תגובה: מנוע נכבה. קיה סורנטו 2012
אין מה להתלבט. יש הוראות יצרן.
בהוראות כתוב במדויק מהו תחום הקטרים/אובליות/זריקה שנחשב תקין, כמה והאם לחרוט וכדומה.
אילו הייתי בונה על המנוע הזה לטווח בינוני או ארוך, הייתי נצמד להוראות היצרן.
עם כל הכבוד לנסיונם של המכונאים, ויש כבוד, כל דבר אחר הוא אלתור, והימור על אורך החיים של המנוע.
אני רק אוסיף על מה שנאמר פה, חריטה של גל ארכובה מקובלת מאוד, כמו שחורטים עוד דברים אחרים חשובים לא פחות במנוע עצמו ובמרכיבים השונים.
בהגדרה של שיפוץ מנוע ז"א חלקים חדשים או משופצים, לא משומשים, ולא כאלה ש"אין להם סימנים"(וברוח פסח-באותות ובמופתים המנוע הזה יעשה לך צרות, אני מקווה שלא).
יש דרך לקחת מידות שחיקה מגל משומש ולא לפי העין, מה שלא נראה לי שהמכונאי שלך יעשה.
ולסיום, השמועות ששומעים על שיפוצים זה בדיוק בגלל זה, אי היצמדות ליצרן, או "מישמש" בין חלקים שונים, זה עובד... עד לרגע הכשל כזה או אחר.
בהצלחה.
היום הייתי במוסך זמן לא מועט. רציתי לעקוב מקרוב ולהתרשם מטיב העבודה לאור ההערות שנכתבו פה.
העולה מכל מה שראיתי שאלתי ו"חפרתי":
ראשית כל ראיתי את "גל הארכובה" המקורי החדש-משומש; מדובר בגל בעל מראה חדש לגמרי ללא שום, אבל שום סימני שחיקה כאלה ואחרים. הגל עבר בדרך אצל חרט מקצועי בעל שם שביצע בו מדידות, ובדיקות איזון וכד' ע"י מכשירים מיוחדים לכך (אף אחד לא הסתמך על ראייה בלבד. ממש לא).
שוב שאלתי לגבי אופציית החריטה (של הגל הקודם), ונאמר לי בצורה חד משמעית:
א) נכון שניתן לחרוט עד גבול עובי הוראות היצרן. אך הדבר פוגע בחוזק הגל, נקודה. בנוסף הוסבר לי ששכבת הגל החיצונית מחושלת (ע"י חימום וקירור) וחריטה בשכבה זו בעצם פוגעת בכך.
ב) ודאי שאילו היה לגל החדש - משומש סימן שחיקה כל שהוא, ולו הקטן ביותר, אין ספק שהוא לא היה מורכב. והיו הולכים על האופציה הפחות מועדפת של חריטה. אך היות שמדובר (וכפי שראיתי) בגל ממש כחדש, שעבר בדיקות ומדידות, ותואם לחלוטין למיסבי הטלטל החדשים, ודאי שזה האופציה המועדפת. וכך עושים בעלי המקצוע המומחים, רובם ככולם.
כמו"כ הגיעו גם טלטל ומשאבת שמן מקוריים משומשים.
בנוסף רצית לציין שהמנוע כולו פורק (האגן, הבוכנות, הגל, הבלוק עצמו, ראש המנוע, השסתומים כולם וכו') ועובר ניקיון ממש יסודי, ללא שום "הנחות". (זאת לאור העובדה שהיה סתימה מבוצה, כתוצאה מהזנחה חמורה של בעלים קודמים. לא לוקחים סיכונים...). ומלבד החלקים הנ"ל שניזוקו (וכמו"כ יוחלפו כל המיסבים), שאר חלקי המנוע נראים במצב מצוין ממש.
על פניו נראה שיש השקעה רבה, ע"מ להביא את המנוע למצב חדש לגמרי, כאילו יצא מן המפעל עצמו.
כעת לאחר שראיתי במו עיניי אני ממש רגוע ושמח שהחלטתי ללכת על שיפוץ ולא החלפה, מכל הבחינות!
קובי יש עדכון? מה המצב אחרי שנה וחצי?