תגובה: האם הדינוזאורים ייכחדו עקב תקנת זיהו אוויר לרכב דיזל ישן?
ואני רק אוסיף שמבירור שעשיתי עלות מסנן למשאית לאחר הסבסוד הוא כ15000 ש״ח. זה הרבה. ומסנן כזה מוריד את הביצועים בין 10 ל 15 אחוז ויהיו מנועים שאפילו יותר. וזה הרבה מאוד. (תרגום למי שלא מבין - ירידה בביצועים אומר שעבור אותה עבודה צורכים יותר דלק).
ואני לא יכול שלא לצחוק כשאני חושב על כמות הדוחות שהולכים לשלוח למשרד הביטחון על כל הכלים שנכנסים באופן יומיומי (ולא לפעילות מבצעית) למש״א או למספנת חיל הים...
ולמרות הכל אני בעד תוכניות להפחתת זיהום אויר מתחבורה על ידי עידוד בעלי הרכבים לעבור לכלים פחות מזהמים. זה טוב לכולם. רק שהדרך בה העניין מבוצע פוגעת ביותר מדי אנשים ואני בטוח שאפשר אחרת.
אסף.
איזה קטע…
שנים חשבתי שהזיהום בחיפה הוא מהמפעלים של הטיקונים ורק עכשיו הבנתי שטעיתי
הזיהום למעשה במכוניות של פשוטי העם
כמה קל להם…
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Racoon
(בסוף שנות ה-90 עודדו רכבי דיזל בגלל פליטות נמוכות של פחמן דו חמצני ורק לאחרונה עלו על הקטע של חנקן וחלקיקי דיזל).
נראה לי מאוד מוזר שבמקום עם בעיות זיהום תעשייתי כמו חיפה שמו את רכבי הדיזל כמטרה.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
באירופה יש עדיין דומיננטיות לרכבים פרטיים דיזל ובהרבה מקרים ידניים.
צריך להפריד בין מגמת איסור/הגבלת כניסת רכבים למוקדי הערים, שם פינוי האויר בעייתי בגלל המתווה העירוני ובין השימוש בשאר השטח הציבורי/פתוח.
בארהב רק עכשיו מתחילים להכניס באמת דיזלים קטנים לרכבי עבודה בינוניים ומטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואני רק אוסיף שמבירור שעשיתי עלות מסנן למשאית לאחר הסבסוד הוא כ15000 ש״ח. זה הרבה. ומסנן כזה מוריד את הביצועים בין 10 ל 15 אחוז ויהיו מנועים שאפילו יותר. וזה הרבה מאוד. (תרגום למי שלא מבין - ירידה בביצועים אומר שעבור אותה עבודה צורכים יותר דלק)
אסף.
מה שמוביל ליותר מזהמים בחישוב הכללי?..
ע״ע חישוב חתימה סביבתית כוללת, ולא רק מה שרואים הרגע בעין.
האם הולכים לחייב את האוניות במפרץ שעובדות ימים שלמים על סרק?
את כל הצמ״ה בנמל?..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מישהו יודע לתת קישור לדף שמסביר בדיוק לאיזה רכבים אסור להכנס לאיפה, ממתי?
רצוי באתר של עיריית חיפה... אני לא מצאתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
נמרוד, אתה מפתיע (מניח שאתה פשוט קצת עסוק בימים אלו...) :p
ובגלל שזה לא ממש האתר הרשמי של עיריית חיפה הנה הקישור לדף של העירייה שמקשר לדף הזה.
https://www.haifa.muni.il/Lists/List...orm.aspx?ID=84
אסף מה שכתבת לגבי המסנן מטריד. מאוד מטריד.
בהמשך למלחמות בצדק ובתחנות הרוח האיוולות, לדעתי זה מחייב בג"ץ או לכל הפחות פניה למבקר המדינה.
נו אסף, אולי תכתוב איזה מסמך מסוגנן של מהנדס רכב, דורון יכתוב פסקה שתסביר למה זה מחמיר את החתימה הסביבתית ונשלח למבקר המדינה.
אני חושב שלמרות כל סוללות היועצים המשפטיים שמלווים מהלכים מהסוג הזה הגופים האלו לא אוהבים שאנשים שמבינים נאבקים במערכות בכלים שהמערכת סיפקה.
אין באמת מה להפסיד חוץ מכמה דקות על המחשב.
אסף... זה לא הודעות עצבניות.
דבר ראשון זה להאיר את עיני הציבור. 2. החבורה הזאת או או כל חבורה אחרת שהיו או יהיו בראשות הפרמידה במדינת ישראל (ואם לא הבנת ימין או שמאל,, זה היינו אך) יעבדו בשירות הטייקונים . 3. לשוות מראה של הגנה על האזרחים מפני זיהומים ושמירה על בריאותם ובו בזמן לתת הרשאה לגופים לשפוך מזהמים לנחל ומשם לים ולהגדיל את הכמויות , זה פשוט הונאה וראשי הערים מעורבים בעניין . יונה יהב צריך איזה גימיק לבחירות המתקרבות. .
בנוסף אספר לך סיפור נחמד שממחיש את מדינת היהודים ...... לפני שנים לא כל כך רבות , היה שר חקלאות שהחליט עם ראשי משרדו , לייבא טכנולוגיה חדשה מאמריקה שנקראת שבבי זיהוי לשימוש על כלבי ישראל (מעשה מבורך!!!) . ואז בימים ההם לכל לכל יצרן שיטת קריאת השבבים ע"י סורקים הייתה שונה כך שקורא של יצרן A לא היה קורא שבבים של יצרן B . אבל היו אנשים שרצו גם לייבא ולמכור שבבים ,,, כמובן של יצרנים אחרים , והתחיל כאוס שלכל רשות היו שבבים אחרים וכלבים שאבדו ידעת שיש שבב ,אבל לא יכול לקרוא אותו. משרד החקלאות החליט שיהיה רק סוג אחד של שבבים . ובית המשפט החליט שלא.... הזכות להתפרנס גוברת על החלטת משרד החקלאות ... ואישר את המשך הבלגן . אז לקח יותר מעשר שנים עד שהומצאו הקוראים האוניברסליים. ... הבעיה שכאן כשמדברים על זיהום אוויר ובריאות הציבור אל אף ש זה שקר אחד גדול, בית השפט ילך עם עריית חיפה והמשרדים שמאחוריה ויגיד לך שזכות הקניין בטלה ומבוטלת . הכי קל זה לכסח את האזרח הקטן .. מכיר את המושג : ראש קטן ????? שמצאו שלתושבי חיפה והקריות מידות הגולגולת שלהם קטנה יותר ושייכו את זה לזיהום ... ממממ אולי זה מהרכבים , ולא מהמפעלים ומהנמל ????. לפני כשבועיים הייתה שוב תקלה בכרמל אולפינים
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...760178,00.html
https://www.calcalist.co.il/local/ar...731733,00.html
א. אני לא אכתוב כלום כי אני חושב שנכון להקטין את מספר כלי הרכב בכלל והמזהמים בפרט שנכנסים למרכזי הערים בדומה למה שנעשה במדינות רבות בצורה נכונה יותר. )למשל החרגה של רכבי אספנות וכלי רכב של תושבים - שהאימפקט שלהם מזערי אבל ההשפעה השלילית של אי החרגתם בבעליהם ובמרקם החיים בעיר מירבית ולא של תחבורה ציבורית שהאימפקט שלה מירבי וההשפעה השלילית של החלפת האוטובוסים ללא מזהמים על מרקם החיים בעיר מזערית)
ב. אני לא מסכים שכל עוד המפעלים מזהמים לא צריך לטפל בתחבורה המזהמת. לכל אחד האפקט שלו ודווקא האפקט של התחבורה הוא ״בגובה הרחוב״. חובה לטפל גם בזה וגם בזה ואין לי ציפייה מרשות מקומית שתילחם בטייקונים. יש לי בהחלט ציפייה שראש העיר ייצג נאמנה את תושביו וידרוש מהשלטון המרכזי לטפל בבעיה בכל דרך. אבל הוא עושה ההיפך ועובדה - בוחרים בו שוב ושוב. אז למי שבוחר שוב את אותו שלטון מקומי אין שום מנדט להתלונן ״אכלו לי שתו לי״.
ג. כנל לגבי השלטון המרכזי. מייללים ובוחרים בדיוק כמו בפעם הקודמת בגלל שהאיראנים על הגדרות. תבחרו לפי מה שמשפיע על החיים שלכם, באנשים שאתם חושבים שהם לא מטורפים ולא מושחתים, העניינים עם האיראנים יסתדרו ככה או ככה, מי שלא יהיה בשלטון זה גדול ממנו.
ד. אני גרתי שנתיים בנשר ולקיתי במחלת ריאות כרונית כתוצאה מאוויר מזוהם. ברחתי ואין לי כוונה לחזור ולגור באזור. למה אתם נשארים?
ה. קישרתי למסמך ארוך ומפורט ודי מעניין. מציע שתקראו. זה אמנם מסמך שהוכן כדי להצדיק את המהלך אבל בכל זאת יש בו חלקים רבים שאפילו בקריאה ביקורתית נראים אובייקטיביים.
אסף.
אז אני חושב שאני מבין את הרמזים הקלים שלך שהצד השני של המפה הפוליטית יעשה משהו והבעיה היא שהשליטים הנוכחיים לא יעשו כי הם משרתי הטייקוניםרימזת ששבחרו בהם בגלל האירנים.
בתור התחלה ....שני הצדדים שנואים עלי. ונשים דברים בפרספקטיבה .. הצד החלש כשהיה חזק יצר את האולגרכיה .. פשוט לא היה אינטרנט שבעקבותיו כל אזרח הפך לעיתונאי .....כן היום כל אחד הוא עיתונאי... רואה שומע ובמיוחד מקליט ומצלם ופשוט מפיץ . אז היום אתה נחשף למה שאז נמנע ממך . מצעדי הנחקרים ... בימים ההם כמעט ולא היה דבר כזה... מי הקליט את שיחותיו ?? מי יכל ???
ועכשיו.... עאני לא חיפאי ולא מהסביבה אבל מה שקורה בחיפה משפיע על מקומות אחרים. ודרך אגב לידע כללי מהוויקי ... מי זה יונה יהב ....
.......י. היה דוברו ועוזרו של ראש עיריית ירושלים דאז טדי קולק ולאחר מכן מנכ"ל העמותה לפיתוח התיירות בחיפה, יועץשר התחבורהגד יעקבי וחבר מועצה וסגנו של ראש העיר בחיפה עמרם מצנע. במשך שנים רבות שימש כעורך דין בחיפה.היה חבר במספר דירקטוריונים ציבוריים, בהם יו"ר תיאטרון חיפה, חברת תעשיות אלקטרוכימיות, מ.ג.ן משאבי גז ונפט, חבר הוועד המנהל של רשות השידורויו"ר החברה הכלכלית לחיפה.
בשנת 1996 התמודד בבחירות המקדימות במפלגת העבודה לקראת הבחירות לכנסת הארבע עשרה, במסגרת המקום המשוריין למחוז חיפה. לאחר קרב צמוד מול חבר הכנסת יוסי כץ, הגיע יהב למקום השני עם 5,038 קולות וכתוצאה מכך שובץ במקום ה-32 ברשימת העבודה לכנסת ה-14. בתחילת שנת 2006 עבר למפלגת קדימה. בבחירות לכנסת השבע עשרה מוקם יהב במקום ה-118 ובבחירות לכנסת השמונה עשרה במקום ה-117 הסמליים ברשימת "קדימה" לכנסת. בחודש יולי 2009 נבחר יהב לכהן כסגן יושב-ראש מועצת המפלגה[3].
בבחירות לכנסת העשרים היה ראש מטה הבחירות של מפלגת "כולנו" באזור הצפון[4][5].
ב-2003 נבחר לכהן כראש העיר חיפה מטעם מפלגת שינוי ומפלגת הירוקים בחיפה
כראש העיר,קידם יהב את פינוי מיכל האמוניה מחיפה. אך עם זאת, ספג ביקורת רבה מפעילי סביבה ביחס לעמדתו במשך השנים לזיהום האוויר בעיר, ב-2007 טען יהב כי המפעלים של קבוצת האחים עופר בחיפה אינם מזהמים וכי "אצלנו היום האוויר הוא בין הנקיים בארץ"[7] וכי זיהום האוויר בחיפה הוא "אגדות"
:):rolleyes::rolleyes: ואיך אמרו חז"ל ?? זה נבלה וזה טריפה .
:rolleyes:
לגבי המשפט הראשון. בכלל לא הבנת אותי אם זה מה שחשבת שרמזתי.
אני סהכ טוען שמי שבוחר שוב ושוב באותו שלטון - מרכזי או מקומי - מנציח תרבות שלטונית מסויימת וליילל על מה שקורה כתוצאה מזה יותר קל מאשר אשכרה לבחור אחרת בפעם הבאה.
המסקנה שלי היא שצריך כל הזמן לנדנד להם את הסירה -בקלפי - שלא ירגישו יציבים מדי. אולי זה יגרום להם לעשות את העבודה. פעם זה ופעם זה, כולם אותו חרא.
אסף.
מסכים עם אסף לגבי ענייני השלטון, התחושה היא שהשלטון (לא משנה איזה צד במפה הפוליטית) תמיד דואג רק לקבוצות שנתפסות בעיניו כאיום או לפחות ככאב ראש.
לגבי התקנות עצמן, קראתי את המסמך הארוך יותר ואם לנסות לזקק את מה שמפריע לי אז אלה ההחרגות. למה שרכב בטחון של העירייה שדואגת לרווחתם ובריאותם של התושבים יהיה מזהם? תתכבד העיריה ותשדרג את צי הרכב שלה, בדיוק כמו שמצופה מהאזרחים "הרגילים".
אותו דבר לגבי ההחרגה הזמנית של אוטובוסים (כאן משרד התחבורה נאבק משום מה בשמם) ושל המוניות. במקרה נתקלתי עכשיו בתקנה שמגבילה את השימוש במונית ל-12 שנים בין כה וכה. התקנות יחולו על מוניות רק ב-2019 ורק מוניות שיוצרו לפני 2009 מוגדרות כרכב מזהם - שיחכו עוד שנתיים ולא יהיה צורך להתעסק עם מוניות בכלל. לתפיסתי זה הקו שרץ באירופה - לעודד שדרוג של הרכבים. שם גם אפשר להחליף רק את המנוע אבל בישראל זה כנראה נורא מסוכן...
דרך אגב, ממה שאני מבין כשיוסיפו רכבים מתחת ל-3.5 טון הכוונה היא עדיין רק למוניות ולרכבים מסחריים, כך לפי הטבלה שהם מציגים, הבנתי נכון?
הבנת נכון. אבל כל טנדר ואן וטנדרון הם מסחריים.
אסף.
ברלינגו קנגו והטנדרים היפננים ווהג'אמפי ++++ נחשבים ע"י כל משרדי המדינה ושלוחותיה כמסחריים ......למעט.....השודדים : מע"מ ו...מס הכנסה שהם כמובן שלוחות הגבייה של משרד האוצר
עברנו שלב יש תקנות חדשות של משרד התחבורה. אמנם לא חלות על רובנו אבל אולי רומזות על העתיד לבוא:
http://m.news1.co.il/ArticlePage.asp...D=0&AfterAdd=1
בין שאר הדברים הם מתכוונים לסמן כלי רכב מזהמים. משום מה אני מתקשה להאמין שהסיבה היא הקלה על רשויות האכיפה, לי זה מרגיש שהסימון נועד לבעלי הרכב ולסביבתם.
ואז מגיע גם תשדיר הפרסומת הזה:
https://youtu.be/hPOuWQ3Kmmg
הטקסט/סלוגן של התשדיר הזה די מזעזע...
אבל שימו לב שלפי התקנות החדשות הסבסוד למסנן יהיה 100% ולא 50% וגם התשלום על הגריטה גבוה בהרבה ממה שאנחנו מכירים.
בקישור האחרון כלל לא מדובר על רכב N1 ו N2 שהם מה שמעניין את רוב הגולשים כאן. לא ג׳יפים ולא טנדרים ואפילו לא קומנדקר עם מנוע דיזל של טרקטור.
אסף.
ההורדה של רכבי דיזל מהכביש, אמנם נוגעת לקטגוריות שעל פניו לא רלוונטיות אבל אחרי מחשבה נוספת כן משפיעה על הקהל שכאן.
רכבי M2 כוללים לנדקרוזרים 1+8 ויש הרבה כאלה, כוללים דיפנדרים ארוכים וטויוטה 75. שני האחרונים אם רשומים על שם חברת טיולים, למשל (ויש רבים כאלו) או הלנדקרוזרים שעדיין רשומים על שם חברות כמזכרת מהימים שהיו מפלט מס, גם לא ייהנו מסיבסוד על התקנת המסנן
הערכה שלי היא שהם עומדים להיות זולים, מאוד זולים לקניה תוך כמה חודשים.
אסף.
https://www.ynet.co.il/articles/0,73...245551,00.html
ציטוט:
מנועי דיזל שנחשבו עד לפני כשני עשורים פחות מסוכנים לציבור, נתפסים כיום כמזהם מספר 1 בתעשיית הרכב וכדינוזאורים בדרך להכחדה. יצרנית הרכיבים בוש מאמינה שמצאה פתרון שיסייע להפיח בהם חיים חדשים ונקיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
bezzat
הגיע הזמן.
אחרי שבמדינות עולם שלישי במזרח כבר שנים רבות משאיות ומוניות מונעות בגז.
יש גם קיטים להעשרת הבעירה בדיזל עם גז, שתורם לירידת מזהמים.