מורכב מידי לחיזוי.
Printable View
לא. אני לא בקשר איתו למעשה מעולם לא פגשתי אותו.
אני לא פנאט שאוגר מזון ל 30 שנה במקלט אטומי ... מצד שני אני חושב שזה טיפשי להתעלם לחלוטין ולסמוך על המערכות שיקרסו מיד לחלוטין ברגע האמת. בעיקר לאור ההבנה שהמערכות לא מוכנות ואכן יקרסו מייד ברגע האמת.
למי שהיה מנותק. אז ישנו תרחיש אפשרי שבו האסון הזה הוא כל כך כולל שהמדינה מתפרקת לגמרי. גם הצבא לא יוכל לתת סיוע. ואז יבקשו עזרה מהשכנים .... למרות שגם הם מין הסתם יהיו קרוסים לגמרי. לפחות זה מה שדברו עליו השוטרים שהנחו את הכנס ההוא. אז עד שיגיע הסופר טאנקר .... כדאי שיהיו כמה שישיות במחסן. וכמה ליטרים 95 לבנזיניה. זאת דעתי לפחות.
Sent from my iPhone using Tapatalk
לא נעים להודות אבל אני גולש וחבר גם בפורום רכב צבאי אמריקאי.
שם יש חבורה שלמה של טיפוסים ש'מתכוננים'. הם מתכוננים לאירוע SHTF ומכינים רכב BUG OUT. במשך השנים רוב חברי הפורום הנורמליים הסתלבטו עליהם אבל הם המשיכו ממש בדיקות להכין כלי רכב צבאיים ישנים עם נגררים ועליו צידה ומקורות אנרגיה.
ואז קרה ההוריקן הראשון. וכעבור כמה שנים וקרה השני. והם היו הגיבורים של הקהילות שלהם, חילצו המון אנשים מאזור האסון, סייעו במזון שתיה ואנרגיה, ובאופן כללי הצילו את המצב עבור הרבה אנשים.
ויותר אף אחד לא צוחק עליהם.....
מה שכמובן מעלה את סוגיית ההתכוננות לאירוע SHTF מקומי. אירוע שבו הממשל המרכזי לא נותן מענה מכל סיבה שהיא ואנחנו צריכים להסתדר לבד. לשם כך יש להכין רכב מתאים צידה ונשק.
שנפתח פורום 'התכוננות' ??
אסף.
זה יפה אבל אנחנו זה לא אמריקה
האקלים פה שונה לחלוטין
נראה לי שהלכתם קצת רחוק מידי
פה לא אמריקה. נכון.
אבל !!
תרשה לי להיות זה שצוחקים עליו.
אתה זוכר אבי שכל מנגנוני הממשל פה פועלים על כוח עזר ? מתנדבי הקהילה ?
החל ממשטרה ומד׳א וכב׳א ודרך פעילי לתת מכל הלב לחגים לעניים לחולים ולמסכנים ? לתרום בגדים וכו.... בארועי שלג מתנדבי הסעה ליולדות מתנדבי פיזןר עיתונים וכו׳
במקרה של שלג יומיים. זה כיף וכולנו גברברים עם 4 על 4 אבל במקרה של רעידת אדמה נוסח סרטי אסונות של הוליווד ... אתה לא תיסע להתנדב בפיזור עיתונים. אתה תנסה נואשות להגיע לילדים שלך. לאשתך. לאסוף אותם ולהגן עליהם.
להגן עליהם בפני חולרות עם רגליים ובלי רגליים ...
ולא יהיה מי שיבוא להגן עליהם .. רק אתה.
הצבא יהיה עסוק וכבא יהיה עסוק והמשטרה .. טוב. עליהם לא מדברים.
הסנריו הזה הוא בדיוק מה שמתכוננים אליו ברמת השלטון המקומי. ההבנה היא בדיוק זה בכל תרחיש ריאלי בסגנוו עליו מדובר כאן, וזה כולל גם תרחישים ביטחוניים כאלו ואחרים.
המועצות מחזיקות צי שלם של כלים וציוד, כנל הישובים. בישובים יש צוותי צח"י (צוות חירום ישובי) שמתאמנים וזה כולל את כל מי שרלוונטי למקרה הצורך.
בין היתר מכשירים נוער שיהיה מסוגל לקחת טרקטורים מהמשקים ולנסוע בדרכים לא דרכים כדי להביא מזון ומים.
אמצעי תקשורת ישירה שלא מתבססים על מערכת תקשורת ארצית וכד'.
זה לא משהו דמיוני, זה תרחיש יותר מסביר שכנראה יקרה כאן מתישהו.
ההבנה היא ש"אם אין אני לי מי לי"...
הבעיה היחידה היא, שסיכוי לא קטן שחלק גדול מהכוחות במצב כזה יהיו מגויסים בצו 8.....
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
אני אחרי הגיל של המילואים ומתחת לפרופיל של המילואים ...
אני כרגע מתרכז בלגלות דרכים לא דרכים להגיע משם לפה ובחזרה.
בכל מקרה. אולי במושב יכול להיות שמשה יסע בטרקטור לבאר בנתיים השכנים יעזרו למשפחה שלו. בעיר בבניין של 100 דירות שאף אחד לא מכיר את השכן שלו .. אני לא סומך על זה.
גיא, רוב עבודות השלג הן לא בהתנדבות.
מדובר בהסעת עובדי עירייה ובעלי תפקידים חיוניים/מחלקי עיתונים וכו'.
כן, יש כל מיני מתנדבים כפייתיים שנדחפים ובאים לעשות רוח ובלגן, אבל מי שבאמת רציני בא לעבוד. תמורת שכר. עבור זמנו היקר והפעלת רכבו המדוגם.
אני עדיין זוכר את הארוע של החניון בבניה שהתמוטט ברמת החייל. גדוד שלם של פיקוד העורף עבד שם במשך שבוע כדי לחלץ ארבע גופות.
ברעידת אדמה ממש חזקה, רוב הבניינים שנבנו בשנות השבעים ודרומה לא יחזיקו. אל תצפו שיושיעו אתכם מהר.
גם במלחמת לבנון השניה היו רשויות מקומיות שיצאו מכלל תפקוד.
יצא לי לראות בלייב. איזה גבר גבר. עם ל׳ק מהסרטים שנוסע בנת׳צ עם המון רוח וצילצולים. וגןרר הצידה מאמצע כביש החוף איזה נבלה של קראוון שקילף צמיג והתפרע.
אני מודה שבאותו רגע כמעט התפתיתי להתנדב גם. ובתור אחד שהיה תקוע בפקק .. גם הודיתי לאל על חסדים קטנים ומתנדבים פתיים.
אבל באותו רגע אחרי האפוקליפסה. כל הגברים שבעולם עם הג׳יפים הכי מדןגמים יהיו עסוקים בעצמם ובמשפחה שלהם.
מה שמעניין אותך זה מה יקרה במדבר אם תהיה רעידת אדמה?
מה יקרה בחיפה ברעידת אדמה או האם הר הבית ישרוד את הרעידה זה כלום?
האם תהיה קרינה רדיואקטיבית או פלישה של צבאות ערב שניה אחרי זה לא תרחיש כבר?
אתה חייב להתכונן לתרחישים האלו ברצינות
יונתן, סחטיין שיש אצלכם עוד טרקטורים.
מומלץ שיכשירו את התאילנדים לצוות צ׳חי.
הם גם ידעו לשרוד בניגוד למפונקים שלנו שאפילו לשטח נוסעים עם מכונת אספרסו ומקרר.
כמו עם הפלשתינאים, אני מקבל שלא לכל מצב יהיה לי פתרון ואני מדחיק תרחישי אימה בעלי סבירות זניחה.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
https://www.ndtv.com/india-news/eart...njured-1858388
Sent from my SM-T700 using Tapatalk
מעניין.
נו, נשמע שאני מוכן. יש לי קרוואן מוכן למגורים, עם מערכת סולארית, כיריים וחימום מים על גז, מקרר, רדיו, טלוויזיה עם עידן פלוס, מכשיר קשר עם תדרי הג׳יפאים וגנרטור מתודלק.
רק שלא ייפול עליו איזה מטאוריט או חתיכה מעזריאלי, כי אז אכלתי אותה.
לצרכי תחבורה יש סיקס עם גלגל 33, שתי נעילות וכננת.
נשאר לי רק לקנות שישיות וקופסאות טונה.
נראה לי שזה הזמן למצוא את הססמולוג