צודק!
וזה גם מה שאנחנו אמרנו...
Printable View
הבאתי במזוודה ( אז אין לי מושג לגבי מכס).
עברתי טסט בנובמבר, אף אחד לא שאל.
הזמנתי והתקנתי לפני שנה בערך.
הגיעו אלי ללא שום צורך באישורים או מכס. פשוט הגיעו היישר לבית.
אמנם שזה קצת עוזר, ובעיקר מונע סגירה מלאה של הקפיץ, זה בהחלט לא מחליף קפיץ בריא, תקין, ואיכותי!
אני מרגיש שעיקר עבודת הכריות היא בסגירה מלאה ואינן מורגשות כמעט לכל אורך מהלך סגירת הקפיץ, ז"א, אתה מקבל מהמתלה גרף שהוא רחוק מליניארי.
לסיכום, הכריות האלה טובות לרכבים עם קפיצים רכים שאמורים מידי פעם גם להעמיס עגלה או טריילר, כך שימנעו סגירה מלאה של הקפיץ.
לרכב שטח אין מקום לקפיצים רכים, רכב שטח שמשמש לטיולים, עמוס בציוד ובנוסעים, חייב קפיץ קשוח, לכל מהלך עבודתו, ובולם עם יכולת ריסון הריבאונד בהתאם.
טל.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני בזמנו הזמנתי איירליפטים במשלוח, ביקשתי שירשמו pneumatic parts וזה הגיע אחרי שבוע עם פדקס ובלי שאלות מיותרות.
ההשפעה על עבודת המתלים תלוייה מאוד במידות הכרית לעומת הקפיץ, והם מספקים (וגם קל לייצר לבד) ספייסרים כדי לקבל את האפקט הרצוי. אם הכרית תמלא את כל הגובה הפנוי, היא תשפיע מוקדם יותר בעבודת המתלה לעומת כרית שתופסת פחות גובה (ואז מקבלים פרוגרסיביות רבה יותר.
אני ממליץ על המוצר, אבל לא במקום התקנת קפיצים מתאימים. בשגרה הכריות צריכות להיות בלחץ נמוך (5 psi מינימום שאינם מורגשים) ורק בעומס חריג או נסיעה אגרסיבית מעלים את הלחץ.
אצלי בויטארה היו 3-5 ס"מ פנויים, וזה עבד מצויין.
טל,
ההתנהגות שאתה מתאר, נראית לי כמו כריות בגודל לא נכון. הכריות צריכות להשפיע מהרגע הראשון.
אין מה לנחש, צריך לפנות ליצרן ולתת את הדגם של הרכב (ובמקרה של קפיצים חלופים, את הדגם של הקפיץ, או לחלופין מידות), והם ממליצים על הדגם המדוייק.
זה לא תחליף לקפיץ שלא מתאים. מבחינתי, זה בא לסגור את הפער בין רכב כביש יחסית לא עמוס, לרכב שטח שעמוס כבד.