לגבי מרווחי הגחון הנמוכים המוצהרים של הסאנגיונגים, כ 20 ס"מ, האם הם מתחת לחלק הקדמי או שמתחת לביצת הדיפרנציאל האחורי?
Printable View
לגבי מרווחי הגחון הנמוכים המוצהרים של הסאנגיונגים, כ 20 ס"מ, האם הם מתחת לחלק הקדמי או שמתחת לביצת הדיפרנציאל האחורי?
מרווח הגחון תחת החלק הקדמי. עם צמיגי 225/75/16 נמדד משהו כמו 24 או 25 ס"מ מהקרקע לביצה האחורית, עם צמיגים שמנמנים יותר המרווח גדל גם כן.
ולא לשכוח שמיגון גחון אוכל עוד איזה 2 סנטימטר וקפיצים ובולמים עייפים נוטים לשתול את הגחון באדמה מכל פיפס.
נהדר.. זה אומר שעם ערכת הגבהה כל הרכב יהיה בסביבות ה 25 מרווח מבלי לנסות לאשר צמיגים גדולים יותר.
או ש.. קיימות מידות צמיגים גדולות המאושרות ברישוי בלי קומבינות?
מידות צמיגים צריך לבדוק באוטו-דאטה, זה התנ"ך של מכוני הרישוי.
וכן, הגבהה של דובינסונס למשל יכולה להביא אותך ל 24-25 ס"מ שזה גם המקסימום המומלץ למניעת בעיית זוויות גדולות מדי במתלה הקדמי ורעידות מהסרן האחורי (שגם עליהן ניתן להתגבר אבל זה מצריך החלפה של עוד כמה דברים). חוץ מעניין הגובה תקבל רכב קשיח יותר ופחות מתרסק, החלפת קפיצים ובולמים בני 10-12 שנים זה שינוי של 180 מעלות בהתנהגות הרכב בשטח.
הגבהת קינג לעונת דובינסונס לסאנגיונגים, האם יש עדיפות למישהו?
אני התקנתי קינג ובולמי קוני על רקסטון.
התוצאה לא מפילה לסתות, אבל הפכה את הרקסטון לרכב סביר פלוס בכל שטח עד בינוני.
חפש פה שרשור מקביל על רקסטון עם קפיצי קינג שכנראה הוגבה מדי בחלק הקדמי.
הסט של דובינסונס קצת יותר זול. לא השוויתי מבחינת התנהגות או ההגבהה שמתקבלת.
אני לא זוכר אם ההוא עם הרקסטון שם קפיצים או בולמים לא מתאימים ולכן הרכב שלו הוגבה ככה, אפשר לראות בשרשור, יש שם את כל המידע.
התייעצתי בפורום אוסטרלי בזמנו וייעצו לי להימנע מקפיצי KING לאקטיון מכיוון שטענו שמקדימה הם בסה"כ נותנים 1.5 ס"מ הגבהה.
בדובינסונס יש יותר אופציות וגם אפשר להתייעץ עם המחלקה הטכנית שלהם, הם נחמדים מאוד.
רביעיית קפיצים בארץ מכל אחת מהחברות האוסטרליות (קינג, פדרס, דובינסונס) עולה סביב ה 3,000 ש"ח לפני התקנה.
עברתי על השרשור, מעניין שעשו כזה הבדל בין הדורות ברקסטונים..
לא זוכר איפה קראתי, שמישהו ממש לא מבסוט מקפיצי קינג כי אחרי זמן מה הם שקעו לו או משהו כזה.
לגבי אקטיון/קיירון - באתר של דובינסונס נפתח הדף של הקיירון גם בחיפוש לאקטיון.. היתכן שאותו מק"ט מיועד לשניהם?
בנוסף, אם אעשה הגבהה היא תהיה במסגרת המותר בחוק ומאמין שהיא תספיק גם לרוב הטיולים המשפחתיים בארץ ועוד קצת..
דובינסונס גם מציעים בולמים משלהם לערכת ההגבהה - מישהו התנסה בהם?
בנוסף - בהגבהה של מתלה נפרד קדמי כמו בסאנגיונגים, אני מכניס זווית קמבר חיובית. האם מבצעים כיוון קמבר ברכב אחרי ההגבהה? האם זה בכלל אפשרי?
https://www.dobinsonsprings.com/inde...id=466&Itemid=
רד לעמוד 31, יש שם את המק"טים המתאימים לקיירון ואני מציע להיצמד להם. ניתן לשים קפיצים אחרים שיתנו הגבהה גדולה יותר וגם כנראה יהיו קשיחים יותר, אבל זה גם מתכון לרעידות ובלאי יותר גדול לשאר מכלולי ההנעה.
אין לי נסיון עם הבולמים שלהם אבל אני מניח שהם יהיו מצויינים אם התקציב מאפשר.
וכן, בהחלט ניתן וצריך לכוון את ה toe וה camber לאחר ההגבהה. מאחר וכבר מפרקים את המתלים כדאי לבדוק מה מצב הבושינגים במשולשים והאם לא כדאי להחליף גם אותם על הדרך (ניתן לרכוש רק את הבושינגים במחיר כמה עשרות שקלים לחתיכה).
ה toe זה ה"שפור" הרגיל שתמוד מכוונים (התבדרות/התכנסות) אבל שינוי קמבר מצריך לרוב שינוי תושבות מתלה או שבסאנגיונג ניתן אשכרה לשנות זווית ע"י בורג כוונון?
במשולש התחתון יש בורג קוני עם שנתות עליו הנועד בדיוק בשביל זה.
ראיתי עכשיו שרטוט, זה משנה את האקסצנטריות של הבורג בחיבורי המשולש ובכך מוציאים או מכניסים אותו לפי הצורך, הבנתי נכון?
אני כמעט בטוח שהבורג משמש רק להידוק, יש שם שייבה אקסצנטרית שמזיזה את המשולש התחתון ביחס למרכז הרכב, במבט מלפנים.
לבורג יש שייבה אקסצנטרית כחלק מהראש והרגל שלו עם מגרעת שעליה מתלבשת השייבה השניה עם שגם.
סה"כ 2 שייבות ל 2 הזרועות של המשולש.
https://i.ebayimg.com/images/g/voUAA...KN/s-l1600.jpg
הוסמכת, סרג׳יו
מקווה שאוכל להכריז פה על רכישה טובה ומוצלחת בקרוב.. :D
תודה רבה לכל העונים והעוזרים!
בהצלחה!
"ההוא עם הרקסטון שהוגבה מדי", זה אני.
שמי שרון.
בכל אופן, יישרתי את הרכב על ידי החלפת הקפיצים האחוריים דווקא.
מאוד מרוצה מהתוצאה.