תגובה: הגיע הזמן לשקשק יחדיו - תחרות השקשוקה הארצית המקורית והאוט'נתית 17.03.2018
אפשר גם עם סלט טורקי... שם יש בצל...
על כסא נמוך
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תגובה: הגיע הזמן לשקשק יחדיו - תחרות השקשוקה הארצית המקורית והאוט'נתית 17.03.2018
אבנר מדבר כמו לוחמי המטבח הפולני.
"...למה צריך תבלינים? בעלי החיך האנין נהנים מהטעם העדין של מרכיבי המזון המשובחים. והצבע האפור אתם שואלים? ובכן זה בשביל שהמראה לא יגנוב תשומת הלב ויניח לטועם לעצום את עיניו ולהתענג על הדקויות...."
(-;
בקיצור, בצל זה כמו מלח, לא צריך להגזים, אבל לבשל בלי, זה פשוט לא טעים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
אני אוהב שקשוקה עם בצל ובלי... גם אני בעבר חשבתי כמו הרוב עד שגיליתי את הסוד לשקשוקה טובה שהוא בעצם מטבוחה חריפה תוצרת בית שהתבשלה לאט לאט לאט במטבוחה מה לעשות... אין בצל!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
זה בתחרות המטבוחה ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אין טעם לתחרות.
מה שהוא אמר :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
אני רואה בארוע הזה סוג של שליחות מסיונרית. אני מוכן להקריב עוד קילו של עגבניות רק בכדי שתבואו ותטעמו שקשוקה נטורל ללא מגנט של חיידקים.
אני מזמין, בתנאי כמובן שתצביעו עבורי ברגע הנכון.
אתה מנסה לטעון שצריכה להיות פתיחות לאפשרות ששקשוקה יכולה להיות טעימה גם בלי בצל (גוועאלד) ??
מה לגבי פתיחות לאפשרות השנייה ?
מה קורה לג'יפולוג... תכף יבואו ויטענו לאמינות של לנדרובר
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אם ממציא המנה קבע שיש בצל,ואם גדלנו על מנה שיש בה בצל ,אזי אף טענה לא תופסת. אלא חייבים לקרוא למנה בשם אחר.
זה מקביל לסלט בורגול ,ללא בורגול. המבורגר ללא בשר, אפשר לקרוא לזה קציצת-ירק אבל יהיה חטא לקרוא לזה המבורגר צמחוני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אבנר מדבר כמו לוחמי המטבח הפולני.
"...למה צריך תבלינים? בעלי החיך האנין נהנים מהטעם העדין של מרכיבי המזון המשובחים. והצבע האפור אתם שואלים? ובכן זה בשביל שהמראה לא יגנוב תשומת הלב ויניח לטועם לעצום את עיניו ולהתענג על הדקויות...."
(-;
בקיצור, בצל זה כמו מלח, לא צריך להגזים, אבל לבשל בלי, זה פשוט לא טעים.
אני האחרון שיצדד או יתמוך בכל מה שקשור למטבח הפולני או לפולניה באופן כללי.
אני רק טוען ואומר, הבצל הוא פיתרון זול שמקבל יותר מידי קרדיט. כמו ג'חנון.
אני מבשל עם הרבה צבע וטקס בישבן.
כדי לעשות סדר- השקשוקה שככל המאכלים ה"ישראליים" (יען כי היא לא באמת הומצאה כאן אלא אומצה כמאכל כמעט לאומי אחרי הפלאפל שגם הוא לא מכאן במקור) היא במקור מאכל של יוצאי צפון אפריקה ומבוססת על רטוב העגבניות והשום הבסיסי שם.
אז שקשוקה כהלכתה לא אמורה לכלול בצל!!
תכלס הוספת הבצל היא עניין של טעם והעדפה אישית. אני מאאאאד אוהב בצל אבל לא בשקשוקה שלי...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
כדי לעשות סדר- השקשוקה שככל המאכלים ה"ישראליים" (יען כי היא לא באמת הומצאה כאן אלא אומצה כמאכל כמעט לאומי אחרי הפלאפל שגם הוא לא מכאן במקור) היא במקור מאכל של יוצאי צפון אפריקה ומבוססת על רטוב העגבניות והשום הבסיסי שם.
אז שקשוקה כהלכתה לא אמורה לכלול בצל!!
תכלס הוספת הבצל היא עניין של טעם והעדפה אישית. אני מאאאאד אוהב בצל אבל לא בשקשוקה שלי...
בדיוק ולעניין !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
בדיוק ולעניין !
אבל אנחנו ישראלים בישראל ... כאילו .. דהההה ...
:)
זה ידע מבית אמא, שלמה?
מן המפורסמות הוא ש"מרבאום" הם מבין יוצאי צפון אפריקה.
לעניינינו, מתוך ויקיפדיה:
שקשוקה
https://upload.wikimedia.org/wikiped...-Shakshoka.jpg
שקשוקה
שַׁקְשׁוּקָה (מערבית: شكشوكة) היא מאכל מן המטבח הצפון אפריקאי, העשוי מביצה המבושלת על אש קטנה עם עגבניות, בצל ופלפלים.
פירוש השם בשפה הברברית הוא "תערובת". בלובית ובתוניסאית נקראת השקשוקה "צ'קצ'וקה", ובשפות אחרות "תוקתוקה". לא ידוע כיצד השתרשה בישראל המילה שקשוקה[1].
השקשוקה הובאה לישראל על ידי העולים החדשים מצפון אפריקה: ממרוקו, מתוניסיה, מאלג'יריה, מלוב ומחצי האי ערב והפכה למאכל נפוץ.
בסיס המאכל קבוע: עגבניות, שמן זית וביצים, אך הוא משתנה מעט ממדינה למדינה. בגרסה המסורתית והמקובלת, המוגשת במסעדות פועלים רבות, חלמון הביצה נותר בשלמותו בתבשיל, בדומה לביצת עין. גרסה שונה היא זו בה החלמונים מעורבבים בחלבונים, כמו בביצה מקושקשת.
בישראל נפוצות שתי גרסאות עיקריות, הטריפוליטאית, בה הבסיס מורכב מעגבניות, שום ותבלינים, והתוניסאית שאל הבסיס מתווסף גם בצל. כיום, הפכה השקשוקה לשם גנרי לכל מנה שבה מככבות ביצים ברוטב, ובמסעדות רבות בישראל, ניתן למצוא גרסאות שונות של המנה, לדוגמה, שקשוקה בלקנית (עם גבינת פטה ועשבי תיבול), שקשוקת תרד וכדומה.
השקשוקה מוגשת בישראל לארוחת בוקר או ארוחת ערב. נהוג לאכול אותה עם הרבה לחם, אותו טובלים בביצה וברוטב. לרוב, השקשוקה מוגשת במחבת שבו בושלה.
הגרסה הטורקית למאכל נקראת מנמן (Menemen) וכוללת תבלינים כגון אורגנו ונענע. בגרסה המכונה ojja מוסיפים לשקשוקה נקניקיות כמו מרגז.
שמיל, בתור עו"ד אתה בטח יודע שויקיפדיה היא לא אסמכתא רשמית, גם אני יכול לפתוח דף ולייצר תקן משלי או גרסה משלי לשקשוקעס (בדיוק המצאתי את זה).
תכלס, שקשוקעס מצטלמת טוב יותר בלי בצל.
כמעט נכון, ואני יודע זאת היטב.
לא רק לגבי ויקיפדיה, אלא גם לגבי ISO2001.
כיוון שאני לא מכיר תעוד מדוייק לדברי ימי השקשוקה, הרי שבתור אחד שלא קורא ערבית, ויקיפדיה מתקבלת לפי "כלל הראייה הטובה ביותר".
ואם יש לך ראייה טובה יותר, אתה מוזמן להביאה.
הפסילה הגורפת לגבי אחד המאכלים הטעימים ביותר, אין בה כלום חוץ מתבוסתנות וחוסר פתיחות לטעם.
כמו שאתה לא קובע את יתר המרכיבים, אתה לא יכול לקבוע לגבי הבצל.
אבל כמו שכבר אמרתי, אין טעם...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
הפסילה הגורפת לגבי אחד המאכלים הטעימים ביותר, אין בה כלום חוץ מתבוסתנות וחוסר פתיחות לטעם.
כמו שאתה לא קובע את יתר המרכיבים, אתה לא יכול לקבוע לגבי הבצל.
אבל כמו שכבר אמרתי, אין טעם...
לצערי הרב, השחיתות השלטונית בתחרות המדוברת, עולה על כל דמיון.
לא רק שיש דיקטטורה בעניין הבצל,
השיפוט נעשה ממניעים אישיים וכל נסיון שלי בעבר לשחד את השופטים לא צלח,
על אף שחילצתי חלק מהם מעל גבי סלע באמצעות הייליפט.
חלפה שנה וכלום לא השתנה,אותם איסורים,אותם טיעונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
זה ידע מבית אמא, שלמה?
מן המפורסמות הוא ש"מרבאום" הם מבין יוצאי צפון אפריקה.
אם נדייק אז זהו ידע מבית השכנה של אמא.... בשנת 65 כשהגענו ארצה מרומניה שיכנו אותנו בשכונת עולים של רומנים ומרוקאים - מאחר ואמא (ז"ל) עבדה בשלוש עבודות אני למעשה גדלתי אצל השכנה המרוקאית (אולי תוניסאית)...
חוץ מזה רבים מכנים את הרומנים כ"מרוקאים" של האשכנזים...
בנסיבות ניתן לאמר שמקורות הידע שלי מבוססים על ידע אישי ומהימנים יותר מאשר מאגר מידע אינטרנטי כזה או אחר....
בכל מקרה אני נגד פסילה על הסף מנימוק כל שהוא אלא יש לרדת לחקר הטעם בכל מקרה ומקרה לגופו ורק אז להחליט...
מאחר וממילא לא אוכל להגיע בתאריך האמור, כל הדיון המפולפל (מבוצל) הזה הוא תיאורטי בלבד עבורי.
לכל מי שהסלקטורים בכניסה למתחם יחרימו לו את הבצל, אתם יכולים להעביר את העודפים אלי. בשקשוקה שלי יש מקום להמוווון בצל :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אם נדייק אז זהו ידע מבית השכנה של אמא.... בשנת 65 כשהגענו ארצה מרומניה שיכנו אותנו בשכונת עולים של רומנים ומרוקאים - מאחר ואמא (ז"ל) עבדה בשלוש עבודות אני למעשה גדלתי אצל השכנה המרוקאית (אולי תוניסאית)...
חוץ מזה רבים מכנים את הרומנים כ"מרוקאים" של האשכנזים...
בנסיבות ניתן לאמר שמקורות הידע שלי מבוססים על ידע אישי ומהימנים יותר מאשר מאגר מידע אינטרנטי כזה או אחר....
בכל מקרה אני נגד פסילה על הסף מנימוק כל שהוא אלא יש לרדת לחקר הטעם בכל מקרה ומקרה לגופו ורק אז להחליט...
שלמה, אני מציע תחרות ממליגה וצ׳ורבה ככקונטרה לפרנקים עם העגבניות שלהם 🤣🤣🤣
אני בעד, עם פאפאנש!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אני למעשה גדלתי אצל השכנה המרוקאית (אולי תוניסאית)...
מקבל ומאמץ את המשפט האחרון. בחום :)
משפטית, אם אין לך אפילו מושג מה באמת היתה השכנה (ואולי בכלל טריפוליטאית?) הרי שמקורות הידע המבוססים על ידע אישי במקרה שלך, הם דווקא לא מהימנים, לאור הפתיח :rolleyes::cool::).
אבל נעזוב, העיקר הוא בהסכמה על הצורך לחקר הטעם ללא מגבלות במוצרי היסוד.