תגובה: קניית ניסאן טרנו כרכב שני לטיולים - בירור לפני קניה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
andy.shaked
רוב הטראנו בשנתונים האלו כבר עם צמיגים מאושרים 31 ברשיון
את הפרונט אפשר לשפר ויש הרבה חומר על זה במועדון טראנו.
סך הכל רכב אמין ופשוט לתחזוקה.
מזגן על הפנים למי שזה חשוב
תצטרף למועדון ותמצא את כל המידע הרלוונטי
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
מכיר את השינויים, ובזמנו היה לי חבר ששינה משולשים עליונים ועוד, כל זה לא משנה את העובדה שהתבריג של המשולש נימצא בשילדת הרכב, למעשה אין בורג ואום, מה שאומר לרכב עם ifs שמוגבה ועם צמיגים 31 כיוון פרונט לעיתים תכופות, ובשלב מסויים ההברגות יטחנו שם.
אם לזה מצאו פיתרון במועדון טראנו תירשום פה שיהיה תיעוד.
ראיתי כבר כאלה שקדחו בשילדה והרכיבו בורג בדוך מצד אחד לשני עם אום.
וגם כאלה שריתכו אום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
בתמונה אתה כמעט ללא שינויים(הגבהה, צמיגים).
המודל זה 97/8/9 עם אינטרקולר ומנוע יותר חזק.
אתה לא נוסע בדאסטר לאן שאתה רוצה, כזכור לי עדיין לא עשית את המסלולים שרצית והיתלבטת לגביהם(פרצים, ולא זוכר מה עוד).
אני חושב שהיה 96 או 97
עם חלון גג ידני ואינטרקולר.
מקורי. לגמרי. אחרי התלבטות שמתי לו צמיגי חצי חצי ... קניתי מספר צמרת שהחליף על גולף בלי גג ..
עכשיו שאני נזכר לטראנו יש גם 4 על 4 אמיתי. פול טיים. בלי מצמדים מפוקחי מחשב שמחליטים לבד אם תעלה את המדרגה או תחסום את המיר ותלך להכין קפה.
את פרצים עליון לא עשיתי כי לא יצא.
זה עדיין בתכנית.
אני מצהיר פה. ובועז יוכל לצטט מאוחר יותר. לכל מקום שרציתי. נסעתי.
Sent from my iPhone using Tapatalk
פנסים עגולים מ 97'.
הבעיה זה הלוקרים האוטומטיים, באותה תקופה עוד היו מתפקדים, היום לא בטוח.
קניתי עם אחד לא תקין.
החלפתי מיד לידניים .. ומאז לא שמעתי מהם.
האם דאסטר עלה את המדרגה במעלה אברהם? עלה את מדרגת נקרות? ירד את ורדית?
כי טראנו עתיק עלה בלי הרבה דראמה את שתיהן וכמו כדורגל ירד ללא נזקים בורדית.
קניית ניסאן טרנו כרכב שני לטיולים - בירור לפני קניה
לגבי נקרות יש תשובה משמחת
בכל השאר אני אישית לא ביקרתי עם הדאסטר.
בורדית פעם אחרונה עליתי עם הסמוראי ..
מעלה אברהם זה במכתש הקטן ?
אם כן אני מאמין שלא תהיה בעיה. לפחות לא לפי מה שאני מכיר ורואה ביוטיוב.
עלינו יותר גרועים ממנו.
ואתה מפספס את כל הנקודה. שוב. פותח השירשור לא ביקש עיצה לרכב עבירות הכי קשוח שאפשר וזה בכל מקרה לא טראנו.
הוא רוצה לטייל. וכמו שניסיתי להראות כבר כמה פעמים. לטייל אפשר גם עם סובארו. לא חייבים למסןע לכמריר בשביל לטייל. אפשר ... נכון. אבל אפשר גם מקומות אחרים.
אולי זה לא מתאים לך אישית אבל יש אחרים שזה כן יתאים להם.
הם נהנים מהטיול והקומזיץ ולא רק מלנצח את ורדית.
פורסטרים עלו במעלה אברהם.
דאסטר בלי בעיה בכלל.
ונחזור לטראנו. הזכרון שלכם קצת קצר.
בסוף הניינטיז/תחילת ה-2000 טראנו היה ה-4X4 הכי נמכר בישראל. והוא SUV אמיתי עם שילדת סולם, הילוך כוח וסרן אחורי חי עם מהלך מצוין ויכולות שטח אמיתיות מצויינות.
ב-2001 עליתי עם רכב הדגמה סטנדרטי מהאולם את מעלה הצינור בקלות שדי הפתיעה אותי. אז ירדנו ועליתי שוב.
וזה שכנע שני קולגות מהעיתון לנסות גם. אחד מהם לא ג'יפאי בכלל. ועם הסברים וכיוונים אפילו הוא הצליח. בלי נזקים. זה מספיק טוב לכם?
ללא ספק, אז הצינור היה פחות רצחני מהיום. ובכל זאת, לא יזיקו קצת פרופורציות וקצת כבוד. זה לא אוטו רע בכלל. ללא ספק פאג'רו או טרופר יותר טובים, אבל זה לא מוריד ממנו ומיכולותיו.
כמודל 96' עם 22 שנות ותק לא צריכות להיות יותר מדי ציפיות ממנו. SUV יפניים בסגנון הזה בד"כ לא שורדים גיל כזה כמו סופה או דיפנדר.
מצד שני בשביל מה שמקבלים ב-10-15K?... זה מעל ומעבר. אם הייתי מחפש רכב לטיולי שטח משפחתיים רגועים עם יכולת אמיתית בתקציב מוגבל, לא הייתי מתלבט.
פותח השירשור רק ציין שמתכנן עבירות בינוני+, לדעתי זה אומר לפחות הגבהה וצמיגים נורמליים, לא יודע אם טרנו ישן וחבוט מתאים למשימה בלי שינויים או השקעה.
אחרי פורסטר הוא ירגיש שדרוג גדול ביכולות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
פותח השירשור רק ציין שמתכנן עבירות בינוני+, לדעתי זה אומר לפחות הגבהה וצמיגים נורמליים, לא יודע אם טרנו ישן וחבוט מתאים למשימה בלי שינויים או השקעה.
עבירות בינונית פלוס ...
לפי ההגדרה של מי ?
שלי ?
שלך ?
של גיתאי ?
של עמוד ענן ?
יש לבאי האתר הזה נטיה לחשוב בשביל אחרים מנקודת מבט צרה שלהם.
כמו שניסו לשכנע אותי שאין מצב לטייל עם דאסטר ..
עכשיו אתם משכנעים את פותח שירשור שאין מצב לטייל עם טראנו ( טרנספר, low, סרן חי ועוד ...)
סירייסלי ???
אתה צודק, אני לא יודע לאיזה רמת עבירות הוא מתכוון.
אבל יש מסלולים שכמעט כל ג׳יפאי מכיר וגם יודע מה צריך כדי לצלוח אותם, עובדה שהוא כנראה ויתר על הפורסטר בשביל אותם מסלולים.
ועדיין הטראנו לצורך הדיון עביר עשרות מונים יותר מהפורסטר ביום הכי טוב שלו.
לא שאני אומר שרק טראנו וכו׳... אבל צריך להרגע קצת עם הנחישות. אפשר לטייל עם הרבה דברים שפה באתר לא יעלו על הדעת ... ראיתי בדרך לקניון הלבן טיוגאן למשל ... מי חשב על זה ? והוא הגיע וטייל וחזר ... עבירות זה משהו אחר אצל כל אחד.
השאלה החשובה צריכה להיות, לא אם הרכב יעלה בכוחות עצמו מדרגה זו או אחרת, כי במקרה הגרוע החבר'ה ימשכו אותו שני מטר, אלא האם הרכב יחזור הביתה על הגלגלים שלו או על גבי גרר .
לעיתים קרובות רכבים שנקנו בזול לא מתוחזקים כראוי. אם בגלל שנקנו ע"י תפרנים חסרי תקציב מלכתחילה, ואם בגלל שהבעלים לא מוצא לנכון להשקיע אלפי שקלים על תיקון יסודי ואיכותי ברכב ששווה תריסר אלפים. כך יוצא שלפעמים מחליפים חלק תקול בחלק מפירוק, שאורך חייו הצפוי לא ידוע, ואולי גם הוא לא תקין.
לכן יש לבדוק היטב את הרכב לפני הקנייה, לטפל בצורה יסודית בריג׳קטים שעלולים להשבית או בטיחותיים, לבדוק ולטפל כנ"ל לפני ואחרי כל טיול.
זול זה לא יהיה. אבל גם חילוץ מהשטח + מונית מהנגב לתל אביב זה לא זול ולא כיף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
לעיתים קרובות רכבים שנקנו בזול לא מתוחזקים כראוי.
זול זה לא יהיה. אבל גם חילוץ מהשטח + מונית מהנגב לתל אביב זה לא זול ולא כיף.
אני יכול לגלות לך, לא ממש בסוד, שלפעמים גם רכבים שניקנו ביוקר רב, כולל אלה מהמותגים רבי ההילה והמוניטין, לא מתוחזקים כראוי. לעתים אפילו ברשלנות פושעת. לעתים נמכרים ממש לפני הטיפול הגדול והיקר. זה שבו משלמים סכומים של חמש ספרות על מה שבשפת הכת ההיא מכונה "בלאי טבעי"...:rolleyes:
אז מה עניין שמיטה להר סיני?
פות"ש רוצה לקנות טראנו. טראנו הוא לא רכב השטח הטוב בעולם. גם לא הטוב ביותר שנמכר בישראל.
אבל אני ממש בעד טראנו כי לטעמי הוא תמורה גדולה וטובה למעט כסף. יחסית.
עכשיו שיתאמץ קצת וימצא אחד שתוחזק כהלכה. יש כאלה. וכן - מוטב לשלם עוד כמה אלפים תמורת רכב מתוחזק ושמור ולא להתפתות לנבלה בזול שתבלה בעיקר במוסכים. אבל זו כבר עצה שנכונה לכל אוטו משומש בעולם.
פות״ש הגדיר עבירות בינונית +.
אם ניקח, כדוגמא, את מעלה רמון כעונה להגדרה זאת,
עליה של טראנו ישן נושן במעלה זה מתכון לצרות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
פות״ש הגדיר עבירות בינונית +.
אם ניקח, כדוגמא, את מעלה רמון כעונה להגדרה זאת,
עליה של טראנו ישן נושן במעלה זה מתכון לצרות...
מעלה רמון הוא קשה ומאתגר לכלי רכב סטנדרטיים.
שלא יתחילו כאן כל מיני גיבורים בעיני עצמם להתרברב "בינוני", "קלי קלות" וכו' וכו'...
יש מצב שיהיה לטראנו קשה שם? אולי.
מכיר גם כלי רכב עם מוניטין גדול יותר מטראנו שהתקשו.
מכיר הרבה יותר גיבורים ומשופרים ושחצנים וחדשים מהניילון שכשלו וגם נשברו.
מה עניין הגיל לתפקודו של הרכב במעלה?
אם הוא מתוחזק, הכל יהיה בסדר. מקסימום לא יצליח לעלות בכוחות עצמו. יצטרך עזרה בבנייה, משיכה מכננת וכו'. חלק מכללי המשחק.
מה שבטוח זה שאין שום סיבה לשבור משהו. מי שמתחרע, ישבור. מי שמסרב להכיר בעובדה שנכשל וסתם נותן יותר גז - ישבור. זו כבר לא אשמת האוטו.
יש כל כך הרבה משתנים שמשפיעים. וכמובן ליכולת הנהיגה ולנסיון יש משקל גדול.
גם בלי "להיתחרע" אחרי 2, 3 טיולים כאלה של מעלות או טיפוס מדרגות הוא יצטרך כיוון פרונט....או טיפול בפרונט... ועל הפרונט שם כבר פירטתי מה יש, מדבר מניסיון, אפשר להגיד מר, נכון זה היה לפני הרבה שנים אבל גם הרכב אז היה בערך 10 שנים על הכביש ובמצב טוב, אצלי היה מוגבה ועם 31, לא יודע אם זה המצב גם לרכב סטנדרטי.
עכשיו ניזכרתי שגם החלפתי גיר ידני בערך ב 250k ק'מ ודיברו על זה שהיה להם איזה מחלה, בקיצור בחצי שנה עלה הרבה כסף בתיקונים.
בסוף מכרתי אותו הלאה בפחות מחצי מהמחיר שלו(שהיה גבוה אז) אחרי החלפת גיר, אבל רק בגלל הבעיה בפרונט שהקונה ידע עליה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גם בלי "להיתחרע" אחרי 2, 3 טיולים כאלה של מעלות או טיפוס מדרגות הוא יצטרך כיוון פרונט....או טיפול בפרונט... ועל הפרונט שם כבר פירטתי מה יש, מדבר מניסיון, אפשר להגיד מר, נכון זה היה לפני הרבה שנים אבל גם הרכב אז היה בערך 10 שנים על הכביש ובמצב טוב, אצלי היה מוגבה ועם 31, לא יודע אם זה המצב גם לרכב סטנדרטי.
עכשיו ניזכרתי שגם החלפתי גיר ידני בערך ב 250k ק'מ ודיברו על זה שהיה להם איזה מחלה, בקיצור בחצי שנה עלה הרבה כסף בתיקונים.
בסוף מכרתי אותו הלאה בפחות מחצי מהמחיר שלו(שהיה גבוה אז) אחרי החלפת גיר, אבל רק בגלל הבעיה בפרונט שהקונה ידע עליה.
רציני .. ?
היה לי את האוטו 3 שנים .. החלפתי צמיגים כי היו גמורים .. החלפתי מד זרימת אויר שמת .. ותוקנו חוטים של מד נקישות או חיישן גל ארכובה או משהו .. וזהו.
טיפולים. וסולר ..
וטייליתי איתו, בכל הארץ.
מי שהורס את האוטו כל 3 טיולים .. לא יודע לנהוג.
אתה לא היית מוגבה ובלי 31, זה כנראה מה שפירק את הפרונט העדין, וכן המעלות המוכרים, גם חורשן, בין היתר עוזי, שבזמנו היה מעלה ולא כמו היום, אני זוכר חבורה של דיסקואים שירדו והיסתכלו עליי בתדהמה... אמרו לי אל תנסה... נכון קצת פירפר, קצת נילחם אבל עלה, אל תישכח שהיינו צעירים וכמעט בלי ניסיון ועם אגו להוכיח משהו.
אההה....
היית צעיר.
וחסר נסיון.
והאגו שלך הוביל אותך במקום השכל.
אז מה הוכחת ולמי?....
אתה עוד בסדר. כי אני מכיר אישית מקרוב מישהו שפעם, כשהיה צעיר, האגו שלו הוביל אותו לטפס בנ.ג יומיים אחרי גשם.
זה מישהו שאני מאוד אוהב. למזלו הוא הצליח, והוא מתדיין איתך עכשיו...:rolleyes:
היום כשאני חכם בדיעבד, אני מזהיר מלקיחת סיכונים נמהרים על בסיס לחץ חברתי ואגו....
עכשיו ברצינות - הטראנו שלך לא היה עולה בעוזי עם צמיגי 235 הרגילים?
אני מבטיח לך שאם היום אתה תטייל בטראנו, לא תצטרך כיוון פרונט אחרי כל 3 טיולים. גם לא אחרי 30 טיולים.
וגם כל סיפורי הגדלת הצמיגים זה אחלה - כבר שנים אני מזהיר שיש לזה מחיר - אז תנו קצת קרדיט למהנדסי היצרן...
אני לא אומר לא להגדיל, רק להיות מודע לבעיות שזה מביא איתו.