תגובה: שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
1- אני לא חושב שהספק בכלל "מבין" שיש יש שם מקרר. מבחינת המטען, יש מצבר שמתרוקן, ולכן צריך להטעין בחזרה.
2- אני לא מבין למה צריך לשלם הרבה כסף של מותג כמו סיטק, שאפשר לסגור ענין ב 40 ש"ח -
https://www.ebay.com/itm/Auto-Car-Ba...gAAOSwy~BZ6bNf
קניתי מטען 6A, בגלל שהמקרר מגיע למכסימום 5A (במצב טורבו), בשביל לשמור על המצבר (ללא מקרר), לא צריך יותר מ 300-500MA .
3- במחיר הזה, שישרף :-) עדיין לא שווה להוציא ולהכניס, ולקרר במקרר אחר לילה קודם......
אני קונה ציוד שישרת אותי, ולא כדי שיהיה לי את מה לשרת.
אני מכניס הכל למקרר לילה לפני הטיול, ומדליק את המקרר. עד הבוקר הכל קר, אני מנתק את המטען ונוסע.
בנוסף, אני לפעמים מנצל את המקרר, כמו בחג האחרון, בחניה בבית.
המטען לא מתלונן :-)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
liontamer84
המממ ניצח במה?
לקחת סיכון עם מקרר של 7000 ש"ח בשביל בירות שמקרר של 400 ש"ח יכול לקרר?
האם אבד חוש ההומור באתר?
Sent from my iPhone using Tapatalk
טוב לדעת זיו שאתה ממליץ על המטען הזה. הוא היא על הכוונת כשהסיטק מת אלא שבסוף הסיטק תוקן.
זה לא שאני חושב שהוא מבין שיש מקרר אבל יש מצב שבמוד טעינה נופל עליו עומס גבוה ממה שהוא יודע להתמודד איתו לאורך זמן. יש לו גם מוד אספקה שלא השתמשתי בו
Jeep GC ZJ 3.5 IR
Honda 300EX
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
1- אני לא חושב שהספק בכלל "מבין" שיש יש שם מקרר. מבחינת המטען, יש מצבר שמתרוקן, ולכן צריך להטעין בחזרה.
2- אני לא מבין למה צריך לשלם הרבה כסף של מותג כמו סיטק, שאפשר לסגור ענין ב 40 ש"ח -
https://www.ebay.com/itm/Auto-Car-Ba...gAAOSwy~BZ6bNf
קניתי מטען 6A, בגלל שהמקרר מגיע למכסימום 5A (במצב טורבו), בשביל לשמור על המצבר (ללא מקרר), לא צריך יותר מ 300-500MA .
יש לי גם את זה מהקישור וגם CTEK 5A.
במקור תכננתי את הפשוט לטרקטור והוא נקנה כבר לפני שנה ויותר.
בפועל, שניהם עושים אותו דבר ללא שום בעיייה, כולל טעינה לקירור עם המקרר כאשר אני מחבר אותו.
צלי הCTEK לא מצליח להגיע למצב 8, המצב של אחזקה.
כן, בדיעבד, המטען הפשוט מספיק ומצויין.
אני היחיד כאן שגם משתמש ברכב ליום-יום?
למה אני צריך להסתובב כל הזמן עם משקל מיותר? (ובטח שלא לחבר את הרכב למטען).
אז בסוף הטיול הכל יורד חוץ מערכת כלים, סט רצועות בסיסי כבלי התנעה וקומפרסור נייד.
לגבי המקרר (אצלי עברנו לצידנית אבל העקרון זהה) ניקוי טוב, כולל עם מגבונים (אלה שמיועדים לניקיון ולחיטוי, לא לגוף), ואחסון עם מכסה מעט פתוח.
איל,
זו לא רק השאלה של מסתובב ביום יום, זה גם שיקול של למנוע פריקות עמוקות (מיותרות) של המצבר.
גם אם הרכב נסע כל היום, וכנראה יסע למחרת, אם אני משאיר מקרר עובד בלילה (כמו שעשיתי בחג האחרון), אז אני מחבר אותו לטעינה.
אין סיבה לבצע פריקה של 20-30% למצברים.
המון תודה לכל העונים, אני מרוצה מאיכות התגובות והמידע שנאסף עד כה.
אני רוצה להוסיף ולפתח את הנושא -
בשנה או שנתיים הקרובות, אופי הטיולים שלנו הולך להשתנות, כנראה שנבלה יותר בחניון ופחות נתמקד בנהיגה.
זה אומר שיש צורך לטעון את מצבר הצרכנים במהלך השהיה בחניון.
אני בטוח שייש מספר שרשורים בעניין, כדי למקד את השאלה, אנסח זאת כך -
לצורך טעינת המצבר לטובת שימוש במקרר (צריכה גבוהה), מה מותקן אצלכם?
אני חושב על בקר + פאנל 200W לפחות.
עלויות? מותג? פאנל גמיש או קבוע?
יש באמת שרשורים בנושא, מאד מקיפים, שווה חיפוש וקריאה.
בגדול,
פאנל של 200w עם בקר זה מעל ומעבר למה שאתה צריך בשביל לתמוך במקרר בחנייה של יותר מיום.
גם 100 יעשה את העבודה וגם קצת פחות.
אכן יש פה לפחות 2-3 שירשורים רלוונטים.
1- קודם כל, מה זה ה 200W הזה???
זה איזה שהוא מספר פקטיבי, שאיזה סיני החליט להגדיר את הפאנל שלו.
במבחן התוצאה, שני פאנלים של 40W משני ספקים שונים, יתנו הספק שונה. בקיצור המספרים האלו הם מאוד "גמישים".
2- אכן, כמו שדורון ונדב (אני חושב שהם השניים שעשו פה הכי הרבה בדיקות לאחרונה, או לפחות הכי שיתפו), נראה ששלושה פאנלים בהספק נקוב של 40W (פאנלים טובים, מסוג מונוקריסטל) יעשו את העבודה. במבחן התוצאה, הפאנלים האלו יתנו עד 50% מהנקוב שלהם (נדמה לי שנדב הצליח באיזה יום חמסין בפארן להגיע אפילו לקצת יותר), אבל לדעתי, כמספר ממוצע (גם לימים פחות בהירים), 30-40% זו הנחה סבירה.
3- מה אתה מצפה מהפאנלים?
שביום חורף מעונן, הפאנל יטען מספיק אנרגיה גם לצרכי המקרר במשך היום וגם לצריכה של הלילה? כלומר בפחות מ 10 שעות (של יום מעונן) הפאנל יכסה את הצריכה של 24 שעות!
בקיצוניות השניה, פאנל יותר קטן ומינימליסטי, שמכסה את הצריכה בשעות היום פלוס חלק מהלילה, ומשלימים פעם ביום 15~ דקות מנוע.
זו שאלה חשובה, מפני שזה אומר בערך פי שנים שטח פאנלים.
ובין שתי האפשרויות האלה, תחום שלם הספקים.
מסכים עם כל הכתוב למעלה. אם הייתי בבוקר ביצרן השוויצירי IBS, הייתי בוחר בפאנל עם הספק 1:1 לצריכת המקרר. היות ואין לי תקציב למוצר שוויצרי, אני מניח שמוצר סיני של 200w על הנייר ייתן לי 60w במקרה הטוב.
הייעוד הוא להטעין את מצבר הצרכנים במשך היום, בזמן החניה בחניון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
המון תודה לכל העונים, אני מרוצה מאיכות התגובות והמידע שנאסף עד כה.
אני חושב על בקר + פאנל 200W לפחות.
עלויות? מותג? פאנל גמיש או קבוע?
חבר יקר,
כשאתה חושב על זה, תחשוב על זה כפול 2, גם בשביל אחיך.
זיו, מקרר עולה 4000 ש"ח... עדיין לא הייתי מחבר אותו קבוע בשביל בירות.
ולו רק בגלל החצי אחוז סיכוי הזה שזה יעזור לו להתעייף מהר יותר.
וכמו שכתבו פה מעליי - הרכב הוא יום יומי... נוסע כל יום פעמיים ביום בשבילי הירקון, קופץ, מתנדנד, רועד.
חבל לי על הבלאי שזה מוסיף למקרר. חבל לי על התוספת משקל לרכב.
צחי יקירי - אל תיקח את זה קשה מדי.
רועי.
אבנר, אתה מוזמן לקבל את הסט שלי בהשאלה להתנסות אישית - 3 פאנלים מונו בערך נקוב של 40W כל אחד + בקר + יחידת מדידה.
הניסוי שעשיתי בפארן לא רלוונטי (מבחינת מצב המצבר) כי הייתי עם מצבר תקול מלכתחילה (וגם היה בצל בסופ"ש ההוא אז זה ממילא לא נחשב...), ולא אגיע לנסות שוב עד סופ"ש הבא (לא הקרוב) - עד אז הפאנלים פנויים :)
תודה נדב, מעריך מאוד את המידע והעזרה. ככל שאני חוקר יותר, אני מתלהב יותר מהרעיון של בירה קרה ביום השני של הטיול מבלי לזוז יותר מידי....
אז תקנה את הצידנית שדורון מוכר.
תהיה לך בירה קרה גם ביום הרביעי.
אני עם צידנית קולמן (לא אקסטרים אפילו) וביום השלישי עדיין הכל קר מאוד. נכון, אני שם קרחומים ובקבוקי מים שהוקפאו מראש, אבל לא מתעסק בצריכה, או בפריקה או בשאר השטויות.
המהדרין יוצאים עם יותר מצידנית אחת, וגם זה נכתב כאן.
אני צריך צידנית עם קרח בנוסף למקרר.
ואם כבר יש מקרר, אז כדאי להשקיע עוד קצת בטעינה חכמה ויעילה.
לפני חמש שנים לא הייתי שוקל את זה בכלל.
שנה הבאה קיט טעינה סולארי יהיה זול יותר מצידנית.
אין פה בכלל מקום לספק. טעינת המצבר תופסת פחות מקום מצידנית. והקרח תופס מקום יקר של בירות והמבורגרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
אני היחיד כאן שגם משתמש ברכב ליום-יום?
למה אני צריך להסתובב כל הזמן עם משקל מיותר? (ובטח שלא לחבר את הרכב למטען).
אז בסוף הטיול הכל יורד חוץ מערכת כלים, סט רצועות בסיסי כבלי התנעה וקומפרסור נייד.
לגבי המקרר (אצלי עברנו לצידנית אבל העקרון זהה) ניקוי טוב, כולל עם מגבונים (אלה שמיועדים לניקיון ולחיטוי, לא לגוף), ואחסון עם מכסה מעט פתוח.
קראתי נכון?
חזרת אחורה ממקרר לצידנית?!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אבנר ברוך
.......
הייעוד הוא להטעין את מצבר הצרכנים במשך היום, בזמן החניה בחניון.
אבנר,
תנסה בבקשה לחדד, במשך השעות שהפאנל יעבוד, אתה רוצה לכסות על כל צרכי החשמל של 24 שעות, או רק של שעות היום.
תזכור, בלילה מצטרפת תאורה.
אני חושב שעבור מקרר, צריך להניח לפחות 35-40AH, תוסיף תאורה - (20-30W למשך 4-6 שעות) בסביבות 10AH נוספים.
בקיצור - 40-50AH ליממה.
כמה אחוז בממוצע מהאמפרז' מצבר יכול לפרוק ועדיין להניע את הרכב? כמה אחוז עד שהפריקה מהווה נזק?
שאלה בנוגע לתחזוקת המקרר שלכם ברכב
מתחת ל 80 אחוז נחשב מזיק למצבר ופה בדיוק קבור הכלב.
צריך קיבולת מצבר שתאפשר שולי פריקה ( 20 אחוז מהקיבולת המוצהרת) על מנת לסחוב את הצרכנים מחוץ לזמן הטעינה...
רוב רכבי הבנזין מחוץ למשחק ( מצבר יחיד של כ 70-80 אמפר שעה) או שיכבו את המקרר בלילה.
דיזלים עם שני מצברים בריאים כנראה יעמדו במטלה.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ