תגובה: סמארטפון כמכשיר עיקוב?
My two cents
בסופו של יום הגנבים האלו לא כל כך חכמים, ולא כאלו מבינים גדולים באלקטרוניקה ומנועים, הם פשוט לומדים בע"פ את השבלוניות של מערכות ההתקנה (וחלקם בכלל לומדים את המקצוע כמתקינים).
ולכן, לדעתי, כל פעם שמישהו יעשה לבד, משהו חריג מהראש שלו, איזה מפסק שמשבית באופן שונה מהסטנדרט, איזה התראה \ אזעקה לא סטנדרטית....
הוא כנראה יעקב את הפורצים הרבה יותר מכל האזעקות החכמות, אבל הסטנדרטיות.
ברגע שהפורצים יתקלו במשהו לא צפוי, אין להם באמת כלים להתחיל לחקור.
סתם דוגמה - השבתה של איזה חישן (מסילה, גלגל תנופה), אני רוצה לראות מי מוצא את זה בחושך בזמן סביר.
אנחנו אוהבים לקטר על המחשבים של המנועים ולהתגעגע לפלטינות וקרבורטר, אבל למחשב הזה יש יתרון גדול, קל להשבית אותו :)
שים משבית כזה, חבר אותו (בלוטוס) לטלפון שלך.
ביום יום, זה אפס תשומת לב. לא מניע, ואתה מכיר זה, תרים מכסה מנוע ושתי דקות תעקוף, או, מראש תוסיף מפסק השבתה שכל מה שהוא עושה, זה לעקוף את המשבת שהוספת.
ביום יום, לא צריך להשתמש במפסק, הבלוטוס יעשה את העבודה.
אני לא חושב כמוך כלל... הגנבים (לדעתי כמו שכתבת) - גנבים בלילה לעיתים מתקינים ביום יודעים לזהות דברים לא מקוריים ברכב, זה בשבילם קצה החוט לפתרון החידה. אז כל כבל חשמל נהיה חשוד וכנראה שאין יותר מדי כבלים בקמפר... ואני מניח שהרעיון שלך על מפסקים במסלולי חיישנים כאלה ואחרים גם לא ממש תקף פה. פנל סולרי שיחובר למצבר קטן יחשוף את מיקומו. אז נכון שלא כל גנב הוא כזה מבריק אבל הרעיון הוא להשתמש בכבילה קיימת ולא לסלול כלום חדש.
"ובכלל, אם הרכב עומד שלושה ימים , ומפסיק לדווח לך, איך אתה יודע אם זה בגלל שהסוללה נגמרה, או שפשוט מישהו פרץ, גילה והשבית את הטלפון?"
לזכרוני במכשיר הייעודי תקבל התרעה על ירידת מתח בסוללה.
תזכרו שבלא מעט המקרים הגנבים מגיעים שבש תקשורת קטן. זה לא משהו שקשה להשיג... אפילו אני קניתי בזמנו באינטרנט והוא עובד יופי.
אם האפליקציה שולחת בקשה אחת לכמה דקות ולא מקבלת אות חיים בתשובה זה אומר שמישהו משבש או שיש תקלת תקשורת - כך או כך צריך להדליק התרעה. נכון זה עולה בבטריה. לא נורא.
אסף.
מה עם לחבר את המכשיר איכון/טלפון למצברון מוסלק ברכב?
בזמן נסיעה המצברון נטען רגיל, ובחניה מנותק מהמצבר הראשי.
גם אם הגנב ינתק את המצבר, המכשיר חי על המצבר כמה ימים.
כתבתי קודם. הוא ישב על מצבר של אופנוע.
שיהיה מחובר דרך מיתוג במקביל למצבר בית. שנטען רק בנסיעה.
אסף.