תגובה: אתגר בניית מחשב הצתה ללא מפלג
יש לך כאן עוד אתגר לא פשוט.
אם המנוע עובד ב 4000 סלד ואתה מקבל טריגר כל שני סיבובים זה אומר שכול 500 מיקרו שניה אתה צריך לבצע חישובים, מעבר לזה אתה צריך לדאוג לתיזמון מאוד מדוייק לצילינדרים.
אני לא מכיר את עולם הרכב אבל בעולם התיקשורת הסלולרית יש רכיב חומרה או מעבד נוסף שכל תפקידו לתת את הטריגרים.
הדרך שאני יכול לחשוב אליה היא ביצוע חישובים ברקע (שגם זה אתגר לא קטן) ולתכנת טיימרים שיקבלו טריגר מחיישן ה cam.
אני לא יודע באיזה ארדואינו אתה מתכוון להשתמש ומה יכולות הטיימרים שלו אבל כדאי לבחור אחד עם מספיק טיימרים ולחבר את הכוילים ליציאות של הטיימרים.
מה שעוד כדאי שיהיה לך זה לוג׳יק אנלייזר קטן (יש זולים שמתחברים ל pc) וגנרטור, זה יתן לך את האופציה לדבג ולבדוק במזגן בבית ולא בתוך המנוע של האוטו.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
zerez, אתה זוכר שסל"ד זה סיבובים לדקה ולא לשנייה?
ברכב משתמשים בחיישן מיקום גל ארכובה
ובחיישן מיקום גל זיזים
זה להתנעה
כשהמנוע עובד אפשר לנתק אחד המנוע ימשיך לעבוד על השני
כמובן עד לכיבוי המנוע .
תלוי בתוכנה של המחשב כמובן...
הצ׳רוקי כבה בלי להתבלבל כשהתפגר חיישן CAM ...
צודק, טעות שלי. זה הופך את העסק להרבה יותר פשוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
zerez, אתה זוכר שסל"ד זה סיבובים לדקה ולא לשנייה?
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שאלה טובה. לא יודע. אני חושב שהמנוע לא כל כך רגיש לתזמון לא נכון ברמה הזו.
אסף.
????
מנתקים הצתה, ומפעילים סטרטר, בודקים את הסל"ד (שהסטרטר מסובב את המנוע), מחשבים זמנים להצתה.
מוסיפים בתוכנה מצב התנעה -
כל עוד הסל"ד נמוך מ XXX, זמנים לפי חישוב קשיח של התנעה, ברגע שסל"ד עובר XXX, מתחילים לעבוד לפי המדידות.
אם אני זוכר נכון, כנראה גם מוסיפים קידום כדי להקל על ההתנעה? (צריך לקחת בחשבון שיקח כמה סיבובים עד שיווצר ואקום).
בהנחה שמאפסים את הסל"ד בתחילת התוכנית, זה יקצר את זמן ההתנעה ויחסוך את הסיבובים הראשונים עד שיש מדידת זמנים.
???
אסף האם הסתכלת לעומק בפרויקט speeduino ?
כולל בדיקת הקוד והחומרה שהם מצעים?
יש לך שם הכול, כולל הסברים מפורטים ודגלי קומפלציה נוחים.
טבלאות קידום שאפשר בנוחות לשנות עם PC באמצעות תוכנת tuner ב PC.
לא רוצה להשתמש בהזרקה, אין בעיה פשוט תוציא אותה מהקוד, או עוד יותר פשוט תתעלם מהסיגנלים.
אתה ממציע מחדש את הגלגל, מיותר לגמרי.
תתמקד במה שאתה יחודי בו, הבנה של מנוע הטרנספורטר ואיך מתאימים את ה speeduino אליו.
כך הפרויקט יהיה הרבה יותר פשוט מהיר ויעיל, וגם אמין, בכל זאת די הרבה users השתמשו בו ודיבגו אותו.
זו דעתי הצנועה בכל אופן.
אלא אם כן אתה מתכוון לבנות רק מחשב מנוע וורטואלי, כמו הקומנדקר הורטואלי שלך..
במקרה זה, התעלם לגמרי מהפוסט שלי.
מוני. התחלתי להסתכל. אני עוד לומד. אבל יכול לומר בוודאות דהפעלת ההצתה כולל חישוב התזמון כנראה מתאימים לי.
לעומת זאת כל המדידות לא מתאימות.
אז עדיין יש עבודה.
לגבי כן או לא וירטואלי.... ימים יגידו.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
לביא
עוזר מאוד. זה הכיוון.
אסף.
אני ממשיך ללמוד.
אבל יותר ויותר אנשים שמבינים יותר ממני ממליצים לא לעשות קופסת הצתה.
במפגש של המקורי אויר פגשתי שניים. אחד, שלפני די הרבה זמן בנה מערכת כזו עם בקר בסיסי, (פרוייקט שאני מכיר היטב ברמת המכניקה והחיישנים כי עזרתי בתכנון הגלגל שיניים שיושב על ה3 ברגים מאחורי הפולי ווהמפוח, מולו החיישן קראנק) עד עכשיו לא התעניינתי יותר מדי בבקרה שלו. שורה תחתונה הוא אומר שזה מגניב אבל תכלס, לפחות על מנוע Type4 זה לא נותן כלום.
השני, שמשחק עם בקרה למנועים כבר שנים, אמר הרבה דברים מתוכם שתי נקודות רלוונטיות. הוא בהתחלה בנה הצתה עם 3 חיישנים וmegajolt (מקווה שאני מאיית נכון). מהר מאוד הבין שזה לא נותן כלום ועבר לבנות בקרת הצתה והזרקה מלאה. טוען שאחרת זה לא שווה את ההשקעה. היום אחרי הרבה נסיונות ומשחקים יש לו מערכת עם 6 חיישנים ובקרה מבוססת מגהסקווירט. ולמה הוא לא הגיע עם הטרנספורטר למפגש? כי הוא דיבג תקלה כל הלילה ולא הצליח.
שניהם עם מספיק נסיון וטוענים שמול הפשטות והאמינות של הצתה מקורית מוסבת למפלג אלקטרוני אין תחרות בכלל. הם תמימי דעים שזה טוב כמשחק אבל חבל על המאמץ אם אני מצפה שמערכת כזו תתפקד ברמת OEM ואפילו של פעם.
קצת הוציאו לי את האויר..... דעתכם?
אסף.
כל מילה מיותרת !!
משחק בבקשה
חומר לימוד תאוריה מושלם
אתה רוצה לטייל או אתה רוצה לתקן באמצע הטיול
כללית מנסיון אישי החיישנים האלה של בוש עושים הרבה צרות
איציק
אסף,
אני לא רוצה לגנוב את הזכויות יוצרים, אז אני מפנה אותך למקור - דבר עם ארנון מלאכי ( אנדורו).
אני מרשה לעצמי לומר שהצלחתי להבין שוב שיש דברים שאני כנראה לעולם לא אלמד לעשות טוב.
למרות שהצלחתי לגנוב כמה חתיכות קוד ממקורות שונים, ולמרות שאני חושב שאני יודע איך נראית הלוגיקה באופן די מדוייק... העניין לא מסתדר לי טוב כשזה מגיע לתפירת הקוד עם הכל.
עם קצת ייעוץ זה נראה יותר טוב אבל העניין היה מראש לעשות לבד וללמוד תוך כדי ואני מרגיש שזה פשוט לא בשבילי.....
אז החלטתי להניח את האתגר בצד ולחזור אליו בכוחות מחודשים כשיהיה לי תחת היד מנוע שאני מרגיש מספיק אמיץ כדי גם לעשות עליו ניסויים. בכל מקרה כבר למדתי המון (תאוריה של הצתה אלקטרונית כמו גם כל מיני סוגיות חומרה, חיישנים וכו').
אסף.
אסף.