קובץ מצורף 119210
קובץ מצורף 119211
שים לב לסמל קרוב לעמוד...
איזה מסעדה יש לך באזור י-ם ובית שמש? :p
Printable View
קובץ מצורף 119210
קובץ מצורף 119211
שים לב לסמל קרוב לעמוד...
איזה מסעדה יש לך באזור י-ם ובית שמש? :p
נכון להיום, ניכר כי הסימונים החדשים בהר בוקר סומנן ע"י הרטג ולא ע"י הוועדה לסימון שבילים. זה אולי משהו זמני וסמנטי, אבל עונה על הדרישה שלך.
גמיש מבחינת המסעדה.
חובת השלילה עליך...
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
מאחר ולא הבהרתי את עצמי כראוי !
א. מגיעה לך ארוחה
ב. כוונתי המקורית היתה לסימון דרכים בשמורות טבע !! ואני מוכן לשלם על עוד ארוחה ,,,( רק תזכרו שאני פנסיונר (: )
- - - Updated - - -
ראשית , כתבת אבל לא הראת כלום ,,, ולכן אשקול משלוח של חבילת ערגליות תות (:
שנית תקרא בעיון מה כתבתי : דרך שסומנה על ידי הרשות בהתאם לחוק רשות הטבע והגנים !!!!! ולכן מציע שתעיין היטב בחוק !!
- - - Updated - - -
נמרוד,,,,
אשמח מאוד לראות את שילוט במקום .
במידה וקיים ,,,,זכית בדג מלוח ויין לבן !
מאחר ובחודשים הקרובים אני ״נאלץ״ להעדר מהארץ מסיבות שאינן תלויות בי (:
לזוכים השונים (במידה ויהיו ) ישנן שתי אפשרויות :
1. להגיע לאחת מהנקודות במסלול שאהיה בו .
2. להמתין לראש השנה .
https://www.rvparky.com/trip/5623050401218560
וואו, מעורר קנאה
תעשה חיים משוגעים :)
באם להתייחס לקטע החוק המצוטט להבנתי הדוגמה שלי עונה על ההגדרה. באם יש חלק רלוונטי אחר בחוק אשמח אם תצרף.
ועכשיו עניינית לנושא הסימון-
הסימונים החדשים שרואים במפה המצורפת קיימים בשטח. אממה...
אני מכיר די טוב את שיטות וגישת הסימון שבהם נוקטים המסמנים מטעם הוועדה לסימון שבילים של החברה להגנת הטבע. אני כותב במידה רבה של וודאות, הם לא היו חלק מתהליך הסימון בשטח. זה ניכר באופן בולט בגוון הצבעים (ששונה מאוד מהגוון המוכר והידוע), מצורת וגודל הסימון עצמו, ממיקום הסימונים על השביל, מהדרך בה מסומנים צמתים ועיכולים ועוד.
יודעים מה, אני גם יכול במידה רבה של וודאות לומר שמי שסימן את הסימונים בשטח היה הפקח שיזם את הדבר ו/או אנשיו (ולא אפרט).
כל זה חיובי ונכון, בגישה הזו בעיני צריך לנהוג וכבר שיבחתי את הרט"ג על המהלך בשרשור אחר. את איכות הסימון אפשר לשפר. זה עניין פעוט.
עכשיו, ברשותך, אשמח אם נלך בכיוון של חובת השלילה עליך ולא בחובת ההוכחה... למה? ככה. אתה לא חייב להסכים. [emoji16]
ולמרות כל זה, במידה ותחליט, אסתפק בערגליות. אבל לא אלו של שופרסל. המקוריות. אלו בטעם של פעם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ce177890d4.jpg
הנה עוד אחד
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6636461fae.jpg
אהבתי,,,,
וכמו יהודי מצוי ...אני שואל : האם אני יכול לסמן דרכים ושבילים באופן עצמאי ובאיזה צורת סימון שמתחשק לי ״ מחוץ לשמורת טבע מוכרזת״ ולהוציא לאור באופן פרטי מפה כזאת ?????
והתשובה היא !!!!!! כןןןן !!!!
ועכשיו נחזור לשלטונות ,
א. על פי התקנות (תקנות שמורות הטבע (סדרים והתנהגות),) עלינו המטיילים לנוע (ברכב או ברגל) אך ורק בדרכים שסומנו על ידי הרשות !
ב. אין בחוק שמורות הטבע (חוק גנים לאומיים, שמורות טבע, אתרים לאומיים ואתרי הנצחה, תשנ"ח 8991 ) כל התייחסות ל :
1. מהו שביל/דרך מסומנת
2. כיצד מסמנים - מהי צורת הסימון ,,( זה שאורי דביר לקח דוגמא מסימון שבילים אירופאי ,ויבורך על מפעלו, ) אין לכך כל אחיזה חוקית.
ג. אין בחוק שמורות הטבע ( למיטב הבנתי בעיברית) כל אפשרות להאצלת סמכויות לגוף כלשהו לבצע פעולות במקום הרשות.
ד. המפה היחידה אשר הודפסה על ידי מדינת ישראל ( רשות הטבע והגנים 1:100,000) אין בה ולו סימון אחד על איזה דרך או שביל. ( יש במפה במספר צירים עם ציור של גיפ עם x , כלומר אסור בנסיעה - גם לגבי הסימון הזה יש בעיה חוקית).
ה. וכתוב במקרא - יש לנסוע על השבילים המסומנים ( מאחר ואין אף סימון , מבחן הסבירות אומר - על כל שביל המופיע במפה).
ו ל כ ן !!
אין עלי חובת הוכחה שלילה .
על הרשות חלה החובה לקיים את החוק עליו היא אמונה ככתבו וכלשונו !! פרשנות החוק נתונה אך ורק לבית המשפט ולא לפקח נחמד או פחות נחמד.
ולסיום ,,, כן , הוצאתי קצת אוויר של תסכול .
וכן,, בהזדמנות אני אדאג לערגליות ואתה לקפה.
וקקוריוז,,,אני הוא זה שגרם להרס נחל אשלים . על פי הדוח שקיבלתי - ״גרם להרס שמורת טבע !!!
לא הבנתי איפה הבעיה בדוגמה שלי.
השבילים סומנו ע"י הרטג. לא רואה בציטוטי החוק שהבאת משהו שסותר את הדוגמה.
לגבי נושא ההוככה, ראה הודעה פרטית.
ערגליות או ארוחה- בשני המקרים זה כבר באחריותך. לא אתנגד לחלקי בעסקה.
ארוחה במסעדה משמשוני?
אם תקבלו ממנו סנדביץ׳ בשטח זה יהיה הישג כביר [emoji23]
מעבר לכך, השימשוני בחור יסודי.
הוא יודע על מה הוא מדבר.
הטענות של שימשוני שאני מצטרף אליהם הם-
* הסימון שבילים כיום הוא סימון של וועדה/ חברה פרטית.
* מאחר ואין בחוק שמורות הטבע הגדרות לסימון שבילים אז אין תוקף גם למפות הפרטיות של אורי דביר.
* לכאורה נסיעה על שביל ציבעוני ושביל סתמי במפה ברחבי השמורה דינם שווה.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
תגידו, בועדה לסימון שבילים לא יושב נציג רט"ג?
זכור לי שכן. אולי אני טועה.
אם כן, זה קצת מנטרל את הטיעון של השימשוני ובועז. לא?
אז מה ?
לועדה הזו אין סמכות חוקית.
היא בעצם לא ועדה שהרשות יכולה להסתמך עליה או להעניק לה סמכויות שהחוק הקנה לרשות ולרשות בלבד
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אפשר גם להוסיף לטענות עוד דרישות חשובות ומאוד רלוונטיות לעידן המודרני
דרישות אלו נסמכות על על חוק חופש המידע ועל הגדרת תפקידיה של הרשות ("להקים, לנהל, להחזיק, להפעיל ולטפח שמורות טבע וגנים לאומיים")
- הנגשת כל הדרכים המסומנות ע"י הרשות בעותק דיגיטאלי שיהיה זמין לציבור (עם כל המשמעותיות מהחוק ותקנותיו)
- הנגשת גבולות הגנים והשמורות המוכרזים (בהם בלבד יש סמכויות לרשות מעבר לטיפול בערכי טבע מוגנים) בעותק דיגיטאלי שיהיה זמין לציבור
הסדנה לידע ציבורי עשתה שירות לציבור בנושאים כאלו מול לא מעט גופים והוכיחה שבסוף זה קורה.
דוגמא להצלחה מאוד מרשימה שלהם מול מפ"י
אולי הם ירימו את הכפפה - :rolleyes:
זה גם יכריח את הרשות להכנס לעובי הקורה ולעשות עבודה רצינית בעניין, שבסופו של דבר תקל עליה לעבוד.