תגובה: רכב חדש ששורף שמן - באג או פיצ'ר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
מישהו יכול לשלול / להוכיח את זה?
אני שואל כי הטיגואן שלי הגיע לטיפול 15 אלף ראשונים עם מדיד שמן במינימום (כשקבלתי חדש היה תקין)
טיפול שני, 30 אלף ק"מ לא חסר גרם.
מי מסביר את זה?
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
כשלקחתי את הסקודה 1400 שלי מהסוכנות לפני שנה נאמר לי לבדוק שמן בהתחלה כי ידוע להם על רכבים שיצאו מהמפעל עם מעט מדי שמן (אני מניח ארוע נקודתי לתקופה ההיא, קשה לי להאמין שזה משהו מתמשך).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
איזה יצרן רכב יצהיר שצריכת שמן במנועים שלו היא טבעית?... דבר כזה לא עושה טוב לשיווק.
בנוסף, שריפת שמן ברמות שהוזכרו כאן (סקודה TSI1800) פולטת זיהום קשה. זה הדבר האחרון שיצרן של מנוע מודרני מעוניין בו.
+1
גם (אם) הגולשים בגיפולוג מבינים שזה שטויות, רכב שאוכל שמן בין אם בכוונה או לא ירתיע לקוחות ובהקשר של זיהום אויר אז בכלל.
עוד עלולים לחטוף חקירה פדרלית.
Sent from my F5121 using Tapatalk
בפז'ו 3008 שקניתי (מודל 2015) נאמר לי שתהיה צריכת שמן גבוה יחסית וזה תקין. השמן מגיע לשסתומים לשימונם וחלקו נשרף, מה שגם גורר טיפול ניקוי מיוחד שנעשה כל איזה 60-70 אלף (או יותר, תלוי אם יש דיווח תקלות מיספייר) שבו מפרקים את סעפות היניקה והפליטה, ומנקים בלחץ אוויר עם קליפות אגוז כל פתח.. וזה הוראות היצרן.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
קליפות אגוז?
מה זה תרופת סבתא???
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ממש לא, כמו ניקוי חול, רק במקום חול זה קליפות אגוז. מסתבר שזה מנקה טוב ולא הורס כלום. ודרך אגב זה מנוע שפותח עם bmw וגם שם זו אותה שיטה
מנוע ה-1.6THP טורבו הידוע לשמצה של פיז'ו, באדיבות ב.מ.וו....
על המנוע הזה אני יכול להאמין להרבה דברים.
הבעיה במנועי 1,400 ו- 1,800 של VAG בסדרות של 2010 היא ללא ספק פגם בייצור. היו לא מעט רכבים שסבלו מהבעיה. אני מאמין גם שהיצרן לא היה מטפל על חשבונו ברכב מחוץ לתקופת האחריות אם לא היה מכיר (בשתיקה) בפגם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מנוע ה-1.6THP טורבו הידוע לשמצה של פיז'ו, באדיבות ב.מ.וו....
על המנוע הזה אני יכול להאמין להרבה דברים.
הדגם הישן ידוע לשמצה בגלל מותחן טיימינג שמתעופף לו, בדגמים החדשים אמור להיות טוב יותר, בכל אופן המנוע תוכנן כך שתהיה צריכת שמן מעבר, ולא בגלל פגם ביצור
השאלה במקור לא הייתה לגבי צריכת שמן גבוהה במנועים מתקדמים ותקינים?
כי שוב זה גולש למקרה פרטי של מנוע תקול..