תגובה: טיול ראשון עם האשה והילד
לאור אילוצי הזמנים, הגיע הזמן "לצאת מהקופסה".
אתה מנסה בכוח לאנוס את השעון, וזה לא ילך....
על פי החתימה - אתה מאזור שוהם.
צא לטיול קצר באזור קרוב יותר אליך - הרי ירושליים. יש הרבה אתרים לחניון כולל לינה, יש מעיינות, יש צל והנסיעות לא ארוכות.
אבל אם מתעקש על הדרום - ממליץ לעבור שוב על המסלול שכתבתי לך מקודם.
בעמוד ענן, להפתעתי, המפות מאוד לא מעודכנות. הסמ"ש בנחל שחק (לדעתי ירוק) לא מופיע, וגם הצומת והחיבור לשיזף.
האכלת זנבנים - חוויה מדהימה לבן שנתיים וגם לגדולים יותר...
גם גבי ימין מלאים במים , אפילו השטח החולי הענק מלא מים.
אפשרי להגיע לחניון לילה ליד מצפה המכתש הקטן
ו15 דק' הליכה קלה למצוק המכתש לתצפית על המכתש לעת ערב..
ובבוקר לנסוע לבלות בגבי ימין , גם 20 דק' הליכה רגועה ...
החניון ליד גב ימין מועד לפריצות רכב.
רואים מקילומטרים את הרכב, וברור לגמרי לגנב שאתה תהיה רחוק.
אם אתה מתעקש על דרום.
או יציאה בערב שהילד ישן בדרך עם קמפינג, או נסיעה על השנ"צ שלו (אצלנו הילדים ישנים יפה בנסיעות), או עצירות בדרך. המפעלים זה הרבה לנסוע עד העצירה, אם הילד לא ישן.
הכלל אומר, כל עוד הילד ישן תופרים קילומטראז' (בכביש ובשטח) אם הוא ער נסיעות קצרות.
לדעתי חנן כתב פוסט מושקע על טיול עם ילדים (אולי אסף ואני מתבלבל). תריץ חיפוש תקרא.
באילוצי הזמן, הייתי מציע מסלול אחר, אמנם בלי מים אבל מתאים יותר ל"ניסוי כלים":
ביום שישי לצאת אזור התעשייה של מישור אדומים, עלו לתצפית להר מונטר, רדו לכביש נבי-מוסא והמשיכו בו דרומה דרך סיבוב המוות לחניון שליד מצוקי דרגות. לפי הזמן אפשר להוסיף גיחה לתצפית המרסבא, או אם יצאתם באיחור אפשר לוותר על המונטר ולהכנס ישר לכביש נבי מוסא.
אני לא אוהב את החניון הזה כי הוא נגיש לפרייבטים ולכן בד"כ יהיו בו אנשים, אבל לצורך ניסוי הכלים הראשוני אני רואה ייתרון בקרבה של 5 דקות לציביליזציה במצוקי דרגות ולכביש אם יהיו בלת"מים ...
בבוקר פשוט צאו צפונה על שביל המצוק עד אלמוג או נבי מוסא, גיחות למצפים לפי הזמן והחשק עם מספר אפשרויות קיצור לכביש נבי מוסא אם תרצו לקצר ...
המסלול הזה גמיש מאוד לאלתורים והצעתי לך היא שאם יש ספק אז תבחר את האופציה הקצרה יותר בטיול הראשון. עדיף להשאר עם טעם של עוד מאשר להגיע להתשה ...