מתעלק על השרשור -
יש לך דגשים/טיפים לדברים שחשוב לשים לב בבדיקת פאת'פיינדר?
Printable View
בערך מה שציינתי. לפי הספר כל 60K צריך לעשות טיפול גדול שכולל החלפת נוזלים ושמנים מלאה כולל שמן גיר ושמנים בסרנים ובטרנספר, תיבדוק שזה בוצע.
תבדוק מה הגיל של סעפת המים החמים ("העכביש") ותחליף אם צריך (מק"ט ניסן 92408-EB601).
אצלי היתה בעיה לעשות כיוון למיתלים האחוריים לכן הייתי צריך להחליף בושינגים - סיפור קצת יקר.
אם הרכב לא שופר כבר לשטח קח בחשבון עלויות מיגון והגבהה. אם יש לו עדיין את מדרגות הצד המקוריות מפלסטיק, הם לא יחזיקו הרבה זמן מעמד בשטח. אני החלפתי למדרגות צד מפלדה של רסטה.
דברים נוספים שהתיישנו והחלפתי לאחרונה - צינוריות וואקום לפיקוד על הטורבו. כמו כן ישנה מעין פומפה מגומי שמשמשת כמשאבת סולר ידנית מתחת למסנן סולר. הגומי התיישן ונסדק מה שגרם לחדירת אוויר ולתופעה של דימום אחרי 30 שניות ולאחר מכן התנעה עם סטרטר ארוך. הזמנתי את החלק מאיביי, החלפתי בעצמי והבעיה נפתרה.
אצלי מעולם לא היתה בעיה בשילובים של הטרנספר אבל תבדוק גם את זה.
שלושת כלי הרכב שאתה מתלבט בינהם נמכרו בכמויות גדולות יחסית, במיוחד הטויוטה והמיצובישי. אני במקומך דווקא כן הייתי מתמקד, בוחר את זה שבא לי שיהיה לי (לא משנה למה - בחירה מהלב, מהתחת, מה שאתה רוצה) ומתחיל לחפש. יש מספיק דוגמאות בשוק. כשתמצא את זה הכי טוב שאתה יכול להרשות לעצמך, תקנה.
כל החישובים הכלכליים מגולמים כבר במחיר הקנייה...
יש לי 2 רכבים עם 2 טסטים בשנה.
כן זה גוזל קצת זמן.
לא, לדעתי זה לא צריך להיות השיקול לפסילת רכב טוב.
צודק באבחנה שלך לגבי ותק והתיישנות, של כל המועמדים.
בגלל זה פקטור מצב מכני לדעתי הרבה יותר משמעותי מאשר 2 טסטים עכשיו, או עוד שנתיים-שלוש.
בסופו של יום להחזיק פג'רו BK או פתפיינדר יעלה לך סכום שנתי ממוצע דומה. פראדו ישן, ולו בגלל שהוא ישן, יעלה יותר.
מבחינת ביצועים אני לא רואה הבדל משמעותי בין פג'רו לפתפיינדר.
אישית אני מעדיף פתפיינדר לטעמי נוסע יותר טוב בכביש ובשטח. החשוב לבדוק הסטוריית התחממות. בשניהם. הנסיון מראה שרכב כזה שכבר עבר התחממות אחת לעולם לא חוזר לעצמו.
אסף.
אתה מדבר על הישנים ודניאל על החדשים, 2008+.
איכות חיים הרבה יותר טובה בשנתונים המתקדמים, אבל כן, זה טנדר.
שים לב שברגע שפתחת אופציה לטנדרים, אתה יכול לעלות בשנתונים לא מעט ויש כמה אופציות.
טנדרים השתנו לא מעט בדגש על איכות המסיעה בתא הנוסעים.
זה לא SUV, אבל לא הטנדרים של פעם.
מה הגילאים של יושבי המושב האחורי?
אני מכיר מקרוב את שלושת הכלים שסימנת לעצמך, כולם טובים, כולם גיבורים, לדעתי האישית הקינג יהיה המועמד האידיאלי.
פשוט כי פראדו, כמו שציינת רובם כבר עייפים, ואלה שטופלו מבקשים מחיר(ויש לי חבר שמוכר 2001, מושקע מאוד מטופל לפי הספר שהוחלפו בו לאחרונה הרבה מכלולים בעלות אסטרונומית) בהתאם.
פת'פיינדר רכב מצויין, פלטפורמה דומה לקינג, אבל לדעתי יקר לתחזוקה והאמינות לא בשמיים, גם assfay ציין שהחליף מחשב גיר, אני מכיר שהמחשב שלו יושב בתוך הגיר ואם כבר אז עדיף שיפוץ בק"מ כזה שלא זול(כ 10k), וזה על קצה המזלג.
הקינג מוכר בבעיות שלו, דווקא בו המנוע די אמין, נעול אחורה עם תיבה מצויינת עם הרבה אופציות ונעילה אחורית, עלות החלפים ירדה משמעותית בשנים האחרונות ואפשר כמעט הכל לעשות לבד, בעיות ידועות זה חיישנים(או צמה) בטרנספר שמחליפים פעם ב... משאבת הזרקה שצריכה שיפוץ(ברובם כבר עברה), בוקסות משולשים וכו' כמו בשאר רכבים, סה"כ רכב גדול ומרווח ועושה הכל, ובתקציב שלך תוכל לרכוש שנתון גבוה.
לגבי עלות שיפוץ מחשב הגיר שהוזכרה זה עלה לי 4680 שח.
מסכים בהחלט שהעבירות של הפאת'פיינדר והקינג מאוד דומה. לקינג יש יתרון של נעילה אחורית מקורית. אאל"ת הקינג יותר יקר ובהפרש אפשר להתקין נעילה (ואפשר להסתדר גם בלי). בסופו של דבר הרבה מהעבירות תלויה בנהג...
נדב,
שים לב שכתבתי שנפתחו אופציות, ברבים,ולא אופציה יחידה.
ועכשיו,
רד ממני.
עד שלא תגיב עניינית ולא לגופו של אדם, או עד שלא נכיר אישית, ראה עצמך משוחרר מהחובה להגיב על כל משפט שלי.
אני אמנע מלהגיב על שלך, סגור?
לא לכל הקינגים יש נעילה אחורית, בחלק מהשנים לדגם המפואר (לימיטד) אין נעילה אחורית אך בקרת האחיזה מאוד אפקטיבית ועם צמיגים טובים כגון bf לא נתקלתי בבעיות עבירות.
בדגמי הbk עדיף לכוון לדגמים הפשוטים שמגיעים עם גלגלי 17 ולא 18 אינץ, או לקחת בחשבון בעלות הקניה החלפת סט גלגלים וצמיגים ל17 כולל ביוקרטיה מהנה במשרד הרישוי. .
כרכב טיולים, הקינג מאוד מרווח, במיוחד אם שולפים את הספסל השלישי (נשלף בקלות, קצת כבד) , מפנה נפח רב לאכסון מתחת לרצפת תא המטען.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אם זה בכיוון יש לי חבר עם יונדאי טאראקן שמור ויפה למכירה..
לא מכיר את הדגם אישית ולא יודע מה החולשות שלו..אני בטוח שאחרים פה יודעים יותר טוב ממני..
נכון להיום זה כולל ילד בן שנה וטרמפיסטים לטיול, ככה שאנשים בוגרים בהחלט על הפרק.
מנסיוני בפוזיציה הזאת - נסיעה של שעתיים-שלוש בקבינה האחורית של היילקס שקולה לקבלת אחוזי נכות בביטוח לאומי.
תודה לנדב, asafk, asaf-a ו-assafy (סטיית תקן קשוחה בכמות האסף-ים בשרשור הזה) על תגובותיכם האחרונות! בהחלט נותנות לי קצת יותר ביטחון בקניית כלי "לא טויוטה".
בגדול נראה שהקינג הוא דיל טוב יותר (למרות שגם כמה BFים 2008 הזדנבו במחיר של 60K) כי האופציות לשיפור מאוד אטרקטיביות, החל מרוחב הצמיגים המוכרים ברישוי ודיפ' נעול "סטוק").
נראה שהתחרות כרגע עומדת בין פאת'פיינדר וקינג משנת 2007, ניתן למודעות ביד2 והמצב המכאני להכריע.
למרות שמאוד מאוד מפתה לחתוך בחצי את סכום ההשקעה (הראשונית) ולקפוץ עם פאג'רו Q מדוגם בכל טוב.
היילקס ישן עם ברן חי ומתלים מקוריים שווה לטרקטור מבחינת השיכוך, לא מרגישים שיש קפיץ שעובד.
שים לב שמההתחלה לא מיקדתי אותך לדגם זה או אחר.
אני מדבר על טנדרים ככלל, בלי הצבעה על מי מהם, אלא על החדשים יותר, 2005 ומעלה.
עולם אחר באיכות חיים בתא הנוסעים ביחס למה שהכרת, או אולי מי שלא נסע בהם חושב שהוא יודע.
יש כאן באתר מבחני טנדרים, גם של asafk, כדאי לחפש ולקרוא ואם אפשר לנסות בנסיעה עוד יותר טוב, לרכב צריך להתחבר אישית.
עבדתי ונסעתי עם טנדרים מסוגים שונים בעשרים שנה האחרונות כדי להיות בטוח באמירה שיש אבולוציה מאד משמעותית בהשקעה של כל היצרנים לכיוון נוחות הנוסעים.
לגבי המושב האחורי, עד גיל טיפש עשרה, שאורך האיברים משתולל, זה לא רלוונטי.
אצלי הם לא רוצים לנסוע ברכב אחר.
למבוגרים, זה כן משנה, לפחות לחלקם.
יש בהחלט נושא של ציוד בארגז לעומת תא מטען סגור.
לפארדו עבירות טובה מהפטפיינדר וה BK.
לי אישית יש ניסיון רע עם הפטפיינדר ולכן מבין השניים, העדיף את ה BK.
לגבי הרקסטון לא הייתי שולל. עבירות דומה ל BK.
ואכן, מכוערות משתדלות יותר...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתה כותב בנחרצות גדולה. מה הניסיון שיש לך עם פאת'פיינדר?
להשוות לדיפנדר זה חסר טעם. הם באמת מקטגוריות שונות.
לנד קרוזר לדורותיו בעל יכולות שטח גבוהות יותר, אין על זה ויכוח. גם יעלה יותר מכפול עבור אותו שנתון.
לפי נסיוני בהרבה מסלולים, bk וקינג פחות או יותר עם אותה עבירות ומה שקובע בעיקר זו הנהיגה הנכונה.
בחבורה שאני נוסע עימה יש רוב לל"ק אבל גם פאג'רואים, טראנו, ג'ימנים, טנדרים ולעיתים גם רנגלרים. לכולם המסלולים היו מאתגרים ומהנים ובטח שהפאת'פיינדר לא היווה מיגבלה אלא להיפך (יצא לי למשוך לא מעט רכבים).
אני מנסה לנחש למה אתה מתכוון בחצאיות פלסטיק.
לגבי מדרגות הצד מפלסטיק כבר כתבתי, צריך לפרק אותם וכדאי להתקין מגני סף מפלדה. גם המדרגות צד המקוריות של הפאג'רו מאלומיניום לא ממש עמידות.
יש מעין ספוילרים מפלסטיק לפני הגלגלים הקדמיים. הם חטפו קצת מכות ופירקתי אותם. לא ראיתי כל השפעה על צריכת הדלק או על איזה שהוא דבר אחר אחרי הפירוק.
ראיתי מעט רכבים עם מגיני בוץ מפלסטיק קשיח, בטח גם זה מועד לפורענות.
חוץ מהדברים הנ"ל כבר אין שום פלסטיקה מלמטה.
להבדיל מהפאג'רו, לפאת'פיינדר יש שלדת סולם קלאסית.
לגבי הגבהה מאחר והוא לא מאד גבוהה ודי ארוך אז זה בהחלט נחוץ. כנ"ל לפאג'רו.
לדעתי כל האופציות של פאת'פיינדר, פאג'רו ורקסטון בהחלט ראויות עבור מסלולי טיול ולא לעבירות לשמה. אם הכסף זה לא בעיה, הל"ק עדיף לשטח טכני.
לפני שאתה מתלהב מפג'רו Q, ממליץ לעשות סיבוב ניסיון. רצוי בכביש. זה ייתן לך תחושה של איך יראו נסיעות מנהלתיות ברכב שתוכנן לפני יותר מ 25 שנה. רמז: הרבה פחות טוב מפג'רו BK.
איטי, שתיין, לא בטיחותי הם רק חלק מהחסרונות של הרכב הזה בכביש.
מצד שני... האמינות הבסיסית שלו מצויינת. יש חלפים בשפע במחירים סבירים ביותר וגם ידע איך לטפל בו. העבירות שלו בשטח היא בקצה היותר גבוה של הסקאלה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk