ברור. ועדיין זה היה מצחיק.
בשורה התחתונה לא רואה סיבה לשימוש ג׳יפאי בסיסי לחרוג מהמבנה הקלאסי, ורצוי להוסיף בולמים.
מתלים נפרדים לא יעלה יותר בחלקים, בהחלט יעלה יותר בשעות עבודה ובתכנון.
גם היתרונות ברורים - מרווח גחון בראשם.
אסף.
Printable View
ברור. ועדיין זה היה מצחיק.
בשורה התחתונה לא רואה סיבה לשימוש ג׳יפאי בסיסי לחרוג מהמבנה הקלאסי, ורצוי להוסיף בולמים.
מתלים נפרדים לא יעלה יותר בחלקים, בהחלט יעלה יותר בשעות עבודה ובתכנון.
גם היתרונות ברורים - מרווח גחון בראשם.
אסף.
"שימוש ג'יפאי בסיסי"?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ולגבי קניה ?
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
נו באמת נמרוד, זה ממש מתבקש.- ג׳קוזי נייד לשטח.
לנוכח הפיתוחים האחרונים בג׳יפולוג ,שלא היו מביישים גם את נאס״א, עם מקלחות חכמות ,בקרות וחיוויים של כל פיפס. - מה רע בלקיחת עוקב, חיתוך לרוחב באמצע, ליפוף האגזוז בצינור נחושת לחימום המים. לשבת בפיילה הזו עם עוד חבר אל מול אור הכוכבים בלב מדבר. אפשר לתקוע את האגזוז בברזים של העוקב בכדי לעשות בלונים,בלו בלו בלו, ואפילו לכוון את העוצמה שלהם ע״י משחק עם הברזים.
ממשיך להרהר....
בנושאי עבירות ובטיחות, אני מוטרד בעיקר משפ"צים, מה דעתכם ?
עצות מניסיונכם ?
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
מאיזה בחינה אתה מוטרד משפצים? כל חורף עם נגרר עבודה אני מוצא עצמי לפחות פעם אחת נמשך הצידה בשפץ (גם יחסית קל) בגלל הנגרר אל תעלת ניקוז של השדה הסמוך. מנתק נגרר, מוריד את הגורר בבטחה למטה עולה חזרה למעלה ומושך ברצועה את הנגרר לקרקע יבשה - משם אחורה פנה לאיזור/דרך אחרת. מבחינת התהפכות - מעולם לא הרגשתי בעייתיות.
מבחינת האתגר בשטח, כשלא תמיד אפשר לנתק כפי שתארת.
עד כמה הנגרר מסכן את הגורר? איך למזער את הסיכון ?
ועוד שאלה, שלא הצלחתי לקבל לה תשובה ברורה לפני שהשרשור נסחף למנגל נגרר....
איפה אפשר לקנות קיט מלא בארץ של מתלים נפרדים או של קפיצי עלים + סרן עם תושבות והכל ?
אני חושב שאצל החברה האלו...
https://www.facebook.com/AHARAYORT/
מה בעניין עליה שנכשלה? מכל שאר המצבים אפשר לצאת בצורה כזו או אחרת... רוורס עם נגרר בעליה שנכשלה נשמע לי כמו ברדק רציני.
עדיף שהגורר לא יהיה מוביל המסלול, ואז יהיה מי שיכול למשוך אותו למעלה...
כמו שנרמז כאן, בכל תרחיש רע, ניתן לשחרר את הנגרר, לעבור את הקטע הקשה, ואז למשוך אותו.
שיפועי צד הם בהחלט כלבת. פחות בגלל התהפכות, יותר בגלל משיכה של הרכב הגורר.
לגבי עבירות,
צריך לשנות פזה. נגרר לוקחים לטיולים שהם טיולים. כנראה עם חניות שהן חלק נכבד מהטיול. לא לאתגרי עבירות.
רוצים נגרר לעבירות?
תתחילו לתכנן נגרר מניע (-;
יש לתעש לזכרוני. משהו מגניב. בקשו הצעת מחיר
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אם הגעת למצב שבו אתה באמצע מעלה עשוש עם נגרר מחובר אז כן,
בעייתי. וגם, מגיע לך.
גם לזה יש פתרון.
אבל בגדול כל הרעיון הוא לנתק (מראש) ולמשוך עם רצועה או חבל ארוך את הקטע הבעייתי, כשהרכב כבר במקום נוח.
לנתק נגרר בעומס אכן כלבת, אבל אני אתן לך לחשוב לבד על הפתרון (רמז, כמעט בכל נגרר יש רצ'ט או כננת כבל ידנית).
וכן,
לנסוע עם נגרר בשטח זה יותר מבאס מאשר עם רכב חופשי. בגלל זה כתבתי שינוי פאזה. זה אומר שעושים את הצירים הקלים יותר איםה שאפשר, או לחילופין מתכננים זמנים כאילו שנוסע איתנו גם ג'יפון (בכוונה נמנע מחוק גודווין). בהרבה מקומות, הרכב הגורר יפתיע. בהרבה מקומות אחרים הרכב המוביל יעזור לרכב הגורר. ובהרבה מקומות אחרים....נו, מה שכתבתי קודם.
ועריכה,
חוצה מדבר יהודה הוא בהחלט מסלול שאפשר לעשות עם נגרר. וגם עם ונדורה 4*4 שהיא בעצם 2*4 כי ההנעה לא עובדת, שגוררת אותו.
תשאל איך אני יודע?
לא קראתי את כל השרשור.
ישנם כלים חקלאיים שאמורים להתמודד עם שפצ״ים ( למשל קומביין עגבניות.
הדרך שלהם היא שכל מתלה יושב על בוכנה הדראולית שמאפשרת ״ליישר״ את הכלי למצב מאוזן.
סתם כיוון מחשבה...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94