חוזר: גלריה מטיול יוצא דופן, ודיון- מה אפשר לעשות ברכב 4X2...
אני נהגתי לטייל עם ה-AX שלי בכל שביל שחשבתי שאני יכול להתקע ... פעמיים צדקתי ונאלצתי להמתין לחילוץ ...
נהניתי מכל רגע!! אפילו כשביקרתי במוסך!
היום אני נאלץ לעשות את זה עם הוויואנט של ניו-קופל ...
את הוויטארה אני צריך לקחת עד חורשן כדי למצוא מקומות להתקע ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דביר מור
רק שזה דורש הרשמה בהארץ :cry:
הנה, בלי סיסמא:
המנכ"ל הפך את המאזדה 6 ל"רכב שטח" - וחברת הליסינג תתבע אותו
האם אפשר להשתמש ברכב חכור מחברת ליסינג כרכב שטח לכל דבר? לא בדיוק.
מנכ"ל של חברת היי-טק מהמרכז חשק בטיול ג'יפים, אז הוא לקח לטיול את המכונית הצמודה ממקום העבודה - מאזדה 6. הטיול נערך בדרך עפר בוצית בשרון. המאזדה האומללה שקעה שוב ושוב בבוץ. המנכ"ל רתם אותה לג'יפים של החברים והיא נגררה על גחונה עד סוף המסלול.
תמונות המכונית הועלו לאתר הג'יפים הפופולרי, ג'יפטריפ. הספרות של לוחית הזיהוי נמחקו, אבל היה קל לזהות את המכונית לפי המדבקה של החברה על הכנף האחורית. בחברת הליסינג זיהו את המכונית ופעלו מיד. הם התירו את כל החוזים עם החברה - כעשר מכוניות - והגישו תביעה בגין הפרת הסכם ושימוש לא הולם ברכב.
בימים הקרובים תוגש גם תביעה אישית נגד המנכ"ל בגין פגיעה במוניטין. המנכ"ל והחברה הוכנסו לרשימה שחורה שמטרתה לחסום חכירת רכב בליסינג מאלה שעשו בו שימוש ונדליסטי.
זהו מקרה נדיר, ואף על פי כן החלטה חברת הליסינג לגלות יחס נוקשה. הסיבה: הקיום העסקי של חברות הליסינג מותנה ביכולתן למכור במהירות ובמחירים גבוהים את המכוניות המשומשות בתום תקופת החכירה. אם הציבור יחליט שמכוניות ליסינג סובלות מהתעללות הנהגים יירד השווי של המכוניות וייגרמו לחברות הפסדים עצומים.
חברות הליסינג מוכרות בכל שנה 40-30 אלף מכוניות משומשות ביותר משלושה מיליארד שקל. כדי לשמור על תדמית הענף החליטו חברות הליסינג לשכור את משרד יחסי הציבור פוליסי של בוריס קרסני, המתמחה בייעוץ אסטרטגי לניהול משברים.
(יואב קווה, עיתון הארץ)
התאוצה האדירה שהנושא תפס משעשעת - לא את חברות הליסינג :twisted:
חלק עיקרי מהמודל העסקי שלהם (לדעתי כל הרווח) מגיע בעצם מהמכירה של הרכב לאחר שלוש שנים. ירידה של אחוזים במחירים של המכוניות שיוצאות מהמגרשים, היא ירידה בבשר החי של הרווח.
הם עושים מאמצים שיווקים אדירים בשנים האחרונות כדי להעלות את התדמית. תנסו לחשוב 10 שנים אחורה, לפני מהפכת הליסינג. אז רכב מהשכרה היה זבל בשוק, יצא מהחברות במחירים נמוכים, ונשא את "צלקת" המקוריות בחברת השכרה כל החיים. חברות הליסינג עמלו קשה מאד למתג ולמצב רכב משומש מליסינג כמשהו נפרד לחלוטין ורחוק מאד מרכב השכרה, או רכב חברה. הם מקימים מגרשים מיוחדים, משאי פרסום עצומים בהיקף, כבר שנים, ואשכרה הגיעו למצב שלקנות רכב בן שלוש שנים מליסינג זה אופציה מקובלת ביותר בציבור הרחב. אני לא אומר שזה רע דרך אגב, אבל עובדתית זה פרויקט שיווקי ארוך טווח ומרשים ביותר, כי אנשים קונים את המכוניות האלו במחירים קרובים למחירון.
ואז בא גל אנטי ליסינג שנבנה כבר שנים ולדעתי גואה במשך חצי השנה האחרונה, שנובע רובו ככולו מלמטה, מהעם - מהפורומים. מקארספורום וג'יפטריפ, הפורומים הגדולים של קהילת הרכב הישראלית, גל בלתי נשלט בהגדרה שהורס לחברות הליסינג את הקמפיינים, ואין לי ספק מוריד אשכרה אחוזים עגולים בשורות התחתונות של הסיכומים החודשיים. תוסיפו לזה ספר טיולים אחד, כמה כתבות משעשעות בעיתונים (הכתבה שלנו שנכתבה עבור מגזין דה-דריבר דווקא היתה רצינית לגמרי - את רוב היום בילינו מתחת לליפט באוברלנד בבדיקה רצינית ביותר של גחון של מכוניות פרטיות, והשורה התחתונה היתה שפריבט זה לא ג'יפ - רק שאף אחד לא טורח באמת לקרוא... אני יודע שהיו ריקושטים כבדים ביותר בעקבות עצם הפרסום), ואז מגיע הקש - הגלריה הענקית של ערן פלד בג'יפטריפ :lol:
המשפט הזה מדה-מרקר מסכם את העניין:
ציטוט:
חברות הליסינג מוכרות בכל שנה 40-30 אלף מכוניות משומשות ביותר משלושה מיליארד שקל. כדי לשמור על תדמית הענף החליטו חברות הליסינג לשכור את משרד יחסי הציבור פוליסי של בוריס קרסני, המתמחה בייעוץ אסטרטגי לניהול משברים
יתכן מאד שהשתלשלות המאורעות הזאת עוד תילמד בחוגי תקשורת בעתיד בקורס "היסטוריה של האינטרנט". אין לי ספק שיש כאן חומר לעבודת גמר קטנה לפחות.
האם ההרשמה לניוז לטר היא לא חופשית ?
אני מקבל הודעות שגיאה בנסיון רישום. ניסיתי ממספר מחשבים.
תודה.