תן להם ציון נכשל בכל סקר שהם מתקשרים אליך. זה יכאב למנהל המוסך כשהממוצע שלו יתחיל לרדת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
תן להם ציון נכשל בכל סקר שהם מתקשרים אליך. זה יכאב למנהל המוסך כשהממוצע שלו יתחיל לרדת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מנהל המוסך דווקא אישר להזמין עבורי את החלק, היבואן כנראה מסרב. גם במקרה של החותן עם גיר תקול ב 45k, מנהל המוסך הודה שזה לא תקלה שצריכה להתרחש ברכב כזה למרות תום האחריות וניסה לסגור את זה מול היבואן, גם כאן בינתיים ללא הצלחה (מוכנים בינתיים לספוג רק חצי מהעלות וזה עדיין 11,000 ₪), שתי המכוניות נרכשו וטופלו בסוכנות הזו.
האמינות של טויוטה זה סיפור שנגמר כנראה לפני עשור ומעלה, היום הם מייצרים מכוניות שמתקלקלות יופי. אם היבואן לא עומד מאחורי הרכב הוא יאבד את קהל הלקוחות , כי חוץ מאמינות אין לטויוטה מה למכור. גם סובארו הייתה כאן שנים הכי נמכרת, גם מיצובישי , גם מאזדה, לא לעולם חוסן. קנינו את שתי המכוניות האלו אחרי נסיון חיובי עם קורולה 2006 משך 10 שנים, אחרי הנסיון הנוכחי נעבור הלאה, אף אחד לא נשאר נאמן למותג אם הוא מאכזב.
יכול להיות שהמוסך הספציפי לא מקבל מספיק קרדיט במחלקת השירות של היבואן?
אולי לעשות שיחה עם מנהל השירות של היבואן לבדוק את הסוגיה?
הסיפור הזה שצריך שהתקלה תקרה במוסך נשמע לי לא אמין מצד המוסך במקרה הטוב או הקטנת ראש במקרה הרע.
אם המוסך אישר את התקלה אז שימציא ליבואן את הסיפור המתאים לעניין על מנת שהחלק יאושר ואתה תצא לקוח מרוצה של המוסך.
אם אין סיפור תומך המוסך חלק מהמערכת שדופקת אותך והייתי נודדל מוסך שסופר אותך כלקוח
בהזדמנות זו אתקן את מה שרשמת במעלה השרשור והשתבש.
אם האחריות לא עומדת להסתיים תמתין טיפה עד שזה יתקלקל סופית. מקסימום תעזור לה יזום עם שימוש מוגזם בשלט.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
סקרי שביעות רצון לקוחות הם עוד בלון מלא אויר.
מחוייבים כחלק מהסמכה לתקן איכות iso או אחר. לאף אחד אין כוח להתעסק עם זה אז מוציאים לחברה חיצונית שמצידה תתקשר אליך אחרי כל אינטראקציה כולל אחרי סתם שיחת טלפון שעשית למרכז השירות - כי הם מתוגמלים על כל סקר כזה.
שימו לב לניסוח השאלות. מי שחכם מנסח שאלות שאי אפשר לענות עליהן תשובה לא טובה. לא ישאלו איך היה הטיפול בבעיה באופן כללי, אלא ישאלו על האדיבות של העובד ועל הנכונות שלו לעזור לך. ישאלו שאלות שלא נעים לך לענות עליהן שהטיפול היה גרוע. אתה יכול לצאת עם תחושה שקיבלת שירות חרא, אבל על כל השאלות בשיחת הסקר תענה תשובות חיוביות. זו אומנות..
וכרגיל זה עוד משהו שמגלגל כסף והרבה - ומי משלם? מי שמשלם על הקפה והברד והבורקס במוסך (סליחה, מרכז שירות). הלקוחות.
אסף.
בועז מסכים עם מה שאמרת, הסוכנות הזאת איבדה אותנו כלקוחות כיוון שלא נלחמה בשבילנו, משהו שהייתי מצפה מסוכן שקניתי ממנו שלוש מכוניות חדשות ומשלם פרמייה גבוהה ע״מ לטפל אצלו באופן קבוע (משלם על הבורקס כמו שציין אסף). מבחינתי הם כמו סוכן ביטוח - אם הוא לא נלחם עבורך בעת הצורך אז למה הוא נחוץ?
המשך ההתנהלות הוא מול היבואן עצמו, אם יצליח מולו זו עוד תעודת עניות לסוכנות. לא מאמין שאין להם משקל אצל היבואן, לדעתי אחד הסוכנים הגדולים (חי מוטורס).
לגבי לחכות או לעזור לזה להתקלקל יותר מהר - עניתי לך על זה,
א- בינתיים זה פוגע בחווית המשתמש או באיכות החיים או איך שתקרא לזה.
ב- משחק עם השלט יקלקל גם את השלט וגם את ארבעת המנעולים האחרים ואלו ילכו כנראה אחרי תום האחריות ...
ציינתי בפתיחה שאני מכיר את התופעה הייטב ויכול לתקן אותה בעצמי מאד בזול. בפנים זה מנוע
FC-280PC 22125
שמתלכלך/מתפחם/ נשחק קצת במשך הזמן. העליתי כאן פוסט על תיקון תקלה כזו ברכב הקודם.
אם זה רק לכלוך ועוד בשלב שלפני השחיקה, אני משתמש בספריי מגעים, אני מניח שיעבוד גם במקרה שלך (מתיזים בתוך המנוע עד שיוצא כל הלכלוך והפיח).
אני מנחש שזה יחזיק עד יום לפני תום האחריות (היום שבו תחליף את האוטו).
אסף.
העבודה ״הקשה״ היא להגיע למנוע , אם כבר הגעת אליו תזמין מראש מנוע עם ציר D 20 ב 10 ₪ ומקסימום תקצר אותו, יותר זול מספריי מגעים.
אני מצטער, אבל אני לא שותף לאווירת העליהום הכללית.
גם אני, כנותן שירות, כשמגיע אלי לקוח וטוען ש "יש בעיה בציפלינגים של הסופאפים וצריך לעשות שלייף", אני מבקש לראות את התקלה במו עיני, ולא מקבל את התצפית ובטח לא את הדיאגנוזה של הלקוח, מומחה וחכם ככל שיהיה.
עד שאין תקלה שראיתי במו עיני, אפילו אם היא באה והולכת, אין לי מה לתקן.
אני צריך לאפיין את התקלה, לדבג אותה, לעקוף את המנגנון הבעייתי ע"מ להוכיח שהוא הגורם לבעייה (במקרה שלי אלו מנגנונים לוגיים ולא פיזיים, אבל הרעיון דומה), לוודא שהתיקון אכן פתר את הבעייה... זה לא על רגל אחת. במקרה הנ"ל - אולי זו בעייה בצמה/קונקטורים? אולי בעיית פיקוד? ריליי? מי אמר שזה המנוע בכלל? אני לא מומחה לנושא.
בהנחה שתנאי האחריות לא מבטיחים רכב חלופי במקרה של תקלה שמצריכה השארת הרכב במוסך, אני לא מבין איפה הבעיה.
אפשר לשלוח את הרכב למוסך (הרבה מוסכים לוקחים ומחזירים ללא עלות או בתשלום סימלי), אפשר אפילו לשכור רכב אוטומטי ליום יומיים, לא סוף העולם, לשאול רכב מחבר. ניר, רוצה את הרקסטון ליומיים? בוא קח...
ההתעקשות הזו על הדרך והאופן כפי שהלקוח רואה אותם כנכונים, גורמת למאבק במנגנון שלא יודע לעבוד אחרת וסתם עולה באנרגיות לכולם.
שבת שלום.
לא מסכים איתך בוזי.
גם אני כנותן שירות בעברי הרחוק(בעל חנות אופניים גדולה עד לפני כ 10 שנים) יודע מה זה לתת שירות.
היתה תופעה של סדקים בשלדות מפורסמות, לפעמים רואים את הסדק בעין ולפעמים לא, המאפיין היה רעש של "קאנקים" בזמן דיווש(ברור שזה רעש ייחודי, כי יש לפעמים גם רעשים אחרים של מתלים, מייסבים וכו') , אז מה כשלא היינו רואים את הסדק היינו אומרים ללקוח סע עד שישבר? זהו שלא.
גם לחנות, גם ליבואן, וגם ליצרן יש את האינטרס לבוא לקראת הלקוח, הוחלפו כמה וכמה שלדות ואז אלה היו סכומים של מחיר של מישפחומטית משומשת של היום, הוזמנה שילדה, כשהגיעה הוזמן הלקוח, יום עבודה והשילדה מוחלפת, והיבואן היה אומר לי במפורש "קח תשלום" בעד העבודה, כמובן שלא גביתי, למה? כי אני יודע שבעוד שנה או פחות הלקוח הזה יבוא וישדרג לדגם חדש, וגם אם לא, בניתי לי "שם" מה שאף אחד באיזור לא עשה, ולא סתם החנות מצליחה עד היום.
בוזי, לא יודע אם אתה יכול להשוות כי אני לא מכיר את העבודה שלך,
במקרה הזה תיארתי לחשמלאי של המוסך את התופעה במדוייק, הוא שאל שאלות מנחות ואז ענה שיש צורך להחליף מנגנון נעילה. לא באתי וטענתי בפניהם שאני יודע מה הבעיה.
הדרישה היחידה שלי הייתה שלא ימשיכו לטרטר אותי בלך ושוב כפי שעשו עד כה. אם הם יבחרו לספק רכב חלופי ולהשאיר אצלם את שלי כמה זמן שידרש - גם מקובל עלי, נראה לי שזה יעלה להם יותר.
קראתי ברשת על היחס של היבואן הזה ללקוחות, המותג הזה עדיין מוכר את עצמו למרות כל הבעיות בעשור האחרון, לקוחות מאוכזבים מציעים לשנות את השם מקורולה לריקולה. מתנחם בכך שבינתיים יצאתי בזול ומקווה להיפטר מהרכב בזמן.
נדב, זה לא אותו מקרה. היית מחליף שלדה, כולל עבודה על חשבונך, לכל מי שמספר לך שיש לו קנאקים? אני מניח שלא. מה גם שזו תקלה שקל יותר לשחזר (לא קורית רק בבוקר וכדומה).
ניר, אם האבחנה היא של החשמלאי ומטרטרים אותך בגלל בירוקרטיה פנימית, אכן מבאס.
אני מתאר לי שהחשמלאי (או מחלקת השרות או וואטאבר) לא יכול להרשות לעצמו להחליף חלק ע"ס שיחה איתך ואז לגלות שהבעייה לא נפתרה.
מהצצה קטנה שעשיתי פעם לתוך עולם האבחון ברכב, למדתי שהנהלים של היצרנים קשיחים מאוד, וכופים אבחון בדרך שלהם. קשה עד בלתי אפשרי לקצר את התהליך, גם כשהתקלה נפוצה ונמצאת מול העיניים. למאבחן יש שיקול דעת מוגבל מאוד.
זה מצער ומעצבן, אבל ככה זה עובד.
הנקודה היא שאם רכשו ממני ואני נותן השירות אז יש פה איזה אינטרס שהלקוח ייצא מרוצה קודם כל, בגלל שזאת טויוטה אז כנראה זה לא מעניין אותם ובגלל זה הטרטור, אחרת תגיד לי אתה, מה זה בשבילם עוד מנגנון?
אם הם היו רוצים היו עושים הכל ובאים לקראתו כולל ניסיון לשחזר את התקלה או לגרום למנגנון למות(בהנחה שהתקלה שם...) או לפחות להראות שהם מתאמצים...
לדעתי,
או שאחוז התקלות ברכבי טויוטה גבוה עד כדי כך שהנזק הכספי יהיה קריטי אם ישחררו בקלות.
או שהיבואן חזיר ושם פס על הלקוחות. בכל מקרה איבדו מבחינתי את כל הקרדיט.
את המנגנון הזה הם מתמחרים במעל 1000 ₪ אמנם, אבל הוא עולה להם שליש מזה ובכל מקרה מזדכים מול היצרן, בהתעקשות לטרטר אותי או לגרום לי לסבול עד שהמנגנון יושבת סופית, הם איבדו אותי בתור לקוח שמשאיר אצלם כ 2500 ₪ בשנה על טיפולים, מתוכם 2000 ₪ רווח שולי שלהם ושקנה מהם רכב חדש פעם שלישית.
גרמו לי להבין שאין שום יתרון לטיפולים במוסכי יבואן טויוטה גם במסגרת אחריות, בטח לא אחריה (מצטרף לסיפור הגיר ברכב השני שאנחנו מחזיקים במשפחה).
כל זה לפני הנזק העקיף כתוצאה מהפצת האינפורמציה הזו לסובבים כולל מי שקורא כאן.
מרבית האנשים קונים טויוטה מאותו רציונל שאנשים אחרים מאמינים באלוהים.
לא טיעונים רציונליים הם שיפגמו בחוזק המותג.
לא מצליח למצוא סימוכין ברשת אבל זכור לי איזה בעל היילקס שכתב על האוטו לפני כ 20 שנה שהוא מתקלקל ודפוק והחנה אותו מול היבואן.
אם אני זוכר נכון הוא חטף מהם יפה בסוף
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
כן, אבל אנשים שקונים רכב חדש וחווים תקלות ושירות גרוע, לא יחזרו - יש גבול .
אם התקלות שאני חווה הן אכן נפוצות בשנים האחרונות אז ימיהם ספורים.
אולי באמת נחנה את הרכב עם הגיר התקול, מול הסוכנות, עם מודעת מכירה בזו הלשון -
״ למכירה - יד ראשונה מאדם מבוגר, 45k, מטופלת בחברה, נחוצה החלפת גיר ״ לא צריך ללכלך כדי להעביר מסר, מספיקות העובדות.
רובם חוזרים כמו גדולים.
רובם גם לא מפרסמים את הבעיות בשביל לא לפגוע בערך המותג.
זוכר כמה זמן עבר עד שהתחילו לדבר על הבעיות של הפראדו-
דש בורד, מזרקים, משולשים...
די ברור שזה גם אוטו בעייתי מאוד ועדיין השוק שלו חזק באופן לא פרופורציונלי לאיכות המפוקפקת...
אפילו כאן באתר תמצא אנשים משכילים ונאורים עם ידע רלוונטי מאוד כמו למשל איציק מרקדו או נמרוד שקנו טויוטה.
הם גם יסבירו לך בהגיון למה...
אבל אנחנו יודעים שזה כת
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אתה מכיר מישהו שאכל סרטים עם רכב חדש וחזר לקנות את המותג ?
קנינו אוריס היברידי אחרי 10 שנים של נסיון מוצלח עם קורולה, הרבה שנים אחרי האחריות שלה, פעם אחת חשדתי שהמוסך סוכנות רימה (החליף בלמים סתם) ולא חזרתי אליו יותר, כעבור שנה הם עברו למכור קיה, השמועה הייתה שהרבה לקוחות התלוננו וטויוטה ביטלו להם את הזיכיון. אנשים לא כאלה פראיירים.
לגבי הבחירה בטויוטה היברידית - ע״ב הפריוס שכבר נוסעות יותר מעשור עם מערכת דומה, אחרי שחרשנו את רוב הסוכנויות וניסינו סיביק ועוד מיני ג׳יפונים, היה מבצע מכירות משתלם, אבזור ואיכות תא נוסעים מרשים יותר, תנוחת ישיבה גבוהה יחסית לסיויק. סה״כ הרכב עצמו לא מאכזב בינתיים - הלך בולם זעזועים שהוחלף ללא בעיה, נשר איזה פלסטיק ממסגרת החלון ועכשיו התקלה במנעול - זה מעיד מבחינתי על ירידה באיכות, אבל הרכב נעים לנסיעה, חסכוני, הטיפולים זולים, לא אוכל בלמים. אם השירות היה מתחשב לא היו לי טענות. עכשיו אני חושש מתקלות אחרי תקופת האחריות, בגלל הירידה באיכות והידיעה שהיבואן יתנער. נעבור הלאה, בתקווה שיש לאן.
בועז !!
אני ממש לא מרגיש את עצמי חבר בכת
ההפך אחד כמוני שהיה פעיל שנים במותגי על אחרים
קם בוקר אחד ואמר מספיק ודאי וקנה מותג אחר רק בגלל שזה סיכום ותקווה
שבמוצר הזה יהיו פחות בעיות.
בעיות לא חייב שהרכב לא מניע בבוקר
מותג על נופל על אוסף של שטויות ולהקה של לקוחות מטורטרת
ראה יצרן רכב שבדי
לא חסר דוגמאות
כנראה שבדיוק הפוך.
יש מעט תקלות כאלו ביחס למכירות, ונשמע שיותר הגיוני שהמכירות לא יושפעו מאי הפתרון של הבעיה שלך.
לא מזמן פורסם שמתוך 100k רכבי טויוטה לסוגיהם, שנמכרו בארץ ב-20שנה האחרונות, מעל 90% עדיין על הכביש, הגבוה בין היצרנים שנמכר כאן.
עם כזה נתון, אתה יכול להבין שאולי הבעיה הנקודתית שלך לא בראש סדר העדיפות?
איציק, רק מנהיג הכת יודע שזה כת... כלל החברים בטוחים באיזה טיעון הגיוני או דתי... אפילו הבנות של גואל היו משוכנעות שהכול אצלם בסדר.
דורון, הסיבה שהן על הכביש היא שהן מחזיקות מחיר משום מה (כת אמרנו?)
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX