר טוב. אני הייתי מרפד בתוך השרוול ומסתפק בזה ...
תגיד נדב, נניח שתשיג טווח של 150 קמ ויהיה מי שאף ישמע אותך... איך הוא יענה לך אם המכשיר שלו בהספק נמוך ?
זה כמו קרב איגרוף בין אחד עם ידים ארוכות לקצרות [emoji23]
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
ברגע שאני משדר בתדר ש"נתפס" בסריקה של המכשיר, אז יהיה מי שיוכל לענות לי. אולי הוא קרוב, אבל אולי רחוק ...
זה לא מבטיח כלום אבל זו הכנה הכי טובה שאני יכול לעשות עבור רכב שמטייל לבד.
חוצמזה שאם לא אצליח ליצור קשר דו כיווני, עדיין אוכל לשדר בתדרי ג'יפאים הודעת מצוקה ...
למה מלכתחילה לצאת לבד ? זה כבר דיון אחר, שתמציתו: לפעמים בא לי לבד.