תגובה: DSG 2018. עדיין לפסול?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לא להתקרב, אוטו מטעה, נראת חבילה טובה, אבל זה רכב בעייתי.
לא מסכים עם האמירה של אמין.
למה לא אמין? יש איזו בעיה כרונית? מבלה במוסכים? עלה אי פעם על גרר?
אני אולי לא מקבל את המשפט הדבילי "טויוטה לא מתקלקלת" כי היא מתקלקלת ועוד איך, אבל כן מקבל שטויוטה מתקלקלת פחות.
מולטימדיה, פח.... מסך לא מולטי טאץ' , לא תומך עברית, איכות צליל איום, חיפוש (בספר טלפונים) בעייתי.
מתלים - נוסע טוב על כביש חלק, כל בעיה הכי קטנה (בור או במפר), הבולם נסגר ודופק.
ביצועים (כמו שדרור כתב), רכב עצלן שצועק אם רק מנסים שיזוז.
ספסל אחורי, צפוף ובעייתי לשלושה.
זה לא חדש. תיארת בדיוק נמרץ את ה-DNA של טויוטה... תמצא את המגרעות הללו ברוב דגמי היצרן. מכוניות בינוניות מינוס-מינוס-מינוס. לא אוהבות לנסוע ובטח לא מהר.
יש להם ערך-מותג אחד שאי אפשר לקחת מהם - המכוניות שלהם מתקלקלות פחות מכל מכונית אחרת. וזהו.
אלה אמצעי תחבורה. לא מכוניות.
מזל שאנחנו נפרדים בקרוב.
מברוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הדאסטר הרובוטית ... לך תעשה נסיעת מבחן.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תחסוך את הזמן.
לדאסטר הרובוטי הרבה יתרונות של מרווח בתא נוסעים וחסכון בדלק, אבל הוא רכב לא מעודן, רועש, מושבים לא נוחים בטח לא ל 33.0K קמ בשנה.
רמת בידוד הרעשים שונה ממה שיש בדגמים אחרים של הקונצרן עם אותו מנוע ואותו גיר.
כל מה שהדאסטר הידני הוא כן - האוטומטי הוא לא.
גם המתלה האחורי שונה מזה של הידני, דבר שפוגם באיכות המתלים המשובחת המוכרת מהדאסטר הידני.
בקיצור - לעניות דעתי - הוא לא באמת אופציה.
מצד שני, שתבוא האישה שעושה את הק"מ המכובד הזה, תעשה נסיעת מבחן על מגוון דגמים, לא אחד / שניים, ואז תראה למה היא מתחברת יותר. זה הרי בשבילה.
רכב לאשה - אז לא יעזור כל התגובות המלומדות שלנו כאן. ההחלטה היא שלה. השיקולים של אשה לרוב שונים משלנו.
מניסיון עם אשתי. היא בחרה את הרכב קודם כל משיקול אסטתי, זריזות התגובות וכן היא מתעקשת על קטן וידני. הנבחרת הייתה סיטרואן c1 אדומה וידנית. מרוצה מאד וטפו טפו הרכב לא ראה מוסך. אצל אשתי שגם היא סוג של נהגת שודים חסכוני הוא לא- היא מושכת את ההילוכים כאילו היא במירוץ.
לפותח השירשור - מה שלדעתי הכי מתאים זו מאזדה 2 אדומה. מעריך שהאשה תתאהב.
שלמה - פיסספת שתי נקודות - לא מיני, כן סטיישן.
אבל אתה צודק בעניין (אי) הרציונליות.
ואני שכחתי לציין שמגורים במושב גוררים נסיעה בחרא של כבישים והמון באמפים.
אה, וגם לא רוצה דיזל....
אז כבר נתנו לך את הרכב האידאלי- קקטוס. לא יודע איך הגיר האטומטי שלה אבל זה רכב מדליק שהאשה בטוח תתאהב בו ותכלס צא מהדיעות הקדומות לגבי קונצרן psa כיום הרכבים שלהם בהחלט אמינים יחסית ועם אחריות מורחב אין לך מה לחשוש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
תחסוך את הזמן.
לדאסטר הרובוטי הרבה יתרונות של מרווח בתא נוסעים וחסכון בדלק, אבל הוא רכב לא מעודן, רועש, מושבים לא נוחים בטח לא ל 33.0K קמ בשנה.
רמת בידוד הרעשים שונה ממה שיש בדגמים אחרים של הקונצרן עם אותו מנוע ואותו גיר.
כל מה שהדאסטר הידני הוא כן - האוטומטי הוא לא.
גם המתלה האחורי שונה מזה של הידני, דבר שפוגם באיכות המתלים המשובחת המוכרת מהדאסטר הידני.
בקיצור - לעניות דעתי - הוא לא באמת אופציה.
מצד שני, שתבוא האישה שעושה את הק"מ המכובד הזה, תעשה נסיעת מבחן על מגוון דגמים, לא אחד / שניים, ואז תראה למה היא מתחברת יותר. זה הרי בשבילה.
דאסטר בכלל יכול להיחשב סטיישן? תא מטען די קטן, לא?
בסוף, תא מטען של סטיישן אמיתי שמכיל עגלת תינוקות וזבאלה של מושבניקים וחלקים של ג׳יפים ואפשר גם להשכיב את המושב ולהעמיס רהיטים... יש רק בסטיישנים אמיתיים ומי שרגיל לזה לא יחזור אחורה בקלות.
אסף.
סטיישן אמיתי, גדול, זה רק באוקטביה.
וזה מחזיר הכל לנקודת ההתחלה. עם DSG המקולל.
דרור,
בשרשור עם הכותרת DSG, אי אפשר להתווכח עם הטיעון שישנם רכבים חדשים עם בעיות אמינות (דרך אגב, היו לנו בבית 4 אוקטביות חדשות, כולן ליסינג, לא הייתה בעיית גיר אחת!).
אבל, בימים שאפילו לקוחות פז'ו וסיטרואן מדברים על רכב ללא בעיות, אני חושב שעד 3 שנים ו 100K ק"מ , כל המכוניות "אמינות", ולכן חלק מהמידע \ רושם קצת מטעה.
כמה פעמים נאלצתי לעצור בצד הכביש ע"מ לכבות ולהדליק את הרכב כדי ל RESET את הדיבורית?
כמה פעמים תהליך ההדלקה \ הפעלה לא עבד (בכלל כל המנגנון של ללא מפתח ברכב הזה הוא בעייתי)?
אז נכון, לא הלך גיר ולא מנוע, אבל הרכב עוד לא שלוש שנים ולא הגיע ל 70K. ותקלות "קטנות" ומעצבנות יש.
אני מסכים אתך, כנראה שלאורך שנים, הטויוטות האלו יראו פחות גרר \ השבתות, אבל האיכות חיים בהן, על הפנים.
מצטער, רכב לפני האוריס היה קרוז סטשיין (ראה את ההערה של אסף על סטשיין), פי כמה יותר טוב (כרכב ליסינג חדש שלא אתה משלם את הדלק).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
לא יודע איך הגיר האטומטי שלה
תיבת ההילוכים האוטומטית של הקקטוס היא יפנית, מתוצרת אייסין, 6 הילוכים - זו התיבה שבקקטוס, ב 308, ב C3, ב 208 ועכשיו גם בג'יפון גרנדלנד של אופל.
תיבה מצויינת, פלנטרית, יעילה מאוד ואחת הטובות בתחום השפוי של המחירים.
גם אמינה מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
בשרשור עם הכותרת DSG, אי אפשר להתווכח עם הטיעון שישנם רכבים חדשים עם בעיות אמינות (דרך אגב, היו לנו בבית 4 אוקטביות חדשות, כולן ליסינג, לא הייתה בעיית גיר אחת!).
אבל, בימים שאפילו לקוחות פז'ו וסיטרואן מדברים על רכב ללא בעיות, אני חושב שעד 3 שנים ו 100K ק"מ , כל המכוניות "אמינות", ולכן חלק מהמידע \ רושם קצת מטעה.
כמה פעמים נאלצתי לעצור בצד הכביש ע"מ לכבות ולהדליק את הרכב כדי ל RESET את הדיבורית?
כמה פעמים תהליך ההדלקה \ הפעלה לא עבד (בכלל כל המנגנון של ללא מפתח ברכב הזה הוא בעייתי)?
אז נכון, לא הלך גיר ולא מנוע, אבל הרכב עוד לא שלוש שנים ולא הגיע ל 70K. ותקלות "קטנות" ומעצבנות יש.
אני מסכים אתך, כנראה שלאורך שנים, הטויוטות האלו יראו פחות גרר \ השבתות, אבל האיכות חיים בהן, על הפנים.
מצטער, רכב לפני האוריס היה קרוז סטשיין (ראה את ההערה של אסף על סטשיין), פי כמה יותר טוב (כרכב ליסינג חדש שלא אתה משלם את הדלק).
בגדול, אין בינינו חילוקי דעות לגבי האוטו (???...) הזה. שלמעט פוטנציאל החיסכון בדלק ובהוצאות תחזוקה שלו, הוא ממש לא מציאה גדולה.
אני מסכים לגמרי שמערכות המולטימדיה ברכבי טויוטה אינן ברמה הגבוהה ביותר שניתן למצוא. אני אישית חושב שמולטימדיה ברכב היא גאדג'ט מסוכן ומסיח דעת שיש לאסור על פי חוק עוד ברמת היצרן (עד שתהיה מכונית אוטונומית מלאה) ופחות מתייחס לזה - וזה בהחלט נון שלי - כי רוב הלקוחות היום מייחסים למולטימדיה חשיבות מאוד גבוהה... לדעתי זה עצוב אבל זה מה יש.
רוב הטויוטות, בוודאי עד לדור האחרון (פריוס החדשה, CHR, אוריס החדשה שעוד לא הגיעה וראב 4 החדש שזה עתה הוצג - בכולן היצרן מבטיח "דינמיות משופרת" כי הוא מודע לביקורת הלא מחמיאה) הן מכוניות ברמה שמתחת לממוצע בכל מה שקשור לדינמיות. זה לא רק "הנאה מנהיגה" אלא נוחות נסיעה, התנהגות כללית, רעש, היגוי וכו' ועד לתנוחת נהיגה. הכל מתחת לממוצע.
לא צריך להיות עיתונאי-רכב כדי להבחין ולהרגיש.
אבל כשאני מדבר על "אמינות" אני מדבר על תקלות משביתות. על אוטו שבוקר בהיר אחד לא מניע. או גיר מתוחכם ומתחכם שמשתגע. או צריכת שמן מוגברת או כל פאק אחר שמאלץ ביקור במוסך ולעתים גם הגעה אליו על גרר. זה בדרך כלל לא קורה בטויוטה. ואם קורה אז פחות. הרבה פחות. אני לא אומר שטויוטות לא מתקלקלות. אני כן אומר שהן מתקלקלות פחות. יש נתונים מסודרים שמוכיחים את זה ויש סקרי שביעות רצון שמחמיאים לאורך שנים ארוכות ברציפות.
הסגידה למותג הזה לא נולדה יש מאין. לאגדות ולסיפורי הניסים והנפלאות יש בסיס. לעתים אפילו מוצק.
ומכיוון שלא כל הלקוחות, למעשה רוב הלקוחות, לא מייחסים חשיבות לדינמיות של הרכב אלא רק לאמינות ולסחירות שלו - אי אפשר לבטל את דעתם. כשרכישת מכונית ואחזקתה עולים כל כך הרבה כסף, מוניטין האמינות מוביל לסחירות ולשמירת ערך מעל לממוצע וזה חשוב לישראלים. מאוד.
סטיישן משומש בנזין אמין סוס עבודה ומבחר גדול של רכבים משומשים? קיה סיד מועמדת טובה.
ונכון, היא רובוטית, אבל באמת לא מורגש בנהיגה ועד היום לא שמעתי שבעייתי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
תיבת ההילוכים האוטומטית של הקקטוס היא יפנית, מתוצרת אייסין, 6 הילוכים - זו התיבה שבקקטוס, ב 308, ב C3, ב 208 ועכשיו גם בג'יפון גרנדלנד של אופל.
תיבה מצויינת, פלנטרית, יעילה מאוד ואחת הטובות בתחום השפוי של המחירים.
גם אמינה מאוד.
מעניין שאתה מזכיר את זה. גם ב607 יש גיר של ISIN. המחיר שלו חדש הוא 24000 ש״ח. ויש הרבה בעלי 607 שמכירים את המחיר הזה, כי המוסכים לא נותנים אחריות על גיר משופץ. וזה החלק הבעייתי היחיד במכונית הנהדרת הזו.
גם הטוארג והטרנספורטר T5 נהנים מגיר AISIN. תשאל בעלי טוארג מה נקודת התורפה, תשאל בעלי טרנספורטר מה נקודת התורפה. רוצה לנחש? זה הגיר היפני.
אסף.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Asaf-a
סטיישן משומש בנזין אמין סוס עבודה ומבחר גדול של רכבים משומשים? קיה סיד מועמדת טובה.
ונכון, היא רובוטית, אבל באמת לא מורגש בנהיגה ועד היום לא שמעתי שבעייתי.
הסיד 2015 שלי עם הגיר השלישי בתוך קצת יותר מ60000 קמ. זה לא אומר שהוא לא בסדר, רק שהנהג חרא.
אסף.
הפתעת אותי לגבי הסיד, שלי עם 104000 ק"מ, וסביבי סיד רבות עם ק"מ גבוה בהרבה והנסיון חיובי.
כשאומרים לכם שגיר רובוטי כפול מצמדים זה חרא? אז תאמינו. זה חרא.
אצלי בסיד בתנאים הכי חרא בעולם, הלכו קלאצ'ים ב90000. בחברה אצלנו שמעתי על שני גירים שהוחלפו.
אם יש טיפה סבלנות, אז במחצית השניה של 2018 יוצאת סיד חדשה עם מנוע טורבו ותא מטען עוד יותר גדול. וכמובן עם שלל אביזרי בטיחות.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מעניין שאתה מזכיר את זה. גם ב607 יש גיר של ISIN. המחיר שלו חדש הוא 24000 ש״ח. ויש הרבה בעלי 607 שמכירים את המחיר הזה, כי המוסכים לא נותנים אחריות על גיר משופץ. וזה החלק הבעייתי היחיד במכונית הנהדרת הזו.
גם הטוארג והטרנספורטר T5 נהנים מגיר AISIN. תשאל בעלי טוארג מה נקודת התורפה, תשאל בעלי טרנספורטר מה נקודת התורפה. רוצה לנחש? זה הגיר היפני.
אסף.
- - - Updated - - -
הסיד 2015 שלי עם הגיר השלישי בתוך קצת יותר מ60000 קמ. זה לא אומר שהוא לא בסדר, רק שהנהג חרא.
אסף.
אסף,
אני חושב שבעקיפין אתה נוגע בנקודה נורא חשובה, שאנחנו קצת מתעלמים ממנה בדיון הזה - אפילו אם זה אותו החלק בדיוק (לא רק אותו יצרן), יש גורמים אחרים בהתקנה.
ב 607 יש מנוע חזק בהרבה מרוב המנועים של המכוניות שהוזכרו עם שבחים לגיר הזה.
אנחנו מתעלמים מפרטים כמו כמו מנגנון קרור ותנאי סביבה (מותקן קרוב ל....). המלצה על שימוש בשמן אחר (כי ליצרן רכב יש שמנים שלו? ).
ובכלל, אין לנו מושג מה ההשפעה של יצרן רכב שמזמין גיר מיצרן אחר, על "הגימור" של הגיר. האם אין פריטים שונים מספקים שונים בתוך הגיר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מעניין שאתה מזכיר את זה. גם ב607 יש גיר של ISIN.
אתה בטוח? אני כמעט משוכנע שיש שם גיר של ZF ולא של אייסין.