+1 גדול לניר
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
Printable View
+1 גדול לניר
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
אומנם אני אב לשתי ילדים שהגדול בניהם לא עבר שנתיים אבל מזדהה בצור הילד שהייתי עם כל מילה דל ניר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מזכיר: זה לא שרשור ביקורת!
חנן,
זה לא ביקורת זו למידה מהטעויות.
ותיאור האירוע מלמד מה היו הנקודות שבהמשך אפשר לעשות טוב יותר.
ובאותה מידה תמחוק את התגובה של ניר כי היא מטעה בהבנת הסיטואציה, מרככת את הבעיה ואין בה לקח.
ברמת ההורים המודאגים, לגופים המבוקרים על ידי משרד החינוך כמו תנועות נוער ובתי ספר ישנם תיקי טיול מפורטים המזכירים קצת את תיקי האימון מהצבא, יש בהם את המסלולים, מקרים ותגובות, טלפונים, אזהרות וכו' באופן מפורט. למדריכים עצמם יש ספרי טיול קטנים יותר שבהם חלק מהדברים אך למנהל הטיול יש תיק מאושר וברור ומפורט שבלעדיו לא ניתן לצאת לטיול לפני אישורו. ההבדל מהצבא שהתיקים האלו אינם סודיים ובאם אתם מרגישים כהורים חוסר ביטחון באשר לטיול מסויים צרו קשר עם מנהל הטיול ובקשו את התיק או את החומרים הספציפיים שאתם רוצים, מדובר היום בסה"כ בקובץ וורד שניתן לשלוח באימייל בדקה וזה גם קורה מפעם לפעם לבקשת הורים. פרט חשוב נוסף, בטיול של מסגרת מאורגנת כראוי ישנו מספר של חמ"ל הטיול (הספציפי) שצריך להיות זמין כל הזמן.
כמו כן, למדו את הילדים שלכם לחשוב ולהביע דעה באופן מנומק, יצא לי אישית להיות בשני אירועים שבהם שונו החלטות שגויות בשטח לאור תובנות נכונות שהועלו על ידי חניכים בשנת שירות.
אתה נותן יותר מדי קרדיט למשרד החינוך...
וגם לחלק מהגופים המופקחים על ידו.
בקצרה, זה עוד טופסולוגיה.
ומהווה כאב ראש ותו לא עבור חלק.
כשאחראי טיול/רכז טיולים לא מתייחס באופן רציני ומקצועי לעבודה שלו לא משרד החינוך ולא תיק הטיול הם מה שימנע חוח אסון פוטנציאלי.
ובאמת שאין לי מה להוסיף.
התכולה של התיק הזה מופיעה בעמוד 85 בקובץ המצורף. שאותו אגב, כל הורה יכול להוריד מהאינטרנט בדיוק כמו שעשיתי לפני 2 דקות. http://cloud.tapatalk.com/s/5ae4cb00...%A5%202016.pdf
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
קודם כל - חבל שאין כפתור לייק. לטעמי מגיע לייק גדול על השירשור הזה.
אסון כבד ויחד עם זאת אני תוהה לעצמי כל הזמן איך זה שהנערים/ות חששו, היו מודעים לכך שצועדים במזג אויר שיכול להפתיע ועדיין נכנסו אל הנחל הזה.
מבחינתי אין סיבה לא לטייל בגשם וגם אין בעיה כשיש חשש לשטפונות - אבל חייבים להבין את הסכנה ולהימנע מכניסה אל תאי שטח מסוכנים כמו הנחל הזה.
אצלנו בקבוצה אין דבר כזה שנוסעים על עיוור אחרי המוביל, ההחלטות והמסלולים נקבעים ביחד ומתעדכנים/מתייעצים גם במהלך הטיול.
אין מצב שמגיעים לאתגר עבירות שלא ידענו עליו מראש ושאין לו מעקף בטוח.
הכי חשוב - אין דבר כזה אצלנו לחץ חברתי - מי שיש לו חשש לעבור במקום כלשהו או בעיה אחרת כלשהי - מיד עוזרים לו עד כדי החלפה בנהיגה אם צריך או הימנעות מהמכשול ומעקף תוך שינוי מסלול אם צריך.
אלעד.