ראה שוב את מספר ההודעות שרשמתי בפורום וממתי אני חבר.
טירון. מודע לכך. לא מכיר כלום.
תודה על התגובות לכולם. נמשיך לקרא וללמוד.
Printable View
חזרה למקורות.
״פעם״ כשהיית מחפש ג׳יפ לטיולים בלבד היית קונה סיג׳יי. מאז עברו הרבה לנדקרוזרים בנמל והיום ג׳יפ לטיולים בלבד הוא קודם כל רכב פנאי שטח שעתידו מאחוריו. והזדקנות איטית ומכוערת לפניו.
ואני אומר חזרה למקורות. ג׳יפ צריך להעביד אותך קצת. ג׳יפ אמיתי הוא מכונה רב שימושית להפליא ובתמורה אתה צריך לתת תחת. לעבוד. אבל ג׳יפ מיושר ותקין הוא גם זול לאחזקה יחסית לכל רכב פנאי שטח וגם מהנה יותר כמעט בכל יציאה לשטח.
לא קל למצוא סיג׳יי במצב טוב ב30000. אבל אפשר. סבלנות וערנות.
ומשזה נאמר יש שני רכבי פנאי שטח שכדאי להסתכל עליהם.
טרופר - הימור לא רע. המון תשומת לב אבל חלקים זולים ושורה תחתונה מזדקן יפה יותר מרוב המתחרים.
יוקון - לא באמת רכב שטח בעיני רבים כאן, ואלו שמטיילים עם נבלה כזו הם די מנוסים בשטח ויודעים לזהות מתי יחטפו (או לא...). אבל הוא עושה את העבודה אם נוהגים בנחת. הבעיה היא הבנזין... הפתרון החלקי הוא הסבה לגז שתוסיף עשירייה למחיר ותחזיר את עצמה אחרי הרבה מאוד מאוד קילומטרים (בקיצור... לא משתלם).
אסף.
יש את הסיג'יי של אדר למכירה פה... אבל ג'יפ ישן אמיתי כמו זה, מצריך יד מלטפת וחברים בתחום או כיסים עמוקים...
אה ו... בנזין... הרבה בנזין...
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
נכון. יד מלטפת זה תלוי בבעלים. חברים יש כאן וזה הוכח. ואז אפשר להסתדר גם בלי כיסים עמוקים.
והבנזין... כבר אמרנו ששום דבר לא בא בחינם. בטח לא הדברים שנהנים מהם.
אסף.
מזכיר לי את הלבטים שהיו לי לפני שקניתי את הצ'רוקי... לא מצאתי אף רכב (גם בעלות קנייה גבוהה יותר) שייתן לי עלויות שוטפות ויכולות שטח כמו הויטארה הארוכה הישנה והטובה.
החברים טענו שאני מקובע ושהגיע הזמן "לגדול" ולעבור הלאה, ובסופו של דבר נקנה הצ'רוקי והוסב לגז. אז נכון שהחלקים המקוריים זולים יחסית ליפניות הגדולות ובסה"כ הרכב הוא פלטפורמה נהדרת ואמין באופן כללי, אבל זה עדיין לא זול כמו הויטארה הישנה
אחרי כמה שנות היעדרות מה"סצנה" של סוזוקי, ובעקבות פרוייקט שיקום הויטארה שלי, חזרתי קצת לעניינים בתחום החלקים המשומשים לויטארה, והחשש העיקרי שהיה לי לגבי זמינות חלקים משומשים פג לחלוטין - יש המון ובזול (בעיקר בפייסבוק).
אז אחזור להמלצה המקורית שלי - אם ויטארה ארוכה מהדור הראשון מספיק גדולה בשבילך - זה יהיה הרכב הכי זול (באופן מתמשך) שתוכל למצוא בתקציב הזה.
- גיר אוטומטי (אין כמעט ארוכות ידניות בארץ)
- צריכת דלק אמיתית משולבת כביש/שטח: 1:10
- חלפים זולים משמעותית משאר היפניות, כולל זמינות חלפים משומשים
נקודות התורפה של הויטארה, בגילה המתקדם:
- סרן קדמי עדין - נפתר באמצעות התקנת נעילה, או לחילופין נהיגה מודעת למגבלה (כלומר לחיצה מיידית על הבלם בהצלבה)
- חלודות באזור הצירים של דלת הנהג - לא ניתן לתיקון ראוי - סיבה לפסול מועמד לקנייה.
- חלודות מתחת למצבר, מתחת לספי הדלתות, מסגרת החלון הקדמי וצידה האחורי של רצפת הבגאז' - בר תיקון אך סיבה להורדת מחיר בקנייה
- אורך חיי המנוע 250K-300K, עלות אוברול כ- 4K
- הגיר האוטומטי לא נחשב בעייתי, אבל בגיל ובקילומטראז' המתקדמים גם זמנו מגיע, וגם זו הוצאה של מספר אלפי שקלים (שלי ידנית אז לא מעודכן במחירים, אבל למיטב ידיעתי זה אלפים בודדים)
שיפוץ גיר אוטומט - 5-6 אש"ח כולל מע"מ, מנסיון.
1:10 זה ברכב ריק ובלי גגון עם צמיגים מקוריים.
אחרת יורדים ל1: 7-8, וגם זה מצוין.
אכן הסרן הקדמי לא בעיה כל עוד נוהגים נכון. או שמביאים מחו"ל סרן ברזל באלפיה ומרכיבים.
א.
תקשיבו, אתם בטח שומעים את זה יום יום, אבל אתם נהדרים - בחיי. לא חברים שלי (עדיין), אבל יש לכם כבר פינה חמה אצלי בלב. כמה עזרה, אדיבות, פירוט. תודה תודה תודה.
אני מתחיל להתבשל קצת יותר ומבין שמה שבאמת מפריע לי אלה העלויות השוטפות. אני מבין ומקבל שזה תחביב יקר אבל בואו - אני עדיין תינוק עם חלב על השפתייים והייתי צריך גוגל כדי להבין מה זו הצלבה. אני יכול בקלות לשכנע את אשתי לוותר על הג'אז 2006 שלנו ולהוסיף 25,000 לתקציב, ואז בתקציב של 50,000 + קצת, אני מאמין שאני כבר יכול למצא רכב מתאים ממש. צריכת הדלק וההוצאות השוטפות הם גורם סופר קריטי כאן - מעבר לגודל אפילו, שאני חושב שויטרה עם אחסון גג הגון יכולה לפתור (או אם אצליח להנדס איזה רקסטון?)
כן, אני מת על המפלצות האלה - מוסו, דיסקו, ריינג' ואפילו ג'ימי עושים לי נעים מאוד בעין, אבל אני ככל הנראה לא מוכן לשלם את המחיר על הדלק (אם הוא אכן כזה קריטי).
אני חושב שהגיע הזמן לפתוח שרשור נוסף, לאחר שאקרא כל מה שאני יכול על הויטארה.
נדב, תודה.
לא. אל תעשה את זה.
הפרדת רשויות עדיפה על פני רכב יחיד שמשרת את המשפחה וחוזר תקול מהסופש או מטונף.
היא לא תאהב אותך ואו את הרכב...
תחסוך כמה גרושים נוספים. לא קונים בלחץ.
אני לא רואה איך אתה מצמצם את העלויות השוטפות, גם אם תעלה במחיר הרכישה.
לרכבים הזולים יש עלויות של תיקונים, שדרוגים, התאמות, שיפורים וכו', ביקרים יותר - עלויות ביטוח וירידת ערך.
מבחינת דלק - רכבי דיזל יצרכו בין 1:10 ל 1:6, רכבי בנזין יצרכו בין 1:10 (סוזוקי כלשהו במצב חדש ונהיגת סבתא) ל 1:3 (מפלצת אמריקאית עם מנוע 5.7 ליטר. וזה בכביש בשטח זה יותר).
אם לסכם את האפשרויות העומדות בפניך אז יש לך:
ויטארה דור ראשון: קיבלת סקירה מפורטת מבעלי הניסיון. כנראה תהיה הזולה ביותר לאחזקה.
טרופר: יש דיזל 3.0, דיזל 3.1 ישן יותר ובנזין. אתה תשמע הרבה אזהרות לא לגעת בזה עם מקל. לדעתי אם אתה מבין בדיוק למה אתה נכנס, מבין שזה רכב שצריך תחזוקה יותר דקדקנית, מכיר את מי שצריך ואיפה לקנות חלקים, השד לא נורא. הדיזל 3.1 יותר פשוט, בסיסי ואמין (תחשוב טרקטור) אבל כבר ישן.
קוריאנים למיניהם: מוסו, רקסטון, סורנטו, טרקאן. קצת יותר חסכוניים מעמיתיהם היפניים, הסאנגיונגים נחשבים לאמינים אבל החלקים יקרים. מוסו למשל, יהיה זול מאוד בקנייה ודי חסכוני בדלק, ניתן לשיפור בזול. מצד שני הוא עגלה וכשמכלול גדול מתקלקל - הוא יקר.
אמריקאים למיניהם אני לא מציע לך כי זולים לאחזקה הם לא.
בהצלחה
מסכים לגמרי ...
אם ויטארה לא מספיק גדולה, הבא בתור בעיני בתנאים האלו הוא טרופר 3.1 (הישן יותר)
בכל מקרה, צריך ה-מ-ו-ן סבלנות בקנייה, ולהיעזר במישהו שמכיר את הדגם לפנמי שאתה מתחיל לשלם על בדיקות קנייה.
אגב בדיקות קנייה: רק במוסך שאתה (או מי שמלווה אותך) סומך עליו ומכיר טוב את הדגם הנבדק, אין שום טעם ללכת למכון.
אם תלך לכיוון ויטארה, אולי אוכל לעזור ...
מה עם גרנד-ויטארה ארוכה לאחר שיפור מתלה ומיגון?
הויטארה אחלה לגמרי, אני רק מנסה להבין איזו - השנתון הכי גבוה והקילומטרז' הכי נמוך שאני יכול לקנות? דגמים ספציפים? (ויטארה דור ראשון רק?)
אני גם אוהב את הגודל של הטרופר (והמוסו הזה) - אקרא גם בנוגע לצריכת הדלק שלו, אבל לא הצלחתי להבין מהתגובות איזה מנוע הוא המנוע המומלץ יותר? דיזל 3.1? אגב אני עדיין קצת בשוק שיש פה איזה בחור שתידלק את המוסו שלו בשמן סויה.
עריכה: הבנתי שה-3.1 מומלץ יותר. תודה.
טרופר 3.1 הוא ישן יותר, עד 1998 ואולי קצת ב 1999. תורה קצת שונה לרכב, יותר ישנה.
מ-99 מנועי הדיזל הן 3.0, הרכב צורה חדשה. עד 2004.
מנועי 3.1 נחשבים אמינים יותר, אבל תביא בחשבון שזה מחייב אותך לרכב ישן יותר... גם לכך יש משמעות.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
ויטארה דור ראשון זה עד מודל 98
גראנד ויטארה דור ראשון זה עד 2003 (או 2005 ?) - דומה לויטארה, רק קצת יותר מהכל (חזק, כבד, יקר)
שים לב, רק ארוכות. הקצרות לא מעשיות עם משפחה (3 דלתות ובלי בגאז' מעשית).
לא אמרנו שמנוע ה 3.1 של הטרופר מומלץ יותר.
אמרנו שהוא פשוט יותר, ודורש תחזוקה שוטפת פחות מסובכת.
עם זאת, מדובר ברכבים ישנים יותר, ולמרות שמנוע כזה יכול לעשות גם חצי מליון ק"מ, הרכב כולו כבר בלוי וישן, חלש משמעותית ועם גיר ידני בלבד.
וגם, מנוע 3.1 חלש משמעותית מה- 3.0 החדש יותר, ולכן גם מכללי ההנעה סובלים פחות => חיים יותר ...
אני חולק על רוב מה שנאמר.
בתקציב הזה, משהו שגם ייסע בצורה נורמלית וניתן יהיה לתקן אותו מידי פעם בלי לקיחת משכנתא? - לטעמי רק טנדר.
אמינות גבוהה יחסית לכל הכלים מהשנתונים הללו, ניתן לתקן בגרושים בכל כפר ערבי, עבירות ועלויות אחזקה נורמליות בבסיס.
בברכה,
יוני5
פורסטר ידני מגיע עם הילוך כוח...
ועם הגבהה ומיגון, מגיע רחוק אני יודע, יש לי אחד (אוטומט).
just sayin...
אתה צריך להבין לאן אתה נכנס.
אתה קונה רכב מיושן, שידרוש הרבה אהבה הבנה וכסף בהתחלה.
הטרופר רכבים נהדרים אבל עם מחלות ידועות. תקרא טוב טוב קודם ותראה אם זה מתאים לך. צריך לטפל בהם כמו שצריך ועם יד על הדופק.
התקציב שלך נמוך, קח בחשבון שחוץ ממחיר הנבלה שתקנה, וב30 יש רק נבלות סרוחות לדעתי, תצטרך יישור קו.
הצעות שעשויות להיות רלוונטיות לך ולמה לשים לב:
טרופר (גיר בבנזין, סולר במים בדיזל)
טראקאן (מזרקים וראש מנוע)
טראנו
רודאו (נמוך במקור, גיר בשנים 99-02)
ליברטי
גימני (קטן..)
Sent from my SM-N910C using Tapatalk