אולי אני טועה לגבי חיישן הקראנק, אבל לגבי החיישן במפלג אני יכול לומר בוודאות: אות אחד על כל סיבוב של המפלג (שהוא 2 סיבובים של המנוע). אולי ברכבים אחרים זה שונה אבל אצלנו פירקתי (והחלפתי) וראיתי בעיניים - אות אחד בלבד על כל 2 סיבובי מנוע.
Printable View
אולי אני טועה לגבי חיישן הקראנק, אבל לגבי החיישן במפלג אני יכול לומר בוודאות: אות אחד על כל סיבוב של המפלג (שהוא 2 סיבובים של המנוע). אולי ברכבים אחרים זה שונה אבל אצלנו פירקתי (והחלפתי) וראיתי בעיניים - אות אחד בלבד על כל 2 סיבובי מנוע.
גיגלתי ואתה צודק לגבי המפלג. פולס אחד לכל שני סיבובים במנוע 4 ליטר. עלייה או ירידה של הסיגנל בכל סיבוב מנוע שלם. בקראנק 12 פולסים. אני עדיין חושב שניתן לייצר את זה בקלות.
http://www.underhoodservice.com/the-...o-a-breakdown/
אין שום צורה יחודית בסיגנל מהקרנק שלא ניתן לשחזר מהמפלג.
ועם 12 פולסים מהקרנק הרזולוציה של המהירות הסיבובית שלו כל כך מעפנה, שאני כמעט מוכן להמר שבכל מקרה אין למחשב הזה יכולת לזהות מיספייר לצילינדר ספציפי, או לכייל כמות דלק לכל צילינדר בנפרד.
מתוך המאמר שקישרת:
http://www.underhoodservice.com/wp-c...0000013790.gif
אנחנו רואים 4 פולסים קצרים כל שליש סיבוב של הקראנק, למדתי גם אני אבל זה לא משנה את העקרון שהצגתי קודם.
ברור שאפשר לייצר את הפולסים של הקראנק מתוך הפולסים של המפלג כל עוד מהירות המנוע קבועה.
בזמן שינוי מהירות אתה תהייה בדיליי של השינוי למשך סיבוב שלם של המנוע ולכן תאבד דיוק גם של ההזרקה וגם של ההצתה ...
זה ברור וזה חסר משמעות בעיני. כמו בדוגמאות שהבאתי קודם מנועים חיים מעולה ללא חיישן קראנק.
דרור - ברלי! - יכניס ארדואינו - ארדואינו!! - לתא המנוע של הסופה שלו.
כן, אבל רק מחר בבוקר, כי היום הוא בדיוק מסיים את פרויקט ההסבה שלה לג'יפ אוטונומי.
לא רציתי לומר עד עכשיו, אבל יש במחסנית של יצרניות האפטרמרקט כמה וכמה קיטים להסבה של רכבים ישנים לאוטונומי רמה 5.
חנן אני לא רואה סיבה לסבך.
יש חיישן מגנטי מקורי. יש אפשרות להשתמש בו אז למה לא?
זה לא יהיה המנוע הראשון ולא האחרון שעבורו מרכיבים זר שיניים על הברגים של הפולי. מניסיוני עם מנועים שונים (גם מנועי אופנועים וגם מנועי מכוניות... קירור אויר ואמריקאיים) זו שיטה נוחה ובעיקר קלה לאיתור תקלות.
מה אם הכל טוב אבל מי שביצע את ההסבה עם מילוי רק פיספס בקצת את הגובה חיישן והאות חלש מדי או שהחיישן נטחן? מתי תגלה את זה וכמה צריך לפרק וכמה זמן לבזבז כדי לתקן?
אסף.
אני מניח שהגישה השונה נובעת מההבדלים האישיים. בשבילי תכנות ארדואינו זה אתגר מהנה. אליך יותר מדברים שינויים מכניים.
מבחינתי מה שאני מציע פשוט בהרבה מההצעות האחרות, וכולל בעיקר ישיבה בסלון ועבודת תכנות לא מורכבת מדי. העלות אפסית. היתרונות ברורים כולל האופציה למיגון התנעה אבסולוטי.
אז... אני בעד. אבל לא בשביל דרור שאין לו זמן או ידע או סבלנות לדבג.
אני משתעשע ברעיון של להפוך מנוע ישן להצתה אלקטרונית מלאה ללא מפלג. מתאים לי שלא יהיה חיישן קראנק.
אם אני הולך עם הראש שלך סהכ צריך סיגנל בודד - למשל פולס שבא מסיבוב בודד של המפלג שכבר אין לו שימוש, ואת הפולס סינכרון הבודד הזה אני הופך לסדרת אותות שהמחשב הצתה מצפה לראות?
אסף.
אכן
עד כאן זה נשמע פשוט.
ובסופה יש חיישן כזה על המפלג. אז אני מסכים שגם עבור דרור זו הסבה לא מסובכת בתנאי שיימצא מי שיכין ויבדוק את הבקר.
העלות ללא ספק תהיה נמוכה יותר אבל אני עדיין לא מרגיש בנוח עם הסבה כזו... זה אמור לתפקד בשטח ולהיות אמין אחרי הכל.
אסף.
אני מוכן לעזור עם הבקרים. סה"כ נשמע אפשרי.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
כנ"ל, אם זה לא היה ברור.
תן צילום מסך של אוסילוסקופ עם שני הסינגלים, ונבנה תוכנה לארדואינו, כולל סימולציה מעשית עם ארדואינו אחד שייצר את האות של הקאמשאפט.
צר לי, אבל אני לא מתחבר לקומבינה הזו.
אם היה מספיק מידע באות מחיישן המפלג, היצרן היה מסתפק בו.
אני מעריך שבשינויי סל"ד האיחור בתגובה משמעותי ולכן משתמשים בחיישן הקראנק שמספק דיוק ורזולוציה גבוהים יותר.
גם לא תשכנעו אותי שיחידה ממוחשבת שלא נבנתה לתנאי תא מנוע ובוודאי לא נבדקה בהם לאורך זמן, עם תוכנה ביתית, תהייה יותר אמינה מחיישן פשוט ...
ואני לא נגד טכנולוגיה באופן כללי, כבר מזמן רציתי לשחק בעצמי עם ארדואינו לכל מיני שימושים, כולל אבזורים בג'יפ, אבל לא הייתי שם אותו כחלק חיוני בפעולת המנוע
ואגב, לפני שבוע החלפתי חיישן CAM תקול, אז בסטטיסטיקה הפרטית שלי הוא לא יותר אמין מחיישן הקראנק ...
מניתי סיבות, לפחות חלקיות לשימוש בשני חיישנים. אבחון obd וזיהום אוויר. לא טענתי שבאופן כללי אין צורך בשני חיישנים. לאפליקציה של דרור אני חושב שזה פחות משמעותי.
- - - Updated - - -
מי אמר שזה צריך להיות בתא המנוע? יהיה לו נעים מאוד מאחורי הדשבורד.
בפעם הראשונה שאני מסכים עם נמרוד לחלוטין....:rolleyes:
נסחפתם חזק לכיוונים שלא התכוונתי אליהם בכלל.
אין לי את הידע שלך בדברים האלה, חנן. אפילו לא קרוב. "ארדואינו" נשמע לי בהתחלה כמו שם חיבה לראש הממשלה הטורקי...
בנוסף אני לא נהנה מזה ולא רואה בזה אתגר להעביר עליו סתם בשביל הכיף זמן יקר שאין לי.
אם כבר, אני אשכרה ממש נהנה מעבודת המכונאות על הג'יפ (אבל לא אוהב לעשות דברים פעמיים ושלוש) ומבחינתי יש לפרויקט הזה מטרה - גיר עם יחסי העברה נכונים יותר. כל ששת יחסי ההעברה נמוכים יותר מכל חמשת היחסים בגיר הנוכחי, מה שיאפשר לי לעלות בעתיד לצמיג גדול יותר מבלי לגעת בסרנים ובנעילות שלי = במקרה של דנה 30, הקורונה+פיניון ביחס המקורי 46:13 פשוט חזקים הרבה יותר מה-41:10 שהם חלק בלתי נפרד ממעבר לצמיג 33.
בגיר הזה הילוך ראשון נמוך באמת (18%-), שישי נמוך יותר מהחמישי הארוך מדי היום (7%-), פערים קטנים משמעותית בין ההילוכים שברור לי שישפרו את הביצועים בכל תרחיש ובכל רגע נתון ואולי גם את צריכת הדלק. במשפט אחד - הג'יפ פשוט ייסע יותר טוב. עבודת המכונאות היא שטות. משחק ילדים וכיף נטו. כל החלקים מגיעים מ-Jeep/Mopar, הכל מתאים לסופה אחד לאחד. פלאג אנד פליי. לא צריך לשנות כלום, אפילו לא תושבת אחת. המוקש היחיד בהסבה הזו זה עניין החיישן-קראנק וכאן אני מחפש את הפתרון הפשוט.
אני צריך משהו שיהיה קרוב ככל האפשר לסטנדרט. חיישן סטנדרטי. משהו שאוכל לטפל בו בעצמי אם קורה משהו אי שם בואדי ראם (להחליף חיישן וזהו).
למה אתה לא מתלהב מהעניין?
אני קניתי לא מזמן גלגל תנופה לסמוראי, תוצרת גרמנית...
חדש ממש עלה קצת פחות ממה שאתה מחפש...
https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F162901485174
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תמונות אני לא מצליח להעלות ולגבי שרטוטים אין לי. מבחינת עלויות פעם אחרונה שייצרתי זר כזה בחיתוך לייזר לקחו לי 500 שקל לזר....
השתמשתי בחיישן המקורי של סופה ולא בחיישן של גיר אוטומט עם בורג אחד כמו בקיטים בחול מטעמי עלויות כי הוא ממש יקר בארץ.
את הצמת חשמל הארכתי בהתאם שתגיע עד המיקום החדש.
אני יכול להגיד שמבחינת גישה זה לא כל כך נוח כמו שחשבתי שזה יהיה כי מיקמתי את החיישן בצד השמאלי של הבלוק ויש שם את הצינור מים התחתון וצנרת של מערכת ההגה אבל אפשר באותה קלות למקם אותו בצד הימני ולעשות תושבת בהתאם.
בתושבת שהכנתי עשיתי את החורים אובליים כדי שאוכל לשחק קצת עם קידום הצתה.
אם אתה רוצה לראות תמונות אני אוכל להעביר לך בוואטסאפ.
052-6629300.
אם אתה שואל אותי אבל הייתי ממקם את החיישן על ההאוזינג מצד ימין ועושה פתח בבודי. זה הרבה יותר נוח לתחזוקה ודיי קל ליישום.
לא יודע בדיוק איך נראה ההאוזינג אצלך אבל בסיקס לצורך העיניין אין צורך בריתוך או משהו כזה. אני בונה תושבת מברזל שמתחברת לשני ברגים שתופסים את ההאוזינג לבלוק ובהאוזינג רק עושה חור לחיישן.
אצלי גיר סיקס עם מנוע סופה לאחר התחממות של חיישנים והמון התעסקות עקב מיקום כנראה לא מספיק מדויק
הרכבתי את הקיט של HESCO על הפולי מנוע .נכון יקר. אבל נראה לי שווה את כל הכאבי ראש
עם החיישן המזורגג הזה