אני אישית מעדיף בסיס מגנטי כדי למנוע שבירה של האנטנה אם היא חוטפת מכה. לא יודע כמה זה רלוונטי לאנטנה קצרה ...
Printable View
אני אישית מעדיף בסיס מגנטי כדי למנוע שבירה של האנטנה אם היא חוטפת מכה. לא יודע כמה זה רלוונטי לאנטנה קצרה ...
למה לא בסיס מגנטי, בדיוק כמו שכבר יש לך?
אם הבנתי נכון מכל השרשור הזה, האנטנה שרכשת אינה מתאימה לחיבור בבסיס המגנטי וזו כל הבעיה.
אם אני צודק, אזי הייתי הולך לפתרון של החלפת האנטנה (היו כאן קישורים עם מחירים זולים יחסית) או שימוש במתאם בין שני סוגי החיבורים, שאולי יהיה קצת פחות מוצלח מאנטנה עם חיבור מתאים אבל לשימושים שלנו זה בהחלט יכול להספיק, במיוחד אם אתה מוצא מתאם שכזה כאן בארץ ויכול כבר להשמיש את הקונפיגורציה הקיימת אצלך.
ארז.
אמרו שמתאם יוצר הנחתה כלשהי ( באמת שלא מבין בזה כלום)
בקשר לאנטנה - אין לי בעיה להישאר עם הבסיס שקניתי
פשוט לא מצאתי אנטנה עם חיבור מתאים
עוד לא רכשתי כלום
עדיין פתוח לכל רעיון.
כל אנטנה שמתאימה לבסיס של מוטורולה (NMO) תתאים לך.
כמובן שאתה צריך אנטנה לתחום התדרים שאתה רוצה להשתמש (כנראה 450MHz-470MHz)
אתה מחפש בכוונה אנטנה קצרה ?
לכן ציינתי שלשימוש שלך (או לפחות שלי), ניתן לסבול הנחתה קטנה באיכות ולהשתמש בציוד שכבר רכשת, אלא אם כן לא תמצא בארץ את המתאם המתאים וממילא אתה מזמין מחול ואז אלו שיקולי עלות נטו.
האם צירפת את הקישורים לפרטים שרכשת (הפריטים שבתמונות שהעלת)? אם לא - תוכל להוסיף אותם כאן?
ארז...
זה מה שקניתי
מכשיר קשר 8900D
תושבת + כבל
אנטנה
נדב..
אני מחפש מה שכולם / רובם משתמשים למכשיר 8900D
אתה כמובן יכול ללכת אחרי העדר - במקרה הזה אני לא יודע לייעץ לך.
אנטנה בוחרים לפי השימוש הדרוש לה...
האם צריך טווח קליטה ושידור ארוכים (למשל למי שמטייל לבד) ? - אז כנראה צריך אנטנה ארוכה
האם נדרשת גמישות של האנטנה (אם היא צפוייה להתקל בצמחייה או נתזי אבנים מהטרקטורטן שלפניך) ?
האם נדרשים פירוק והרכבה קלים או שהאנטנה תהייה מחוברת קבוע ?
קצת דוגמאות:
כאשר הג'יפ שלי היה גם רכב יומיומי, השתמשתי באנטנה הקצרה שצילמתי קודם, ולפני טיולים החלפתי לאנטנה ארוכה יותר.
האנטנה הארוכה לא התאימה לי ליומיום כי היא נתקלה בצנרת בחניונים תת קרקעיים ונשברה למרות הגמישות של הבסיס ...
ברכב הטיולים שלי יש אנטנה ארוכה באופן קבוע, עם בסיס מגנטי כדי שלא יישבר כלום בהתקלות עם צמחייה.
בויטארה שחוזרת אט אט לשימוש שוטף אשאיר קבוע את האנטנה הקצרה, כי אין לי צורך בטווח קשר ארוך איתה.
אם תפרט קצת יותר, נוכל לעזור קצת יותר ...
נדב,
בגדול אני אתך (לגבי הדרישות), אבל כמה עולה האנטנה הקטנה? 12$?
אז אני עם שתי אנטנות, אחת באורך מטר והשניה קטנה.
ביום יום, אני כל הזמן עם הקטנה, שצריך (שדיברתי אתך מכביש 40 לפארן, בחג), לוקח לי 5 דקות להחליף.
כמו שכתבתי, אבל כנראה שפות"ש רוצה ללכת עם העדר ... האמת, אני יכול להמליץ לו על כלב רועים, אבל את שלי הוא לא ייקבל ...
נדב, תמליץ על אנטנה ארוכה שמתאימה לתושבת המגנטית הזאת ?
תודה
אני מאז ומתמיד עם מקורית של מוטורולה, יש לקנות בארץ...
הייתה פה התכתבות על כך שאנטנה קצרה שמתאימה UHF
לדעתי זה הלינק הודעה 14 של בועז.
בקיצור יצאתי מבולבל לגמרי
בשורה התחתונה הרכב הוא רכב לא יום יומי
אבל מידי פעם מגיע איתו לעבודה (הרכב ליד המשרד אם זה משנה)
אבל אני רוצה שהאנטנה תהיה כמה שפחות נגישה / גלויה לעוברי אורח / ילדים וכ"ו
לכן חשבתי על תושבת מגנטית שכל פעם אני הוציא מהרכב
ואז עלה הרעיון של לחבר למכסה מנוע שהתושבת תשב שם (ללא אנטנה) ורק בטיול אחבר את האנטנה.
בדומה לתושבות אלו
קובץ מצורף 119413קובץ מצורף 119412
שניהם יכולים לשבת על מסביב למכסה המנוע בכל נק' כמעט.
אז עכשיו להתלבטות
1. תושבת מגנט או התושבות שהצגתי כאן ?
2. אנטנה - גדולה קטנה אולי בינונית צריכה להתאים קודם לתדרים האמרקיים ואח"כ לאירופיים.
3. סתם זורק רעיון - האם יש מפצל לשתי כבלים ואז יש גם וגם (למרות שנראה לי מיותר לצרכים שלי)
לא ענית לשאלה חשובה: מה הטווח הדרוש ?
אם זה לצורך תקשורת בתוך שיירה אין צורך באנטנה ארוכה
אם זה גם לצורך נסיעה לבד (מקרי חירום) או תיאומי הגעה ארוכי טווח אז עדיף ארוכה
אל תתכנן מראש פירוק והרכבה של האנטנה, זה לא בריא כי בסיס עם מחבר חשוף מועד לקורוזיה ואז כשתרכיב אנטנה עשוי להיות מגע לא טוב, ואתה לא תדע מזה. ובכלל עדיף לבדוק את כל מכלול האנטנה עם מד יג"ע בכל פירוק והרכבה.מגע לא טוב יכול לגרום לשריפת המגבר של מכשיר הקשר עצמו ...
אז: או אנטנה קבועה שלא מפרקים או בסיס מגנטי שמוצמד לגג או למשטח פח אחר בטיולים.
אורך: לתדרים שלנו יש אנטנות באורך מטר, חצי מטר, 15 ס"מ וגם קצרות עוד יותר - אתה צריך לבחור מהו האיזון הנכון עבורך שבין טווח לקלות הניוד של האנטנה ...
אנטנה קצרה תעלה לך במוטורולה (אני בדקתי בסניף כפ"ס) 110 ש"ח כולל מע"מ.
על הדרך תקבל (אם תזכור לבקש) גם בדיקה עם מד יג"ע שכל החיבורים באמת בסדר, וגם תדע את העוצמה האמיתית של המכשיר שלך.
ושוב, אם אתה רוצה קודם להתנסות אתה מוזמן לקבל בהשאלה את הקצרה שלי (וגם בדיקה עם מד יג"ע אם תגיע עם הג'יפ :) )
תודות
מה זה סלט.. סלט פירות עם רוטב.
RG-58 זה סוג הכבל. מה שיש לך בתמונה זה האנטנת קקה הסינית שלא מתאימה עם חיבור PL-259. הכבל אנטנה והתושבת המגנטית נקרא חיבור NMO. זה מתאים לאנטנות הטובות של הג'יפאים. עצה שלי, תזמין אנטנה שמתאימה לכבל הזה. ושמתאימה לתדרים של הג'יפאים.
תזרוק לזבל את האנטנה השחורה.
צחי