Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם יש ברכב הזה משאבת עזר ידנית, כדאי לפמפם לפני התנעה ראשונית. ייתכן וישנה חזרה של סולר מהשסתום החד כיווני.
פימפום לא עזר תצערי.
הרכב הפסיק להניע וניגרר לדוקטור.
חיישן מסילה ככל ה יראה נישלל (ניתוק חוט)
משאבת סולר זה כיוון קיים שנלקח בחשבון (ממתין לדיאגנוזה) אבל כניראה שזה האלקטרומגנט.
כאמור מחר מחרתיים אעדכן כאשר הדוקטור יתן דיאגנוזה
אם ניתקת חוט לבן והרכב הניע אז ניתן לישלול חיישן מסילה(אחא אם כן זה החיווט שלו שנימצא מתחת למכסה שסתומים), הכיוון של האלקטרומגנט נכון, יש מצב שלא ניפתח מספיק כדי להעלות לחץ מתאים להנעה, הוא השלב הבא בבדיקה.
במנוע הנ"ל לא קיימת משאבת סולר קונבנציונלית(משאבת הזרקה), המשאבה היא משאבת שמן שמעלה לחץ שמן למזרקים, עליה ומאחוריה מחוברת "משאבה" קטנה שמסתובבת ביחד איתה ומזרימה סולר ישירות לראש מנוע לתעלה משותפת למזרקים.
באיזה שמן אתה משתמש? מותג? פילטרים מקוריים?
אני יתקן טעות כתיבה שעכשיו שמתי לב אליה(ברחה מילה-"לא"):
בניתוק חוט לבן אמור כמובן להניע.
*"אם לא הניע", במשפט הראשון בתגובה הקודמת שלי.
שים לב שלווסת לחץ יש שני שלבי פירוק לצורך ניקיון, בחלק גדול מהמקרים אין צורך לרכוש חדש (2400 ש"ח בערך).
בתחילת השירשור כתבת שלא היה סטרטר, עכשיו כשלא מניע =אין סטרטר או שהסטרטר עובד רגיל?
בוקר טוב חברים ותודה על כל ההודעות.
הרכב הפסיק להניע וניגרר לדוקטור (הוא בידיים טובות)
נישללו
* חישן מסילה
* חישן לחץ שמן (א"מ)
* לחץ שמן
* סטרטר
* קמשפט
הרכב בנבירה- אני אעדכן
כעיקרון- סטרטר נורמלי,נורת צ'ק אנג'ין לא דולקת, טק2 לא מראה תקלות
לא מניע...
מי זה הדןקטור הזה שאתה כל פעם מזכיר?
לגבי טק2 - היתרון בשימוש בו זה שאתה יכול לקרוא נתונים ולהבין לפיהםמה מצב הרכב ולא רק לקרוא תקלות..
משהו קטן שכדאי לנסות - לחיצה קלה על הקונקטור הקטן של המחשב - יכול להיות שהבעיה שלך שם.
איך שללתם ווסת לחץ שמן?
הרכב אצל רמי.
אלקטרו מגנט נישלל על ידי החלפה.
הערכים בטק2 נורמליים...
נורמליים גם בזמן התנעה?
תבדוק את ענין הקונקטור, זה קונקטור 4 חיבורים שמספק את החשמל לצמת המזרקים, לא תראה תקלה אבל לפעמים הנקבה של הקונקטור נפתחת קצת ויוצרת בעית מגעים..
בוקר טוב.
אפילוג.
בזמן הפתיחה וחיפוש התקלה התגלו מים בשמן וריחות חזקים של קומפרסיה (זה המינוח מסתבר לשריפת מיים ושמן במנוע). בדיעבד היו חסרים כ-3 ליטרים מים מה שגרם לכך שהיוניט חום מנוע לא תיפקדה כמו שצריך ונתנה חיווי לא תקין שהכל בסדר.
המנוע נישרף.
המנוע הוחלף.
תודה לכל העוזרים!
כל העסק נשמע מענין (או שפיספסתי משהו..) - השתלשלות העניינים מרכב שאין לו סטרטר ונכבה בהעברת הילוך ועד רכב שלא מניע בכלל
קומפרסיה בצורה פשוטה זה הלחץ שמתקבל בין הבוכנה לשסתומים ולא ערבוב של שמן ומים...לזה קוראים אמולסיה..
אני מאוד מקווה שבעלי המקצוע יודעים להבחין בין הדברים..
בנוסף מה זה מנוע נשרף? ראית אש? המנוע התחמם לך? פרט איפה היתה הבעיה - איפה התערבבו שמן ומים?
איך בדקתם כל מיני דברים במנוע ולא קודם את הבסיס - שמן ומים..
בקיצור - שמח שהסתדר לך, מקווה שבהחלפת המנוע ביצעת יישור קו מלא למנוע החדש כולל החלפת אטמי כוסות ומזרקים, טיימינג, רצועות, שמן, פילטרי שמן מקוריים, בדיקת משאבת מים וכו'...
בהצלחה ותהנה מהרכב..
גם לי זה נישמע מעניין... ובעיקר מוזר...
במיוחד כל ההיתעסקות סביב המנוע הקודם וחוסר איבחון(אם לקרוא לזה ככה) בבעיה עצמה שהיתה במנוע, או יותר נכון בראש מנוע...