חברים (וכן, אני מתכוון לזה),
התעבורה באתר יורדת ומאידך רובנו חברים בקבוצות וואטסאפ העוסקות בגיפים (ושם העסק תוסס).
גיפולוג יקר לליבי ובהחלט מהווה בית שנים ארוכות.
אם לא נדע להשתנות ולהתקדם האתר יגווע ויעלם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
חברים (וכן, אני מתכוון לזה),
התעבורה באתר יורדת ומאידך רובנו חברים בקבוצות וואטסאפ העוסקות בגיפים (ושם העסק תוסס).
גיפולוג יקר לליבי ובהחלט מהווה בית שנים ארוכות.
אם לא נדע להשתנות ולהתקדם האתר יגווע ויעלם.
בוא נעשה משהו שכן יכול לקדם אצ בפורום שח כולנו
לפני יומיים ביקש ממני חבר למצוא משהו שפורסם כאן ע״י חבר שלישי ב-2003.
זה לקח את הכמה שניות שגוגל נדרש לעניין.
זה משהו שלא ניתן אפילו שבוע אחורה במדיה אחרת.
אני חבר גם בפורום ( קארספורום ) של מועדון החמש .
לפני שלוש שנים הפורום היה פעיל ותוסס מאוד , היו לא מעט פוסטים על שיפוץ רכבים ועוד הרבה חומר טכני מועיל .
כיום עברו מרבית החברים לפייסבוק ( לי אין ולא יהיה ) והפורום במצב גסיסה סופני .
חומר שנכתב בפייסבוק מחר ממשיך לעולמות אחרים ולא ניתן למצוא אותו .
הטענה של רוב החברים היא בעיקר - לפייסבוק הרבה יותר קל להעלות תמונות .
תברים למעננו ולמען קוראים נוספים - יש לשמר את הפורום .
אילן
האתר הוא שמורת טבע נדירה בעיקר משום שהבעלים נושאים את הערכים הנכונים. עם זאת יש דברים שכדאי לשפר כמו למשל עניין העלאת התמונות.
האמת, נהיה משעמם, מכמה סיבות
תוכן גולשים - מוצר נדיר באתר בימינו, היווה מוקד משיכה לאו דווקא לפורום אלא לאתר עצמו (ככה לפחות אני השתחלתי). כולנו אשמים בזה.
בואו שניה נדבר על פורום הבונים - פעם האתר היה מתגאה בו, פורום הדגל, היום הוא די מת... מוקד משיכה גדול מאוד לכל מי שהתעניין במכוניות ולאו דווקא בג'יפים. הפורום הספציפי דעך גם כי הפסיקו לבנות מכוניות וגם כי מי שבונה לא מפרסם וסיבותיו עמו. לא חסרים לזה סיבות והרבה מהן הן גזירות מלמעלה.. אבל זה מה יש.
הספורט המוטורי דעך - לא נכנס למה ומי אשם, אבל בשורה התחתונה כמעט ואין מירוצים. כשיש אז הם מתקיימים בשושו. הנ"ל משפיע גם על התוכן וגם על פורום הבונים.
אנחנו לא חוד החנית - פעם להיות ג'יפאי אקסטרים היה קשה. היה צריך הרבה ידע וניסיון, וסופה עם 2 נעילות וצמיגי 33 היה רכב עבירות אקסטרים. בשביל לדעת לתחזק ולשפר היה צריך את הפורום. הגרעין הקשה התרכז פה. בשנים האחרונות אמריקה פתחה שעריה והיום צריך רק כסף בשביל להציב רוביקון עם צמיגי 42" בחניה וללכת לכבוש מדרגות של 3 מטר בלי מאמץ, בלי לדעת משהו.
ובואו נדבר רגע עלינו - הדיונים עצמם כבר לא מושכים והם די טפלים, הולכים סחור סחור ומסיתים את השיח לנושאים שנטחנו, ולרוב לא מדברים לעניין.. 10 גולשים פלוס מינוס עונים לכולם, ויותר מנסים להראות שהם מבינים מאשר באמת לסייע.. אין התקדמות. ושאף אחד לא ייקח לי ללב, כולנו חוטאים בזה, אני ביניהם.
זה לא קשור לפטפורמה או להעלאת תמונות או לטפטולק. הפורום זה טעם נרכש, ואנחנו, הגולשים הוותיקים לא תמיד עוזרים לעיקול (כמו שבועז אמר אנחנו די סנובים).
יחד עם כל זה, מי שנכח במפגש ג'יפולוג האחרון ראה שאנחנו עדיין מספר משמעותי, לא סתם עוד קבוצה בפייסבוק.. אבל של ג'יפאים אמיתיים, עם ערכים לסביבה וגם עם שגעונות... אז אולי המצב לא כלכך גרוע כמו שאנחנו חושבים.
אם מישהו חושב שצריך פלטפורמה אחרת בשביל ענין "הג'יפאות" בבקשה - להקים. כמו שהיו שלושה ארבעה חבר'ה בג'יפטריפ שנמאס להם , אז הקימו את זה. שבאופן מוצהר לא בא לספק מענה מהיר ומידי לכל שאלה ובעיה אלא יותר על צד המקצועי ועניני. וניהול קשוח יותר.
הירידה בכמות השאלות נובעת בחלקה מהיכולת של הגולשים למצוא את המידע בחיפוש זריז כי באמת, אחרי כמעט 20 שנה - הרבה שאלות כבר נשאלו. וכפועל יוצא - חדשות יש פחות.
אני לא חושב שיש צורך ליצר תעבורת סרק, ז"א לשאול שאלות חוזרות , לענות תשובות חוזרות באותו דיון או לוותר על אופצית החיפוש רק על מנת שלא יהיה משעמם.
הסטיות מנושאי הדיון, מספקות לפעמים { ואולי לרוב } מידע חשוב ומענין. כל הענין של העלבויות נראה גם לי מיותר וצריך לקחת הכל בפרופורציות ולהתיחס לנאמר בצורה חברית.
אי מענה הוא באמת מבעס לפעמים אבל עדיף עשרת מונים על תשובות לא עיניניות או מזיקות.
יוני - רוב מה שכתבת לא תלוי באתר בכלל, ועקב כך - לא נראה לי נכון לעשות שינוים באתר בגלל סיבות חיצוניות.
פעם בכמה זמן מועלה דיון בעל רוח דומה, אם בגלל איזה דיון חם או סתם כי מישהו מרגיש חוסר. סופו של דבר האתר ומה שמעבר לו ממשיך . ולא סתם. ואם בסוף ימות - אז חבל ועצוב וכל זה, אבל זה קורה לטובים ביותר.
אני לא חושב שעניין העלאת התמונות (שאני מסכים שהוא אולי קצת מסובך, לא מאד ידידותי ובמיוחד - לא תמיד המשתמש המזדמן מבין למה העלאת התמונות לא הצליחה) הוא הגורם למעבר אנשים לפייסבוק או לווטסאפ.
אבל בכל מקרה - אני מתנדב ומוכן להעלות לכל שרשור כאן תמונות שיישלחו אלי ע"י כל מי שמתקשה לעשות זאת בעצמו. אפשר לשלוח אלי הודעה פרטית כדי לתאם את צורת העברת התמונות אלי עם קישור להודעה המתאימה אליה רוצים להעלות את התמונות.
אני חושב שהבעיה אינה בתכנים, או מיעוט משתמשים. הטכנולוגיה הפכה אותנו למשועממים שמחפשים ריגושים כל הזמן (וראו רשימת המודחים ממנו, הנעלבים שלא שבו שיש מי שקוראים חשובים מאותה סיבה בדיוק)
ניהול האתר מקצועי וחוסך את xxxx השכל. מי שיצא לו להציץ מידי פעם באתר הצהוב מבין על מה מדובר.
אני לא חושב שצריך פלטפורמה אחרת, הפלטפורמה היא לא העניין.
אני גם חושב שחלק משמעותי מהירידה בנפח האתר קשור ישירות לירידה בנפח הג'יפאות בארץ. ואני לא סופר את ה"ג'יפים" המפונפנים שמוכרים היום. אני גם לא מדבר על סטטיסטיקות כאלו או אחרות. אני מדבר על נוכחות של ג'יפים בשטח.
אם פעם הייתי מחפש מתחת לאדמה מסלולים ונקודות לינה עלומות כדי לא להקלע לחאפלות ופקקי תנועה, אז בטיול האחרון במסלול חוצה מדבר יהודה בשבת עם מזג אוויר נפלא ראינו מרחוק קבוצה של 3-4 ג'יפים באחת התצפיות... וזהו, נאדה.
איפה כולם ? הצעירים שמחפשים להתחרע לוקחים ברובם רייזרים למיניהם, מי שקונה "רכב שטח" מהחדשים יחסית כנראה חושש לרדת איתו מעבר לשבילי קק"ל, והערס המצוי מצא כנראה אופנה אחרת להעביר את זמנו. כבר הרבה זמן שלא ראיתי אף אחד מאלו בשטח "אמיתי", והאמת ? הם לא חסרים לי בכלל ...
ועדיין, אנחנו מפספסים ומרחיקים מקרבנו (לא בכוונה תחילה) אנשים טובים וראויים. בעלי מקצוע מהשורה הראשונה שלא רוצים שיזכירו אותם כאן ובוודאי שלא מוכנים לכתוב בעצמם, וג'יפאים שלא רוצים יותר לשמוע על ג'יפולוג (התגובה הנפוצה: "עזוב אותי, סתם מתווכחים שם על כל דבר"). את זה גרמנו במו ידינו הקלה על המקלדת, גם אני.
יסלחו לי בעלי האתר, אבל בעיני המטרה החשובה היא לא להביא עוד תעבורה ונפח לאתר (אשר עוזרים להחזיר חלק כלשהו מהוצאות התחזוקה שלו), אלא להביא ולשמר את האנשים הנכונים כאן. בניגוד למה שכתבו מעלי אני חושב שהוותיקים די מחבקים חברים חדשים ומנסים לעזור, אבל יש לפחות שני מקומות שבהם לדעתי אנחנו מפספסים:
1. לצערי חלק ניכר מהדור הצעיר כותב בשפה עילגת ובשגיעות קטיב, ואנחנו (גם אני) לפעמים לועגים להם מבלי להכיר את האדם שמאחורי המילים. אולי הוא דיסלקט, ואולי סתם לא הקפידו ללמד אותו לכתוב נכון כי להוריו לא אכפת, אבל זה לא בהכרח אומר עליו הכל. אני יודע שקשה להתגבר על רפלקס התגובה הצינית, אבל אולי כדאי שנתאמץ (גם אני) קצת יותר.
2. כאשר מישהו שואל שאלה "נפוצה" הוא זוכה לא פעם לתגובה שמפנה אותו לחפש לפני שהוא שואל, תגובה שיכולה להיחוות כ- "נפנוף", או כהתנשאות כאשר היא מלווה בהרצאה. אין בעייה להעיר לגבי החיפוש, אבל אם בצמוד להערה נצרף גם תוצאה או שתיים שעונות לשאלה המקורית זה גם יעזור לשואל (שלהבא כנראה כבר יחפש לבד לפני שישאל) וגם "יקרב" ו"יחבק" אותו במקום להרחיק אותו.
ולגבי הוויכוחים האינסופיים, כבר כתבתי למעלה את דעתי - יש להם מקום אלא שעדיף להפריד אותם לשרשורים נפרדים (אולי אפילו לפתוח את פורום הויכוחים האינסופיים :) ) וכך לא לגנוב ולהסיט את השרשורים המקוריים. אם תרצו, זה קצת כמו הדרך להתמודד עם הפולנייה שבפנים - אי אפשר להתחמק ממנה או לחנוק אותה כי היא תמיד תתפרץ שוב - מה שנשאר זה לקבל אותה ולצחוק ביחד איתה (עם הפולנייה הפרטית שלי - זו שבפנים - זה אשכרה עובד :) )
נדב.
האמת שהמצב פה זהב ביחס למשל לפורומי האופנועים של תפוז שהגיעו למוות קליני.
בניגוד למה שניתן אולי לחשוב בטעות, המטרה אינה להגדיל תעבורה או להוסיף נפח סרק של גולשים.
המטרה היא להיות אתר, בית, לאנשי השטח.
רק מי שרוצה ומוכן לתרום או לפחות לא להפריע.
אני מכיר ג'יפאים שאומרים לי " האתר עוד חי? " אבל דקה אחרי מפגינים בקיאות מרשימה בדיונים המתנהלים בו.
בעלי מקצוע שלא מוכנים להיות מוזכרים בג'יפולוג? מוזר. מעניין. למה בעצם?
תוכן גולשים. תכתבו, יהיה. הדיונים הכי מרתקים היו תמיד דיוני בניה ושיפוץ. אבל מעולם לא היה כזה מבחר של שיפוצי ג'יפים אמיתיים בכמות ובעומק שתועדו כאן בשנתיים האחרונות. כמה אנשים תפסו אומץ בזה אחר זה ואני מתרשם שהדיונים האלה ערים מאוד.
והעולם משתנה. אבל אנחנו כאן כדי להישאר. היינו לפני פייסבוק ונישאר כאן גם כשיימאס לכם ממנו.
אסף.
אני דווקא חושב שהתעבורה פה די טובה, ותיסתכלו בפורום יעוץ לפני קניה, יש המון שמתעניינים בתחביב, כאלה שהלכו וחזרו וכו'.
נכון יש ויכוחים, אבל ככה זה בכל פורום כמעט, ואני יעיד על עצמי שאני בין אלה, אבל לא כי סתם בא לי, אלא כי באמת היו לי הרבה כלים(ואת השאר אני מכיר די מקרוב) ולרוב אני לא מהלל אף כלי, כל כלי והבעיות שלו.
גם לדעתי בתחום של בניה/שיפוץ יש עליה וזה כמובן מבורך... לפעמים חוזר לי הגעגוע לחזור למקורות בגלל מה שאני רואה/קורא...
ודבר אחרון-למה אנשים מתרחקים(אולי), כל השירשורים של נושא התחבורה, הגבהות, רישוי, וכו', לא פעם שמעתי חברים שחושבים שהנ"ל מסוכן לג׳יפאים, שפה "מנבאים" את מה שקורה ומה שיקרה, שאנשי משרד התחבורה מסתובבים פה וכו'.
ת'כלס לי זה מעניין את ה%\$ השמאלית וגם זה בספק(לא יודע מה אלה שנוטשים חושבים לעצמם, כאילו אם לא יהיו פה אז זה ישנה משהו), אבל זאת גם נקודה למחשבה...
אני יכול להעיד רק לגבי אלו שאני מכיר - אמרו לי שנמאס להם שכל שרשור הופך לוויכוח עקר על משהו לא קשור.
אני לא אומר שזה המצב האובייקטיבי, אלא שכך זה נתפס.
ולא, הם לא חושבים שזה ישנה משהו, הם פשוט לא רוצים להיות בתוך זה ...
לגבי בעלי המקצוע, אני יכול להביא לכם ציטוט נחרץ וברור: "אני לא רוצה להיות בפה של האנשים האלו"
שוב, אני לא אומר שמשמיצים פה כל בעל מקצוע, אלא שאנחנו נתפסים ככאלו שלא כדאי להתגלגל לפה שלהם.
אני לא חושב שאנחנו צריכים עכשיו לכרכר ולחזר אחרי הפורשים, וזה כנראה גם לא ממש יעזור.
אני כן חושב ששווה לנו להקשיב לביקורת ולאמץ מתוכה את החלקים שישפרו אותנו כקבוצה.
(עמדתי לכתוב "קבוצת תמיכה" וקצת בתבלבלו לי האצבעות תוך כדי, אבל לעזאזל, זו אכן קבוצת תמיכה ...)
הכוונה שלי היתה במשפט הזה בהקשר של השרשורים על נושא התחבורה ולא משהו אחר, אלה שנוטשים ואומרים לאחרים גם לינטוש בגלל אותם שרשורים והנפצות שונות בנושא הזה.
וזה די ברור שחבל על כל אחד כזה שנוטש, אבל כמו שרשמתי לפני, ויכוחים ודעות שונות יש בכל מקום, דווקא ההצעה שלך לפצל את אלה היא טובה מאוד, למנהלים תהיה יותר עבודה כנראה.... :-)
יש פה בהחלט חבורה דעתנית ווכחנית ולא לכולם מתאים להיכנס לוויכוחים על נושאי מומחיותם. זה עניין של אופי.
לחלקם זה עונש ולאחרים זה כיף ואפילו פרסום.
בעניין הזה זכור לי משפט חזק של חבר שהוא טייס באלעל וגם גולש מוכר באתר.
שאלתי אותו למה הוא לא עונה באיזה שרשור שעסק בטכניקות נחיתה במטוסי נוסעים בכללי ובאלעל בפרט והוא ענה לי שהוא לא עונה כי הוא לא רוצה שילמדו אותו בג׳יפולוג איך לטוס.... [emoji4]
מצד שני יש גולשים שפשוט מיצו.
למשל לוריה שאני מכיר מקרוב וכבר כמעט לא גולש/ מגיב כאן...
אגב, יש המון גולשים שהם קוראים פסיביים ואפילו אדוקים של מה שקורה כאן. חלקם לא מגיב ומשתתף כי החבורה פה מאוד דעתנית.
חוצמזה אנשים משנים פאזות בחיים.
כבר נמאס לדבר לחלק עם אותם אנשים על אותם נושאים ובחלק מהמקרים אפשר לחזות מראש מי יענה ומה יכתוב.
זה חלק מהמחזוריות הטבעית לטעמי.
אנחנו חלשים בתחום המשיכה של גולשים חדשים.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ